Vrijdag frietjesdag! Loop je dan steeds naar de frituur omdat je je zelfgesneden aardappelen niet even krokant gebakken krijgt? Met deze tips van Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem en van chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett gaat het thuis niet meer fout. “Dit is het geheim achter de meest krokante frietjes.” [naar artikel]
Zonder schuldgevoel frietjes eten? Dat kan! Je maakt van zoete aardappelen even knapperige frietjes. Lekker bij steak, maar ook bij een gebakken [naar artikel]
Bakt jouw friturist de knapperigste frietjes en kent hij je vaste bestelling? Tijd om iets terug te doen… Stem jouw favoriete frituur tot de Beste Frituur van jouw gemeente en van Vlaanderen via de app van Nieuwsblad. [naar artikel]
Van de aardappelen die haar vader Eduard (75) en haar zoon Jordy (21) overdag rooien, bakt Sonja Van de Vliet ’s avonds frietjes in haar Frituur Eigen Kweek in Mechelen. “Wij doen alles zelf. Bij ons gaat de aardappel van de grond tot in de mond”, zegt ze. Een unicum in Vlaanderen. [naar artikel]
Iedereen houdt van frieten. Zes op de tien Belgen eten ze zelfs minstens wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het daarbij uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem - die in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden - hun gouden tips: “Je vers gesneden aardappelen afspoelen onder de kraan is nefast voor de kleur en smaak.” [naar artikel]
Iedereen houdt van frieten. Zes op de tien Belgen eten ze zelfs minstens wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het daarbij uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem - die in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden - hun gouden tips: “Je vers gesneden aardappelen afspoelen onder de kraan is nefast voor de kleur en smaak.” [naar artikel]
Frietjes! Wie lust ze niet? Heerlijk bij tomaat-garnaal, met een biefstuk, bij kip aan het spit of gewoon zo met lekker veel mayonaise. En ook: helemaal vegan bij frituur Lutselus in Diepenbeek. [naar artikel]
Niets dat meer ‘weekend’ schreeuwt dan het bestellen van een pak friet op vrijdagavond. Maar wat een verspilling als je toch nog wat van die frietjes moet weggooien. Kan je frietjes opnieuw krokant krijgen? En smaken ze dan nog even lekker? Onze journalist zocht drie manieren om erin te slagen én friturist Cindy Sanctorum van De Bosrand in Brugge legt uit hoe je ze opnieuw smaakvol maakt. [naar artikel]
Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet, en al zéker niet op vrijdag. Zin om eens een andere frituur uit te proberen dit weekend? We passeerden bij 17 (sterren)chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Seppe Nobels, Tim Boury en Dominique Persoone om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “Hier zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, en zo hoort het!” [naar artikel]
Wie minstens twee keer per week frieten eet, heeft dubbel zoveel kans om vroeger te sterven. Dat zeggen toch onderzoekers van de universiteit van Padua in Italië. TV Limburg trok met die bewering naar een frituur in Zonhoven. De klanten waren er alleszins niet van plan om hun frietjes zomaar op te geven. “Daarvoor zijn ze veel te lekker”, luidt het. [naar artikel]
Dat frietjes van McDonald's niet de meest gezonde maaltijdoptie zijn, hoeven we u niet te vertellen - ook al kunnen ze verdomd lekker smaken. Ze... [naar artikel]
Sonja Van de Vliet (55) is een relatief nieuwe naam in het frituristenwereldje. In de garage van haar woning in Mechelen-Zuid baat ze sinds 2015 Frituur Eigen Kweek uit. Opmerkelijk: ze doet dat met de aardappelen die vader Eduard (77) en zoon Jordy (23) uit de achtergelegen velden halen. [naar artikel]
Sushi, pizza, kebab: alles kan je aan huis laten leveren. Behalve... frietjes. Dat kan in ons belgenland niet langer vinden ze bij Frituur n° 13 in Hasselt. [naar artikel]
Heb jij je al eens afgevraagd hoe frietjes met chocoladesaus smaken? In frituur Den Heiberg in Itegem kan je het nu proeven. Wat als je de twee beste Belgische lekkernijen zou combineren? Dat vroegen frituuruitbaters Giovanni van Thielen (30) en Joke Verboom (36) zich af alvorens ze begonnen te experimenteren. “We gaan frietjes serveren met chocoladesaus. […] [naar artikel]
Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet, en al zéker niet op vrijdag. Zin om eens een andere frituur uit te proberen dit weekend? We passeerden bij 17 (sterren)chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Seppe Nobels, Tim Boury en Dominique Persoone om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “Hier zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, en zo hoort het!” [naar artikel]
Twee Belgische ondernemers gaan een Belgische frituur openen in het Chinese Guanghzou. Het idee kwam er na een zakenreis, maar de uitvoering bleek geen sinecure. Luc Rijmenants (60) en Gert Van Mol (52) kregen dankzij een bevriende tolk ingang bij het Chinese ministerie van Handel. “We zijn dan uit België vertrokken met vijf kilo aardappelen, wat curryworsten en sauzen. De hoge piefen vonden ze lekker.” [naar artikel]
Nu de diepvriesfrieten 51 procent duurder zijn geworden tegenover vorig jaar, is het des te belangrijker om te weten aan welke frietjes je jouw geld graag uitgeeft. Sterrenchef Luc Bellings proeft 9 soorten diepvriesfrieten voor de Airfryer. Welke leg jij met plezier in je winkelmandje? En hoe bak je ze best om ze zo krokant mogelijk te krijgen? “Deze zien er smakelijk uit, en dat zijn ze ook!” [naar artikel]
In de Lanakense frituur Het Frit-Burgerke bestel je voortaan niet enkel meer frietjes met de traditionele sauzen, maar ook een ‘kleintje met Nutella’. Frietjes met de bekende chocopasta, dat lees je goed. [naar artikel]
Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]
De kans dat er vanavond bij jou frieten met mayonaise op het menu staan is groot: zes op de tien Belgen eet ze wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar als je geen zin hebt in diepvriesfrieten of niet in de frituur geraakt? Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem delen hun gouden tips, waarmee ze in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden. “Veel mensen kiezen de foute aardappelen.” [naar artikel]
Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]
De Potatobar in Brugge is niet de meest alledaagse frituur, maar goed een jaar na de opening blijkt het concept een schot in de roos. Zowel toeristen als Bruggelingen vielen als een blok voor de speciale combinaties met frietjes. “Het eerste jaar was vooral keihard werken”, zeggen zaakvoerders Kevin en Ramses. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.