Halleluja: van deze koekjes mag je zo veel eten als je wil. Geen suiker, wel een beetje honing en veel pompoen (ja, echt) zorgen voor zoetigheid.... [naar artikel]
Suiker: het is een grote vijand als je probeert gezond te eten en drinken. Daarom grijpen velen naar suikervervangers, want die moeten tegemoetkomen aan je zin in zoet én bezorgen je achteraf geen spijt. En ook geen diabetes en overgewicht, zo beloven de claims. Toch zijn die zoetstoffen, denk aan stevia en sacharine, niet zo onschuldig als aanvankelijk gedacht. Meer zelfs: de WHO beweert dat de consumptie ervan even schadelijke gevolgen kan hebben als het eten van (te) veel suiker. [naar artikel]
Suiker zit overal, zowel in zoete als in zoute producten of pikante sauzen. De consumptie blijft stijgen en draagt bij tot de obesitasepidemie. Het is niet duidelijk of suiker de grote boosdoener van de obesitascrisis is, maar het is wel zeker dat we er te veel van eten. [naar artikel]
De Amerikaanse Arielle kampte met een zware suikerverslaving. Daarom besliste ze om dertig dagen lang helemaal geen suiker te eten. Hoewel ze zich de eerste dagen fysiek ziek voelde, bereikte ze haar doel en nam ze zich zelfs voor om voortaan suiker zoveel mogelijk uit haar dieet te weren. Maar haar suikerdetox leverde haar nog zoveel meer voordelen op. [naar artikel]
Nu ook het school- en werkleven weer op gang komen, is het een perfect moment om die goede voornemens vast te pakken. Wordt 2022 voor jou het jaar van minder suiker? Geweldig idee voor je gezondheid, vindt professor Roman Vangoitsenhoven. Samen met expert Rosa Luyten van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw geeft hij 5 concrete tips waarmee je meteen aan de slag kan. “Als je gezond bent, zal je geen lichamelijke effecten ondervinden als je plots veel minder suiker gaat eten.” [naar artikel]
Dat we met z’n allen (veel) te veel suiker eten, is bekend: gemiddeld 100 gram per dag en viermaal zo veel als goed voor ons is, aldus de... [naar artikel]
We eten vier keer zo veel suiker als gezond voor ons is, blijkt uit onderzoek. Maar hoe moet het dan wél? Alvorens je naar gespecialiseerde boeken... [naar artikel]
Een ouderwets koffiekransje is vandaag niet meer wat het ooit geweest is. Tante Lieve mag geen suiker eten, nichtje Sophie is lactose-intolerant, nonkel Karel verdraagt geen gluten en jij eet sinds kort veganistisch, dus ook eieren zijn uitgesloten. Probeer dan maar eens een cake te bakken! Gelukkig zijn er vandaag veel alternatieve ingrediënten beschikbaar, maar smaakt je cake dan nog even lekker? En kun je alles zomaar vervangen door iets anders? Onze culinair journaliste ging de uitdaging aan met een eenvoudige vier-vierdencake. Zo vervang je ei, melk, suiker of boter. [naar artikel]
Het prijsverschil tussen plantaardige en dierlijke producten wordt steeds kleiner. Vegetarisch eten hoeft niet meer zo duur te zijn als een paar jaar geleden. Toch blijkt de prijs voor veel mensen nog een (mentale) drempel te zijn om af en toe vegetarisch of veganistisch te eten. De Veggie Challenge wil tijdens de maand maart alle Belgen uitdagen om minder vlees te eten. [naar artikel]
Suiker is lekker, maar niet erg gezond. Wat zijn de mogelijkheden als we graag op iets zoets kauwen zonder veel geraffineerde suiker te gebruiken? [naar artikel]
Een traktatie van een collega, een cocktail op een terrasje of een snack voor tv: doorheen de dag worden we regelmatig verleid om lekkere snacks te eten. Dit is niet alleen nefast voor je gewicht, het heeft ook nog andere belangrijke implicaties. Wie te veel toegevoegde suikers eet, kan last hebben van enkele symptomen die wel […] [naar artikel]
De gemiddelde Britse tienjarige consumeert dagelijks evenveel suiker als de aangeraden norm voor volwassenen. Terwijl de limiet voor kinderen op 20 à 25 gram toegevoegde suiker ligt, nuttigen ze volgens de overheidsinstelling Public Health England (PHE) vaak dubbel zo veel. [naar artikel]
Er bestaat een natuurlijke suiker die slechts 38 procent van de caloriën telt van onze 'gewone' tafelsuiker, die veilig is voor mensen met suikerziekte en geen gaatjes in de tanden veroorzaakt. Bovendien smaakt tagatose, want dat is de suiker in kwestie, gewoon naar suiker. Toch wordt tagatose niet veel gebruikt als suikervervanger, omdat het moeilijk en duur is om hem aan te maken. Onderzoekers hebben nu een procede ontwikkeld waarbij bacteriën helpen om de suiker veel efficiënter te produceren. [naar artikel]
De broodjes die de Amerikaanse fastfoodketen Subway gebruikt, mogen niet als brood beschouwd worden. Dat heeft het hooggerechtshof in Ierland geoordeeld, schrijft de Britse zender BBC. Volgens het hof bevatten ze immers te veel suiker. De uitspraak hield verband met de taks die op de broodjes geheven wordt. Volgens een Iers filiaal van Subway moet […] Het bericht Rechter: “Broodje van Subway is geen brood” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Of het veldrijden een olympische sport moet worden? Voor onze analist Niels Albert hoeft het niet. Hij stelt zich vragen bij de meerwaarde ervan. “Het zal geen revolutie op gang brengen.” [naar artikel]
Suiker is een vast bestanddeel in veel voedingswaarden. We consumeren het dagelijks, zowel bewust als onbewust, want dit zoete goedje zit ook [naar artikel]
Wie suikervrij wil eten, staat voor een grotere uitdaging dan soms gedacht. Het is niet omdat er op de ingrediëntenlijst geen suiker staat, dat je het niet onder een andere ‘vermommingsnaam’ terugvindt. Bovendien zit de zoetigheid verstopt in heel wat producten waarvan je het niet eens verwacht. Welke producten bevatten veel stiekeme suikers? En hoe herken je suiker zonder die specifieke naam? HLN zet het allemaal op een rijtje, zodat je niet meer in die suikerbom trapt. [naar artikel]
De broodjes die de Amerikaanse fastfoodketen Subway gebruikt, mogen niet als brood beschouwd worden. Dat heeft het hooggerechtshof in Ierland geoordeeld, schrijft de Britse zender BBC. Volgens het hof bevatten ze immers te veel suiker. De uitspraak hield verband met de taks die op de broodjes geheven wordt. Volgens een Iers filiaal van Subway moet […] Het bericht Rechter beslist dat broodje van Subway geen brood is verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een smakelijk dessert dat niet boordevol suiker zit. Hoe maak je dat? En kun je de suiker eventueel vervangen door andere zoetigheid? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, legt het uit. [naar artikel]
Wie suikervrij wil eten, staat voor een grotere uitdaging dan soms gedacht. Het is niet omdat er op de ingrediëntenlijst geen suiker staat, dat je het niet onder een andere ‘vermommingsnaam’ terugvindt. Bovendien zit de zoetigheid verstopt in heel wat producten waarvan je het niet eens verwacht. Welke producten bevatten veel stiekeme suikers? En hoe herken je suiker zonder die specifieke naam? HLN zet het allemaal op een rijtje, zodat je niet meer in die suikerbom trapt. [naar artikel]
Er zit te veel suiker in allerlei kinderdrankjes. Dat blijkt uit onderzoek van Test Aankoop. De consumentorganisatie onderzocht bijna 500 vruchtensappen, water, zuiveldranken en plantaardige drankjes. 42 procent van de drankjes gericht op kinderen bevat te veel suiker. De risico's zijn niet te onderschatten. [naar artikel]
Op Maria-Lichtmis halen we meestal onze pannenkoekenpan boven, maar dat hoeft niet alleen voor de klassieke zoetere pannenkoeken te zijn. Suiker, maple syrup of véél choco en oreokoekjes: we weten ondertussen hoe lekker deze toppings zijn. Geen zin in zoet? Probeer dan deze 4 hartige pannenkoekenrecepten van o.a. Sandra Bekkari en Loïc Van Impe eens uit. [naar artikel]
Een verfrissend stukje watermeloen of verse aardbeien en frambozen nu ze in het seizoen zijn: in de zomer eten we al eens graag een stuk fruit als dessert. De kans dat je nog nooit hebt horen rondbazuinen dat fruit te veel suiker zou bevatten en dat je na je avondeten best geen fruit meer eet, is klein. Maar zit er ook waarheid in die uitspraken? Voedingsexperte Karolien Olaerts legt het voor eens en altijd uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.