Elk jaar weer kijk ik reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Geloof me vrij en wees er trots op, onze witte asperges zijn de beste ter wereld, neem met minder geen genoegen. Het oogsten van de witte asperges is een specialiteit van onze contreien. Een delicate bezigheid omdat de asperges zo min mogelijk aan zonlicht blootgesteld mogen worden, zodat ze mooi wit blijven. [naar artikel]
Het aspergeseizoen is in volle gang. Overal langs Kempense wegen komt men reclameborden tegen om de delicatesse aan te prijzen. Net over de grens springen dan weer de uitgestrekte aspergevelden in het oog. Aspergetelers Jos Kennes uit Alphen en zijn Poppelse collega Fons Nooyens vertellen alles over het witte goud, van de teelt tot de bereiding. “Bij asperges à la flamande hoort een goede ham.” [naar artikel]
Het seizoen van het witte goud is weer aangebroken, de eerste asperges schieten nu al uit de grond. Lust jij ze op Vlaamse wijze of liever in de soep? Bij deze aspergeboeren kan je nog tot en met juni terecht voor verse asperges van het veld. [naar artikel]
Mei is de maand waarin asperges - oftewel het witte goud - ware smaakbommen zijn. Plus: ze zitten nu ook vol vitamines. Wij doen lekker extravagant... [naar artikel]
In menig Limburgs veld wordt momenteel wit goud uit de grond getrokken. Het aspergeseizoen is immers volop aan de gang. Bij deze zaken toveren ze de lekkerste afhaalgerechten met asperges op tafel. [naar artikel]
Normaal verschijnen ze pas rond mei, maar nu al zijn er asperges te verkrijgen. Dat het witte goud zo vroeg op het jaar zijn weg gevonden heeft naar de winkelrekken heeft als voornaamste oorzaak het mooie weer, zeker wat de asperges betreft die bij ons in open grond werden gekweekt. [naar artikel]
Het witte goud van asperges, het rood van wilde aardbeien. De Zeeuwse meester Adriaen Coorte schildert troostende heerlijkheden van de aarde. [naar artikel]
Een moment waar velen elk jaar naar uitkijken: aspergetijd. Ook chef Joost van Kamps restaurant Charlotte telt elk jaar weer af om aan de slag te gaan met het witte goud. [naar artikel]
Het is niet eens volle middag, maar de poort gaat dicht: 'We zijn helaas uitverkocht, mevrouw.' De klanten hebben soms anderhalf uur staan aanschuiven om een kilootje versgestoken asperges van hoeve Spitsbroek mee naar huis te nemen. Maar op is op. [naar artikel]
Dit is hét moment om van asperges te genieten, voordat de telers traditiegetrouw stoppen met telen op 24 juni. Het witte goud op zijn best, nu het... [naar artikel]
Het is feest bij Veja in Merksplas. Het familiebedrijf in de Veldenbergstraat heeft er een hele geschiedenis opzitten sinds de start in maart 1973. Veja groeide van een bescheiden schoenenfabriekje uit tot een keten met 37 vestigingen in heel België, om later weer terug te plooien op één winkel in Merksplas. De constante in die vijftig jaar Veja is de familie Jansen. Met Frank Jansen (59), zijn vrouw Caroline Pauwels (55) en hun kinderen Matthias (31) en Babiche (29) blijft het bedrijf ook in 2023 de familiewaarden hoog in het vaandel dragen. “Wij zijn er voor onze klanten, winkelen is hier nog een familiegebeuren.” [naar artikel]
Nergens ter wereld zijn de omstandigheden voor de teelt van asperges zo perfect als in onze regio. “De droge en zachte Kempense zandgrond is ideaal voor asperges”, zeggen vader Fons (55) en zoon Jan Nooyens (29) uit Ravels. Donderdag wordt op hun erf het nieuwe Vlaamse aspergeseizoen officieel geopend. [naar artikel]
Het aspergeseizoen is in volle gang. Maar hoe weet je nu of de asperges vers zijn? En hoe schil je ze en gaar je asperges het best? Goesting vroeg het aan chef Wilfried Beliën. [naar artikel]
Na een lange tocht en veel problemen aan de grens met Polen, zijn Vitaliy en zijn vriendin er toch in geslaagd om een aantal vrouwen en kinderen van de familie naar Mortsel te brengen. De mannen moesten achterblijven want mochten de grens niet over. Ook de poes van de familie is mee. Nu zit iedereen in het appartementje van Vitaliy en vragen ze zich af hoe het nu verder moet. De vluchtelingen zijn nu veilig maar uitgeput en getraumatiseerd door wat ze gezien hebben. Een voorbijrijdende ambulance is genoeg om een paniekreactie uit te lokken. [naar artikel]
Maris Technics, het elektrotechnisch installatiebedrijf van Johan Maris uit Heusden-Zolder, komt onder de koepel van Group Jansen. De bedoeling is om meer synergie met de andere afdelingen van Jansen op te zetten. Johan Maris blijft op zijn vertrouwde stoel om de bestaande klanten te bedienen. [naar artikel]
De Europese natuurherstelwet zit in de pijplijn en verdeelt de kampen. Groenen zijn voor, maar anderen hebben hun bedenkingen. Business AM sprak erover met Tom Vandenkendelaere, Europees Parlementslid voor cd&v. Beluister hier het volledige gesprek met Tom Vandenkendelaere: De natuurherstelwet komt vanuit de Europese Unie onze kant op. Die is heel ambitieus, voor sommigen in […] [naar artikel]
Bij apotheker Noben in Sint-Truiden kan je voortaan medicatie afhalen aan de automaat. Klanten kunnen hier maar liefst 24 op 7 terecht. De automaat is in de eerste plaats bedoeld voor medicatie op voorschrift en voor medische hulpmiddelen en cosmetica. [naar artikel]
De Belgen oproepen om niet op reis te vertrekken naar het buitenland, werkt niet. En dus moet er worden ingegrepen met een “gericht en tijdelijk verbod op niet-essentiële reizen”. Maar wat staat er ons dan te wachten? Zal ik nog over de grens mogen gaan werken? En mag ik nog familie bezoeken in het buitenland? [naar artikel]
Wie lente zegt, zegt asperges. Buiten mogelijke toiletbezoeken met een geurtje is er geen enkele reden om ze niet op het menu te zetten. Asperges... [naar artikel]
Doordat de prijs van Belgische asperges momenteel erg hoog is, is de kans groot dat er afgelopen weekend bij u geen asperges à la flamande op het paasmenu stond. Nochtans is de lekkernij een traditioneel gerecht om rond Pasen te eten. Hoe komt het dat asperges nu zo duur zijn en heeft dat een impact op de smaak? [naar artikel]
De Belgen oproepen om niet op reis te vertrekken naar het buitenland, werkt niet. En dus moet er worden ingegrepen met een “gericht en tijdelijk verbod op niet-essentiële reizen”. Maar wat staat er ons dan te wachten? Zal ik nog over de grens mogen gaan werken? En mag ik nog familie bezoeken in het buitenland? [naar artikel]
Vanaf 26 augustus kan iedereen verse melk komen tappen aan een splinternieuw automaat op landbouwbedrijf Oud Goed te Parijs. Stefaan en Veronique Christiaens-De Pourcq nemen van dan af een melkautomaat in gebruik. Het is een van de eerste melkautomaten in onze regio. [naar artikel]
Wellicht vanaf 11 mei mogen we dus wel naar de winkel, maar niet naar onze familie. Het absurde is dat we om onze familie te zien, moeten afspreken in de winkel. Er is al veel te doen geweest over de exitstrategie, over de versoepeling van de maatregelen en de manier waarop de regering die gecommuniceerd heeft. [naar artikel]
12:00 In dit recept van Sabato-sterrenchef Nicolas Misera brengen de groene asperges uit de Provence samen met de eerste erwtjes de lente op je bord. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.