08:16 De Belgische horeca wil dat de overheid en de gemeenten zorgen voor financiële steun, nu restaurants en cafés drie weken dicht gaan. 'Er moet onmiddellijk een noodfonds komen en de btw moet lager.' [naar artikel]
CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, blikt terug op een bewogen jaar. Hij hoopt dat een coronapas voor de horeca in ons land niet nodig zal zijn. Dat zei hij in een interview met De Zondag. [naar artikel]
De horeca “moet wederom bloeden” voor falend regeringsbeleid. Dat vindt de Nederlandse vakbond FNV Horeca van de coronamaatregelen die het demissionaire kabinet vrijdag naar verwachting gaat aankondigen. Volgens de vakbond kan de overheid niet meer overbrengen dat er sprake is van urgentie en dat de maatregelen noodzakelijk zijn. “Er is geen maatschappelijk draagvlak meer”, zegt FNV-bestuurder Edwin Vlek. [naar artikel]
Er zijn “onzorgvuldigheden” vastgesteld bij het gunnen van consultancyopdrachten door de Vlaamse overheid. Ook het documenteren van overheidsopdrachten gebeurt niet altijd behoorlijk. Dat zegt het Rekenhof op basis van een doorlichting van de uitgaven voor consultants in de huidige legislatuur. [naar artikel]
Op 21 maart moét de horeca heropenen. Niet halfslachtig, maar volwaardig, zowel restaurants als cafés. Dat zegt Dominique Michel, grote baas van handelsorganisatie Comeos. "De regering moet die beslissing vrijdag in het Overlegcomité nemen én meteen bekendmaken." [naar artikel]
Ja, de horeca kan op 1 mei open én zelfs binnen volk toelaten. Maar dan is nú een allesomvattend plan nodig voor een betere luchtkwaliteit. Professor Bert Blocken (KU Leuven/TU Eindhoven), gespecialiseerd in ventilatie, hekelt het gebrek aan daadkracht bij de regering voor de geplande heropening. “De overheid moet een grootschalige groepsaankoop van luchtreinigers organiseren en die goedkoop aanbieden in cafés en restaurants.” [naar artikel]
De Britse overheid heeft de EU gevraagd te overwegen het Verenigd Koninkrijk een langere overgangsperiode toe te kennen, zo blijkt uit de... [naar artikel]
Op 21 maart moét de horeca heropenen. Niet halfslachtig, maar volwaardig, zowel restaurants als cafés. Dat zegt Dominique Michel, grote baas van handelsorganisatie Comeos. ‘De regering moet die beslissing vrijdag in het Overlegcomité nemen én meteen bekendmaken.’ Dit is hoe de sector zelf zo’n heropening ziet, en waarom het volgens hen vijf voor twaalf is. [naar artikel]
“De horeca kan op 1 mei op een veilige manier open, maar daarvoor moet er dringend een ventilatieplan komen van de overheid.” Dat zegt de Hoeseltse professor Bouwfysica Bert Blocken. [naar artikel]
Drie vierde van de ondernemers in de horeca vreest voor een omzetverlies van minstens 70 procent deze zomer, blijkt woensdag uit een bevraging van Horeca Vlaanderen. De beroepsorganisatie zegt dat er nood is aan perspectief op iets langere termijn en richtlijnen die veiligheid en economische haalbaarheid combineren. [naar artikel]
Danny Van Assche (45), de topman van Horeca Vlaanderen, wordt de nieuwe baas van ondernemersorganisatie Unizo. Dat meldt De Tijd en het is door Van Assche bevestigd aan Belga. Hij volgt Karel Van Eetvelt op die eerder dit jaar overgestapt is naar Febelfin, de sectororganisatie van de banken. [naar artikel]
20:12 Danny Van Assche, de topman van Horeca Vlaanderen, wordt de nieuwe baas van werkgeversorganisatie Unizo. [naar artikel]
De steunmaatregelen van de overheid hebben de horeca tijdens corona gered. Maar naast een eerste zomer zonder beperkingen komt er met de inflatie ook een nieuwe storm op de sector af. Horeca Vlaanderen lanceert daarom een opvallend hervormingsplan dat de branche rendabeler moet maken: “Een witte kassa voor élke horeca-activiteit, in ruil voor blijvende btw-verlaging van 6% op niet-alcoholische drank”. [naar artikel]
Een nieuwe databank moet alle kinderziektes uit het contactonderzoek halen. Frank Robben, die als grote ICT-baas van de federale overheid tijdens... [naar artikel]
De steunmaatregelen van de overheid hebben de horeca tijdens corona gered. Maar naast een eerste zomer zonder beperkingen komt er met de inflatie ook een nieuwe storm op de sector af. Horeca Vlaanderen lanceert daarom een opvallend hervormingsplan dat de branche rendabeler moet maken: “Een witte kassa voor élke horeca-activiteit, in ruil voor blijvende btw-verlaging van 6% op niet-alcoholische drank”. [naar artikel]
Een nieuwe databank moet alle kinderziektes uit het contactonderzoek halen. Frank Robben, die als grote ICT-baas van de federale overheid tijdens de coronacrisis onder vuur kwam te liggen, is de man die het project overziet. ‘Wij kunnen IT-systemen bouwen. Maar als de gezondheidsexperts twijfelen over hoe dat in elkaar moet zitten, dan schiet het niet op.’ [naar artikel]
Danny Van Assche (45), de topman van Horeca Vlaanderen, wordt de nieuwe baas van ondernemersorganisatie Unizo. Dat meldt De Tijd en het is door Van Assche bevestigd aan Belga. Hij volgt Karel Van Eetvelt op die eerder dit jaar overgestapt is naar Febelfin, de sectororganisatie van de banken. [naar artikel]
Sinds maandag is de horeca weer opgestart, maar industriële horecawasserijen liggen nog steeds stil. Pas als de horeca echt begint te draaien zullen de wasserijen het werk kunnen hervatten. Ook het toerisme is cruciaal voor hun werking. Intussen vraagt de federatie van de Belgische textielverzorging extra steun van de overheid. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Volgens de huidige regels moeten cafés en restaurants sluiten om 11 uur ’s avonds. Maar voor de twee belangrijkste feestavonden van het jaar wil de horeca nu dus een uitzondering. Vooral naar beleving zou dat een groot verschil maken. De sector vraagt om een snelle beslissing, dat wil zeggen VOOR het Overlegcomité van 22 december, zodat klanten én uitbaters weten waar ze aan toe zijn. Maar de kans dat de horeca gehoor gaat krijgen, lijkt eerder klein. [naar artikel]
Een nieuwe databank moet alle kinderziektes uit het contactonderzoek halen. Frank Robben (59), die als grote ICT-baas van de federale overheid... [naar artikel]
De winkelstraten ogen leeg, bezoekersaantallen en omzetcijfers dalen zienderogen. De winkeliers in onze provinciehoofdsteden zien mee af door de sluiting van de horeca en gaan de toekomst met veel zorgen tegemoet. “De totaalervaring van shoppen in de stad valt helemaal weg”, klinkt het in koor. [naar artikel]
Een opvallende uitspraak van Plopsa-ceo Steve Van den Kerkhof. Hij wijt het personeelstekort in Plopsaland De Panne gedeeltelijk aan het zwartwerk in de horeca aan de kust. “Ik vraag de overheid om zeker tijdens het hoogseizoen daarop meer te controleren.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.