Je hebt vast al gehoord van de vijfsecondenregel: als je eten dat op de grond is gevallen binnen de vijf seconden opraapt, dan is het voedsel nog niet besmet met bacteriën. Maar klopt dat wel? En kan je eventuele microben van je voedsel vegen of blazen? Twee microbiologen geven het antwoord. [naar artikel]
Wat zit er zoal onder de grond? Veel, zo blijkt. Alleen zijn we ons daar amper van bewust. Met de expo Ondergronds probeert het Gentse stadsmuseum STAM daar verandering in te brengen. [naar artikel]
Gent zal 10 hectare grond in Afsnee inschakelen voor landbouwprojecten met korte keten. Op de vruchtbare percelen mag het ‘Boerencollectief’, een lokaal samenwerkingsverband, groenten en fruit verbouwen en dieren houden. Ze gaan op zoek naar Gentse klanten die geïnteresseerd zijn in lokaal voedsel en dat willen aankopen via een jaarlijks oogstaandeel van de boerderij. [naar artikel]
Wat zit er zoal onder de grond? Veel, zo blijkt. Alleen zijn we ons daar amper van bewust. Met de expo Ondergronds probeert het Gentse stadsmuseum STAM daar verandering in te brengen. [naar artikel]
16 Gentse basisscholen leren dit schooljaar moestuinieren onder begeleiding van docenten van de Hogeschool Odisee. “Sommige kinderen weten niet meer dat een aardappel onder de grond groeit of dat een wortel loof heeft”, klinkt het. De hogeschool wil daar met moestuinlessen verandering in brengen en hoopt dit schooljaar meer dan 300 kinderen te bereiken. [naar artikel]
Gedetineerden in de gevangenis van Gent lijden nog steeds onder de aanhoudende overbevolking. Er is sprake van zowat 30 mannen die op de grond slapen. Die moeten het stellen met een stoel en een dunne matras op de grond. Dat staat in het jaarrapport van de toezichtscommissie. Het probleem sleept al jaren aan, met 166 klachten in 2017. [naar artikel]
De vijfsecondenregel kennen we allemaal: als je eten dat op de grond is gevallen binnen de vijf seconden opraapt, dan is het voedsel nog niet besmet met bacteriën. Gewoon even blazen of erover vegen en het voedsel mag gewoon gegeten worden zonder gevaar voor de gezondheid. Kruipen bacteriën echt pas na vijf seconden op eten? [naar artikel]
Gedetineerden in de gevangenis van Gent lijden nog steeds onder de aanhoudende overbevolking. Er is sprake van zowat 30 mannen die op de grond... [naar artikel]
Netjes je bord leegeten: zo kun je de klimaatverandering al tegengaan. Toch wordt wereldwijd tot een derde van het geproduceerde voedsel weggesmeten. Tegen 2030 wil Europa die berg halveren. Een hele uitdaging, maar: 'De bedrijven die met voedselverlies aan de slag gaan schieten als paddenstoelen uit de grond.' [naar artikel]
De vijfsecondenregel kennen we allemaal: als je eten dat op de grond is gevallen binnen de vijf seconden opraapt, dan is het voedsel nog niet besmet met bacteriën. Gewoon even blazen of erover vegen en het voedsel mag gewoon gegeten worden zonder gevaar voor de gezondheid. Kruipen bacteriën echt pas na vijf seconden op eten? [naar artikel]
Net over de grens met Oost-Vlaanderen woont er een man onder de grond. Hij bouwde zelf zijn huis, bekleedde de muren met gras en leeft sindsdien al een jaar op 20 vierkante meter. “Als mens focussen we meestal op de dingen die we kunnen zien boven de grond, maar er is een fantastische wereld onder de grond: de wortels van de bomen, de dieren. Het is wonderbaarlijk. Magisch”, zegt Tim. [naar artikel]
Amerikanen gooien bijna net zo veel voedsel weg als ze opeten. Enorme hoeveelheden voedsel rotten weg op het land, verdwijnen in de voerbakken [naar artikel]
Denkt jouw kind dat kaas aan een plant groeit? Dat pasta van dieren gemaakt is? Of dat tomaten onder de grond groeien? Dat is geen uitzondering.... [naar artikel]
Wat doe je met dat eten dat op de grond viel, maar toch te lekker is om te eten? Oprapen en opeten, volgens de befaamde “vijfsecondenregel”? Volgens wetenschapper Anthony Hilton is dat zo’n slecht idee nog niet. [naar artikel]
De disco, de sauna, de bioscoop. We stoppen ze net zo goed onder de grond, zeker nu de betonstop er aankomt. [naar artikel]
Afrikaanse steden kampen met een nieuwe, soms dodelijke pest: vervalst voedsel. [naar artikel]
Gent verkoopt onverminderd landbouwgrond, zonder ook maar enige vorm van publiek overleg, hekelen tientallen Gentse landbouw- en andere organisaties, samen met burgers. Ze eisen een moratorium op de verkoop van publieke grond door stad en OCMW Gent. Ze roepen de stad ook op om eerst en vooral duidelijk in kaart te brengen welke gronden ze bezit, om vervolgens met het publiek te overleggen over hoe ze zullen worden ingezet in het algemeen belang. [naar artikel]
Om de wooncrisis aan te pakken is grond in publieke handen cruciaal, stelt de Gentse Taskforce Wonen. Maar diezelfde grond spijsde de laatste jaren eveneens de door besparingen geteisterde stadskassen. [naar artikel]
De productie van voedsel en geneesmiddelen en de belangrijkste havens in het land staan voortaan onder toezicht van het leger. De Venezolaanse president wil zo de economische crisis in zijn land het hoofd bieden. [naar artikel]
Minister-president Kris Peeters (CD&V) houdt crisisoverleg met de fruit- en groentesector; de prijzen zijn deze week voor de zoveelste keer gedaald. Wij dumpen groenten, de Hoorn van Afrika smeekt om voedsel. Hein Deprez (50), die bij groenteverwerkers Univeg en PinguinLutosa wereldwijd zowat 10.000 werknemers onder zich heeft, weet waar het misloopt. 'We hebben geen respect meer voor voedsel.' [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.