Vanaf 26 augustus kan iedereen verse melk komen tappen aan een splinternieuw automaat op landbouwbedrijf Oud Goed te Parijs. Stefaan en Veronique Christiaens-De Pourcq nemen van dan af een melkautomaat in gebruik. Het is een van de eerste melkautomaten in onze regio. [naar artikel]
Yoghurt is licht verteerbaar en vetarm, en wordt daarom warm aanbevolen door voedingsexperts. Maar wat is yoghurt precies? [naar artikel]
In Kapellen kan je vanaf vandaag (dinsdag) niet enkel brood of frisdrank uit een automaat halen maar ook een verse steak of chipolata. Slager Peter Scheltjens installeerde namelijk de allereerste 'vleesautomaat' in onze regio. De automaat wordt gevuld met verse producten die om de twee dagen vervangen worden. [naar artikel]
Carrière maken. Kinderen. Wereldvrede. Het staat allemaal hoog op onze verlanglijst. Net zoals: onbeperkt desserts eten zonder bij te komen en... [naar artikel]
In Peer opende op vrijdag 1 maart ’t Moederhuys, een centrum voor vrouw, moeder en kind. Uniek aan deze plek is dat het alle verschillende soorten zorg aanbiedt onder één dak. “Vrouwen hebben niet alleen nood aan medische, maar ook psychische zorg en warmte.” [naar artikel]
Dorien Jansen van Aspergekwekerij Jansen in de Nederlandse grensgemeente Reusel heeft een asperge-automaat geïnstalleerd voor haar woning in Arendonk. De automaat spuwt wit goud. [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, kefir, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar hoe zit het met de gezondheidsclaims? Welke kloppen (niet)? Diëtiste Sanne Mouha bespreekt alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Vergeet die klassieke koffiekoek bij het ontbijt, voortaan eet je yoghurt met ginsmaak in de ochtend. Klinkt misschien een tikje raar, maar als we producent Rachel’s Organic moeten geloven is deze bijzondere yoghurt wel degelijk gezond. De basis van dit melkproduct is gewone Griekse yoghurt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en smaakmakers zoals citroensap. Om de […] [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is de gezondste? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje, beantwoordt vijf vragen over yoghurt én deelt twee gezonde yoghurtrecepten. “Alleen de 0%-versie van Griekse yoghurt is mager en eiwitrijk.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is de gezondste? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje, beantwoordt vijf vragen over yoghurt én deelt twee gezonde yoghurtrecepten. “Alleen de 0%-versie van Griekse yoghurt is mager en eiwitrijk.” [naar artikel]
Een man heeft vrijdagavond enkele potjes yoghurt in zijn binnenzak gestoken in een winkel op de Burgemeester Philipslaan. Hij had geen winkelkar genomen en hij had zijn handen vol etenswaren die hij netjes afrekende. Mogelijk was hij de potjes yoghurt vergeten maar hij werd wel staande gehouden na het afrekenen. Hij moest de yoghurt van 6,50 euro betalen en een administratieve kost van 100 euro. [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
In het leven heb je twee kampen: zij die zeggen dat yoghurt na de houdbaarheidsdatum slecht is, en zij die menen dat je er dagen later nog perfect van kunt eten. Marktleider Danone maakt een einde aan de discussie. “Het doel? Yoghurt redden van de vuilnisbak.” [naar artikel]
In het station van Mechelen staat een pizza-automaat die voor de reiziger vier verschillende pizza’s binnen de drie minuten kan klaarmaken. De automaat is een proefopstelling, waarna de automaten in meerdere stations gelanceerd zouden kunnen worden. [naar artikel]
Als je een open pot yoghurt terug in de koelkast zet, drijft er de dag nadien dikwijls een waterig laagje op. Maar wat is dat laagje precies? En moet je het weggieten, je yoghurt volledig weggooien of mag je het nog gerust opeten? Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit. [naar artikel]
Onze regio staat binnenkort voor een bepalend moment in de geschiedenis. Over drie jaar, in 2025, weten we of de grensstreek tussen België, Nederland en Duitsland de thuishaven wordt van de prestigieuze Einsteintelescoop. Het gaat om een uniek en hypermodern Europees onderzoeksinstituut dat meer antwoorden kan geven op de fundamentele vragen van de mensheid. [naar artikel]
De bekende sterrenchef Roger Van Damme opent volgende week een nieuw restaurant. Geen sterrenzaak met exquise desserts maar een kippenrestaurant [naar artikel]
Sinds kort kan je aan het tankstation Total in Tongeren pizza’s eten uit de eerste pizza-automaat in Limburg. Twee vrienden uit de buurt kwamen met het idee en sinds kort zijn ze trotse eigenaars van hun eerste PizzaGuys-automaat. “Het heeft al onze verwachtingen overtroffen.” [naar artikel]
In Halle is commotie over de belasting die de stad wilde heffen op een automaat met fietsbanden. Een fietsenwinkel moest plots 750 euro betalen op die automaat, maar het bleek om een vergissing te gaan. Intussen is de automaat wel weggehaald. [naar artikel]
Door de versoepeling van de coronamaatregelen kunnen ook campings vandaag weer opengaan. Camping Grimbergen aan de Veldkantstraat is er helemaal klaar voor. [naar artikel]
Welke yoghurt eet je ’s ochtends best bij je ontbijt? Een vraag waar je misschien niet elke dag bij stilstaat, maar die wel de moeite loont. Zo is de traditionele yoghurt op basis van koemelk niet altijd de beste keuze. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Massachusetts Amherst, gepubliceerd in het vakblad Frontiers In Nutrition. [naar artikel]
Alsof bakken op zich nog geen kunst is, gaat Matteo Stucchi nog een stapje verder. De 23-jarige Italiaanse patissier brengt zijn desserts tot leven met de hulp van miniatuurfiguren. De ene keer laat hij de lilliputters kanoën in een moelleux, de andere keer lijkt het alsof de figuurtjes de desserts zelf vervaardigen, met drilboor en hijskraan. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.