Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Lees dit artikel: Rel rond plexischermen op dag voor heropening terrassen De aanloop naar de heropening van de terrassen verloopt tumultueus. Minder dan 24 uur voor de gedeeltelijke heropstart van de horeca zegt de federale regering dat de horecazaken geen schermen uit plexiglas mogen plaatsen tussen de terrastafels om plaats te winnen. Veel uitbaters hadden al de nodige investeringen gedaan. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne […] Lees dit artikel: Rel rond plexischermen op dag voor heropening terrassen [naar artikel]
Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca Nu de cafés en restaurants zich klaarmaken om hun terrassen dit weekend eindelijk opnieuw te openen, wordt al luidop gedroomd over de heropening van de horeca binnen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het echter nog te vroeg om daar een datum op te plakken. Sinds de sluiting van de horeca in […] Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca [naar artikel]
Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité dinsdag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Het voorstel: vanaf 1 of 3 mei enkel de terrassen openen, maar met blijvende steunmaatregelen. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]
Als de terrassen vroeger dan 23 uur moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Mathias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog. [naar artikel]
Het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe bereidt zich voor op de heropening van de horeca in de Brusselse gemeente. Bedoeling is onder meer om de terrassen van restaurants groter te maken, zodat de social distancing kan gerespecteerd worden. [naar artikel]
Sinds de heropening van de terrassen kampt de horeca in de Henegouwse stad Doornik met een probleem dat terug is van weggeweest: tafelschuimers. Je maaltijd opeten en/of je frisse pint uitdrinken om vervolgens zonder betalen ervandoor te gaan. Lokale horeca-uitbaters schatten dat ze afgelopen weekend zo vijf tot tien procent omzet misliepen, melden Sudinfo en RTLInfo. [naar artikel]
Tevreden. Opgelucht. Zowel Horeca Vlaanderen als zelfstandigenorganisatie Unizo zijn - op enkele uitzonderingen na - erg blij met hoe de heropening van de terrassen afgelopen weekend is verlopen. “Maar het blijft cruciaal om de regels strikt op te volgen, want alleen zo kunnen we op korte termijn op nog meer versoepelingen hopen.” [naar artikel]
Na zes maanden van sluiting is het voor de Nederlandse horeca eindelijk zo ver: de heropening van de terrassen. Onder een stralende lentezon lopen de terrassen meteen vol. Hier en daar zijn enkele Belgen te bespeuren. [naar artikel]
Naar aanleiding van de heropening van de terrassen op 8 mei, heeft Horeca Vlaanderen een uitgebreide gids met een sensibiliseringsposter samengesteld voor de horeca-uitbaters. Ook de website www.heropstarthoreca.be zal een update krijgen. [naar artikel]
Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? Cafés en restaurants mogen komend weekend eindelijk opnieuw hun terrassen openen, maar in de horeca wordt al verder vooruit gekeken. Zij hopen in juni volledig te kunnen heropenen en dus ook binnen klanten te mogen ontvangen. En die hoop lijkt met de huidige evolutie van de coronacijfers niet onrealitisch. De horeca in ons land sloot […] Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? [naar artikel]
Aan de vooravond van de heropening van de terrassen zitten heel wat horeca-uitbaters met de handen in het haar, nu blijkt dat er geen uitzonderingen worden gemaakt op de regel dat er 1,5 meter afstand moet zijn tussen de verschillende gezelschappen op een terras. Nochtans stond dat anders in het protocol dat is afgesproken tussen de sectorfederatie en de federale overheid. Hoe komt het dat burgemeesters, Vlaamse regering, federale regering en horeca nu al meer dan 24 uur lang discussiëren over plexiglas? [naar artikel]
Als de terrassen vroeger dan 23 uur moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Mathias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. [naar artikel]
De kustburgemeesters hopen op de heropening van de horeca tegen de paasvakantie. Een heropening is gisteren besproken op het kustburgemeesteroverleg. Ook het starten van raamverkoop bij strandbars en heropenen van louter horecaterrassen werd besproken. De kustburgemeesters willen uiteindelijk tot een gemeenschappelijk standpunt komen en dat overmaken aan de overheid. Dat meldt burgemeester van Brugge Dirk De fauw. [naar artikel]
Na zes maanden achter slot en grendel kan de horeca vandaag weer zijn terrassen openen. Vanaf de persconferentie over de heropening heeft VRT NWS twee Leuvense horeca-uitbaters gevolgd tijdens hun voorbereidingen. Hoe beleefden zij de laatste rechte lijn richting heropening? Bekijk het hier. [naar artikel]
Heel wat horecazaken verhogen vanaf 8 mei, de langverwachte datum voor de heropening van de terrassen, hun prijzen voor een pintje, in sommige gevallen met zowat 10 procent. Nochtans verlaagt de btw op dranken vanaf dan van 21 naar 6 procent. Veel horeca-uitbaters plannen hun tarieven op te trekken om de verliezen van de voorbije […] Lees dit artikel: 3,5 euro voor pintje? Heropening terrassen leidt tot hogere prijzen ondanks btw-verlaging [naar artikel]
Nog twee weken heeft de horeca om zich voor te bereiden op de heropening van de terrassen. Dat brengt ook zorgen met zich mee, want wat als het plots begin te regenen tijdens een service? De oplossing: een tent. Bedrijven die ze verkopen en verhuren zien een ware rush. “Sinds het nieuws binnensijpelde van de heropening, staat onze telefoon roodgloeiend.” [naar artikel]
Als de terrassen vroeger dan 23u moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Matthias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. “Als de terrassen om 20u sluiten, zullen bijvoorbeeld mensen in Antwerpen op de trappen van het Museum voor Schone Kunsten of aan de Scheldekaaien gaan zitten. Mensen zullen blijven samenkomen, maar bij ons kan dat in een veilige omgeving.” [naar artikel]
De heropening van de terrassen is bijzonder enthousiast onthaald door de gemiddelde Vlaming, maar het weer strooit roet in het eten. Intussen heeft zo’n kwart van de horecazaken opnieuw de deuren gesloten. Hans Otten (50) en andere bekende horeca-uitbaters vertellen hoe zij de heropstart beleven en hoe ze proberen hoopvol naar de toekomst te kijken. “Op het terras mogen mensen tot half twaalf ‘s avonds blijven zitten, maar het binnengedeelte moet al om tien uur sluiten. Absurd, toch?” [naar artikel]
Hasseltse horecazaken die ruimere terrassen hadden geplaatst tijdens de coronaperiode, mogen die de komende jaren gewoon laten staan, mits vergunning. “We willen de horeca helpen en het biedt de stad ook extra kleur”, zegt schepen Rik Dehollogne (N-VA). [naar artikel]
Op een parking, een plein of simpelweg op de stoep. Als antwoord op de coronamaatregelen maakten de Limburgse gemeenten vorig jaar ruim 17.000 m² vrij voor terrassen van de horeca. Komende zomer zal dat wellicht minstens zo veel zijn. Goed voor zo’n 5.600 ‘extra’ plaatsen. [naar artikel]
Op 8 mei mogen cafés en restaurants hun terrassen weer openen, áls de situatie op de afdelingen intensieve zorgen duurzaam is verbeterd én zeven op de tien 65-plussers in België gevaccineerd zijn met minstens een eerste dosis. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist na een lange en moeizame vergadering. Horeca-uitbaters reageren met gemengde gevoelens op die beslissing. “Wat als het slecht weer is?” [naar artikel]
Op 8 mei mogen cafés en restaurants hun terrassen weer openen, áls de situatie op de afdelingen intensieve zorgen duurzaam is verbeterd én zeven op de tien 65-plussers in België gevaccineerd zijn met minstens een eerste dosis. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist na een lange en moeizame vergadering. Horeca-uitbaters reageren met gemengde gevoelens op die beslissing. “Wat als het slecht weer is?” [naar artikel]
Met een open brief roepen de uitbaters van de strandbars in Knokke-Heist nogmaals op om de terrassen van de horeca te openen. Volgens de zaakvoerders zouden de huidige maatregelen voor chaos én gevaarlijke situaties zorgen aan zee. [naar artikel]
Vlaams minister-president Jan Jambon heeft vóór het Overlegcomité laten vallen dat de terrassen van de cafés en restaurants wat hem betreft open moeten op 1 mei. Op dit moment zit het Overlegcomité samen om de verdere aanpak van de coronacrisis te bespreken. Het moeilijkste punt op de agenda is de heropening van de horeca. Een […] Het bericht Jan Jambon wil terrassen absoluut open op DEZE datum verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.