Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Horeca vraagt om ruimere terrassen bij heropening: “In het belang van ons als van het sociaal weefsel”

19/05/2020 - 03:10
"Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Horeca vraagt ruimere terrassen bij heropening (19/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


2. Rel rond plexischermen op dag voor heropening terrassen (07/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Rel rond plexischermen op dag voor heropening terrassen De aanloop naar de heropening van de terrassen verloopt tumultueus. Minder dan 24 uur voor de gedeeltelijke heropstart van de horeca zegt de federale regering dat de horecazaken geen schermen uit plexiglas mogen plaatsen tussen de terrastafels om plaats te winnen. Veel uitbaters hadden al de nodige investeringen gedaan. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne […] Lees dit artikel: Rel rond plexischermen op dag voor heropening terrassen [naar artikel]


3. Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca (07/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca Nu de cafés en restaurants zich klaarmaken om hun terrassen dit weekend eindelijk opnieuw te openen, wordt al luidop gedroomd over de heropening van de horeca binnen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het echter nog te vroeg om daar een datum op te plakken. Sinds de sluiting van de horeca in […] Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca [naar artikel]


4. Zo wil de horeca heropenen in mei: enkel terrassen, ‘bubbel +1’ aan tafel (13/04/2021 - Het Nieuwsblad)

Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité dinsdag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Het voorstel: vanaf 1 of 3 mei enkel de terrassen openen, maar met blijvende steunmaatregelen. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]


5. LIVE. Horeca Vlaanderen: “Als terrassen vroeg moeten sluiten, is heropening vergiftigd geschenk” (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als de terrassen vroeger dan 23 uur moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Mathias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog. [naar artikel]


6. Sint-Lambrechts-Woluwe bereidt heropening horeca voor: sneuvelen parkeerplaatsen voor grotere terrassen? (25/05/2020 - VRT NWS)

Het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe bereidt zich voor op de heropening van de horeca in de Brusselse gemeente. Bedoeling is onder meer om de terrassen van restaurants groter te maken, zodat de social distancing kan gerespecteerd worden. [naar artikel]


7. Tafelschuimers ontsieren heropening terrassen in Doornik: “Tot 10 procent omzet kwijt” (18/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Sinds de heropening van de terrassen kampt de horeca in de Henegouwse stad Doornik met een probleem dat terug is van weggeweest: tafelschuimers. Je maaltijd opeten en/of je frisse pint uitdrinken om vervolgens zonder betalen ervandoor te gaan. Lokale horeca-uitbaters schatten dat ze afgelopen weekend zo vijf tot tien procent omzet misliepen, melden Sudinfo en RTLInfo. [naar artikel]


8. Unizo en Horeca Vlaanderen erg tevreden over heropening terrassen: “Als we regels blijven volgen, kan sluitingsuur misschien al snel verlaten” (10/05/2021 - Het Nieuwsblad)

Tevreden. Opgelucht. Zowel Horeca Vlaanderen als zelfstandigenorganisatie Unizo zijn - op enkele uitzonderingen na - erg blij met hoe de heropening van de terrassen afgelopen weekend is verlopen. “Maar het blijft cruciaal om de regels strikt op te volgen, want alleen zo kunnen we op korte termijn op nog meer versoepelingen hopen.” [naar artikel]


9. Nederlandse horeca opent de deuren: “Eerst een koffie, daarna aan de pils” (28/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Na zes maanden van sluiting is het voor de Nederlandse horeca eindelijk zo ver: de heropening van de terrassen. Onder een stralende lentezon lopen de terrassen meteen vol. Hier en daar zijn enkele Belgen te bespeuren. [naar artikel]


10. Horeca Vlaanderen publiceert gids voor uitbaters van terrassen (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Naar aanleiding van de heropening van de terrassen op 8 mei, heeft Horeca Vlaanderen een uitgebreide gids met een sensibiliseringsposter samengesteld voor de horeca-uitbaters. Ook de website www.heropstarthoreca.be zal een update krijgen. [naar artikel]


11. Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? (06/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? Cafés en restaurants mogen komend weekend eindelijk opnieuw hun terrassen openen, maar in de horeca wordt al verder vooruit gekeken. Zij hopen in juni volledig te kunnen heropenen en dus ook binnen klanten te mogen ontvangen. En die hoop lijkt met de huidige evolutie van de coronacijfers niet onrealitisch. De horeca in ons land sloot […] Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? [naar artikel]


12. Plexi-perikelen voor heropening terrassen: hoe komt het dat de regels plots veranderen? En wie is verantwoordelijk? (07/05/2021 - VRT NWS)

Aan de vooravond van de heropening van de terrassen zitten heel wat horeca-uitbaters met de handen in het haar, nu blijkt dat er geen uitzonderingen worden gemaakt op de regel dat er 1,5 meter afstand moet zijn tussen de verschillende gezelschappen op een terras. Nochtans stond dat anders in het protocol dat is afgesproken tussen de sectorfederatie en de federale overheid. Hoe komt het dat burgemeesters, Vlaamse regering, federale regering en horeca nu al meer dan 24 uur lang discussiëren over plexiglas? [naar artikel]


13. ‘Als terrassen vroeg moeten sluiten, is heropening vergiftigd geschenk’ (21/04/2021 - De Standaard)

Als de terrassen vroeger dan 23 uur moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Mathias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. [naar artikel]


14. Kustburgemeesters hopen op heropening horeca en terrassen tegen paasvakantie (04/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

De kustburgemeesters hopen op de heropening van de horeca tegen de paasvakantie. Een heropening is gisteren besproken op het kustburgemeesteroverleg. Ook het starten van raamverkoop bij strandbars en heropenen van louter horecaterrassen werd besproken. De kustburgemeesters willen uiteindelijk tot een gemeenschappelijk standpunt komen en dat overmaken aan de overheid. Dat meldt burgemeester van Brugge Dirk De fauw. [naar artikel]


15. BEKIJK - Vier weken in het spoor van horeca-uitbaters Erik en Kevin:  "Biertank vullen, gehaktballen rollen en parasols installeren" (08/05/2021 - VRT NWS)

Na zes maanden achter slot en grendel kan de horeca vandaag weer zijn terrassen openen. Vanaf de persconferentie over de heropening heeft VRT NWS twee Leuvense horeca-uitbaters gevolgd tijdens hun voorbereidingen. Hoe beleefden zij de laatste rechte lijn richting heropening? Bekijk het hier. [naar artikel]


16. 3,5 euro voor pintje? Heropening terrassen leidt tot hogere prijzen ondanks btw-verlaging (26/04/2021 - Express)

Heel wat horecazaken verhogen vanaf 8 mei, de langverwachte datum voor de heropening van de terrassen, hun prijzen voor een pintje, in sommige gevallen met zowat 10 procent. Nochtans verlaagt de btw op dranken vanaf dan van 21 naar 6 procent. Veel horeca-uitbaters plannen hun tarieven op te trekken om de verliezen van de voorbije […] Lees dit artikel: 3,5 euro voor pintje? Heropening terrassen leidt tot hogere prijzen ondanks btw-verlaging [naar artikel]


17. Horeca wil op alles voorbereid zijn voor heropening en dus is er rush op tenten: “Alles is nu in het teken van buiten zijn” (23/04/2021 - Het Nieuwsblad)

Nog twee weken heeft de horeca om zich voor te bereiden op de heropening van de terrassen. Dat brengt ook zorgen met zich mee, want wat als het plots begin te regenen tijdens een service? De oplossing: een tent. Bedrijven die ze verkopen en verhuren zien een ware rush. “Sinds het nieuws binnensijpelde van de heropening, staat onze telefoon roodgloeiend.” [naar artikel]


18. Horeca bezorgd over vroeg sluitingsuur: “Als de terrassen sluiten, trekken ze naar de Scheldekaaien” (21/04/2021 - Gazet van Antwerpen)

Als de terrassen vroeger dan 23u moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Matthias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. “Als de terrassen om 20u sluiten, zullen bijvoorbeeld mensen in Antwerpen op de trappen van het Museum voor Schone Kunsten of aan de Scheldekaaien gaan zitten. Mensen zullen blijven samenkomen, maar bij ons kan dat in een veilige omgeving.” [naar artikel]


19. Bekende horeca-uitbaters over de heropening van de terrassen: “Onze zaak is momenteel verlieslatend, maar we willen tonen dat we er nog stáán” (27/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

De heropening van de terrassen is bijzonder enthousiast onthaald door de gemiddelde Vlaming, maar het weer strooit roet in het eten. Intussen heeft zo’n kwart van de horecazaken opnieuw de deuren gesloten. Hans Otten (50) en andere bekende horeca-uitbaters vertellen hoe zij de heropstart beleven en hoe ze proberen hoopvol naar de toekomst te kijken. “Op het terras mogen mensen tot half twaalf ‘s avonds blijven zitten, maar het binnengedeelte moet al om tien uur sluiten. Absurd, toch?” [naar artikel]


20. Geen coronamaatregelen meer, maar ruimere terrasjes mogen blijven in Hasselt (10/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Hasseltse horecazaken die ruimere terrassen hadden geplaatst tijdens de coronaperiode, mogen die de komende jaren gewoon laten staan, mits vergunning. “We willen de horeca helpen en het biedt de stad ook extra kleur”, zegt schepen Rik Dehollogne (N-VA). [naar artikel]


21. Op straat, de stoep of de parking: 5.600 extra plaatsen op terrassen bij heropening horeca (17/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Op een parking, een plein of simpelweg op de stoep. Als antwoord op de coronamaatregelen maakten de Limburgse gemeenten vorig jaar ruim 17.000 m² vrij voor terrassen van de horeca. Komende zomer zal dat wellicht minstens zo veel zijn. Goed voor zo’n 5.600 ‘extra’ plaatsen. [naar artikel]


22. Horeca-uitbaters over heropening terrassen: “Het valt af te wachten of het rendabel is” (15/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Op 8 mei mogen cafés en restaurants hun terrassen weer openen, áls de situatie op de afdelingen intensieve zorgen duurzaam is verbeterd én zeven op de tien 65-plussers in België gevaccineerd zijn met minstens een eerste dosis. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist na een lange en moeizame vergadering. Horeca-uitbaters reageren met gemengde gevoelens op die beslissing. “Wat als het slecht weer is?” [naar artikel]


23. Horeca-uitbaters over de heropening terrassen: “Het valt af te wachten of het rendabel is” (15/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Op 8 mei mogen cafés en restaurants hun terrassen weer openen, áls de situatie op de afdelingen intensieve zorgen duurzaam is verbeterd én zeven op de tien 65-plussers in België gevaccineerd zijn met minstens een eerste dosis. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist na een lange en moeizame vergadering. Horeca-uitbaters reageren met gemengde gevoelens op die beslissing. “Wat als het slecht weer is?” [naar artikel]


24. “De frigoboxtoeristen zijn opnieuw uitgevonden”: stranduitbaters smeken om heropening van ‘coronaveilige’ terrassen (12/04/2021 - Het Nieuwsblad)

Met een open brief roepen de uitbaters van de strandbars in Knokke-Heist nogmaals op om de terrassen van de horeca te openen. Volgens de zaakvoerders zouden de huidige maatregelen voor chaos én gevaarlijke situaties zorgen aan zee. [naar artikel]


25. Jan Jambon wil terrassen absoluut open op DEZE datum (14/04/2021 - Metro)

Vlaams minister-president Jan Jambon heeft vóór het Overlegcomité laten vallen dat de terrassen van de cafés en restaurants wat hem betreft open moeten op 1 mei. Op dit moment zit het Overlegcomité samen om de verdere aanpak van de coronacrisis te bespreken. Het moeilijkste punt op de agenda is de heropening van de horeca. Een […] Het bericht Jan Jambon wil terrassen absoluut open op DEZE datum verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!