"Alsjeblieft, geef ons een signaal van leven", smeekt de familie van kickbokser Marc De Bonte (26). De wereldkampioen uit Kasterlee is sinds [naar artikel]
Het "Hof van Cleve" van sterrenchef Peter Goossens mag zich bij de 50 beste restaurants ter wereld rekenen. [naar artikel]
De Belgische chefs Peter Goossens en Jan Buytaert zijn onder de indruk van het overlijden van Paul Bocuse. Ze erkennen het grote belang van de bedenker van "la nouvelle cuisine". President Macron noemt hem "de incarnatie van de Franse keuken". [naar artikel]
Ook de restaurants van de bekende Oost-Vlaamse chefs Wim Ballieu (Balls & Glory) en Peter Goossens (Hof van Cleve) heropenen maandag de deuren na de beslissing van de Veiligheidsraad. De verplichte sluiting was een harde dobber, maar had ook positieve gevolgen. "Het heeft het beste in het personeel naar boven gehaald", getuigt Ballieu. [naar artikel]
Sterrenchef Peter Goossens en zijn vrouw hebben vandaag de 'European Hospitality Foundation Award' gekregen, een prijs voor internationale erkenning. [naar artikel]
Radiomaker Linde Merckpoel ging dineren bij Hof van Cleve, het restaurant waar sterrenchef Peter Goossens vandaag voor het laatst aan het roer staat. Merckpoel vertelt ons over haar bezoek bij "The Godfather van de Belgische gastronomie". [naar artikel]
Heel wat horeca-uitbaters willen snel duidelijkheid en vooral perspectief over wanneer ze weer aan het werk mogen. "Geef ons een datum en een aantal besmettingen vanaf wanneer het weer mag", klinkt het. [naar artikel]
Ook in het enige driesterrenrestaurant van ons land, ‘Hof van Cleve’ in Kruishoutem, zorgde de gedwongen sluiting voor een mokerslag. “Dit is gewoon om te bleiten. En een regelrechte schande”, aldus een razende driesterrenchef Peter Goossens. “Terwijl kinderen opeen geprangd zitten op de schoolbus, zijn wij ineens de grote boosdoener.” [naar artikel]
De Vlaamse regering heeft voor het zevende jaar op rij de Vlaamse eretekens uitgereikt. Het is een hulde aan mensen of organisaties die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen voor de samenleving. Dit jaar viel de eer onder meer te beurt aan VUB-rector Caroline Pauwels en sterrenchef Peter Goossens. [naar artikel]
Ook in het enige driesterrenrestaurant van ons land, ‘Hof van Cleve’ in Kruishoutem, zorgde de gedwongen sluiting voor een mokerslag. “Dit is gewoon om te bleiten. En een regelrechte schande”, aldus een razende driesterrenchef Peter Goossens. “Terwijl kinderen opeen geprangd zitten op de schoolbus, zijn wij ineens de grote boosdoener.” [naar artikel]
De chef-kok David Bertolozzi van het restaurant Berto in Waregem heeft beslist om zijn zaak te sluiten. "Het is onmogelijk geworden om gedreven en bekwaam personeel te vinden voor mijn zaak. De goede leerlingen kiezen voor de bekendere zaken van topchefs als Peter Goossens en Kobe Desramaults", zegt Bertolozzi in "Vandaag" op Eén. [naar artikel]
Peter Goossens mankt als hij arriveert voor ons interview. "Ik heb pas een nieuwe knie", zegt hij. Een maandenlange revalidatie zit er echter niet in. "Mijn kinesist heeft me net onder mijn voeten gegeven, dus vandaag ga ik geen service draaien. Maar langer stilzitten kan ik niet." Of beter, dat wil de chef-kok niet. Want het is niet omdat Peter Goossens niet meer zo vaak op televisie komt, dat hij minder belang hecht aan zijn vak. [naar artikel]
Nog een maand en dan is het einde verhaal voor Peter Goossens (59) in zijn Hof van Cleve. De sterrenchef blijft de plak zwaaien in zijn Knokse brasserie La Rigue, dat wat geplaagd is door slechte kritieken. Maar de pitbull van de Belgische gastronomie voelt de ‘keukenklok’ tikken en moet leren loslaten, voor het eerst. “Stoppen? Nee, nee, ik kan dat niet. Ik zal nooit stoppen.” [naar artikel]
Horeca-uitbaters aan de kust herkennen zich in Peter Goossens, of toch in de personeelsproblemen die de bekende chef ondervindt in zijn nieuwe zaak in Knokke-Heist. Het resultaat: wie aan onze kust horeca bezoekt, botst op steeds meer sluitingsdagen, minder tafels en minder terrassen. [naar artikel]
Horeca-uitbaters aan de kust herkennen zich in Peter Goossens, of toch in de personeelsproblemen die de bekende chef ondervindt in zijn nieuwe zaak in Knokke-Heist. Het resultaat: wie aan onze kust horeca bezoekt, botst op steeds meer sluitingsdagen, minder tafels en minder terrassen. [naar artikel]
In brouwerij Duvel Moortgat in Puurs-Sint-Amands hebben Michel Moortgat, de Duvel brouwers en sterrenchef Peter Goossens hun gelimiteerd speciaalbier voorgesteld. Duvel en het Hof van Cleve gingen een samenwerking aan omdat ze vinden dat bij kaas geen wijn, maar bier gedronken moet worden. Zo ontwikkelden ze een bruin bier dat exclusief in het restaurant en bij Duvel geproefd kan worden. [naar artikel]
Restaurants in de grensregio worden overspoeld met reservaties en in de steden is het over de Nederlandse koppen lopen, sinds Nederland zondag in lockdown is gegaan. "Dat laten gebeuren is de kortste weg naar een sluiting van de horeca", zegt Antwerps gouverneur Cathy Berx. [naar artikel]
Nog een maand en dan is het einde verhaal voor Peter Goossens (59) in zijn Hof van Cleve. De sterrenchef blijft de plak zwaaien in zijn Knokse brasserie La Rigue, dat wat geplaagd is door slechte kritieken. Maar de pitbull van de Belgische gastronomie voelt de ‘keukenklok’ tikken en moet leren loslaten, voor het eerst. “Stoppen? Nee, nee, ik kan dat niet. Ik zal nooit stoppen.” [naar artikel]
Topchef Peter Goossens moet zijn nieuw restaurant in Knokke enkele dagen per week extra sluiten omdat hij geen personeel vindt. Is dat in Antwerpen ook zo’n probleem? Het is moeilijk, maar het lukt doorgaans wel, zo blijkt uit de getuigenissen van vier horeca-uitbaters. [naar artikel]
Op algemene aanvraag zijn Bart Peeters en Hugo Matthijsen opnieuw even in de huid van hun personages "Cas Goossens" en "Hugo Matthijsens" gekropen voor een kakelverse sketch uit het "Het leugenpaleis". Dat legendarische radioprogramma maakten ze destijds voor Studio Brussel. "De Itegemse Cronakroniek" was deze middag te horen in het programma "Nieuwe Feiten" op Radio 1. En het klonk nog even heerlijk knotsgek als toen. [naar artikel]
Voor het eerst sinds 1994 had Peter Goossens bij de voorstelling van een nieuwe Michelingids geen sterren op zak. Zijn nieuwe zaak La Rigue in Knokke, kreeg er geen. [naar artikel]
Ondernemer Mark Coucke en projectontwikkelaar Bart Versluys hebben sterrenchef Peter Goossens gestrikt voor het restaurant van hun hotel La Réserve in Knokke. Goossens zal volledig verantwoordelijk worden voor het restaurant. Tegelijkertijd blijft hij ook uitbater van driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruisem. [naar artikel]
Gezellig op café of restaurant gaan, dat moet iedereen kunnen, ook mensen met een beperking. Horeca Vlaanderen en minister van Toerisme, Weyts (N-VA) lanceren daarom "Wij gastvrij, jij blij", een campagne met tips voor cafébazen en restauranthouders. En als aftrap was er een "inleefmoment". [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.