Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

KOKEN. De beste recepten met de lekkerste ingrediënten van Limburgse bodem

23/05/2020 - 06:03
"Hagelwitte asperges, pikante waterkers of sappige aardbeien. Vers van het veld, uit het water of uit de kas. Onze provincie heeft heel wat lekkers te bieden. Voor deze telers is het dagelijkse kost, met de recepten van chef Wilfried Beliën (restaurant Grevenhuis in Borgloon) maak je er iets bijzonders van."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Je hebt er maar 5 ingrediënten en 10 minuten tijd voor nodig: zo maak je een Grey Collins (09/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van ­Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Hij serveert recepten voor de lekkerste drankjes, die je ook in grotere hoeveelheden kunt maken. [naar artikel]


2. Limburgse cocktailshakers onthullen hun recept: dit zijn hun lekkerste cocktails (23/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Hoe beter klinken op oud en nieuw dan met een cocktail? Wij vroegen aan vijf Limburgse bartenders om hun lekkerste cocktail te schudden. Met enkele kant-en-klare recepten, maar ook een uitdagende cocktail én een mocktail. Cheers! [naar artikel]


3. Vegan recepten: tips en alternatieven waarmee je heerlijk plantaardig kan koken (01/11/2019 - De Morgen)

Tofu is droog, zonder eieren kan je geen lekkere chocomousse maken en veganistische gerechten hebben geen ‘punch’. Culinair journaliste Louise De Brabandere countert al die clichés over veganistisch koken. Ze experimenteert voor De Morgen Magazine met nieuwe technieken en alternatieve ingrediënten. Het resultaat van die zoektocht, en veganistische recepten zonder room, kaas of eieren, die vind je hier. [naar artikel]


4. KOKEN. Vegan gerechtjes die in no time op tafel staan (07/08/2020 - Het Belang van Limburg)

Vegan koken ingewikkeld? Nee hoor! Met een paar ingrediënten uit de supermarkt zet je de simpelste én lekkerste veganistische gerechtjes in no time op tafel. [naar artikel]


5. Voor op je boodschappenlijst: de succesrecepten van Limburgse Instagram-koks (16/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Begin jij ook spontaan te watertanden bij al die mooi gestylede, smakelijke foto’s van de lekkerste gerechten op Instagram? Wij schoven aan tafel bij vier ‘food-influencers’ die vertellen over hun passie voor koken en bakken. Voor een keer delen ze ook één van hun favoriete recepten buiten het internet. [naar artikel]


6. Lekker koken met ingrediënten van eigen bodem (12/06/2019 - Het Belang van Limburg)

Om hun werkjaar in smaak af te sluiten, organiseerden de leden van de Breese Culinaire Kring een kookfinale voor hun dames. [naar artikel]


7. Zo maak je een klassieke margarita net dat tíkje beter (02/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van ­Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Hij serveert recepten voor de lekkerste drankjes, die je ook in grotere hoeveelheden kunt maken. [naar artikel]


8. Tips en makkelijke recepten voor studenten die eigenlijk geen tijd hebben om te koken (29/05/2018 - Het Belang van Limburg)

Nog kilo’s cursus weg te vreten en het warme weer helpt ook al niet. Je zou als student voor minder geen zin hebben om nog zelf te koken. Daarom, speciaal voor de blokkers op kot: drie recepten van Loïc Van Impe, de ‘rookie cook’ die studenten leert koken op Facebook. [naar artikel]


9. Gezonde fast food: de lekkerste én snelste recepten volgens Sandra Bekkari (08/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Je wil na een lange werkdag graag lekker en gezond koken, maar wel snél? Met maximaal een halfuurtje (vaak zelfs minder) keukentijd zijn de tachtig... [naar artikel]


10. Frisser wordt een cocktail niet: zo maak je een Green Dragon (23/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van ­Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Hij serveert recepten voor de lekkerste drankjes, die je ook in grotere hoeveelheden kunt maken. [naar artikel]


11. Veel te veel over van een watermeloen? Zo draai je hem in een zomerse cocktail (27/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van ­Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Hij serveert recepten voor de lekkerste drankjes, die je ook in grotere hoeveelheden kunt maken. [naar artikel]


12. RECEPT. Een cocktail met een laagje wijn erover? Zo maak je de Summer in Brooklyn (20/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van ­Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Hij serveert recepten voor de lekkerste drankjes, die je ook in grotere hoeveelheden kunt maken. [naar artikel]


13. KOKEN IN UW KOT. Creatief aan de slag met restjes (24/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Kan jouw keuken een opruimbeurt gebruiken, of heb je geen zin om naar de winkel te gaan? Met deze recepten ga je creatief aan de slag met de ingrediënten uit je koel- én voorraadkast. [naar artikel]


14. RECEPT. Zo maak je de cocktail ‘How you like them apples’ (06/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van ­Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Hij serveert recepten voor de lekkerste drankjes, die je ook in grotere hoeveelheden kunt maken. Deze week: How you like them apples. [naar artikel]


15. RECEPT. Zo maak je de red snapper, een bloody mary met gin in plaats van wodka (13/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van ­Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Hij serveert recepten voor de lekkerste drankjes, die je ook in grotere hoeveelheden kunt maken. Deze week: Red snapper. [naar artikel]


16. Het Limburgse feestmenu: deze recepten vind je enkel online (26/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Een origineel menu met eerlijke ingrediënten uit onze eigen provincie. Dat is wat ons weekendmagazine Sjiek, in samenwerking met de Provincie Limburg en de Hasseltse Hotelschool, ook dit jaar weer voor jou in petto heeft. Niemand minder dan Chloë en Magali Szpyt, winnaars van het VTM programma ‘Mijn Pop-up Restaurant 2016’ creëerden de gerechten voor een royaal feestmaal dat je zelf kan klaarmaken. De recepten vind je in Sjiek van 26 november, op onderstaande twee recepten na: de wortelcrème (een bijgerecht) en de preitaartjes (een van de voorgerechten). [naar artikel]


17. RECEPT. Deze cocktail is een klassevol alternatief voor gin-tonic (30/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van ­Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Hij serveert recepten voor de lekkerste drankjes, die je ook in grotere hoeveelheden kunt maken. Deze week: Horse’s neck. [naar artikel]


18. Cheesecake met drie ingrediënten (23/04/2020 - Gazet van Antwerpen)

De coronacrisis doet ons massaal in de keuken duiken. Van taarten en brownies bakken tot zomerse zoetigheden in elkaar flansen: wij proberen elke week populaire recepten uit met een minimum aan basic ingrediënten. [naar artikel]


19. Jongleren met ingrediënten (14/04/2019 - De Morgen)

In goeie kookboeken leven verhalen. Want koken brengt mensen samen. Eten verbindt. We kozen de vijftien beste van dit jaar voor u uit. [naar artikel]


20. Speculoos is hip: de beste én makkelijkste recepten, gespot op TikTok (18/10/2021 - Het Belang van Limburg)

De Belgische speculaas van Lotus – over de landsgrenzen vooral bekend als Biscoff – is momenteel de wereld aan het veroveren. Niet alleen in de gedaante van een koekje of pasta, want creatieve keukenprinsen en -prinsessen zwieren de klassiekers in de lekkerste toetjes. Drie TikTok-recepten ter inspiratie, die uitnodigen om voor een keertje géén calorieën te tellen. [naar artikel]


21. Waar in Limburg eet je de lekkerste lasagne, pannenkoek of dame blanche? Dit zijn de winnende adresjes van 2023 (28/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Het afgelopen jaar doorkruisten onze foodrecensenten samen met enkele Limburgse foodies onze provincie, op zoek naar de lekkerste gerechtjes van Limburg. Welk zaakje serveert de beste pannenkoek? En waar vind je de beste croque monsieur? Wij zetten de winnende adresjes op een rij. [naar artikel]


22. Van tagliatelle met zalm tot noedels met crispy kip: 5 recepten die je volgende week uit de nood helpen tijdens het koken (07/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Heb je jezelf voorgenomen om dit jaar vaker zelf te koken, maar is je inspiratie niet altijd wat het moet zijn? HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman presenteren naar goede gewoonte vijf heerlijke recepten om uit te kiezen. Van een veggie groentegratin tot balletjes met noorderkrieken: voor iedere eter wat wils. Smakelijk! [naar artikel]


23. Hartig of zoet? Deze recepten maak je klaar in de buitenlucht (03/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Niets gezelliger dan koken in de buitenlucht: rond het kampvuur, bij de barbecue of met een eenvoudig camperoventje. Hartig of zoet? Buiten Koken is het basisboek voor outdoor koken. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!