‘Geef ons op zijn minst perspectief zodat we weten waar we aan toe zijn.’ Dat is de noodkreet die een aantal horeca uitbaters slaken richting de overheid in Brussel. Voor heel wat restaurant- en caféhouders zit het water hen aan de lippen en toch blijft het oorverdovend stil in Brussel. ‘Kinderen mogen naar school, tweedeverblijvers mogen terug naar hun vakantiewoning aan zee maar wij worden gewoon vergeten’, klinkt het. [naar artikel]
Twintig procent van de horecazaken overleeft de coronacrisis niet. Dat zegt voorzitter van Horeca-Vlaanderen Filip Vanheusden. Dat betekent dat één op vijf cafés en restaurants failliet gaat. Anderhalf tot twee jaar hebben we nodig om de horeca terug een beetje op adem te laten komen, en het zal nooit meer zijn zoals voorheen, zegt nog de Hasselaar. Hij heeft begrip voor het gefaseerd opheffen van de lockdown waarbij de cafés en de discotheken niet op de eerste rij zullen staan. [naar artikel]
Sterrenchef Peter Goossens van 't Hof van Cleve wil meer perspectief voor de horeca, nu cafés en restaurants al meer dan twee maanden hun deuren gesloten houden. "Ik zou willen weten wanneer we weer mogen openen, en wat de regels dan zijn", zegt Goossens in "De afspraak". "Heel de sector wacht, geef ons alsjeblieft een signaal." [naar artikel]
Zo’n driehonderd zelfstandigen en werknemers uit de horeca verzamelden maandagavond een uur lang in het Antwerpse stadscentrum. Ze eisten perspectief in deze coronacrisis: een plan en een tijdlijn om de horeca weer op een veilige manier te openen. [naar artikel]
Precies één maand geleden mochten cafés, restaurants en hotels opnieuw open na de lockdown. Om de veiligheid te garanderen, moesten er wel heel wat maatregelen nageleefd worden. Horeca-uitbaters op de Groenplaats blikken terug op de afgelopen maand. "We zijn blij dat we weer open zijn, maar die drie sluitingsmaanden kan je nooit meer inhalen", zegt Guido van Café De Kroeg. [naar artikel]
Het Collectif Wallonie Horeca, een groep Franstalige horeca-uitbaters, trekt naar de Raad van State om de sluiting van de horeca... The post Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan appeared first on Business AM. [naar artikel]
De horeca herstelt traag sinds cafés en restaurants op 8 juni weer open mochten. Dat blijkt uit onderzoek van personeelsdienstenbedrijf SD Worx. In vergelijking met de periode voor de coronacrisis is maar 48 procent van het personeel in de sector weer aan de slag. De zomer wordt cruciaal, zegt SD Worx. Als het herstel zich niet doorzet, zullen heel wat cafés en restaurants in het najaar failliet gaan. [naar artikel]
1 maart. Dan wil Matthias De Caluwe het bordje in de horeca weer van 'gesloten' naar 'open' draaien. Met kleine stapjes - enkel een gezinsbubbel met één knuffelcontact aan tafel en extra aandacht voor de luchtkwaliteit - moet dat mogelijk zijn volgens de CEO van Horeca Vlaanderen. "We moeten toch de ambitie hebben om hier uit te geraken? Desnoods door er nog eerst enkele weken 'den blok' op te leggen om de curve plat te slaan." [naar artikel]
Om het toenemend aantal coronabesmettingen in te dijken, heeft de federale regering beslist de cafés en restaurants te sluiten. ‘We... The post Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? appeared first on Business AM. [naar artikel]
Vlaams minister van Economie Hilde Crevits voorziet extra steun voor de horeca, nu de restaurants en cafés vanaf maandag vier weken moeten sluiten. Die wordt berekend op basis van de omzet van vorig jaar. [naar artikel]
De horeca verkeert in een crisis. Daarom moeten restaurants, brasserieën en cafés die in moeilijkheden verkeren, voortaan minder belastingen betalen. Maar Horeca Vlaanderen wil nog meer loonlastenverlagingen. “Restaurants en drankgelegenheden gaan vier tot vijf keer meer failliet dan andere ondernemingen”, zegt directeur Matthias De Caluwe. [naar artikel]
De horeca mag dan al een maand opnieuw open zijn, toch is volgens HR-bedrijf SD Worx nog maar een 55 procent van het personeel aan de slag in onze cafés en restaurants. “Naar het eind van het jaar toe vrezen we voor een significant aantal faillissementen”, zegt Steven Rosseel van SD Worx. “Verschillende cafés of restaurants zijn momenteel zelfs nog volledig dicht.” [naar artikel]
16:18 De Vlaamse cafés en restaurants, een van de zwaarst getroffen sectoren van het coronavirus, kregen van de Vlaamse overheid dit jaar al 360 miljoen euro steun. Dat is een kwart van het Vlaams coronabud... [naar artikel]
Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand dicht. Het is een maatregel die hard is aangekomen in de hele sector en bij de toeleveranciers. Het Overlegcomité baseerde zich voor die beslissing op een rapport dat wetenschappelijke studies citeert die in de richting van de horeca wijzen. Dat meldt La Libre. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité vandaag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Vanaf 1 of 3 mei mogen enkel de terrassen open, maar de steunmaatregelen blijven. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]
In de horeca groeit de vrees voor een personeelstekort. Door de lange sluiting van cafés en restaurants zocht heel wat personeel in de horeca ander werk. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) komt met een actieplan. [naar artikel]
HASSELTUit een rondvraag van Horeca Vlaanderen blijkt dat 36 procent van de restaurants open is op kerstavond. Dat is 15 procent meer dan vorig jaar. “Mensen willen graag uiteten en geven ook meer geld uit. Dat kan aan de basis liggen”, zegt Gerrit Budts, pers- en communicatie-verantwoordelijke van Horeca Vlaanderen. In totaal namen 367 ondernemingen deel aan de bevraging. [naar artikel]
Vrijdag komt het overlegcomité samen. Cafés en restaurants hopen natuurlijk op wat perspectief. Er is een denkpiste om enkel de terrassen te openen, maar dat is geen goede oplossing, vindt Horeca Vlaanderen. Want dat is niet rendabel. En het weer is hier ook te onvoorspelbaar. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van de cafés en restaurants. Dat reageert de sectorfederatie op de uitspraken van biostatisticus Niel Hens, die niet denkt dat de cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. "Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede", zegt woordvoerder Kaatje Lucas. [naar artikel]
Tegen de volgende Veiligheidsraad wil de horecasector een plan klaar hebben voor de heropstart van cafés en restaurants. De volgende fase van de versoepeling van de maatregelen is ten vroegste voor 8 juni. Het is nog niet zeker of horeca dan zal mogen heropstarten, maar het is alleszins wel waarvoor Horeca Vlaanderen pleit. “We willen vooral duidelijkheid en wat perspectief”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Of het Overlegcomité vandaag (vrijdag) al een tipje van de sluier oplicht over de heropening van de horeca is afwachten, al wordt er achter de schermen druk overlegd. “We mikken op half maart voor de heropening van de cafés en restaurants”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Ja, de horeca kan op 1 mei open én zelfs binnen volk toelaten. Maar dan is nú een allesomvattend plan nodig voor een betere luchtkwaliteit. Professor Bert Blocken (KU Leuven/TU Eindhoven), gespecialiseerd in ventilatie, hekelt het gebrek aan daadkracht bij de regering voor de geplande heropening. “De overheid moet een grootschalige groepsaankoop van luchtreinigers organiseren en die goedkoop aanbieden in cafés en restaurants.” [naar artikel]
De coronacrisis dreigt een kaalslag te veroorzaken in de horeca. Eén op de twee Belgische cafés en restaurants heeft een negatief eigen vermogen, leren exclusieve cijfers van Trends. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.