Er moet dringend meer duidelijkheid worden gecreëerd over de heropening van de Vlaamse horecasector. Anders dreigen een reeks faillissementen en... The post Horeca Vlaanderen eist snel beslissing over heropening appeared first on Business AM. [naar artikel]
De horeca en hun toeleveranciers vragen om meer duidelijkheid over de mogelijke heropening op 1 mei, want een restaurant of café heropen je niet met een vingerknip. Ook de brouwers willen snel zicht op een definitieve datum zodat ze voldoende vers bier kunnen brouwen. Intussen zijn ze nu al bezig aan de voorbereidingen: van het spoelen van de tapinstallaties tot het weghalen van vervallen bier. [naar artikel]
Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft begrip voor de vraag van Horeca Vlaanderen om sneller dan 3 juni duidelijkheid te krijgen over een eventuele heropening op 8 juni. “Er is inderdaad weinig tijd tussen om de nodige voorbereiden te treffen”, aldus De Crem. Hij hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven. [naar artikel]
Net als Horeca Vlaanderen vragen de brouwerijen in Vlaams-Brabant duidelijkheid over wanneer de restaurants en cafés weer open kunnen. De horeca is namelijk de grootste afnemer van de brouwerijen. Maar ook als de horeca weer open mag, vrezen de brouwerijen zware verliezen. [naar artikel]
01:05 De horeca hoopt vandaag meer duidelijkheid te krijgen over de voorwaarden waarop cafés en restaurants allicht op 8 juni kunnen opengaan. De GEES, de expertengroep die zich over de exitstrategie uit de... [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000... [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. ‘Het moet écht deze week’, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. ‘Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.’ [naar artikel]
De horeca-uitbaters zijn teleurgesteld nu brouwer AB inbev de prijs van zijn bieren met drie procent gaat verhogen. Volgens AB Inbev moet dat na investeringen om duurzamer te brouwen. Horeca Vlaanderen vreest dat de horeca-uitbater niet anders kunnen dan de hoge bierprijs door te rekenen aan de consument. [naar artikel]
Heel wat horeca-uitbaters willen snel duidelijkheid en vooral perspectief over wanneer ze weer aan het werk mogen. "Geef ons een datum en een aantal besmettingen vanaf wanneer het weer mag", klinkt het. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er op het volgende Overlegcomité, op 26 februari, een concrete tijdlijn wordt voorgesteld voor de heropening van de cafés en restaurants. Dat laat de organisatie vrijdag weten. Bovendien hoopt Horeca Vlaanderen ook op meer financiële ondersteuning. [naar artikel]
Dat discotheken amper twee maanden na de heropening al opnieuw -tijdelijk- de deuren moeten sluiten, komt hard aan bij de uitbaters, ook al heeft de regering beloofd dat er opnieuw steunmaatregelen komen. Er is begrip voor het feit dat er nu ingegrepen moet worden, maar toch voelt de sector zich geviseerd. Ook Horeca Vlaanderen dringt aan op een sterk pakket steunmaatregelen. "Dezelfde als voorheen zullen niet voldoende zijn." [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.” [naar artikel]
Horeca West-Vlaanderen, de belangenorganisatie van uitbaters van hotels, restaurants, cafés en ook van strandbars, vraagt aan de overheid om dringend duidelijkheid te scheppen over de strandbars. "We willen 1 reglement voor alle strandbars aan de Belgische kust", zegt Yves Van Moorter van Horeca West-Vlaanderen. "Het kan niet zijn dat sommige stranduitbaters een boete krijgen en anderen niet." [naar artikel]
Ten vroegste midden mei: dat is wat coronacommissaris Pedro Facon het Overlegcomité zal adviseren voor de heropening van de horeca. Dat zegt hij in een interview met De Tijd en wordt bevestigd aan VRT NWS. Tot nog toe hadden de verschillende regeringen in ons land 1 mei vooropgesteld als mogelijke heropeningsdatum, maar we kunnen volgens Facon "beter niet te snel gaan". [naar artikel]
De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. [naar artikel]
Met het 'Safe Spring'-plan hoopt de horeca op 1 april onder strenge voorwaarden te openen. "Mensen blijven niet in hun kot, zien we meer en meer", zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. "Wij kunnen een bondgenoot zijn in plaats van een risicopatiënt om de lente veilig door te komen." [naar artikel]
Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, hoopt dat het uitstel van de versoepelingen in het voordeel zal spelen van de heropening van de horeca begin april. “Laat ons nu nog even op de tanden bijten.” [naar artikel]
Bij ons in de studio Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Cafés, bars en restaurants maken zich op voor de heropening 8 juni. Er gelden strikte voorwaarden, zo moet er 1,5 meter tussen de tafels zijn, obers moeten een mondmasker dragen en tooghangers zijn vooralsnog niet toegelaten. Matthias De Caluwe (37), de topman van Horeca Vlaanderen, over die heropstart. [naar artikel]
De voorwaarden om cafés te kunnen heropenen, zijn onhaalbaar voor sommige eigenaars. Vandaag beslist de Nationale Veiligheidsraad over een eventuele heropening van de horeca. De voorwaarden die met zo'n heropening gepaard gaan, zijn al bekend. "En sommige regels zijn echt absurd", vindt cafébaas Jens Wouters uit Sint-Pieters-Leeuw. [naar artikel]
Tevreden. Opgelucht. Zowel Horeca Vlaanderen als zelfstandigenorganisatie Unizo zijn - op enkele uitzonderingen na - erg blij met hoe de heropening van de terrassen afgelopen weekend is verlopen. “Maar het blijft cruciaal om de regels strikt op te volgen, want alleen zo kunnen we op korte termijn op nog meer versoepelingen hopen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.