Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er op het volgende Overlegcomité, op 26 februari, een concrete tijdlijn wordt voorgesteld voor de heropening van de cafés en restaurants. Dat laat de organisatie vrijdag weten. Bovendien hoopt Horeca Vlaanderen ook op meer financiële ondersteuning. [naar artikel]
Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, hoopt dat het uitstel van de versoepelingen in het voordeel zal spelen van de heropening van de horeca begin april. “Laat ons nu nog even op de tanden bijten.” [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Of het Overlegcomité vandaag (vrijdag) al een tipje van de sluier oplicht over de heropening van de horeca is afwachten, al wordt er achter de schermen druk overlegd. “We mikken op half maart voor de heropening van de cafés en restaurants”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Tevreden. Opgelucht. Zowel Horeca Vlaanderen als zelfstandigenorganisatie Unizo zijn - op enkele uitzonderingen na - erg blij met hoe de heropening van de terrassen afgelopen weekend is verlopen. “Maar het blijft cruciaal om de regels strikt op te volgen, want alleen zo kunnen we op korte termijn op nog meer versoepelingen hopen.” [naar artikel]
Bij de heropening van de horeca zal er veel aandacht gaan naar de verluchting in cafés en restaurants. “Het lijkt erop dat elke horecazaak verplicht een CO2-meter zal moeten installeren”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. “Er dreigt een bloedbad”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van cafés en restaurants. Daarmee reageert de sectorfederatie op biostatisticus Niel Hens en viroloog Marc Van Ranst, die vrezen dat de heropening niet meer voor dit jaar is. “Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede”, zegt woordvoerder Kaatje Lucas. [naar artikel]
Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft begrip voor de vraag van Horeca Vlaanderen om sneller dan 3 juni duidelijkheid te krijgen over een eventuele heropening op 8 juni. “Er is inderdaad weinig tijd tussen om de nodige voorbereiden te treffen”, aldus De Crem. Hij hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven. [naar artikel]
Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca Nu de cafés en restaurants zich klaarmaken om hun terrassen dit weekend eindelijk opnieuw te openen, wordt al luidop gedroomd over de heropening van de horeca binnen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het echter nog te vroeg om daar een datum op te plakken. Sinds de sluiting van de horeca in […] Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca [naar artikel]
Nu de horeca mogelijks weer kan heropenen vanaf 8 juni, lanceert Horeca Vlaanderen de website www.heropstarthoreca.be. Op die site staat een... [naar artikel]
Cafés en restaurants in ons land moeten volgens de huidige coronamaatregelen de deuren sluiten om 23 uur. Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Het volgende Overlegcomité vindt plaats op 22 december, maar topman bij Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwé benadrukt dat er al eerder een beslissing genomen moet worden over het sluitingsuur voor de horeca. [naar artikel]
Als de terrassen vroeger dan 23 uur moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Mathias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog. [naar artikel]
Lees dit artikel: Brouwers klaar voor heropening horeca De Belgische brouwerijen zijn de voorbije weken volop aan het brouwen geslagen nu de heropening van de horeca op 8 mei nadert. Ze verwachten geen problemen om aan de vraag te voldoen, zo leert een rondvraag bij enkele brouwers. Miljoenen consumpties zijn gebrouwen. Medio april gloorde voor menig cafébaas wat licht aan de einder. Het […] Lees dit artikel: Brouwers klaar voor heropening horeca [naar artikel]
Net als Horeca Vlaanderen vragen de brouwerijen in Vlaams-Brabant duidelijkheid over wanneer de restaurants en cafés weer open kunnen. De horeca is namelijk de grootste afnemer van de brouwerijen. Maar ook als de horeca weer open mag, vrezen de brouwerijen zware verliezen. [naar artikel]
De horeca en hun toeleveranciers vragen om meer duidelijkheid over de mogelijke heropening op 1 mei, want een restaurant of café heropen je niet met een vingerknip. Ook de brouwers willen snel zicht op een definitieve datum zodat ze voldoende vers bier kunnen brouwen. Intussen zijn ze nu al bezig aan de voorbereidingen: van het spoelen van de tapinstallaties tot het weghalen van vervallen bier. [naar artikel]
Naar aanleiding van de heropening van de terrassen op 8 mei, heeft Horeca Vlaanderen een uitgebreide gids met een sensibiliseringsposter samengesteld voor de horeca-uitbaters. Ook de website www.heropstarthoreca.be zal een update krijgen. [naar artikel]
Niets lijkt de volledige heropening van de horeca op 9 juni nog in de weg te staan. “Aan dit tempo liggen er tegen dan zelfs minder dan 400 mensen op intensieve”, zegt viroloog Steven Van Gucht. Fors lager dan de 500 ‘intensieve’ coronapatiënten die de overheid als voorwaarde stelde. [naar artikel]
Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vraagt om vast te houden aan de geplande heropening van de horeca op 1 mei en “geen dag later”. De nationale kappersfederatie is dan weer niet opgezet met de uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen, die had gezegd dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. [naar artikel]
Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? Cafés en restaurants mogen komend weekend eindelijk opnieuw hun terrassen openen, maar in de horeca wordt al verder vooruit gekeken. Zij hopen in juni volledig te kunnen heropenen en dus ook binnen klanten te mogen ontvangen. En die hoop lijkt met de huidige evolutie van de coronacijfers niet onrealitisch. De horeca in ons land sloot […] Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? [naar artikel]
Cafés, restaurants en fitnesszalen zijn ideale besmettingshaarden voor het coronavirus. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat in het wetenschappelijk tijdschrift Nature is verschenen. Volgens experten in ons land was het dan ook een goede beslissing om de cafés en restaurants weer te sluiten. Maar Horeca Vlaanderen is het daar niet mee eens: "De juiste beslissing was het aantal contacten van mensen te beperken." [naar artikel]
Niets lijkt de volledige heropening van de horeca op 9 juni nog in de weg te staan. “Aan dit tempo liggen er tegen dan zelfs minder dan 400 mensen op intensieve”, zegt viroloog Steven Van Gucht. Fors lager dan de 500 ‘intensieve’ coronapatiënten die de overheid als voorwaarde stelde. [naar artikel]
Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. ‘Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing’, zegt Matthias De Caluwé, ceo van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.