De horeca wil zo snel mogelijk duidelijkheid over hoe de cafés en restaurants weer moeten opengaan en kijkt daarvoor ook naar Nederland. Daar kan een terrasje vanaf maandag. Vandaag pleit de sector ook voor extra steunmaatregelen in het parlement. [naar artikel]
Om twee principiële datums – de volledige herstart van het contactonderwijs op 19 april en de heropening van de horeca op 1 mei – realistisch te houden, moeten de ministers van Onderwijs tegen maandag ‘krachtig schakelen’. [naar artikel]
Een sector in crisis. Dat is de horeca in ons land sinds vandaag officieel. Een verrassing, want alleen de varkensboeren – getroffen door de... [naar artikel]
Verkenner Ronald Plasterk denkt dat het mogelijk is een Nederlands kabinet te vormen met de partijen PVV, VVD, NSC en BBB. [naar artikel]
Kunnen sneltesten de festivalzomer redden? Als je een evenement als ‘24 Uur Live’ met 450 aanwezigen veilig kunt organiseren door iedereen aan de ingang te testen op corona, dan kan dit misschien ook wel met enkele duizenden festivalgangers? De politiek denkt van wel, de sector zelf gelooft er totaal niet in. [naar artikel]
De horeca hoopt op 1 april weer aan de slag te kunnen, de sector heeft zelf een plan opgesteld, het 'safe spring-plan', dat een veilige heropening moet garanderen. Van 1 april tot 1 juli wil de sector dan stap voor stap heropenen, met de regels van het Overlegcomité in het achterhoofd. [naar artikel]
Met de volledige heropening van de horeca in het vizier, is er weer die schreeuw om extra personeel. Alleen al op Jobat.be staan er 200 horecavacatures open, en de vraag naar extra handen belooft de komende maanden nog toe te nemen. In 2020 bedroeg het gemiddelde bruto maandloon in de horeca 2.852 euro (Salariskompas), exclusief toeslagen en fooi. Is de horeca een sector voor jou? We nemen enkele jobs onder de loep. [naar artikel]
"Het is vreemd dat een sector met dezelfde toegevoegde waarde als de farmaceutische sector niet werd vermeld." Dat zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen na de persconferentie van de overheden. "Voor onze sector is het Bloody Friday." De federatie pleit ervoor "veel strenger op te treden tegen wie de regels niet volgt.” [naar artikel]
De sector is niet te spreken over enkele maatregelen in het zomerakkoord van de regering Michel. Horeca Vlaanderen vreest oneerlijke concurrentie, en is het beu dat de sector weinig expliciete steun krijgt van de overheid. [naar artikel]
Eerst gevangen in een ­gouden kooi, daarna in de tijd. Met amper drie uur voetbal in zes maanden snakt Yannick Carrasco (26) naar de herstart van... [naar artikel]
Thysia Huisman, een voormalig Nederlands model, zegt op haar 18de te zijn verkracht door een Fransman die een belangrijke schakel lijkt in het... [naar artikel]
“Het wordt een cruciale week voor de horeca.” Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, kijkt vol verwachting uit naar het volgende Overlegcomité. Maar of de sector ook effectief kan heropenen op 1 mei, zoals aangekondigd, is plots hoogst onzeker. Experten zien de cijfers tegen dan niet voldoende dalen, waardoor ook de politiek al zoekt naar alternatieven. [naar artikel]
Met de volledige heropening van de horeca in het vizier, is er weer die schreeuw om extra personeel. Alleen al op Jobat.be staan er 200 horecavacatures open, en de vraag naar extra handen belooft de komende maanden nog toe te nemen. In 2020 bedroeg het gemiddelde bruto maandloon in de horeca 2.852 euro (Salariskompas), exclusief toeslagen en fooi. Is de horeca een sector voor jou? We nemen enkele jobs onder de loep. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen zit nog met veel vragen over de opening van de terrassen op 8 mei, en de opening van binnenruimtes in de horeca in juni. [naar artikel]
KV Mechelen herstructureerde eerder deze maand zijn bestuur. Sportief directeur Dennis Henderickx (50) wordt voltijds opleidingshoofd en krijgt met voormalig assistent-coach Sven Swinnen (45) een man van vele oorlogen naast zich. De nieuwe tandem wil in de toekomst nog meer handelen naar Nederlands model. “AZ is ons grote voorbeeld. Die club voert al jaren een consequent jeugdbeleid en zet zijn voet nu naast die van Ajax en PSV.” [naar artikel]
Michèle Dupont, zaakvoerster van café De Kroeg op de Groenplaats, wil in het weekend op ronde gaan in de stad om met andere horeca-uitbaters te bespreken hoe ze tegenwind kunnen geven aan de coronamaatregelen in hun sector. Ook Den Après, de pop-up bar die opengaat bij de schaatsbaan, is haar een doorn in het oog: “Juist nu de horeca het zo moeilijk heeft, poten ze voor onze neus een extra bar neer. Ik doe een warme oproep naar iedereen om na het schaatsen toch aan ons te denken.” [naar artikel]
De Maleisische politie gaat de dood van het Belgisch-Nederlands model Ivana Esther Robert Smit herbekijken. De 19-jarige vrouw stierf donderdag na... [naar artikel]
“Het is vreemd dat een sector met dezelfde toegevoegde waarde als de farmaceutische sector niet werd vermeld.” Zo heeft Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen bij VTM Nieuws gereageerd op de persconferentie van de overheden. “Het is Black Friday, maar voor onze sector is het Bloody Friday.” [naar artikel]
BrusselAls het van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (NV-A) afhangt, blijft er van De Lijn nog alleen een zuivere uitbater van buslijnen over. Dat staat volgens De Tijd in het voorontwerp van het Vlaams Decreet Basisbereikbaarheid. “Wij passen voor het Nederlands model”, vindt Jan Coolbrandt, nationaal secretaris vervoer bij ACV Openbare Diensten. [naar artikel]
Minister van Middenstand en Kmo’s Denis Ducarme (MR) heeft in een omzendbrief de horeca erkend als sector in crisis. Dat schrijven de kranten van Sudpresse. Dat betekent dat makkelijker tegemoet kan worden gekomen aan aanvragen om de betaling van socialezekerheidsbijdragen aan te passen, uit te stellen of kwijt te schelden. “De horeca zorgt niet alleen […] Het bericht Minister Ducarme erkent horeca als sector in crisis verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen denkt eraan om in het buitenland op zoek te gaan naar geschikt personeel. Momenteel geraken veel vacatures immers niet ingevuld. In de Limburgse horeca stonden eind vorige maand 426 vacatures open, een record. [naar artikel]
“Een drama voor de sector”, zo omschrijft voorzitter Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen de sluiting van alle cafés en restaurants. De sectorfederatie wil zo snel mogelijk samenzitten met de overheid voor de oprichting van een noodfonds. [naar artikel]
De herstart van de kernreactor Tihange 1 is uitgesteld naar vrijdag. Dat is te lezen op de site transparency.engie.com. De eenheid 1S moet [naar artikel]
Zaterdag mochten de horeca-uitbaters hun terrassen openen. Voor veel klanten was het een kans om weer van de vrijheid te proeven. Vier lessen uit de herstart van de horeca. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.