Bij de heropening van de horeca hebben zaken waar zittend wordt geconsumeerd een streepje voor. Dat heeft epidemioloog Pierre Van Damme maandagavond gezegd in ‘Terzake’. “Je hebt veel verschillende situaties: waar gezeten wordt, zijn er aantal mogelijkheden. In het begin zullen bubbels bijvoorbeeld ergens kunnen gaan eten, al moeten de mensen wel beseffen dat dat niet in grote groepen zal kunnen.” [naar artikel]
Epidemioloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie en de expertengroep Gems, spreekt zich zondag nog niet uit over een mogelijke heropening van de horeca op 1 mei. Maar hij vindt wel dat de binnen- en buitenplannen eventueel opnieuw op tafel moeten worden gelegd. [naar artikel]
Epidemioloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie en de Gems, spreekt zich zondag nog niet uit over een mogelijke heropening van de horeca op 1 mei, maar vindt wel dat de binnen- en buitenplannen eventueel opnieuw op tafel moeten worden gelegd. [naar artikel]
Epidemioloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie en de Gems, spreekt zich zondag nog niet uit over een mogelijke heropening van de horeca op 1 mei, maar vindt wel dat de binnen- en buitenplannen eventueel opnieuw op tafel moeten worden gelegd. Hij benadrukt dat het belangrijk is om niet té snel te versoepelen. “Een of twee weken goed nadenken en niet te snel gaan, kan ongelofelijk effect hebben in de toekomst. Stap voor stap is het verstandigste”, zei hij in het VRT Journaal. [naar artikel]
Epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) waarschuwt opnieuw dat we mogelijk volgende week ons zorgsysteem zullen zien instorten. “Het is heel duidelijk dat we tegen de vangrail gaan rijden. We moeten zorgen dat we niet overkop gaan”, zei hij woensdagavond in VTM NIEUWS. Van Damme verwijst onder meer naar hulp van andere landen, hotels en het inzetten van het leger. [naar artikel]
Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? Cafés en restaurants mogen komend weekend eindelijk opnieuw hun terrassen openen, maar in de horeca wordt al verder vooruit gekeken. Zij hopen in juni volledig te kunnen heropenen en dus ook binnen klanten te mogen ontvangen. En die hoop lijkt met de huidige evolutie van de coronacijfers niet onrealitisch. De horeca in ons land sloot […] Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? [naar artikel]
Epidemioloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie en de Gems, spreekt zich zondag nog niet uit over een mogelijke heropening van de horeca op 1 mei, maar vindt wel dat de binnen- en buitenplannen eventueel opnieuw op tafel moeten worden gelegd. Hij benadrukt dat het belangrijk is om niet té snel te versoepelen. “Een of twee weken goed nadenken en niet te snel gaan, kan ongelofelijk effect hebben in de toekomst. Stap voor stap is het verstandigste”, zei hij in het VRT Journaal. [naar artikel]
Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, hoopt dat het uitstel van de versoepelingen in het voordeel zal spelen van de heropening van de horeca begin april. “Laat ons nu nog even op de tanden bijten.” [naar artikel]
Bij de heropening van de horeca zal er veel aandacht gaan naar de verluchting in cafés en restaurants. “Het lijkt erop dat elke horecazaak verplicht een CO2-meter zal moeten installeren”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Het is “haalbaar” om begin juni onder de 500 coronabedden op intensieve zorg te duiken, de absolute voorwaarde voor de volledige heropening van de horeca. Dat zeggen tenminste viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenberghs. De ziekenhuiscijfers gaan ook effectief steeds sneller dalen: gisteren alleen al kwamen er 38 Covid-bedden op intensieve vrij. [naar artikel]
Het is “haalbaar” om begin juni onder de 500 coronabedden op intensieve zorg te duiken, de absolute voorwaarde voor de volledige heropening van de horeca. Dat zeggen tenminste viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenberghs. De ziekenhuiscijfers gaan ook effectief steeds sneller dalen: gisteren alleen al kwamen er 38 Covid-bedden op intensieve vrij. [naar artikel]
Epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) is tevreden met de strengere maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad woensdag van kracht gaan. Wel waarschuwt Van Damme voor de toenemende druk op de huisartsen. 'Als we geen maatregelen nemen, dreigt onze testcapaciteit te halveren.' [naar artikel]
De hoerastemming bij de heropening van de horeca is bij veel uitbaters al gaan liggen. Met dank aan de weergoden. De sector kijkt reikhalzend uit naar de eerste échte lentedagen. ‘Je kunt moeilijk verwachten dat mensen hier in thermisch ondergoed komen zitten.’ [naar artikel]
Coronacommissaris Pedro Facon gaat het Overlegcomité, dat zich normaal woensdag over de coronamaatregelen buigt, adviseren de cafés en de restaurants ten vroegste midden mei te heropenen. Tot nu toe was de verwachting dat uit eten gaan of een glas gaan drinken op 1 mei weer mogelijk zou worden. “We kunnen nu beter niet te snel gaan”, zegt Facon zaterdag in een interview met De Tijd. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Overleg met de horeca heeft geleerd dat de sector zelf eerder voorstander is van volledig samen weer open te gaan en niet eerst de terrassen. In die zin is het logisch de horeca eerder begin mei de deuren te laten openen. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag in de Kamer verklaard. [naar artikel]
De hoerastemming bij de heropening van de horeca is bij veel uitbaters al gaan liggen. Met dank aan de weergoden. De sector kijkt reikhalzend uit naar de eerste échte lentedagen. ‘Je kunt moeilijk verwachten dat mensen hier in thermisch ondergoed komen zitten.’ [naar artikel]
Coronacommissaris Pedro Facon gaat het Overlegcomité, dat zich normaal woensdag over de coronamaatregelen buigt, adviseren de cafés en de restaurants ten vroegste midden mei te heropenen. Tot nu toe was de verwachting dat uit eten gaan of een glas gaan drinken op 1 mei weer mogelijk zou worden. "We kunnen nu beter niet te snel gaan", zegt Facon in een interview met De Tijd. [naar artikel]
Epidemioloog Pierre Van Damme is genuanceerd over de mogelijke heropening van de kappers. "Wetenschappelijk is het te vroeg maar dit is een politieke beslissing. Mits voldoende vorzorgsmaatregelen kunnen we het een kans geven", zegt Van Damme op Radio 2 Antwerpen. De wetenschapper verklapte ook hoe hij zijn kapsel intact heeft gehouden. [naar artikel]
Voor een terrasje heeft vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) de tijd nog niet gehad, maar vandaag is het wel zijn plan. Hij heeft vertrouwen in de horeca-uitbaters, zegt hij, dat ze hun eten en drinken veilig aan de man brengen. Hij is niet tegen alle verdere versoepelingen die er over een paar weken aankomen, vertelt hij ook, “maar het is niet omdat iets kán dat het ook móét”. “Gezond verstand is cruciaal in deze periode waarin steeds meer mensen zijn gevaccineerd – 98% van de 65-plussers in Vlaanderen – maar ook het virus nog breed circuleert.” Net nu lanceert zijn zoon Tom de datum voor Het Grote Bevrijdingsfeest op 30 juli. “Als ik een vrijkaart krijg, wil ik graag gaan kijken hoe het er daar aan toe gaat.” [naar artikel]
In Oostenrijk gaan veel cafés en restaurants na de heropening van een week geleden alweer dicht. De horeca mag opnieuw klanten ontvangen, onder strenge voorwaarden. De heropening is op veel plaatsen niet rendabel. Daarom beslissen veel horecazaken om voorlopig de deuren te sluiten. [naar artikel]
Veeg de onzinnige regels van tafel en versoepel de bubbels, is de oproep van professor Lieven Annemans, die nu deel uitmaakt van de adviesraad. Epidemioloog Pierre Van Damme waarschuwt: “In de herfst zullen we vaker samen binnenzitten. We moeten net extra voorzichtig zijn.” [naar artikel]
De horeca blinkt uit in verscheidenheid. Niet elk restaurant heeft een terras. Voor een aantal horeca-ondernemers is het vandaag dus pas D-day: een nieuw begin na een maandenlange lockdown. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.