Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Pierre Van Damme: “Heropening horeca zal in begin gaan om bubbels die ergens gaan eten”

26/05/2020 - 11:36
"Epidemioloog Pierre Van Damme heeft in Terzake uitgelegd dat de heropening van de horeca verre van evident is en stapsgewijs zal gaan. “Cafés gaan het moeilijk hebben met het respecteren van de social distancing”, aldus Van Damme."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Pierre Van Damme: “Heropening horeca zal beginnen met bubbels die ergens gaan eten” (26/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Bij de heropening van de horeca hebben zaken waar zittend wordt geconsumeerd een streepje voor. Dat heeft epidemioloog Pierre Van Damme maandagavond gezegd in ‘Terzake’. “Je hebt veel verschillende situaties: waar gezeten wordt, zijn er aantal mogelijkheden. In het begin zullen bubbels bijvoorbeeld ergens kunnen gaan eten, al moeten de mensen wel beseffen dat dat niet in grote groepen zal kunnen.” [naar artikel]


2. Vaccinoloog Pierre Van Damme: “Leg binnen- en buitenplannen weer op tafel” (11/04/2021 - Gazet van Antwerpen)

Epidemioloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie en de expertengroep Gems, spreekt zich zondag nog niet uit over een mogelijke heropening van de horeca op 1 mei. Maar hij vindt wel dat de binnen- en buitenplannen eventueel opnieuw op tafel moeten worden gelegd. [naar artikel]


3. Pierre Van Damme wil binnen- en buitenplannen opnieuw op tafel leggen (11/04/2021 - De Morgen)

Epidemioloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie en de Gems, spreekt zich zondag nog niet uit over een mogelijke heropening van de horeca op 1 mei, maar vindt wel dat de binnen- en buitenplannen eventueel opnieuw op tafel moeten worden gelegd. [naar artikel]


4. Vaccinoloog Pierre Van Damme wil niet te snel versoepelen: “Binnen- en buitenplannen opnieuw op tafel leggen” (11/04/2021 - Het Nieuwsblad)

Epidemioloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie en de Gems, spreekt zich zondag nog niet uit over een mogelijke heropening van de horeca op 1 mei, maar vindt wel dat de binnen- en buitenplannen eventueel opnieuw op tafel moeten worden gelegd. Hij benadrukt dat het belangrijk is om niet té snel te versoepelen. “Een of twee weken goed nadenken en niet te snel gaan, kan ongelofelijk effect hebben in de toekomst. Stap voor stap is het verstandigste”, zei hij in het VRT Journaal. [naar artikel]


5. Epidemioloog Pierre Van Damme: “We gaan internationale hulp moeten inroepen” (28/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) waarschuwt opnieuw dat we mogelijk volgende week ons zorgsysteem zullen zien instorten. “Het is heel duidelijk dat we tegen de vangrail gaan rijden. We moeten zorgen dat we niet overkop gaan”, zei hij woensdagavond in VTM NIEUWS. Van Damme verwijst onder meer naar hulp van andere landen, hotels en het inzetten van het leger. [naar artikel]


6. Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? (06/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? Cafés en restaurants mogen komend weekend eindelijk opnieuw hun terrassen openen, maar in de horeca wordt al verder vooruit gekeken. Zij hopen in juni volledig te kunnen heropenen en dus ook binnen klanten te mogen ontvangen. En die hoop lijkt met de huidige evolutie van de coronacijfers niet onrealitisch. De horeca in ons land sloot […] Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? [naar artikel]


7. Van Damme wil binnen- en buitenplannen opnieuw op tafel leggen: “Een of twee weken goed nadenken en niet te snel gaan” (11/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Epidemioloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie en de Gems, spreekt zich zondag nog niet uit over een mogelijke heropening van de horeca op 1 mei, maar vindt wel dat de binnen- en buitenplannen eventueel opnieuw op tafel moeten worden gelegd. Hij benadrukt dat het belangrijk is om niet té snel te versoepelen. “Een of twee weken goed nadenken en niet te snel gaan, kan ongelofelijk effect hebben in de toekomst. Stap voor stap is het verstandigste”, zei hij in het VRT Journaal. [naar artikel]


8. Horeca Vlaanderen blijft hopen op heropening begin april (26/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, hoopt dat het uitstel van de versoepelingen in het voordeel zal spelen van de heropening van de horeca begin april. “Laat ons nu nog even op de tanden bijten.” [naar artikel]


9. CO2-meter mogelijk verplicht bij heropening van de horeca (05/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Bij de heropening van de horeca zal er veel aandacht gaan naar de verluchting in cafés en restaurants. “Het lijkt erop dat elke horecazaak verplicht een CO2-meter zal moeten installeren”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


10. Volgende maand ook binnen op café? Horeca mag dromen van totale heropening (06/05/2021 - Gazet van Antwerpen)

Het is “haalbaar” om begin juni onder de 500 coronabedden op intensieve zorg te duiken, de absolute voorwaarde voor de volledige heropening van de horeca. Dat zeggen tenminste viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenberghs. De ziekenhuiscijfers gaan ook effectief steeds sneller dalen: gisteren alleen al kwamen er 38 Covid-bedden op intensieve vrij. [naar artikel]


11. Zit je volgende maand eindelijk weer binnen op café of restaurant? Horeca mag dromen van totale heropening (06/05/2021 - Het Nieuwsblad)

Het is “haalbaar” om begin juni onder de 500 coronabedden op intensieve zorg te duiken, de absolute voorwaarde voor de volledige heropening van de horeca. Dat zeggen tenminste viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenberghs. De ziekenhuiscijfers gaan ook effectief steeds sneller dalen: gisteren alleen al kwamen er 38 Covid-bedden op intensieve vrij. [naar artikel]


12. Pierre Van Damme: 'De artsen van vandaag dreigen de ziekenhuizen van gisteren te worden' (28/07/2020 - Knack)

Epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) is tevreden met de strengere maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad woensdag van kracht gaan. Wel waarschuwt Van Damme voor de toenemende druk op de huisartsen. 'Als we geen maatregelen nemen, dreigt onze testcapaciteit te halveren.' [naar artikel]


13. Regenweer verknalt heropening horeca: ‘Maar we móésten opengaan’ (26/05/2021 - De Morgen)

De hoerastemming bij de heropening van de horeca is bij veel uitbaters al gaan liggen. Met dank aan de weergoden. De sector kijkt reikhalzend uit naar de eerste échte lentedagen. ‘Je kunt moeilijk verwachten dat mensen hier in thermisch ondergoed komen zitten.’ [naar artikel]


14. Coronacommissaris adviseert heropening horeca op te schuiven naar midden mei (10/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Coronacommissaris Pedro Facon gaat het Overlegcomité, dat zich normaal woensdag over de coronamaatregelen buigt, adviseren de cafés en de restaurants ten vroegste midden mei te heropenen. Tot nu toe was de verwachting dat uit eten gaan of een glas gaan drinken op 1 mei weer mogelijk zou worden. “We kunnen nu beter niet te snel gaan”, zegt Facon zaterdag in een interview met De Tijd. [naar artikel]


15. Horeca Vlaanderen: "Snel meer duidelijkheid nodig over heropening want horeca moet zich kunnen voorbereiden" (24/05/2020 - VRT NWS)

Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


16. De Croo verdedigt timing heropening volledige horeca (11/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Overleg met de horeca heeft geleerd dat de sector zelf eerder voorstander is van volledig samen weer open te gaan en niet eerst de terrassen. In die zin is het logisch de horeca eerder begin mei de deuren te laten openen. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag in de Kamer verklaard. [naar artikel]


17. Regenweer verknalt heropening horeca: ‘Als je niemand op je terras ziet, zijn het lange dagen’ (26/05/2021 - De Morgen)

De hoerastemming bij de heropening van de horeca is bij veel uitbaters al gaan liggen. Met dank aan de weergoden. De sector kijkt reikhalzend uit naar de eerste échte lentedagen. ‘Je kunt moeilijk verwachten dat mensen hier in thermisch ondergoed komen zitten.’ [naar artikel]


18. Coronacommissaris adviseert heropening horeca op te schuiven naar midden mei: “Beter niet te snel gaan” (10/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Coronacommissaris Pedro Facon gaat het Overlegcomité, dat zich normaal woensdag over de coronamaatregelen buigt, adviseren de cafés en de restaurants ten vroegste midden mei te heropenen. Tot nu toe was de verwachting dat uit eten gaan of een glas gaan drinken op 1 mei weer mogelijk zou worden. "We kunnen nu beter niet te snel gaan", zegt Facon in een interview met De Tijd. [naar artikel]


19. Pierre Van Damme: "Kapsalons heropenen is een risico, mijn dochter heeft gelukkig een scheerapparaat" (05/02/2021 - VRT NWS)

Epidemioloog Pierre Van Damme is genuanceerd over de mogelijke heropening van de kappers. "Wetenschappelijk is het te vroeg maar dit is een politieke beslissing. Mits voldoende vorzorgsmaatregelen kunnen we het een kans geven", zegt Van Damme op Radio 2 Antwerpen. De wetenschapper verklapte ook hoe hij zijn kapsel intact heeft gehouden. [naar artikel]


20. Pierre Van Damme raadt aan om te doseren: “Het is niet omdat veel kán dat het ineens ook móét” (15/05/2021 - Gazet van Antwerpen)

Voor een terrasje heeft vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) de tijd nog niet gehad, maar vandaag is het wel zijn plan. Hij heeft vertrouwen in de horeca-uitbaters, zegt hij, dat ze hun eten en drinken veilig aan de man brengen. Hij is niet tegen alle verdere versoepelingen die er over een paar weken aankomen, vertelt hij ook, “maar het is niet omdat iets kán dat het ook móét”. “Gezond verstand is cruciaal in deze periode waarin steeds meer mensen zijn gevaccineerd – 98% van de 65-plussers in Vlaanderen – maar ook het virus nog breed circuleert.” Net nu lanceert zijn zoon Tom de datum voor Het Grote Bevrijdingsfeest op 30 juli. “Als ik een vrijkaart krijg, wil ik graag gaan kijken hoe het er daar aan toe gaat.” [naar artikel]


21. Nauwelijks klanten, horeca in Oostenrijk sluit alweer de deuren na heropening (24/05/2020 - VRT NWS)

In Oostenrijk gaan veel cafés en restaurants na de heropening van een week geleden alweer dicht. De horeca mag opnieuw klanten ontvangen, onder strenge voorwaarden. De heropening is op veel plaatsen niet rendabel. Daarom beslissen veel horecazaken om voorlopig de deuren te sluiten. [naar artikel]


22. “Kerst vieren zoals altijd? Nee, dat zal niet gaan” (09/09/2020 - Het Belang van Limburg)

Veeg de onzinnige regels van tafel en versoepel de bubbels, is de oproep van professor Lieven Annemans, die nu deel uitmaakt van de adviesraad. Epidemioloog Pierre Van Damme waarschuwt: “In de herfst zullen we vaker samen binnenzitten. We moeten net extra voorzichtig zijn.” [naar artikel]


23. Eindelijk open: vijf adresjes waar je nu voor het eerst kan gaan eten (09/06/2021 - Gazet van Antwerpen)

De horeca blinkt uit in verscheidenheid. Niet elk restaurant heeft een terras. Voor een aantal horeca-ondernemers is het vandaag dus pas D-day: een nieuw begin na een maandenlange lockdown. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!