In Kapellen kan je vanaf vandaag (dinsdag) niet enkel brood of frisdrank uit een automaat halen maar ook een verse steak of chipolata. Slager Peter Scheltjens installeerde namelijk de allereerste 'vleesautomaat' in onze regio. De automaat wordt gevuld met verse producten die om de twee dagen vervangen worden. [naar artikel]
Voor fervente Friends-kijkers staat de scene waarin Ross Geller op het werk zijn sandwich niet meer terugvond ongetwijfeld in het geheugen gegrift. “You throw my sandwich away? My sandwich?!”, waarop hij prompt met een mental breakdown naar huis gestuurd werd door zijn baas. Te begrijpen wanneer je weet hoe lékker die sandwich kan zijn. The Messy Chef Jelle Beeckman zocht het recept uit: perfect op tijd om te proberen met de overschotjes van Kerstmis. [naar artikel]
Je houdt van een goede steak maar wil die weleens in een lichter gerechtje integreren? Maak dan tagliata, een Italiaanse schotel waarbij het vlees... [naar artikel]
Fans van de sitcom ‘Friends’ herinneren zich zeker de aflevering waarin Ross zijn job verliest omdat hij in woede uitbarst nadat iemand zijn ‘perfecte’ sandwich opat. Nu kun je zelf ervaren hoe het broodje smaakt dankzij een recept op de Facebookpagina van de populaire serie. [naar artikel]
In restaurant Groenendijk, de oudste herberg van Weert (Bornem), serveren ze nog steeds de traditionele paling, verse mosselen, de klassieke entrecôte, hazenrug of hertenstoofvlees. Maar zaakvoerders Peter De Block (51) en Nele Onghena (42) hebben de voorbije jaren geruisloos ook een ander gamma geïntroduceerd, namelijk dat van de plantaardige keuken. Dat doen ze blijkbaar zo goed dat ze maandag kans maken op een Vegan Award. Voor de gelegenheid tonen ze één van hun vegan succesnummers: de steak met peperroomsaus, die geen steak is maar er toch veel van weg heeft. [naar artikel]
Anders dan de naam doet vermoeden, heeft steak pizzaiola maar weinig te maken met pizza. Pizzaiola is een tomatensaus die oorspronkelijk uit Napels komt. Typisch aan de steak pizzaiola is dat je de steak laat sudderen in de saus. [naar artikel]
Wie niet meer weet wat tussen zijn boterhammen te leggen, is ongetwijfeld de royaal gevulde sando sandwiches nog niet tegengekomen. De decadente Aziatische sandwich duikt ook in ons land overal op: zowel online als in zaakjes zoals Kyro in Antwerpen die er helemaal aan gewijd zijn. Het is hét populairste broodje van het moment. De klassieker: de katsu sando. Wat is het precies? En hoe maak je het snel zelf? Jelle Beeckman deelt 4 belangrijke stappen én een exclusief recept. [naar artikel]
Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Maar in zijn nieuwe boek zal je geen koteletten vinden. In Groentekost kookt Jeroen vegetarisch. Of hij het vlees ooit voorgoed links zal laten liggen? “Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]
Vergeet al die restaurants met gourmetburgers op het menu, het smakelijkste staaltje van de Amerikaanse keuken maak je met dit recept gewoon zelf.... [naar artikel]
Van uitzicht net een echte steak, die -dankzij rode biet als belangrijk ingrediënt- zelfs jus en kookvocht afgeeft. De plantaardige Vivera-steak die Carrefour lanceert, is visueel amper van het echte werk te onderscheiden. De steak is echter honderd procent plantaardig en bestaat uit soja, tarwe en… rode biet. [naar artikel]
Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant ‘Moules Frites’ zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN legde hij uit hoe hij de gerechten maakt en wat je er best bij drinkt. [naar artikel]
Een goed stuk vlees klaarmaken, lijkt misschien makkelijk, maar dat is het allesbehalve. Daar weet sterrenchef Luc Bellings alles van. Hij trekt langs vijf zaken aan de Belgische kust en neemt de proef op de som: hebben ze hier wél kaas gegeten van goed gebakken steak, een versgeklopte bearnaisesaus en verse frietjes erbij? Of blijf je hier liefst ver van die steak bearnaise op de menukaart? “Deze chef faket in de keuken dat hij saus klopt: die komt overduidelijk uit een potje.” [naar artikel]
Steak kan altijd smaken, maar heb jij ze al eens gevuld? De vulling bestaat uit fijngesneden, verse groentjes en kruiden. Met een bijhorende [naar artikel]
Wil je je verse soep naar een hoger niveau tillen? Rooster dan je groenten voor een gekarameliseerd aroma en werk af met een crunchy topping van... [naar artikel]
Zeven maanden lang ging HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert voor HLN op zoek naar de meest smakelijke biefstuk-friet. Voor de steak van Stijn testte hij restaurants van West-Vlaanderen tot Limburg, bekend en onbekend, goedkoop en luxueus, met de lekkerste bearnaise of beste prijs-kwaliteit. Wat is de ultieme top tien? En voor welke prijs kan je daar terecht? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]
Ja, steak met friet is zalig. Maar soms mag het wel eens iets anders zijn: iets gezonder, iets unieker, iets met nog een tikkeltje meer smaak [naar artikel]
Een 44-jarige moeder heeft het leven gelaten terwijl ze een sandwich aan het eten was in de wijnbar van haar zus in het Britse Burslem. Tina [naar artikel]
Dan win je eens de jackpot en weigert het casino je uit te betalen. "Dit is een fout, u mag op onze kosten steak gaan eten", zo werd Katrina [naar artikel]
De steak die een klant bestelde in een restaurant van Gordon Ramsay in de Amerikaanse stad Atlantic City (New Jersey) viel iets duurder uit dan hij... [naar artikel]
Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant ‘Moules Frites’ zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN zal Sergio deze week elke dag één gerecht voorstellen en uitleggen hoe je het maakt. Vandaag op het menu: verse garnaalkroketten met handgepelde garnalen. [naar artikel]
Een universiteitsstudent uit Auckland in Nieuw-Zeeland heeft wellicht de grootste sandwich ter wereld gemaakt: eentje met maar liefst 12.724... [naar artikel]
Een lekkere, sappige steak? Daar willen we graag tijd voor vrijmaken. Zeker als die er uit ziet zoals de Amerikaanse chef-kok Will Horowitz hem serveert. Al is natuurlijk niet altijd alles wat het lijkt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.