Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Foodgasm gegarandeerd: zo maak je de ultieme Amerikaanse steak sandwich (met verse looksaus!)

28/05/2020 - 12:01
"De steak sandwich is zo’n beetje het nationale belegde broodje van de Verenigde Staten. En altijd heerlijk decadent. Wij maken een versie met..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Steak en chipolata uit de muur (11/10/2016 - Gazet van Antwerpen)

In Kapellen kan je vanaf vandaag (dinsdag) niet enkel brood of frisdrank uit een automaat halen maar ook een verse steak of chipolata. Slager Peter Scheltjens installeerde namelijk de allereerste 'vleesautomaat' in onze regio. De automaat wordt gevuld met verse producten die om de twee dagen vervangen worden. [naar artikel]


2. Zo maak je de iconische sandwich van Ross uit Friends met overschotjes van je feestmaal (en ja, het was de mental breakdown waard) (24/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Voor fervente Friends-kijkers staat de scene waarin Ross Geller op het werk zijn sandwich niet meer terugvond ongetwijfeld in het geheugen gegrift. “You throw my sandwich away? My sandwich?!”, waarop hij prompt met een mental breakdown naar huis gestuurd werd door zijn baas. Te begrijpen wanneer je weet hoe lékker die sandwich kan zijn. The Messy Chef Jelle Beeckman zocht het recept uit: perfect op tijd om te proberen met de overschotjes van Kerstmis. [naar artikel]


3. Zo maak je met steak een fris zomergerecht: Italiaanse tagliata met venkel en aardbei (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Je houdt van een goede steak maar wil die weleens in een lichter gerechtje integreren? Maak dan tagliata, een Italiaanse schotel waarbij het vlees... [naar artikel]


4. Zo maak je de iconische sandwich van Ross uit ‘Friends’ (06/08/2019 - Het Belang van Limburg)

Fans van de sitcom ‘Friends’ herinneren zich zeker de aflevering waarin Ross zijn job verliest omdat hij in woede uitbarst nadat iemand zijn ‘perfecte’ sandwich opat. Nu kun je zelf ervaren hoe het broodje smaakt dankzij een recept op de Facebookpagina van de populaire serie. [naar artikel]


5. Deze steak – die geen steak is – smaakt best lekker: bekend palingrestaurant scoort ook met vegan en maakt kans op prijs (27/01/2024 - Gazet van Antwerpen)

In restaurant Groenendijk, de oudste herberg van Weert (Bornem), serveren ze nog steeds de traditionele paling, verse mosselen, de klassieke entrecôte, hazenrug of hertenstoofvlees. Maar zaakvoerders Peter De Block (51) en Nele Onghena (42) hebben de voorbije jaren geruisloos ook een ander gamma geïntroduceerd, namelijk dat van de plantaardige keuken. Dat doen ze blijkbaar zo goed dat ze maandag kans maken op een Vegan Award. Voor de gelegenheid tonen ze één van hun vegan succesnummers: de steak met peperroomsaus, die geen steak is maar er toch veel van weg heeft. [naar artikel]


6. Klassieker uit de Italiaanse keuken: Napolitaanse steak pizzaiola (28/07/2016 - De Morgen)

Anders dan de naam doet vermoeden, heeft steak pizzaiola maar weinig te maken met pizza. Pizzaiola is een tomatensaus die oorspronkelijk uit Napels komt. Typisch aan de steak pizzaiola is dat je de steak laat sudderen in de saus. [naar artikel]


7. De sando sandwich: een decadente upgrade van de klassieke boterham. Zo maak je het populairste broodje van het moment zélf (27/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie niet meer weet wat tussen zijn boterhammen te leggen, is ongetwijfeld de royaal gevulde sando sandwiches nog niet tegengekomen. De decadente Aziatische sandwich duikt ook in ons land overal op: zowel online als in zaakjes zoals Kyro in Antwerpen die er helemaal aan gewijd zijn. Het is hét populairste broodje van het moment. De klassieker: de katsu sando. Wat is het precies? En hoe maak je het snel zelf? Jelle Beeckman deelt 4 belangrijke stappen én een exclusief recept. [naar artikel]


8. Jeroen Meus goes veggie en maakt in nieuw boek geen ‘Dagelijkse kost’ maar ‘Groentekost’: “Maar als ik zin heb in steak, maak ik steak” (26/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Maar in zijn nieuwe boek zal je geen koteletten vinden. In Groentekost kookt Jeroen vegetarisch. Of hij het vlees ooit voorgoed links zal laten liggen? “Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]


9. Amerikaanse fastfood voor fijnproevers: verse cheeseburger met spek en zoete aardappelfrietjes (29/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

Vergeet al die restaurants met gourmetburgers op het menu, het smakelijkste staaltje van de Amerikaanse keuken maak je met dit recept gewoon zelf.... [naar artikel]


10. Deze steak lijkt net echt, maar toch komt er geen gram vlees aan te pas (20/06/2018 - Het Belang van Limburg)

Van uitzicht net een echte steak, die -dankzij rode biet als belangrijk ingrediënt- zelfs jus en kookvocht afgeeft. De plantaardige Vivera-steak die Carrefour lanceert, is visueel amper van het echte werk te onderscheiden. De steak is echter honderd procent plantaardig en bestaat uit soja, tarwe en… rode biet. [naar artikel]


11. Verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche: Sergio Herman legt uit je hoe je deze menu het best maakt (10/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant ‘Moules Frites’ zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN legde hij uit hoe hij de gerechten maakt en wat je er best bij drinkt. [naar artikel]


12. Sterrenchef Luc Bellings proeft steak bearnaise in 5 zaken aan de kust en geeft één keer een 10/10: “Hier kom ik zelfs met plezier terug!” (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een goed stuk vlees klaarmaken, lijkt misschien makkelijk, maar dat is het allesbehalve. Daar weet sterrenchef Luc Bellings alles van. Hij trekt langs vijf zaken aan de Belgische kust en neemt de proef op de som: hebben ze hier wél kaas gegeten van goed gebakken steak, een versgeklopte bearnaisesaus en verse frietjes erbij? Of blijf je hier liefst ver van die steak bearnaise op de menukaart? “Deze chef faket in de keuken dat hij saus klopt: die komt overduidelijk uit een potje.” [naar artikel]


13. Leuk en origineel: gevulde steakrolletjes (16/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Steak kan altijd smaken, maar heb jij ze al eens gevuld? De vulling bestaat uit fijngesneden, verse groentjes en kruiden. Met een bijhorende [naar artikel]


14. Maak je verse soep fenomenaal lekker met deze twee simpele twists (15/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Wil je je verse soep naar een hoger niveau tillen? Rooster dan je groenten voor een gekarameliseerd aroma en werk af met een crunchy topping van... [naar artikel]


15. Dit zijn de 10 beste restaurants voor steak-friet in België volgens Stijn Baert: “Deze steekt er met kop en schouders bovenuit!” (18/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zeven maanden lang ging HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert voor HLN op zoek naar de meest smakelijke biefstuk-friet. Voor de steak van Stijn testte hij restaurants van West-Vlaanderen tot Limburg, bekend en onbekend, goedkoop en luxueus, met de lekkerste bearnaise of beste prijs-kwaliteit. Wat is de ultieme top tien? En voor welke prijs kan je daar terecht? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]


16. Lekkerder én gezonder dan steak met frieten? Steak met krokante zoete aardappel (17/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ja, steak met friet is zalig. Maar soms mag het wel eens iets anders zijn: iets gezonder, iets unieker, iets met nog een tikkeltje meer smaak [naar artikel]


17. "Ik dacht dat ze een grapje maakte": vrouw stikt in sandwich voor neus van zus (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Een 44-jarige moeder heeft het leven gelaten terwijl ze een sandwich aan het eten was in de wijnbar van haar zus in het Britse Burslem. Tina [naar artikel]


18. Amerikaanse wint jackpot van 43 miljoen maar casino stuurt haar wandelen met steak (16/06/2017 - Het Laatste Nieuws)

Dan win je eens de jackpot en weigert het casino je uit te betalen. "Dit is een fout, u mag op onze kosten steak gaan eten", zo werd Katrina [naar artikel]


19. Klant maakt foutje bij bestellen en moet 350 euro afrekenen voor Wagyu-steak bij Gordon Ramsay (07/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

De steak die een klant bestelde in een restaurant van Gordon Ramsay in de Amerikaanse stad Atlantic City (New Jersey) viel iets duurder uit dan hij... [naar artikel]


20. Sergio Herman legt uit hoe hij verse garnaalkroketten maakt: “De buitenkant is gepaneerd in Japans broodkruim” (05/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant ‘Moules Frites’ zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN zal Sergio deze week elke dag één gerecht voorstellen en uitleggen hoe je het maakt. Vandaag op het menu: verse garnaalkroketten met handgepelde garnalen. [naar artikel]


21. Student uit Nieuw-Zeeland maakt “sandwich” met bijna 13.000 kilometer aarde ertussen (21/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een universiteitsstudent uit Auckland in Nieuw-Zeeland heeft wellicht de grootste sandwich ter wereld gemaakt: eentje met maar liefst 12.724... [naar artikel]


22. U denkt een sappige steak te zien? Chef-kok laat onze mond openvallen wanneer het tegendeel blijkt (02/08/2018 - Gazet van Antwerpen)

Een lekkere, sappige steak? Daar willen we graag tijd voor vrijmaken. Zeker als die er uit ziet zoals de Amerikaanse chef-kok Will Horowitz hem serveert. Al is natuurlijk niet altijd alles wat het lijkt. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!