Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Horeca Vlaanderen lanceert website voor veilige heropening

30/05/2020 - 15:54
"Nu de horeca mogelijks weer kan heropenen vanaf 8 juni, lanceert Horeca Vlaanderen de website www.heropstarthoreca.be. Op die site staat een..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Horeca Vlaanderen: "Snel meer duidelijkheid nodig over heropening want horeca moet zich kunnen voorbereiden" (24/05/2020 - VRT NWS)

Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


2. Horeca Vlaanderen wil tijdlijn voor heropening en extra crisissteun: “Het geld is op” (05/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Horeca Vlaanderen wil dat er op het volgende Overlegcomité, op 26 februari, een concrete tijdlijn wordt voorgesteld voor de heropening van de cafés en restaurants. Dat laat de organisatie vrijdag weten. Bovendien hoopt Horeca Vlaanderen ook op meer financiële ondersteuning. [naar artikel]


3. Horeca Vlaanderen publiceert gids voor uitbaters van terrassen (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Naar aanleiding van de heropening van de terrassen op 8 mei, heeft Horeca Vlaanderen een uitgebreide gids met een sensibiliseringsposter samengesteld voor de horeca-uitbaters. Ook de website www.heropstarthoreca.be zal een update krijgen. [naar artikel]


4. Horeca Vlaanderen blijft hopen op heropening begin april (26/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, hoopt dat het uitstel van de versoepelingen in het voordeel zal spelen van de heropening van de horeca begin april. “Laat ons nu nog even op de tanden bijten.” [naar artikel]


5. Horeca Vlaanderen: “We mikken op half maart voor heropening cafés en restaurants” (05/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Of het Overlegcomité vandaag (vrijdag) al een tipje van de sluier oplicht over de heropening van de horeca is afwachten, al wordt er achter de schermen druk overlegd. “We mikken op half maart voor de heropening van de cafés en restaurants”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


6. Horeca vraagt ruimere terrassen bij heropening (19/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


7. Horeca Vlaanderen eist snel beslissing over heropening (24/05/2020 - Express)

Er moet dringend meer duidelijkheid worden gecreëerd over de heropening van de Vlaamse horecasector. Anders dreigen een reeks faillissementen en... The post Horeca Vlaanderen eist snel beslissing over heropening appeared first on Business AM. [naar artikel]


8. Horeca vraagt om ruimere terrassen bij heropening: “In het belang van ons als van het sociaal weefsel” (19/05/2020 - Het Nieuwsblad)

Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


9. Horeca-actoren voeren gezamenlijke campagne voor veilige heropening op 1 mei (13/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Meerdere federaties uit de horecasector hebben de krachten gebundeld voor een nationale campagne, die pleit voor een veilige heropening van cafés en restaurants op 1 mei. Met de slogan "Een stil café kan je ook wakker houden" wil men de politiek en de publieke opinie overtuigen van de noodzaak tot heropening. Voor zes op de tien horecazaken staat het water intussen aan de lippen na meer dan een half jaar verplichte sluiting. [naar artikel]


10. Horeca Vlaanderen lanceert campagne #volgderegels om “tweede lockdown te voorkomen” (24/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Sectorfederatie Horeca Vlaanderen lanceert vrijdag een campagne waarbij ze horeca-ondernemers en vooral -gebruikers oproept om de regels die gelden... [naar artikel]


11. CO2-meter mogelijk verplicht bij heropening van de horeca (05/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Bij de heropening van de horeca zal er veel aandacht gaan naar de verluchting in cafés en restaurants. “Het lijkt erop dat elke horecazaak verplicht een CO2-meter zal moeten installeren”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


12. Heropening van horeca wordt allesbehalve feest: “Er dreigt een bloedbad” (03/06/2020 - Het Belang van Limburg)

De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. “Er dreigt een bloedbad”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


13. <B>Horeca Vlaanderen: </B>“Veel te vroeg om uitspraken te doen over heropening” (17/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van cafés en restaurants. Daarmee reageert de sectorfederatie op biostatisticus Niel Hens en viroloog Marc Van Ranst, die vrezen dat de heropening niet meer voor dit jaar is. “Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede”, zegt woordvoerder Kaatje Lucas. [naar artikel]


14. Brouwers klaar voor heropening horeca (05/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Brouwers klaar voor heropening horeca De Belgische brouwerijen zijn de voorbije weken volop aan het brouwen geslagen nu de heropening van de horeca op 8 mei nadert. Ze verwachten geen problemen om aan de vraag te voldoen, zo leert een rondvraag bij enkele brouwers. Miljoenen consumpties zijn gebrouwen. Medio april gloorde voor menig cafébaas wat licht aan de einder. Het […] Lees dit artikel: Brouwers klaar voor heropening horeca [naar artikel]


15. Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca (07/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca Nu de cafés en restaurants zich klaarmaken om hun terrassen dit weekend eindelijk opnieuw te openen, wordt al luidop gedroomd over de heropening van de horeca binnen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het echter nog te vroeg om daar een datum op te plakken. Sinds de sluiting van de horeca in […] Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca [naar artikel]


16. LIVE. Horeca Vlaanderen: “Als terrassen vroeg moeten sluiten, is heropening vergiftigd geschenk” (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als de terrassen vroeger dan 23 uur moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Mathias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog. [naar artikel]


17. Unizo en Horeca Vlaanderen erg tevreden over heropening terrassen: “Als we regels blijven volgen, kan sluitingsuur misschien al snel verlaten” (10/05/2021 - Het Nieuwsblad)

Tevreden. Opgelucht. Zowel Horeca Vlaanderen als zelfstandigenorganisatie Unizo zijn - op enkele uitzonderingen na - erg blij met hoe de heropening van de terrassen afgelopen weekend is verlopen. “Maar het blijft cruciaal om de regels strikt op te volgen, want alleen zo kunnen we op korte termijn op nog meer versoepelingen hopen.” [naar artikel]


18. “Als scholen volgens afspraak terug mogen openen, dan mag horeca dat ook” (11/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vraagt om vast te houden aan de geplande heropening van de horeca op 1 mei en “geen dag later”. De nationale kappersfederatie is dan weer niet opgezet met de uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen, die had gezegd dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. [naar artikel]


19. Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? (06/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? Cafés en restaurants mogen komend weekend eindelijk opnieuw hun terrassen openen, maar in de horeca wordt al verder vooruit gekeken. Zij hopen in juni volledig te kunnen heropenen en dus ook binnen klanten te mogen ontvangen. En die hoop lijkt met de huidige evolutie van de coronacijfers niet onrealitisch. De horeca in ons land sloot […] Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? [naar artikel]


20. Horeca Vlaanderen lanceert #HorecaComeback om horecazaken te steunen (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

De horeca krijgt rake klappen door de coronacrisis nu de horeca al enkele weken gesloten blijft en we met z&rsquo;n allen in ons kot moeten blijven. Het... [naar artikel]


21. Horeca bezorgd over vroeg sluitingsuur: “Als de terrassen sluiten, trekken ze naar de Scheldekaaien” (21/04/2021 - Gazet van Antwerpen)

Als de terrassen vroeger dan 23u moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Matthias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. “Als de terrassen om 20u sluiten, zullen bijvoorbeeld mensen in Antwerpen op de trappen van het Museum voor Schone Kunsten of aan de Scheldekaaien gaan zitten. Mensen zullen blijven samenkomen, maar bij ons kan dat in een veilige omgeving.” [naar artikel]


22. Mondmaskers zitten helft van horeca dwars: “Er zal nog een lange strijd gestreden worden om uit de crisis te komen” (16/06/2020 - Het Belang van Limburg)

De eerste week waarin cafés en restaurants de deuren weer mochten openen, was positief voor drie op de vier horeca-uitbaters. De voornaamste hindernis vinden zij de mondmaskers. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen na de eerste week van de heropening. “Maar er wacht nog een lange strijd om uit de crisis te geraken”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


23. Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen: ‘We hebben allen kunnen ervaren hoe dood een samenleving is zonder horeca’ (04/06/2020 - De Morgen)

Cafés, bars en restaurants maken zich op voor de heropening 8 juni. Er gelden strikte voorwaarden, zo moet er 1,5 meter tussen de tafels zijn, obers moeten een mondmasker dragen en tooghangers zijn vooralsnog niet toegelaten. Matthias De Caluwe (37), de topman van Horeca Vlaanderen, over die heropstart. [naar artikel]


24. Horeca Vlaanderen: “Als mensen om 20 uur van terras moeten op Zuid in Antwerpen, gaan ze gewoon weer op trappen Museum voor Schone Kunsten zitten” (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Horeca Vlaanderen maakt zich zorgen over het sluitingsuur van 20 uur dat op tafel ligt voor de heropening van de horecaterrassen. Dat heeft topman Matthias De Caluwe gezegd in De Ochtend op Radio 1. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!