Ons bierverbruik is de laatste jaren verschoven van gewone pintjes naar speciaalbieren. In 5 jaar tijd zijn er 100 nieuwe brouwerijen geopend die veelal daarin zijn gespecialiseerd. "Het is als een diepvriespizza vergelijken met een pizza bij een echte Italiaan." [naar artikel]
Wist je dat zo’n 40 procent van het water dat we dagelijks verbruiken, verwarmd wordt? Bovendien bepaalt het verwarmen van sanitair water onze gasfactuur voor 20 procent. Je kan dat aandeel gelukkig verlagen door zuiniger warm water te produceren én minder te verbruiken. Maar hoe pak je dat aan zonder aan comfort te verliezen? Bouwsite Livios geeft een overzicht. [naar artikel]
Het voorbije weekend kon je in drie Bosland-gemeenten terecht voor een fietstocht drie ambachtelijke brouwerijen De Geiteling in Wijchmaal (Peer), Brouwerij Vandijck in Lommel en Microbrouwerij Mølder & Coöp in Pelt zetten hun deuren open voor het publiek. [naar artikel]
In de zoektocht van mysteriejager Sam of hij de code kan kraken van een trappist Westvleteren 12, bleek één ingrediënt bepalend te zijn voor de smaak van het bier. En dat is de gist. Elk bier heeft zijn eigen gist. Brouwerijen houden ze achter slot en grendel want ze vormen de ziel van het bier. Bovendien vertrouwen de meeste brouwerijen hun gisten ook nog toe aan de gistbank van de KU Leuven. Zo kan een bier blijven voortbestaan mocht er iets met de brouwerij gebeuren. [naar artikel]
Nooit eerder hebben de Duitse brouwerijen minder bier gesleten dan vorig jaar. Brouwerijen en biergroothandels klokten af op een verkoop van 9,22 miljard liter, wat lager is dat het vorige diepterecord uit 2007 (9,35 miljard liter). Tegenover 2018 was er vorig jaar een daling met 1,9 procent. Dat meldt de Duitse statistiekdienst donderdag. Al lang […] The post Nog nooit verkochten de Duitsers zo weinig bier appeared first on Business AM. [naar artikel]
Wist je dat zo’n 40 procent van het water dat we dagelijks verbruiken, verwarmd wordt? Bovendien bepaalt het verwarmen van sanitair water onze gasfactuur voor 20 procent. Je kan dat aandeel gelukkig verlagen door zuiniger warm water te produceren én minder te verbruiken. Maar hoe pak je dat aan zonder aan comfort te verliezen? Bouwsite Livios geeft een overzicht. [naar artikel]
De Belg bestelt minder pintjes op café, maar wel meer zware speciale bieren. Dat blijkt uit cijfers van FeBeD, de organisatie van de drankenhandelaars. Het totale volume aan bier, water en frisdranken is gedaald met 2,1 procent. We verbruiken met zijn allen dus minder in de horeca. [naar artikel]
Niet alleen heel wat café- en restaurantuitbaters staat het water aan de lippen. Uit een studie van Graydon in opdracht van de Belgische brouwers blijkt dat eenderde van de kleine brouwerijen in gevaar is. Op ‘borrelbezoek’ konden we niet gaan, maar we legden ons oor een keer te luister bij enkele Antwerpse (micro)brouwerijen. Ondanks de weinig rooskleurige cijfers klinken er toch ook woorden van hoop. Ook zij hebben de horeca hard nodig. [naar artikel]
Wist je dat zo’n 40 procent van het water dat we dagelijks verbruiken, verwarmd wordt? Bovendien bepaalt het verwarmen van sanitair water onze gasfactuur voor 20 procent. Je kan dat aandeel gelukkig verlagen door zuiniger warm water te produceren én minder te verbruiken. Maar hoe pak je dat aan zonder aan comfort te verliezen? Bouwsite Livios geeft een overzicht. [naar artikel]
Nu we worden aangemaand minder water te verbruiken omdat een droge zomer ons grondwaterpeil dramatisch zou doen dalen, is het tijd om even naar het... [naar artikel]
We drinken almaar minder (pils)bier. Toch is het aantal Belgische brouwerijen de voorbije acht jaar verdubbeld – tot 278. Onder de nieuwkomers... [naar artikel]
Code geel, de code die ons oproept om zuinig te zijn met water, haalt letterlijk niks uit. Dat blijkt uit cijfers die VTM NIEUWS heeft opgevraagd. Exact een week geleden is in een groot deel van het land code geel afgekondigd. We hebben toen een paar dagen lang vijf liter water per persoon minder verbruikt, maar sinds zondag is het verbruik terug toegenomen. Daarom komt er nu een nieuwe oproep tot spaarzaamheid. [naar artikel]
Op 1 mei ging de Water Challenge van start. Met dit initiatief wil Join For Water het thema water een maand lang onder de aandacht brengen én ons op een leuke en interactieve manier aansporen om minder water te verbruiken. Wie deelneemt aan de Water Challenge krijgt wekelijks bespaartips, opdrachten en uitdagingen die je helpen […] Het bericht Water Challenge: verbruik een maand lang minder water (en blijf de tips nadien ook toepassen) verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Bier maakt deel uit van de Belgische cultuur, maar ook in het buitenland wordt onze nationale drank gesmaakt. Daarom zijn hier 16 boeiende weetjes over bier. Om de volgende keer aan de toog eens mee uit te pakken? 1. Het oudste bekende recept voor bier is bijna 4.000 jaar oud Bier werd niet voor het […] [naar artikel]
De zomer is begonnen, de terrasjes lopen vol. Daar hoort vaak een frisse pint of straffer bier bij. Een week lang stellen we u alle aspecten van het Limburgse bier voor. Van de brouwerijen, over de recepten tot de allernieuwste trends. [naar artikel]
De Watergroep wil in de toekomst in Bovelingen (Heers) veel minder water oppompen uit de ondergrond. Dat heeft volgens de watermaatschappij niets te maken met scheuren in de huizen van buurtbewoners, maar wel met de daling van de grondwaterlaag. [naar artikel]
De negende generatie van de familie Martens staat klaar om een van de meest duurzame brouwerijen ter wereld in handen te nemen. Maar eerst legt de huidige eigenaar Jan Martens (61) nog eens uit hoe alleen in Kaulille van 1,25 liter water een liter bier gemaakt kan worden en hoe vanuit Bocholt de internationale biermarkt wordt veroverd. [naar artikel]
Terwijl de bierverkoop daalt, neemt het aantal Limburgse brouwerijen almaar toe. De voorbije twee jaar kwamen er zo'n 10 micro-brouwerijen bij. Dat is een verdubbeling. Hun brouwsels vallen dan ook in de smaak. We willen blijkbaar authentieke producten. In plaats van tien pinten te drinken op café, kiezen we vaker voor twee à drie speciaalbieren. Sommige brouwers gaan ver in hun drang naar het produceren van een lokaal bier. [naar artikel]
Nu we worden aangemaand minder water te verbruiken omdat een droge zomer ons grondwaterpeil dramatisch zou doen dalen, is het tijd om even naar het... [naar artikel]
Negen brouwerijen hebben een overeenkomst ondertekend met de Vlaamse regering en engageren zich om het waterverbruik bij het brouwen van bier te... [naar artikel]
Ons land heeft de Europese doelstelling om minder aardgas te verbruiken gehaald. Dat blijkt uit een overzicht van de federale overheidsdienst Economie. [naar artikel]
Na vijftig jaar stilzwijgen staat het Mortselse Tipsy-bier weer op. Daarvoor zorgen de broers Joey (49) en Marc (47) Hermans, achterkleinzonen van oud-burgemeester en brouwer Jozef Hermans. De broers volgden daarvoor het originele recept dat ze van hun vader Jo (72) hebben gekregen. [naar artikel]
Bier an sich is al heerlijk, maar combineer dat glas gerstegoud met de juiste hap en je bevindt je in de culinaire hemel. Daarom bakken we... [naar artikel]
Brouwerij Alken-Maes bracht de afgelopen dagen maar liefst 20.000 liter bier met de tankwagen naar horecazaken die uit de lockdown komen. Steeds minder cafébazen sleuren met vaten bier, maar laten de tankwagen komen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.