De horeca-uitbaters die aangesloten zijn bij het Collectif Wallonie Horeca zullen hun terrassen dan toch niet heropenen op 1 mei, zoals ze eerder hadden aangekondigd. Dat heeft woordvoerster Valérie Migliore zondag gezegd tijdens "C'est pas tous les jours dimanche" op RTL-TVi. Het Overlegcomité besliste vrijdag dat de terrassen op 8 mei opnieuw open kunnen gaan. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité dinsdag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Het voorstel: vanaf 1 of 3 mei enkel de terrassen openen, maar met blijvende steunmaatregelen. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]
Vandaag beslist de Nationale Veiligheidsraad of de cafés en restaurants weer mogen openen volgende week. De stad Mechelen heeft alvast beslist dat de horeca gebruik mag maken van de pleinen in de stad om extra terrassen te plaatsen. Er komen speciale "terrasambassadeurs" om alles netjes te verdelen. [naar artikel]
De horeca-uitbaters die aangesloten zijn bij het Collectif Wallonie Horeca zullen hun terrassen dan toch niet heropenen op 1 mei, zoals ze eerder hadden aangekondigd. Dat heeft woordvoerster Valérie Migliore zondag gezegd tijdens “C’est pas tous les jours dimanche” op RTL-TVi. Het Overlegcomité besliste vrijdag dat de terrassen op 8 mei opnieuw open kunnen gaan. [naar artikel]
Het centrum van Herenthout wordt omgevormd tot een woonerf. Zo kunnen horeca-uitbaters hun terrassen op een veilige manier uitbreiden. "We weten dat het niet zonder problemen zal verlopen, maar we willen een toegeving doen aan de horeca", zegt burgemeester Stijn Raeymakers (N-VA). [naar artikel]
Vorige zomer mocht de Limburgse horeca 17.294 m² extra openbare ruimte innemen om als terras te gebruiken. Dat zal vanaf 8 mei minstens evenveel zijn. Bekijk hier hoeveel ruimte uw gemeente vrijmaakt voor extra terrassen. [naar artikel]
Niemand zal dorst moeten lijden vanaf zaterdag 8 mei in Zonhoven. Bijna alle horeca-uitbaters heropenen hun zaak. Van de gemeente mogen ze trouwens extra ruimte innemen om zo veel mogelijk mensen te ontvangen. [naar artikel]
Jonge buurtbewoners in Brussel eisen met de actiegroep Free 54 meer publieke ruimte in de binnenstad. Vooral het Sint-Katelijneplein, dat nu gevuld is met terrassen, moet voor hen opnieuw een ruimte worden waar jongeren kunnen samenkomen. "Het Brusselse bestuur moet de ideologie om alle ruimte een commerciële invulling te geven, loslaten. Een stad heeft vaak genoeg aan zichzelf, niet alles moet een festiviteit zijn", klinkt het bij architect-filosoof Gideon Boie. [naar artikel]
Nu de horeca terug de deuren heeft geopend, is er voor het eerst in maanden ook weer volk op de Limburgse terrassen te zien. Om de horeca alle kansen te geven, worden er in verschillende gemeenten straten en pleinen afgesloten om extra terrasruimte te voorzien. Zo ook in Hamont-Achel. Daar besliste de gemeenteraad gisteren, om tot eind september de openbare ruimte gratis ter beschikking te stellen van de lokale horecazaken. [naar artikel]
De Genkse zomer zet sterk in op de horeca. Met ‘Iedereen terrast’ wil de stad de heropstart van de horeca veilig organiseren en extra ademruimte geven aan de uitbaters. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité vandaag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Vanaf 1 of 3 mei mogen enkel de terrassen open, maar de steunmaatregelen blijven. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]
Sommige studentencafés in de Gentse Overpoortstraat zullen vannacht al openblijven, zonder sluitingsuur, hoewel dat eigenlijk pas mag vanaf de nacht van vrijdag op zaterdag. De stad voorziet extra politie, maar het zal geen grote ontruiming houden. "Als je volle cafés ontruimt, riskeer je conflictsituaties. Wij willen het veilig houden", klinkt het bij Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). [naar artikel]
Vrijdag komt het overlegcomité samen. Cafés en restaurants hopen natuurlijk op wat perspectief. Er is een denkpiste om enkel de terrassen te openen, maar dat is geen goede oplossing, vindt Horeca Vlaanderen. Want dat is niet rendabel. En het weer is hier ook te onvoorspelbaar. [naar artikel]
Gisterenavond zijn honderden horeca-uitbaters in Antwerpen op straat gekomen, ze willen dat ze hun terrassen weer mogen openen vanaf de Paasvakantie. "Zeker nu we zien dat mensen aan de Scheldekaaien verzamelen en daar gezellig samen drinken. Wij kunnen dat veel meer gecontroleerd en coronaproof organiseren." [naar artikel]
In Diest wil het gemeentebestuur met een lokale steunmaatregel de horeca door deze moeilijke coronaperiode krijgen. Via een campagne wordt takeaway voeding extra gepromoot, en de lokale horeca kan een beroep doen op een firma die gratis aan huis levert. [naar artikel]
De politie kan horeca-uitbaters die vroeger dan toegelaten terrassen uitzetten -en hun klanten- toch beboeten, ook als de burgemeester die terrassen oogluikend wil toestaan. "Wat de covidproblematiek betreft heeft de burgemeester geen macht over de politie", zegt Nicholas Paelinck vicevoorzitter van de vaste commissie lokale politie in "De ochtend" op Radio 1. Indien nodig kan zelfs politie uit een andere zone ingezet worden. [naar artikel]
Lierse horeca-uitbaters die hun terras niet kunnen uitbreiden voor of naast hun zaak, krijgen hiervoor extra ruimte op het centrale plein op de Grote Markt of op de evenementenweide in de Netelaan. “Dit kan zolang de zaterdagmarkt niet naar de Grote Markt terugkeert”, duidt schepen van Economie Rik Verwaest (N-VA). Veel zaakvoerders reageren tevreden. [naar artikel]
In het centrum van Gent hebben activisten posters geplakt op verschillende plaatsen de stad, uit solidariteit met een groep mensen uit Brussel die al meer dan 40 dagen in hongerstaking zijn om verblijfsdocumenten te krijgen. Daarnaast "bezetten" de Gentse actievoerders het universiteitsgebouw UFO al sinds maandag om extra aandacht te krijgen voor de hongerstakers. [naar artikel]
De kans dat de horeca – zoals eerst aangekondigd – effectief op 1 mei opnieuw zal kunnen openen, lijkt eerder klein. Officieel is dat uitstel nog niet, maar de meeste experts gaan ervan uit dat 1 mei te vroeg komt om cafés en restaurants veilig te kunnen heropenen. Enkel terrassen toelaten, zien de horecazaken dan […] The post Hoe realistisch is de opening van de horeca op 1 mei? appeared first on Business AM. [naar artikel]
Lees dit artikel: Overlegcomité: horeca mag binnen heropenen op 9 juni Cafés en restaurants mogen vanaf 9 juni ook hun binnenactiviteiten heropstarten, na de heropening van de terrassen afgelopen weekend. Dat heeft het Overlegcomité zopas beslist, melden verscheidene media. De beslissing hing al een tijdje in de lucht, alleen was er onenigheid over de startdatum, 1 of 9 juni. Nu is toch voor de laatste optie gekozen. Dat […] Lees dit artikel: Overlegcomité: horeca mag binnen heropenen op 9 juni [naar artikel]
De horecasector is tevreden over de aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen door de Nationale Veiligheidsraad. De horecazaken mogen heropenen vanaf 8 juni met een sluitingsuur om 1 uur ’s nachts en bubbels van tien. Het is belangrijk voor onder meer de zakenlunches op de middag of op de gezellige terrasmomenten", reageert Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen in "Het Journaal Extra". Minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) vindt de tafels van maximaal tien personen voor alle horecazaken een "heel duidelijk en eenvoudig systeem". [naar artikel]
Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft bij VTM NIEUWS gereageerd op de opstootjes van gisterenavond in zijn stad. Ook gaf hij zijn visie over de heropening van de terrassen en de horeca. “Als we niet heropenen wordt de remedie op den duur erger dan de kwaal.” [naar artikel]
Meer en meer horeca-uitbaters sluiten opnieuw hun terrassen als gevolg van de slechte weersomstandigheden . De terrassen mochten sinds 8 mei weer open. Maar als het regent, zijn vooral niet-overdekte terrassen niet rendabel. De horeca hoopt vooral dat de binnenruimtes van cafés en restaurants zoals gepland weer open zullen kunnen op 9 juni. [naar artikel]
Zaterdag heropenen de terrassen. De horeca is blij met de heropstart en stoomt zich klaar om de klanten zo goed mogelijk te ontvangen. Bij de groothandels die de horecaproducten leveren, is het dan ook opvallen druk. "Aan de bestellingen te zien, is er een grote voorkeur voor de snelle bereidingen, zodat er weer een goede cent verdiend kan worden", vertelt Kurt Neyrynck, regiomanager van Silgro ISPC. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.