De Veiligheidsraad heeft het licht op groen gezet, maar gaan straks ook alle cafés en restaurants open? De scherpste kantjes zijn van de veiligheidsvoorschriften afgevijld, toch rekenen heel wat uitbaters op verdere versoepelingen. [naar artikel]
HasseltAB Inbev heeft een plan klaar om de horeca te ondersteunen. De pintjes van 30 cl zullen, na een succesvolle evaluatie, ook na de zomer nog getapt worden. De café-uitbaters krijgen ook een opleiding over hoe ze Facebook beter kunnen gebruiken. [naar artikel]
In Berlare gaan de lokale horeca-uitbaters allemaal samen naar de beslissing van de Veiligheidsraad kijken. “Zo kunnen we elkaar steunen en samen creatieve oplossingen bedenken om open te gaan”, klinkt het. De Veiligheidsraad maakt deze middag een beslissing over de versoepeling van de coronaregels en ook de opening van horecazaken staat op de agenda. [naar artikel]
“Elke horeca-uitbater krijgt van de gemeente 500 euro en al onze handelszaken krijgen invulkaarten. Klanten kunnen die invullen en zij kunnen zo prijzen winnen. Met ‘Lummen trakteert’ zetten we dus een bijzondere ondersteuningsactie voor de horeca op poten”, aldus afdelingshoofd organisatie en informatie Tim Clerx. [naar artikel]
Fraude met witte kassa’s heeft de Limburgse horecawereld donderdag danig op z’n kop gezet. Een leverancier van die officiële zogezegd fraudevrije systemen, die liever anoniem blijft, is niet verwonderd. “De eerste vraag die we van horeca-uitbaters krijgen is: ‘wat kan er nog met die witte kassa?’” [naar artikel]
Naar aanleiding van de heropening van de terrassen op 8 mei, heeft Horeca Vlaanderen een uitgebreide gids met een sensibiliseringsposter samengesteld voor de horeca-uitbaters. Ook de website www.heropstarthoreca.be zal een update krijgen. [naar artikel]
De Genkse zomer zet sterk in op de horeca. Met ‘Iedereen terrast’ wil de stad de heropstart van de horeca veilig organiseren en extra ademruimte geven aan de uitbaters. [naar artikel]
Voor Nederlandse horeca-uitbaters is het vandaag een hoogdag. Want eindelijk mogen ze weer klanten binnen verwelkomen. Daarmee zijn onze noorderburen ons vier dagen voor. Maar door het vroege sluitingsuur wordt de versoepeling wel met gemengde gevoelens ontvangen. “Hopelijk krijgen wij hier binnenkort ook het Belgische sluitingsuur.” [naar artikel]
Heel wat Limburgse horeca-uitbaters twijfelen nog of ze al dan niet een groot scherm plaatsen tijdens het WK voetbal. Binnen een kleine maand start het Wereldkampioenschap in Quatar met onze Rode Duivels. De stijgende energieprijzen en de onzekere weersomstandigheden houden horeca-uitbaters tegen om een groot evenement te organiseren. Maar ook de sfeer bij de supporters zit er nog niet echt in, in tegenstelling tot de vorige edities die plaatsvonden in de zomer, zo klinkt het bij de uitbater van café Gerechtshof in Tongeren. [naar artikel]
Straks komt de Nationale Veiligheidsraad opnieuw samen om de verdere versoepeling van de coronamaatregelen te bespreken. Komende maandag gaat namelijk de derde fase van de “exit” van start. Onder meer voor de horeca wordt het een belangrijke Veiligheidsraad, met de verwachte heropening van restaurants en cafés. Ook voor onze sociale contacten wordt een versoepeling verwacht. En wat met kleinere evenementen komende zomer? [naar artikel]
Op kerstdag zijn 260 kansarme Mechelaars in Winterbar Mirage welkom voor een kerstfeest met gratis lunch. Voor kerstavond kunnen vijfhonderd mensen een driegangenmenu afhalen. Verschillende horeca-uitbaters slaan daarvoor de handen in elkaar. Ze krijgen de steun van de stad en van het Scheppersinstituut. [naar artikel]
“Echte” versoepelingen kunnen pas vanaf midden januari. Dat benadrukte premier De Croo vrijdagavond. Bijgevolg zal de horeca wellicht niet voor 1 februari heropenen. Horeca Vlaanderen toont begrip: “De uitbaters beseffen dat een sluiting nu nog nodig is.” [naar artikel]
Gent wil met horeca-uitbaters uit de Overpoort en onderwijsinstellingen overleggen om de infocoaches in de uitgaansbuurt samen te betalen om het project te kunnen behouden. De coaches zijn er sinds corona, ze helpen de sfeer en veiligheid te beheren. Het ging om een tijdelijke maatregel die deze zomer afloopt. Dat tot onvrede van café-uitbaters en studenten. De stad wil het project verlengen en de kosten delen. [naar artikel]
Verschillende horeca-uitbaters klagen over een oneerlijke strijd tegen tijdelijke zomerbars. Horeca Vlaanderen en ondernemersorganisatie UNIZO pleiten voor meer belastingen voor pop-up-uitbaters. [naar artikel]
De avondklok om het aantal coronabesmettingen naar beneden te krijgen, is nu van kracht in heel de provincie Antwerpen. Na een groep Antwerpse ondernemers, stapt nu ook een tiental horeca-uitbaters uit Rijmenam naar de Raad van State. Zij vinden het niet kunnen dat ze om 11 uur 's avonds de deuren moeten sluiten, terwijl de cafés en restaurants in de Vlaams-Brabantse buurgemeenten mogen openblijven tot 1 uur 's nachts. [naar artikel]
De horeca-uitbaters op het Heilig Hartplein zijn niet te spreken over de timing van de rioleringswerken en de aanleg van de nieuwe terrassen. Schepen Bert Stippelmans (CD&V) is verbaasd. “We hebben met hen overlegd en een meerderheid van de uitbaters heeft er zelf voor gekozen pas na de zomer de terrassen aan te leggen.” [naar artikel]
Ook de Limburgse horeca-uitbaters zijn tevreden over de invoering van de coronapas. Zij hopen wel dat ze de komende dagen uitleg krijgen over hoe ze het Covid Safe Ticket van bezoekers precies kunnen controleren vanaf 1 november. Waar de café-en restauranthouders wel ontgoocheld over zijn is het feit dat het personeel opnieuw een mondmasker moet dragen. [naar artikel]
Oudsbergen heeft alle horeca-uitbaters aangeschreven met richtlijnen voor een eventuele heropening. Op dit moment worden er met vier uitbaters concrete plannen en afspraken gemaakt. [naar artikel]
De horeca-uitbaters zijn teleurgesteld nu brouwer AB inbev de prijs van zijn bieren met drie procent gaat verhogen. Volgens AB Inbev moet dat na investeringen om duurzamer te brouwen. Horeca Vlaanderen vreest dat de horeca-uitbater niet anders kunnen dan de hoge bierprijs door te rekenen aan de consument. [naar artikel]
HasseltLimburgse horeca-uitbaters zijn niet te spreken over het eventuele verbod op aparte rookruimtes dat Kom op tegen Kanker via de rechtbank wil afdwingen. “We hebben enkele jaren geleden enorm geïnvesteerd in die rookkamers. Er is een heksenjacht op de horeca aan de gang.” [naar artikel]
Hoe zullen we de feestdagen dit jaar kunnen vieren? Pas op 22 december zit het Overlegcomité opnieuw samen over de coronamaatregelen. Horeca-uitbaters willen nu al duidelijkheid en vragen een versoepeling van het sluitingsuur. Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt het echter niet het moment voor discussies over deze of gene versoepeling. “Niet nu het duidelijk is welke maatregelen er gelden", klinkt het in de studio van VTM Nieuws. [naar artikel]
02:30 De horeca en de eventsector kampen met acuut personeelstekort. Dat dreigt deze zomer nog erger te worden. Horeca-uitbaters passen hun openingstijden aan. Eventorganisators weigeren nieuwe opdrachten. [naar artikel]
Steeds meer mensen zijn gevaccineerd en hopen op een normale zomer en een versoepeling van de coronamaatregelen. Ook in Limburg wordt een stormloop verwacht op de terrassen, op 8 mei. Nog een weekje geduld. Veel zal afhangen van het weer. Wordt het eindelijk mooi of blijft het koud? Wel, volgende de laatste vooruitzichten krijgen we een gemiddelde temperatuur van een graad of 17 met af en toe een bui. Volgens Horeca Vlaanderen zijn het vooral de cafés en brasseries die hun voordeel zullen halen uit de heropening van de terrassen. Voor de meeste gastronomische restaurants geldt dat niet. Voor de horeca is het hoog tijd, maar ook de klanten snakken naar een terrasje. En dan zullen zelfs een paar druppels regen hen niet tegenhouden. Dat weten ze ook in Hasselt. [naar artikel]
Sinds de eerste versoepeling voor het sporten op 4 mei wordt er weer getennist op TC De Alk. En met de versoepeling voor de horeca is het daaraan gekoppelde clubhuis sinds gisteren eveneens opnieuw geopend. Tennisclubvoorzitter Gilissen haalt opgelucht adem. En de nieuwbakken uitbaters, Benji en Hanne, hebben tijdens de coronaperiode het clubhuis een mooie opfrisbeurt gegeven. [naar artikel]
De Rijmenamse advocate Melissa Vande Reyde stapt samen met verschillende horeca-uitbaters naar de Raad van State uit protest tegen de avondklok in de provincie Antwerpen: “Dit is concurrentievervalsing. Bij horeca-uitbaters in Keerbergen (in Vlaams-Brabant, red.) enkele honderden meters verder, gelden andere regels”, zegt ze. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.