Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Patrick Theunissen van Dame Jeanne waagt zich nu ook aan likeurtjes: “Nog leuker dan bier brouwen”

03/06/2020 - 20:46
"Brasschatenaar Patrick Theunissen, bekend van de champagnebieren Dame Jeanne, gaat dit najaar drieduizend flessen likeur op de markt brengen. Het gaat over limoncello, amaretto en absint."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Bierbrouwer wordt likeurstoker: limoncello en amaretto van Dame Jeanne (19/10/2020 - Gazet van Antwerpen)

Alles begon met schuimwijn op de Antwerpse Dam. Maar pas met het champagnebier Dame Jeanne zette Patrick Theunissen zich op de kaart. Dit jaar kwam er een vijfde champagnebier bij en vanaf dit najaar produceert Patrick ook limoncello, orange bitter, amaretto en andere likeuren. [naar artikel]


2. Bier brouwen biedt mogelijke oplossing voor de vervuiling na kernramp, ontdekt UHasselt (01/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Graanresten die overblijven na het brouwen van bier kunnen gebruikt worden om zware metalen en zelfs radioactieve stoffen uit (zee)water te... [naar artikel]


3. Kun je bier brouwen op de maan? (22/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Studenten van de Universiteit van Californië in San Diego onderzoeken of het mogelijk is om bier te brouwen op de maan. Ze strijden met andere [naar artikel]


4. Trappistbrouwers nemen milieumaatregelen: “We kunnen niet zeven keer per dag bidden en dan doorgaan met de natuur vervuilen.” (03/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het brouwen van bier is een waterrovend proces. De monniken die het La Trappe-bier in Berkel-Enschot brouwen, zuiveren het water zelf met behulp... [naar artikel]


5. Brouwland leert Joe Sixpack bier brouwen (28/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Brouwland, de Limburgse vak- en groothandel voor alles wat te maken heeft met het zelf brouwen van bier, zet met zijn eigen label Brewferm de stap naar de Verenigde Staten. [naar artikel]


6. Paters gaan opnieuw bier brouwen, maar ze kunnen het niet naar hun eigen abdij noemen (29/01/2019 - Het Nieuwsblad)

De paters van Abdij van Park hebben plannen om na 230 jaar opnieuw bier te brouwen in hun abdij. Ze hebben nu ook al een bier, Park, dat gebrouwen wordt in Ierland in een excusiviteitscontract met Aldi. Maar nu gaan ze ook in de abdij zelf brouwen. [naar artikel]


7. VTM-journalist lanceert nieuw Antwerps bier (20/04/2017 - Gazet van Antwerpen)

In de Groote Witte Arend is donderdagnamiddag François Grand Cru voorgesteld: een nieuw bier, initiatief van François Huysmans van Foodtaster.be en VTM-journalist Patrick Van Gompel (64), die voor zijn 65ste nog vijf dingen wilde doen: drie boeken schrijven, een toneelstuk schrijven en een bier brouwen... [naar artikel]


8. Landelijke Gilde leert alles over bier brouwen (07/02/2023 - Het Belang van Limburg)

De Landelijke Gilde in Engsbergen nodigde twee bio-ingenieurs uit voor een uiteenzetting over bier brouwen. [naar artikel]


9. De plant die een drama is voor onze flora heeft dan toch een nut: er bier mee brouwen (25/08/2022 - Gazet van Antwerpen)

De Japanse duizendknoop, een exoot die een dramatische impact heeft op inheemse plantensoorten, heeft dan toch een nut. Je kan er namelijk bier mee brouwen. [naar artikel]


10. Grimbergse paters willen weer zelf bier brouwen (07/05/2018 - VRT NWS)

De abdij van Grimbergen wil opnieuw zélf Grimbergen bier brouwen. De paters broeden op een plan om een microbrouwerij en een belevingscentrum te installeren binnen de abdijmuren. [naar artikel]


11. Mexico stopt tijdelijk met brouwen Corona-bier (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

De Mexicaanse brouwerij Grupo Modelo, een dochter van AB InBev, stopt vanaf zondag met het brouwen van bier. Grupo Modelo volgt daarmee de... [naar artikel]


12. Leerlingen PTS brouwen zelf bier: “Verschillende lessen komen hier aan bod” (02/02/2020 - Gazet van Antwerpen)

Het voorbije weekend is het gistingsproces gestart voor het bruin en blond bier dat de leerlingen van het vijfde jaar wetenschappen techniek en chemie van het PTS Boom brouwen voor hun eindproef. Een tussenstap in een heel proces onder leiding van een echte brouwer. [naar artikel]


13. Eerst bier brouwen, daarna nucleaire vervuiling tegengaan: is ontdekking UHasselt-onderzoekster nieuwe doorbraak? (01/05/2018 - Het Belang van Limburg)

Graanresten die overblijven na het brouwen van bier kunnen gebruikt worden om zware metalen en zelfs radioactieve stoffen uit (zee)water te filteren. Tot dat opvallende resultaat komt UHasselt-onderzoekster Sara Vanderheyden in haar doctoraatsstudie. [naar artikel]


14. Gratis bier en gigantische muurschildering kleuren 265 jaar Brouwerij Martens (10/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Negen generaties brouwen er al bier, gestoeld op passie, traditie en vakmanschap. Brouwerij Martens is sinds 1758 actief in Bocholt. “Bouwen en brouwen, vanuit deze geschiedenis schrijven we vol passie verder aan onze toekomst”, zegt Jan Martens. [naar artikel]


15. Wetenschappers brouwen bier uit tijd van de farao’s dankzij gist uit oude kruik (24/05/2019 - Het Belang van Limburg)

Wie zich ooit heeft afgevraagd welk biertje de Egyptische farao’s wel eens dronken, vindt dat antwoord vandaag in Israël. Daar zijn wetenschappers erin geslaagd om het opnieuw te brouwen. [naar artikel]


16. Bier brouwen in 6 STW (15/11/2019 - Het Belang van Limburg)

De leerlingen van 6 STW van het Agnetencollege brouwden op vrijdag 8 november hun eigen bier. [naar artikel]


17. Twan zorgt in Bilzen voor zesde viergeslacht in vier jaar tijd (21/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Op 2 januari 2023 werd Twan Theunissen geboren. Hij zorgde voor een mannelijk viergeslacht binnen de familie met papa Michiel Theunissen, opa Mathieu Theunissen en pa Louis Theunissen. [naar artikel]


18. AB InBev recyleert graanresten na brouwen van bier tot ontbijtdrank (03/05/2018 - Het Belang van Limburg)

AB InBev heeft een voedselrijke ontbijtdrank ontwikkeld op basis van de droge graanresten die overblijven na het brouwen van bier. De drank wordt in het kader van een pilootproject verkocht aan de oostkust van de VS. De technologie hiervoor werd ontwikkeld in AB InBev’s Global Innovaton & Technology Center in Leuven, waar een team nog andere voedingsproducten ontwikkelt op basis van deze graanresten. [naar artikel]


19. Mysteries van Vlaanderen: is er een verschil tussen Sam z’n bier en een echte Westvleteren 12 (slot) (26/08/2023 - VRT NWS)

Zal mysteriejager Sam van Radio2 zijn zelfgemaakt bier te onderscheiden zijn van een echte Westvleteren 12? Dat was de grote vraag deze week in de reeks Mysteries van Vlaanderen. Eerder slaagde Sam erin om samen met de afdeling ‘bier brouwen’ van de universiteit in Gent, de gist uit een flesje Westvleteren te halen. Sam kreeg verder hulp van een bierkenner om met deze gist een Westvleterenkloon te brouwen. Is er een verschil met de echte Westvleteren? [naar artikel]


20. Truiense oorlogsheldin Jeanne Dubois krijgt eigen straat in Brustem (23/11/2020 - Het Belang van Limburg)

In de nieuwe woonwijk in Brustem, tussen de Tomstraat en de Geelstraat, wordt een straat omgedoopt tot de ‘Jeanne Duboisstraat’. Een eerbetoon aan de dame die in WO II neergeschoten Amerikaanse vliegtuigpiloten met de tram naar Luik smokkelde. Begin dit jaar stierf Jeanne Dubois op 103-jarige leeftijd in Velm. [naar artikel]


21. Nederlands onderzoek: ambachtelijke bieren drink je het best niet elke dag (27/10/2017 - VRT NWS)

Niets zo populair dezer dagen als bier brouwen. Elk dorp heeft ministens een ambachtelijk biertje in Vlaanderen. Maar wat blijkt nu: dat bier drink je best niet iedere dag. Onderzoekers van de Universiteit van Wageningen concluderen dat ambachtelijk gebrouwen bier meer giftige schimmelstoffen bevat dan ander bier.  [naar artikel]


22. Waarom horeca en leveranciers snel zekerheid willen over heropening op 1 mei: "5 weken nodig om vaten pils te brouwen" (05/04/2021 - VRT NWS)

De horeca en hun toeleveranciers vragen om meer duidelijkheid over de mogelijke heropening op 1 mei, want een restaurant of café heropen je niet met een vingerknip. Ook de brouwers willen snel zicht op een definitieve datum zodat ze voldoende vers bier kunnen brouwen. Intussen zijn ze nu al bezig aan de voorbereidingen: van het spoelen van de tapinstallaties tot het weghalen van vervallen bier. [naar artikel]


23. Japans bier door leidingen bij Grolsch (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

De Japanse bierfabrikant Asahi gaat een van zijn bekendste bieren, Super Dry, ook in Nederland brouwen. Het bier druppelt vanaf 2018 uit de [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!