Alles begon met schuimwijn op de Antwerpse Dam. Maar pas met het champagnebier Dame Jeanne zette Patrick Theunissen zich op de kaart. Dit jaar kwam er een vijfde champagnebier bij en vanaf dit najaar produceert Patrick ook limoncello, orange bitter, amaretto en andere likeuren. [naar artikel]
Graanresten die overblijven na het brouwen van bier kunnen gebruikt worden om zware metalen en zelfs radioactieve stoffen uit (zee)water te... [naar artikel]
Studenten van de Universiteit van Californië in San Diego onderzoeken of het mogelijk is om bier te brouwen op de maan. Ze strijden met andere [naar artikel]
Het brouwen van bier is een waterrovend proces. De monniken die het La Trappe-bier in Berkel-Enschot brouwen, zuiveren het water zelf met behulp... [naar artikel]
Brouwland, de Limburgse vak- en groothandel voor alles wat te maken heeft met het zelf brouwen van bier, zet met zijn eigen label Brewferm de stap naar de Verenigde Staten. [naar artikel]
De paters van Abdij van Park hebben plannen om na 230 jaar opnieuw bier te brouwen in hun abdij. Ze hebben nu ook al een bier, Park, dat gebrouwen wordt in Ierland in een excusiviteitscontract met Aldi. Maar nu gaan ze ook in de abdij zelf brouwen. [naar artikel]
In de Groote Witte Arend is donderdagnamiddag François Grand Cru voorgesteld: een nieuw bier, initiatief van François Huysmans van Foodtaster.be en VTM-journalist Patrick Van Gompel (64), die voor zijn 65ste nog vijf dingen wilde doen: drie boeken schrijven, een toneelstuk schrijven en een bier brouwen... [naar artikel]
De Landelijke Gilde in Engsbergen nodigde twee bio-ingenieurs uit voor een uiteenzetting over bier brouwen. [naar artikel]
De Japanse duizendknoop, een exoot die een dramatische impact heeft op inheemse plantensoorten, heeft dan toch een nut. Je kan er namelijk bier mee brouwen. [naar artikel]
De abdij van Grimbergen wil opnieuw zélf Grimbergen bier brouwen. De paters broeden op een plan om een microbrouwerij en een belevingscentrum te installeren binnen de abdijmuren. [naar artikel]
De Mexicaanse brouwerij Grupo Modelo, een dochter van AB InBev, stopt vanaf zondag met het brouwen van bier. Grupo Modelo volgt daarmee de... [naar artikel]
Het voorbije weekend is het gistingsproces gestart voor het bruin en blond bier dat de leerlingen van het vijfde jaar wetenschappen techniek en chemie van het PTS Boom brouwen voor hun eindproef. Een tussenstap in een heel proces onder leiding van een echte brouwer. [naar artikel]
Graanresten die overblijven na het brouwen van bier kunnen gebruikt worden om zware metalen en zelfs radioactieve stoffen uit (zee)water te filteren. Tot dat opvallende resultaat komt UHasselt-onderzoekster Sara Vanderheyden in haar doctoraatsstudie. [naar artikel]
Negen generaties brouwen er al bier, gestoeld op passie, traditie en vakmanschap. Brouwerij Martens is sinds 1758 actief in Bocholt. “Bouwen en brouwen, vanuit deze geschiedenis schrijven we vol passie verder aan onze toekomst”, zegt Jan Martens. [naar artikel]
Wie zich ooit heeft afgevraagd welk biertje de Egyptische farao’s wel eens dronken, vindt dat antwoord vandaag in Israël. Daar zijn wetenschappers erin geslaagd om het opnieuw te brouwen. [naar artikel]
De leerlingen van 6 STW van het Agnetencollege brouwden op vrijdag 8 november hun eigen bier. [naar artikel]
Op 2 januari 2023 werd Twan Theunissen geboren. Hij zorgde voor een mannelijk viergeslacht binnen de familie met papa Michiel Theunissen, opa Mathieu Theunissen en pa Louis Theunissen. [naar artikel]
AB InBev heeft een voedselrijke ontbijtdrank ontwikkeld op basis van de droge graanresten die overblijven na het brouwen van bier. De drank wordt in het kader van een pilootproject verkocht aan de oostkust van de VS. De technologie hiervoor werd ontwikkeld in AB InBev’s Global Innovaton & Technology Center in Leuven, waar een team nog andere voedingsproducten ontwikkelt op basis van deze graanresten. [naar artikel]
Zal mysteriejager Sam van Radio2 zijn zelfgemaakt bier te onderscheiden zijn van een echte Westvleteren 12? Dat was de grote vraag deze week in de reeks Mysteries van Vlaanderen. Eerder slaagde Sam erin om samen met de afdeling ‘bier brouwen’ van de universiteit in Gent, de gist uit een flesje Westvleteren te halen. Sam kreeg verder hulp van een bierkenner om met deze gist een Westvleterenkloon te brouwen. Is er een verschil met de echte Westvleteren? [naar artikel]
In de nieuwe woonwijk in Brustem, tussen de Tomstraat en de Geelstraat, wordt een straat omgedoopt tot de ‘Jeanne Duboisstraat’. Een eerbetoon aan de dame die in WO II neergeschoten Amerikaanse vliegtuigpiloten met de tram naar Luik smokkelde. Begin dit jaar stierf Jeanne Dubois op 103-jarige leeftijd in Velm. [naar artikel]
Niets zo populair dezer dagen als bier brouwen. Elk dorp heeft ministens een ambachtelijk biertje in Vlaanderen. Maar wat blijkt nu: dat bier drink je best niet iedere dag. Onderzoekers van de Universiteit van Wageningen concluderen dat ambachtelijk gebrouwen bier meer giftige schimmelstoffen bevat dan ander bier. [naar artikel]
De horeca en hun toeleveranciers vragen om meer duidelijkheid over de mogelijke heropening op 1 mei, want een restaurant of café heropen je niet met een vingerknip. Ook de brouwers willen snel zicht op een definitieve datum zodat ze voldoende vers bier kunnen brouwen. Intussen zijn ze nu al bezig aan de voorbereidingen: van het spoelen van de tapinstallaties tot het weghalen van vervallen bier. [naar artikel]
De Japanse bierfabrikant Asahi gaat een van zijn bekendste bieren, Super Dry, ook in Nederland brouwen. Het bier druppelt vanaf 2018 uit de [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.