Vanaf maandag 8 juni mag de horeca de deuren weer openen, met respect voor de coronamaatregelen. Zal uw restaurant of café ook opnieuw klanten ontvangen? Laat het ons weten via onderstaand formulier, dan spelen wij de informatie door aan onze lezers. [naar artikel]
Woensdag zijn arbeiders begonnen met de afbraak van het bekende café Molen ten Hotond. Het café maakt plaats voor een park, in de achtertuin wordt momenteel hard gewerkt om het nieuwe Hotondcomplex te bouwen. Er komt een hotel, café en restaurant. [naar artikel]
14:53 Meer dan de helft van de Belgen wil weer op café of restaurant gaan vanaf die opnieuw openen. Een voorwaarde is wel dat de regels van social distancing gerespecteerd worden. [naar artikel]
Het Overlegcomité buigt zich op dit moment nog over de coronamaatregelen, maar de eerste versoepelingen sijpelen al naar buiten. Zo zouden we binnenkort weer met 8 op café of restaurant mogen, en zou het sluitingsuur van de horeca naar 1 uur ‘s nachts verschuiven. [naar artikel]
Louis Vuitton heeft voor het eerst een café en restaurant geopend: Le Café V en Sugalabo V. Het Franse modehuis koos als locatie niet voor Parijs, maar voor de Japanse stad Osaka. [naar artikel]
Nog eens binnen in een restaurant of een café zitten: dat is de versoepeling waar Belgen vanaf 9 juni het eerst van gaan genieten. Dat blijkt uit De Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, Le Soir en RTL. Belgen snakken ook naar sociaal contact: een kwart kijkt er dan ook naar uit dat vanaf woensdag weer 4 mensen thuis over de vloer mogen komen. [naar artikel]
Morgen weten we of we met z’n allen terug op café of restaurant mogen gaan. Uit een onderzoek van Edenred België blijkt dat acht op de tien Belgen van plan is om ook effectief een hapje of drankje te gaan nuttigen zodra de horeca zijn deuren weer opent. De belangrijkste reden daarvoor is dat ze […] Het bericht Acht op de tien Belgen van plan terug te keren naar café of restaurant bij heropening verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Voor een etentje op – letterlijk – hoog niveau moet u in het Japanse Osaka zijn, waar het Franse modemerk Louis Vuitton haar eerste café en restaurant opent. Het wereldwijd gerespecteerde modemerk Louis Vuitton had al langer plannen om zich in de horecasector te gooien, die nu ook concreet zijn. In Japan openen ‘Le Café […] The post In beeld: Louis Vuitton opent café en restaurant in Japan appeared first on Business AM. [naar artikel]
De café’s moeten vanaf vandaag om 11 uur ‘s avonds sluiten in plaats van om 1 uur. De verstrengde coronamaatregelen gelden enkel voor café’s en niet voor restaurant. Veel café-uitbaters vinden dat oneerlijke concurrentie. [naar artikel]
Een van de beroemdste cafés van ons land is opnieuw open. Het gaat om café "In de Vrede" in Westvleteren, het enige café in de wereld dat de toelating heeft om de beroemde trappist van de Sint-Sixtusabdij te verkopen. De uitbaters vreesden dat je in hun café COVID-19 kon krijgen en sloten het tien dagen lang, om het coronaproof te maken. [naar artikel]
De gemiddelde Belg gaat al eens graag op café of restaurant, zelfs in corona-tijden. Maar nu ons land zich opmaakt voor een tweede golf besmettingen, voert de Nationale Veiligheidsraad de voorzorgsmaatregelen op. Een pintje drinken of op restaurant gaan, ziet er in die omstandigheden niet meer uit zoals een jaar geleden. Gaat u mee met ons naar café ‘De Reisduif’? [naar artikel]
Na een drooglegging van 87 dagen mag het bier weer vloeien uit de tapkranen op café. Het Hasseltse Café Café was een van de cafés dat tussen middernacht en één uur de glazen weer vol deed voor een uitgedroogd en mondmaskerloos publiek. “Wij komen met plezier af om de horeca te steunen.” [naar artikel]
Als de Nationale Veiligheidsraad vandaag de verwachtingen waarmaakt, keren we voor een stuk terug naar het oude normaal: we zullen weer op café en restaurant kunnen én mogen weer meer dan vier mensen ontmoeten. In regeringskringen wordt wel gewaarschuwd voor te veel optimisme: “Alle knopen doorhakken, zal niet lukken.” Maar over enkele beslissingen bestaat nu al zekerheid. [naar artikel]
De Limburgse politiezones plannen opnieuw extra controles op het sluitingsuur van de cafés en de regel van vier. Al is er nog veel onduidelijkheid: “Hoe weten we of een zaak een café of een restaurant is?” [naar artikel]
De coronacrisis zette chef Olivier Van Camp aan tot creatief nadenken. Met de volledige heropening van de horeca in zicht besloot hij om zijn café-brasserie een upgrade te geven naar een volwaardig restaurant : La Pipe 3.0. [naar artikel]
Het Grand Café in Kasteel Den Brandt gaat maandag weer open. Nadat er vrijdag een ontploffing was in het restaurant, werd een heel weekend gewerkt om de schade te herstellen. “Die viel al bij al gelukkig mee”, liet zaakvoerder Wim Van der Borght weten in een korte reactie. [naar artikel]
Ze waren al de koning van de pop-ups en wagen zich nu ook aan een vast café-restaurant. De mannen van KERK openden zaterdagavond Amigo op het Stapelplein aan de Oude Dokken. Eten en drinken doe je er op het gelijkvloers, dansen in de kelder. [naar artikel]
De Pelgrom, het café-restaurant dat de 15de-eeuwse kelders van de Pelgrimstraat zijn thuis mag noemen, heeft een complete make-over ondergaan. Vaarwel middeleeuwse menu’s, welkom Belgische bieren, wijn en gerechten in een aangepast interieur. [naar artikel]
Lang leve de herwonnen vrijheid: we kunnen weer gezellig op restaurant of borrelen op café. Maar wat als de nood hoog is? Microbioloog Rudy Calders... [naar artikel]
Groot nieuws in de Mechelse horeca. Het pand op de Vismarkt in Mechelen waar jarenlang café Den Akker gevestigd was, wordt na 25 jaar de nieuwe thuisbasis van het bekende Turkse restaurant Merad. [naar artikel]
De gemiddelde Belg gaat al eens graag op café of restaurant, zelfs in coronatijden. Maar nu ons land zich opmaakt voor een tweede golf besmettingen, voert de Nationale Veiligheidsraad de voorzorgsmaatregelen op. Een pintje drinken of op restaurant gaan, ziet er in die omstandigheden niet meer uit zoals een jaar geleden. Zo gaat het er aan toe. [naar artikel]
Als we straks weer wat langer kunnen blijven hangen op café of restaurant, zullen we in de meeste zaken méér geld moeten neertellen voor een pintje of een steak. Horeca Vlaanderen schat dat iets meer dan de helft van de uitbaters de prijzen zal verhogen. Noodgedwongen na corona, luidt het. In sommige zaken gaat het om prijsstijgingen van 5 tot 10%. “We moeten het hoofd toch boven water houden.” [naar artikel]
Nu de cijfers snel dalen, stijgen de verwachtingen al even snel. Iedereen is erop gebrand nog eens op restaurant of café te kunnen gaan. Maar of dat dit jaar nog zal lukken, is de vraag. De biostatistici schatten de kans niet hoog in, maar ze zijn hoopvol voor de volgende lente. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.