De stad Bilzen geeft de horecasector in het centrum van de stad de nodige ruimte om hun terrassen uit te breiden door middel van een terrassenstraat. “Op die manier wordt er meer terrasruimte gecreëerd, zodat de horeca niet moet inboeten op het aantal zitplaatsen en er probleemloos de naleving van een afstand van 1,5 meter kan worden nageleefd”, stelt schepen van lokale economie, Bruno Steegen. [naar artikel]
Cafés en restaurants langs een gewestweg zullen meer terrasruimte op het openbare domein mogen innemen. Dat moet dan wel altijd in overeenstemming... [naar artikel]
De Antwerpse horeca heeft een nieuw platform: Horeca Antwerpen Gaat Lokaal. Met een eerste vergadering werden de krachten gebundeld, maar ook de klachten. Want er zijn er nogal wat. Zo zorgen de vele werven voor frustratie, net als de foodtrucks en pop-ups. Woordvoerder Davy Brocatus wil nu tot een werkplan komen voor een “meer werkbare horecasector”. [naar artikel]
Nu de horeca terug de deuren heeft geopend, is er voor het eerst in maanden ook weer volk op de Limburgse terrassen te zien. Om de horeca alle kansen te geven, worden er in verschillende gemeenten straten en pleinen afgesloten om extra terrasruimte te voorzien. Zo ook in Hamont-Achel. Daar besliste de gemeenteraad gisteren, om tot eind september de openbare ruimte gratis ter beschikking te stellen van de lokale horecazaken. [naar artikel]
City Reports brengt een ode aan Antwerpen. We bezoeken hier toonaangevende ambassadeurs in diverse sectoren. We bezoeken toonaangevende ambassadeurs in de wereld van vastgoed, cocktailbars en gaan in gesprek met een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor jongeren met mentale zorgen en psychische noden! The post City Reports 07/10/23 appeared first on Trends. [naar artikel]
Philippe De Backer, kandidaat-burgemeester voor Open Vld in Antwerpen, en Anthony Pierards, voorzitter van Open Vld district Antwerpen, pleiten voor lastenverlaging en administratieve vereenvoudiging voor de horeca. “De horeca is zeer belangrijk voor Antwerpen. We moeten de belastingen verlagen en zorgen voor een administratieve vereenvoudiging voor de motor van onze stad.” [naar artikel]
City Reports brengt een ode aan Antwerpen. We bezoeken hier toonaangevende ambassadeurs in diverse sectoren. Zo bezoeken een ambassadeurs actief in de wereld van architectuur, metaaldetectie én evenementen en congressen. Dit en nog veel meer zie je in deze aflevering! [naar artikel]
De populaire woensdagmarkt in het Lommelse centrum zal niet terug verhuizen naar het Dorp met het historische marktplein, maar krijgt het Hertog Janplein als nieuwe vaste locatie. De reden is de voorbije herinrichting van het marktplein waar de stad ook de omliggende horeca meer terrasruimte wil geven. [naar artikel]
City Reports brengt een ode aan Antwerpen. We bezoeken hier toonaangevende ambassadeurs in diverse sectoren. We bezoeken toonaangevende ambassadeurs in de wereld van bouw & architectuur, het onderwijs en nemen je mee naar de leukste plekjes van Antwerpen en omgeving. Dit en méér zie je deze aflevering! [naar artikel]
Horeca Vlaanderen maakt zich zorgen over het sluitingsuur van 20 uur dat op tafel ligt voor de heropening van de horecaterrassen. Dat heeft topman Matthias De Caluwe gezegd in De Ochtend op Radio 1. [naar artikel]
16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]
De stad Genk heeft de nieuwe coronamaatregelen niet afgewacht om de heropening van de horeca grondig voor te bereiden. De komende weken staan in functie van het creëren van zo veel mogelijk terrasruimte en het optimaliseren van de terrassen zelf, waarvoor de stad zelfs een subsidie voorziet. [naar artikel]
Horecazaken in Antwerpen en de Kempen krijgen sinds de lockdown in Nederland veel meer Nederlanders over de vloer. “Ik ben blij dat ze de horeca hier komen redden”, zegt Patrick Vanherck, uitbater van restaurant Huis De Colvenier in Antwerpen. Maar provinciegouverneur Cathy Berx roept Nederlanders net op om de Antwerpse horeca nu te mijden. [naar artikel]
Het zijn drukke dagen voor de horeca en drankenhandelaars. Het mooie weer speelt een grote rol, maar ook de vele toeristen in onze provincie zorgen ervoor dat er volop drank geleverd moet worden. Voor de horeca is het positief nieuws na een gitzwarte periode. Want de coronacrisis sloeg genadeloos hard toe, maar de horeca krabbelt stilaan recht. [naar artikel]
De Brandweer Zone Antwerpen viert dit jaar haar tweehonderdste verjaardag. Vanuit voorlopig nog zeven kazernes zorgen bijna achthonderd brandweerlui en ondersteunende diensten dagelijks voor 260 vierkante kilometer woongebied in Antwerpen, Zwijndrecht en Wijnegem en 14.000 hectaren havengebied. Een week lang nemen we u mee op een rondleiding door het verleden, het heden en de toekomst van de Antwerpse brandweer. Vandaag: vijf ambassadeurs vertellen over hun werk bij de brandweer. [naar artikel]
15:36 De avondklok in de provincie Antwerpen wordt een nachtklok. De horeca mag open blijven tot & uur 'snachts. Vanaf half twee moet iedereen binnen zijn. Aan de mondmaskerplicht verandert niets. [naar artikel]
Onder de nieuwe coronamaatregelen voor de horeca mag je in de provincie Antwerpen met slechts vier personen of één gezin aan tafel zitten. Dat is de doodsteek voor de Antwerpse restaurants en cafés volgens Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. Hij roept gouverneur Cathy Berx op om de maatregelen te herzien en dezelfde regels te hanteren als in de rest van het land. [naar artikel]
Het aantal startende ondernemers in de horeca is in de provincie Antwerpen in vijf jaar tijd met ruim een kwart (27%) gedaald. Ook het aantal faillissementen in de Antwerpse horeca stijgt en ligt hoger dan voor de coronacrisis. [naar artikel]
Horeca Antwerpen en de Antwerp Hotel Association vragen in een open brief om in de lage-emissiezone de regels voor buitenlanders te versoepelen. “Ze moeten meer tijd krijgen om zich in regel te stellen na een administratieve nalatigheid”, klinkt het. [naar artikel]
Sinds de nieuwe strenge lockdown in Nederland steken steeds meer Noorderburen de grens over om in ons land te shoppen of de horeca te bezoeken. Niet alleen Antwerpen krijgt met dat fenomeen te maken, ook Mechelen werd de voorbije dagen overspoeld door Nederlanders. Onze reporter ging even poolshoogte nemen bij de Mechelse horeca. [naar artikel]
De nieuwe Nigerese minister van Buitenlandse Zaken heeft de Franse, Duitse, Amerikaanse, Ghanese en Nigeriaanse ambassadeurs verteld dat zij het land moeten verlaten. De ambassadeurs hebben 48 uur de tijd gekregen om te vertrekken. Vorige maand werd in Niger een staatsgreep gepleegd. [naar artikel]
N-VA heropent het debat rond een vervroegde opening van de horeca. Nationaal voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever en Vlaams minister-president Jan Jambon hielden in de verschillende televisiestudio’s een pleidooi om buitenhoreca, dus de terrassen, al in de paasvakantie te openen in plaats van op 1 mei. Op veel bijval kan N-VA niet rekenen. Ook niet vanuit de horeca zelf. “We zijn de speelbal van het virus geworden. Alleen terrassen openen is niet haalbaar”, zegt Davy Brocatus van Horeca Antwerpen. [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.