De vriendengroep Früh-shop uit Lille heeft 2017 passend ingezet. Op nieuwjaarsdag kwamen de oud-scouts voor het veertigste jaar bijeen om samen een pint te drinken. Ze doen dat wekelijks. “Over tien jaar vragen we de titel Koninklijke aan”, zegt medeoprichter Paul Goossens. [naar artikel]
Vanaf maandag mag de horeca de deuren opnieuw openen tot 1u ’s nachts. En maandag is begonnen om 0.01u. Enkele Antwerpse cafés ontvingen – geheel volgens de regels dus – in de nacht van zondag op maandag al wat vaste klanten voor welgeteld één uur. “Dit is een krachtig signaal: we zijn er terug voor de mensen.” Met mondmaskertjes voor het bedienend personeel en genoeg afstand van elkaar, welteverstaan. [naar artikel]
De politie Lanaken-Maasmechelen heeft afgelopen weekend twee cafés in Maasmechelen op de bon geslingerd. Bij de cafés konden klanten koffie afhalen, maar in de praktijk werd de koffie ter plaatse gedronken met goedkeuring van de uitbaters. [naar artikel]
Cafégangers in Gent genoten tot het laatste moment van hun pint op de terrassen van de cafés. Vanaf vandaag zijn alle horecazaken een maand lang gesloten. De sfeer was teneergeslagen en gelaten. Een koppel uitbaters vindt het jammer van de inspanningen die het heeft gedaan om alles coronaproof te maken. "Het was een maat voor niets." [naar artikel]
Het lokale erfgoed van bruine kroegen en onze rijke cafécultuur bloedt dood. De pint met borrelnootje kunnen we net zo goed thuis drinken. Dat blijkt ook uit de naakte cijfers die een terugloop tonen. Tegelijk zie je heel wat nieuwe cafés de deuren openzwaaien. De oude bruine kroeg wordt een eetcafé. De cafébaas een ondernemer. 'We moeten de mensen iets bieden, dat is onze overlevingsstrategie.' [naar artikel]
Na acht maanden zijn de cafés en restaurants ook binnen weer open. Zelfs met dit prachtige zomerweer is dat een opluchting voor sommigen. Want op café gaan, dat is echt niet hetzelfde als ‘een terraske doen’. Dat weten ze in Den Engel op de Grote Markt, zo ongeveer het enige café waar ondanks de warme zonnestralen vaste klanten toch opteerden voor een plekje binnen, in hun vertrouwde omgeving. [naar artikel]
In Wallonië eten de mensen later en dus werd het sluitingsuur voor cafés en restaurants verlaat van middernacht naar 1 uur, zo klonk gisteren de – toch wel opvallende - uitleg na de Nationale Veiligheidsraad. Maar klopt dat wel? “De Walen zijn minder strikt en komen later”, vertelt chef-kok Wout Bru. [naar artikel]
Tien Gentse cafés doen mee aan Café Solidair, een actie van brouwerij Alken Maes waarbij klanten tijdens de coronacrisis online pinten kopen om over enkele weken op te drinken. [naar artikel]
Een Belg en zijn frisse pint zijn quasi onafscheidbaar. Maar waar kan u in de provincie Antwerpen nog voor weinig geld een pils drinken? Wij lijsten enkele adresjes op in een kaart. [naar artikel]
Om klokslag middernacht sloeg barbier Mister Steve de deuren van zijn kapperszaak in Roeselare open. Jordy Sagaert en Dimitri Boutelisier waren er als eersten bij. “We konden echt niet meer wachten”, klinkt het. [naar artikel]
De ad fundums van Philippe Gilbert na de Amstel Gold Race inspireerden het panel van Extra Time Koers tot een rondje bier drinken. Ook Sven Nys deed mee. "Mijn eerste pint gedronken. Niet voor herhaling vatbaar", schreef hij op Twitter. [naar artikel]
18:27 Cafés en restaurants moeten anderhalve meter tussen tafels laten en moeten om middernacht sluiten. Om ervoor te zorgen dat klanten toch hun portemonnee opentrekken, komt er een horecacheque. [naar artikel]
Nee, het ziet er niet naar uit dat we snel een frisse pint op een terrasje in de warme winterzon zullen kunnen drinken. Maar dat wil niet zeggen dat er achter de schermen niet gewerkt wordt aan perspectief voor de horeca. Maar hoe? En wanneer? Er wordt nagedacht over een plan voor de grote heropening: “De tijd van experimenteren is voorbij. Het geld is op.” [naar artikel]
Vanaf vrijdag 9 oktober zullen cafés al om 23 uur de deuren moeten sluiten, en dat gedurende één maand. Voor de eerste keer sinds de uitbraak van het virus wordt er een onderscheid gemaakt tussen cafés en restaurants. Maar zijn cafés dan echt de broeihaarden van het coronavirus? [naar artikel]
Het klinkt surrealistisch, maar in hartje Londen kan je straks in café The Coach & Horses misschien wel een pint drinken terwijl je helemaal naakt... [naar artikel]
8 juni is 8 juni. Bijna drie maanden na hun verplichte sluiting mogen de cafés vandaag weer openen, door een versoepeling in de coronamaatregelen. En daar stonden velen voor te popelen, zo bleek om klokslag middernacht. Onder luid gejuich, maar een beetje nerveus, openden in het hele land cafébazen hun deuren en terrassen. Al was het dan maar voor een uurtje, want een nieuwe richtlijn schrijft voor dat ze om 1 uur ’s nachts moeten afsluiten. Tijd genoeg voor “de lekkerste pint sinds weken”, eindelijk buiten “ons kot”. [naar artikel]
In heel Europa zijn de cafés gesloten, maar in Zweden drinken mensen nog een pintje op het terras. Het is verboden aan de bar te staan, aan tafel worden klanten gewoon bediend. [naar artikel]
Laat die pint even staan en ga naar de app van Het Nieuwsblad en stem NU op je favoriete café. Zondag om middernacht loopt de competitie af. [naar artikel]
De horeca wordt uit elkaar gespeeld door het vervroegde sluitingsuur voor de cafés vanaf vanavond. Brasseries die hun keuken om 21u sluiten, mogen wel nog klanten bedienen tot 1u. Het café ernaast moet zijn terras opdoeken om 23u. En dan zijn er nog cafés die het juiste papier hebben om als zogenaamd restaurant toch open te blijven tot een uur na middernacht. Het is oneerlijke concurrentie die zal leiden tot chaos vanavond in de Hasseltse binnenstad. [naar artikel]
De verplichte sluiting van cafés en restaurants ging gepaard met tranen en tandengeknars, maar deze drie uitbaters blijven niet bij de pakken zitten. In het voorjaar zetten ze al een bijzonder succesvolle takeaway op poten, en dat gaan ze nu opnieuw doen. "De klanten belden al om te vragen of ze hun favoriete gerechten weer konden afhalen." [naar artikel]
De invoering van de duurste parkeertarieven in de buurt van de Gedempte Zuiderdokken zorgde ook voor hevig debat in de Antwerpse gemeenteraad. “Met dit soort tarieven is het duurder van te parkeren dan van een pint te drinken”, zegt Filip Dewinter (Vlaams Belang). [naar artikel]
In de Nederlandse grensstreek een frisse pint gaan drinken nu de cafés bij ons dicht zijn? Vergeet het maar. Onze noorderburen beslisten zondag dat ook daar alle horeca op slot gaat, samen met de scholen. Afgelopen weekend was zware kritiek gekomen op de vele Vlamingen die de grens overstaken op zoek naar vertier of om koopjes te doen. “De Belgen zijn altijd welkom, maar nu even niet.” [naar artikel]
Sinds cafés en restaurants op hun terras weer klanten mogen bedienen, is het alcoholgebruik in het Verenigd Koninkrijk meer dan verdubbeld in vergelijking met dezelfde dagen twee jaar eerder. Bingedrinken na een stresserende lockdown: is dat wat ons op 8 mei ook te wachten staat? “Ook wij gaan overcompenseren”, klinkt het bij experts, die meteen waarschuwen voor de gevolgen. [naar artikel]
Eind maart gingen de kappers dicht, maar vandaag mogen ze onder strikte voorwaarden eindelijk weer klanten ontvangen. Deze Vlamingen konden geen seconde langer wachten, en zitten morgen als eerste weer in de kappersstoel. [naar artikel]
De horeca op de Scheldekaaien heeft er ooit florissanter voorgestaan. Op de 3,2 kilometer tussen Namenstraat en Kattendijkbrug vindt u – met veel goede wil – nog maar twaalf plaatsen waar u een pint kunt drinken. In 1950 waren dat er, zoals u op de illustratie hiernaast kan zien, nog 71. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.