Het Europees Parlement wil iets doen aan de voedselverspilling. Elk jaar gaat in Europa 88 miljoen ton voedsel verloren, of 173 kg per persoon. De Belgen verspillen gemiddeld 345 kg voedsel per jaar, enkel de Nederlanders doen het nog slechter. [naar artikel]
Het Europees Parlement wil iets doen aan de voedselverspilling. Elk jaar gaat in Europa 88 miljoen ton voedsel verloren, of 173 kilo per persoon. De Belgen verspillen gemiddeld 345 kilo voedsel per jaar, alleen de Nederlanders doen het nog slechter. [naar artikel]
2 op de 10 Limburgers gooien minstens maandelijks voeding weg die nog in de ongeopende verpakking zit. Jongeren springen het kwistigst om met voeding. Als je wat minder voedsel wil verspillen, kunnen onderstaande tips je daar bij helpen. [naar artikel]
Wereldwijd verspillen we elke seconde 79 ton voedsel. In België gooit een huishouden jaarlijks gemiddeld 88 kilogram voedsel weg. Zonde, want voedselverspilling is niet alleen funest voor het milieu en het klimaat, we voelen het ook steeds meer in onze portemonnee. Gelukkig hoef je geen grote inspanningen te doen om minder voedsel te verspillen. Slim […] Het bericht Alles uit de kast! 30 tips tegen voedselverspilling verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Elk jaar gaat er ongeveer 2 miljoen ton voedsel verloren in Vlaanderen. Wereldwijd gaat het zelfs om 1,3 miljard ton: dat is een derde van de totale voedselproductie. "The Messy Chef" Jelle Beeckman geeft bij Radio 2 tips om minder eten te verspillen. [naar artikel]
Broccoli met een dunne steel of sla die perfect op het hamburgerbroodje past: het zijn innovaties die ervoor moeten zorgen dat we uiteindelijk minder voedsel gaan verspillen. Enkele nieuwe producten zullen allicht volgend jaar al in onze winkelrekken liggen. [naar artikel]
Het voedselagentschap van de Verenigde Naties (FAO) trekt aan de alarmbel. Elk jaar gaat een derde van de wereldwijde voedselproductie verloren aan verspilling, goed voor 1,3 miljard ton voedsel per jaar. Het VN-voedselagentschap roept mensen in het kader van de feestdagen op om toch op de voedselconsumptie te letten. “In een tijd waarin bijna 1 […] [naar artikel]
Vandaag gaat de eerste Belgische week tegen voedselverspilling van start naar een initiatief van Too Good To Go rond de ‘Internationale dag tegen voedselverspilling’ op donderdag 29 september. En dat blijkt nodig te zijn, want België is het tweede meest voedsel verspillende land in Europa, na Nederland. Gemiddeld verdwijnt er 345 kilo voedsel per persoon in de vuilbak. Hoe kan je daar makkelijk zélf iets aan doen? Too Good To Go en het FAVV delen 6 makkelijke en praktische tips. [naar artikel]
Minder voedsel verspillen: het is een van de populairste voorstellen op het communicatieplatform van Youth for Climate. Een Vlaams gezin gooit dan ook elke week gemiddeld zo'n twee kilo voedsel weg. Onterecht, want met veel van dat 'afval' kan je nog heerlijke dingen maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van apeelschilchips? [naar artikel]
Alle Vlaamse gezinnen gooien samen elk jaar 240.000 ton aan voedsel weg, blijkt uit een onderzoek dat Vlaams minister van Leefmilieu Schauvliege liet uitvoeren. Dat schrijft het Nieuwsblad. Elk gezin gooit jaarlijks bijna 400 euro aan voedsel weg. Minister Schauvliege wil de voedselverspilling terugdringen met 15 procent tegen 2020. [naar artikel]
Het voedselagentschap van de Verenigde Naties (FAO) trekt aan de alarmbel: elk jaar gaat een derde van de wereldwijde voedselproductie verloren aan verspilling, goed voor 1,3 miljard ton voedsel per jaar. “In een tijd waarin bijna 1 miljard mensen honger hebben, is dat excessief”, zegt het FAO. Voor ons land gaat het jaarlijks om 3,6 […] [naar artikel]
Is jouw goede voornemen van dit jaar ook om geen voedsel te verspillen? Wij helpen jou daarbij met deze slimme bewaartips voor restjes! [naar artikel]
Oude koffie gaat de gootsteen in, een overschot aan soep wordt doorgespoeld in het toilet, jonge kaas die een belegen indruk maakt, belandt in de afvalzak en de gekneusde tomaten in de gft-bak. Vlaamse gezinnen verspillen elk jaar 241 miljoen kilo voedsel, dat is 88 kilo per huishouden. [naar artikel]
Met het jaarthema “Chirocycle” kiest Chirojeugd Vlaanderen er dit jaar voor om minder te verspillen. Zelfs voor het jaarthemalied werd gekozen om de 25 jaar oude hit “Zeg eens meisje” (Paul Severs) te hergebruiken, zo blijkt op de startdag zaterdag in de provincies. [naar artikel]
Elke Belg verspilt jaarlijks 345 kilogram voedsel. Dat is – na Nederland – het hoogste cijfer in de Europese Unie. Slovenië daarentegen heeft ‘slechts’ een voedselverspilling van 72 kg per persoon per jaar. Voor alle 27 lidstaten samen gaat het om 88 miljoen ton. Het Europees parlement vroeg eerder dit jaar aan alle lidstaten om hierrond actie te ondernemen. Het doel is om tegen 2025 dertig procent en tegen 2050 vijftig procent minder voedsel te verspillen. [naar artikel]
In de EU wordt bijna dubbel zoveel voedsel verspild dan eerder werd geschat, blijkt uit een nieuw rapport. Elk jaar wordt nu ongeveer 153 miljoen ton voedsel in de EU verspild, en dat is meer dan de totale voedselimport. De hoeveelheid tarwe alleen al die in de EU wordt verspild, is gelijk aan ongeveer de […] [naar artikel]
Een gemiddeld huishouden verspilt zo'n 52 kg voedsel per jaar. We verspillen vooral brood, groenten, fruit, bereide gerechten en vlees of vis. Per jaar kost dat ons enkele honderden euro's. [naar artikel]
Zo weinig mogelijk voedsel verspillen, dat is de hoofddoelstelling van gepassioneerde foodie Jennifer Schleber. Op haar foodblog, genaamd Empty The... [naar artikel]
Met al het plastic in het milieu, is het logisch dat het ook in ons voedsel terechtkomt. Verschillende recente studies hebben geprobeerd om in kaart te brengen hoeveel plastic we innemen. De resultaten zijn alarmerend. [naar artikel]
Voedsel verspillen doe je nooit met opzet, maar helaas wordt er nog steeds te veel eten in de vuilnisbak gekieperd. Eitjes die je niet op tijd kon opmaken, een verdwaalde citroen die je na enkele maanden beschimmeld terugvindt of brood dat je wéér niet op kreeg. Wil je zulke dingen in de toekomst waar mogelijk […] Het bericht Dankzij deze tips verspil je 59% minder voedsel verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Wil je iets doen om de planeet te beschermen, dan is minder vlees en zuivel consumeren de keuze die het meest zoden aan de dijk zet. Dat toont de eerste grote en volgens insiders indrukwekkende studie naar de impact op onze omgeving van wat wij eten en drinken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.