Het gemeentebestuur van Lanaken en een groot aantal horeca-uitbaters uit nagenoeg alle deelgemeenten slaan de handen in elkaar voor de allereerste ‘Nacht van de Horeca’ die plaatsvindt op zaterdag 22 april. “Het wordt een gezellige ouderwetse kroegentocht met optredens, dj’s en surprise acts”, zegt schepen van Middenstand Astrid Puts (Open Vld). [naar artikel]
De maand juli was geen onverdeeld succes voor de horecasector. Dat blijkt uit een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen. Iets minder dan een op de twee horecazaken (46 procent) spreekt over een omzetverlies ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Eén op de drie (33 procent) zag dan weer een omzetstijging. "Het beeld is bijna even wisselvallig als het weer van deze eerste vakantiemaand", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De maand juli was geen onverdeeld succes voor de horecasector. Dat blijkt uit een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen. Iets minder dan een op de twee horecazaken (46 procent) spreekt over een omzetverlies ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Eén op de drie (33 procent) zag dan weer een omzetstijging. "Het beeld is bijna even wisselvallig als het weer van deze eerste vakantiemaand", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Net als Horeca Vlaanderen vragen de brouwerijen in Vlaams-Brabant duidelijkheid over wanneer de restaurants en cafés weer open kunnen. De horeca is namelijk de grootste afnemer van de brouwerijen. Maar ook als de horeca weer open mag, vrezen de brouwerijen zware verliezen. [naar artikel]
De zomer lacht de horeca voorzichtig toe, nu het Overlegcomité vrijdag beslist heeft dat het Zomerplan al op 27 juni ingaat. “De deur naar het oude normaal staat daarmee weer wat meer open voor onze ondernemers”, zegt Horeca Vlaanderen in een reactie. [naar artikel]
Mode Unie spreekt van een ‘dramatisch slechte verkoopmaand’. “Het afspraakshoppen heeft ertoe geleid dat modehandelaars gemiddeld 53 procent minder verkochten”, stelt directeur Isolde Delanghe. In de Antwerpse binnenstad zijn handelaars dan ook blij dat winkelen weer zonder afspraak kan. Maar veel volk bracht die verandering nog niet op de been. “Dat zal pas komen wanneer de horeca weer open mag”, denkt Ine Verhaert van handtassenlabel Kaai. [naar artikel]
De horeca in Wijnegem Shopping Center, nu Wijnegem - Shop Eat Enjoy, mag na bijna 8 maanden sluiting weer open. "Ik ben heel blij, want het is toch maar eenzaam als je alleen thuiszit ", zegt Nancy, de verantwoordelijke van restaurant Caroussel d'Anvers. [naar artikel]
16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]
De horecasector is blij dat er eindelijk een concrete datum naar voor geschoven wordt voor de heropening van de sector. Op het Overlegcomité werd de datum van 1 mei naar voor geschoven. Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, riep meteen op om van 1 mei de dag van de horeca te maken. Maar daar is niet iedereen mee opgezet. [naar artikel]
Topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe vindt dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. [naar artikel]
Topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe vindt dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca op 1 mei niet open mag gaan. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. [naar artikel]
Topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe vindt dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. [naar artikel]
De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. [naar artikel]
De beslissingen van het Overlegcomité lokken verschillende reacties uit. De cultuursector is teleurgesteld en had op meer gehoopt. De horeca beseft dat mei “nog lang wachten is”, maar is “blij dat er eindelijk een datum is”. De studenten vinden het dan weer jammer dat de kotbubbel nog steeds niet afgeklopt is. Bekijk hier alle reacties. [naar artikel]
Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vraagt om vast te houden aan de geplande heropening van de horeca op 1 mei en “geen dag later”. De nationale kappersfederatie is dan weer niet opgezet met de uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen, die had gezegd dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. [naar artikel]
De eerste week waarin cafés en restaurants de deuren weer mochten openen, was positief voor drie op de vier horeca-uitbaters. De voornaamste hindernis vinden zij de mondmaskers. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen na de eerste week van de heropening. “Maar er wacht nog een lange strijd om uit de crisis te geraken”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, vindt dat er geen nieuwe versoepelingen mogen zijn als de horeca niet open mag in mei. Dat zei hij zaterdag aan VTM Nieuws. [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000... [naar artikel]
De zomer lacht de horeca voorzichtig toe, nu het Overlegcomité vrijdag beslist heeft dat het Zomerplan al op 27 juni ingaat. Vanaf dan zullen mensen met acht aan een tafel mogen zitten in de horeca, en het sluitingsuur verschuift naar 1 uur. “De deur naar het oude normaal staat daarmee weer wat meer open voor onze ondernemers”, zegt Horeca Vlaanderen in een reactie. De organisatie is tevreden dat het Overlegcomité logische beslissingen genomen heeft. De Belgische Brouwers zijn ook tevreden, en hopen dat tegen het einde van de zomervakantie een glas aan de toog weer kan. [naar artikel]
Cafés, bars en restaurants maken zich op voor de heropening 8 juni. Er gelden strikte voorwaarden, zo moet er 1,5 meter tussen de tafels zijn, obers moeten een mondmasker dragen en tooghangers zijn vooralsnog niet toegelaten. Matthias De Caluwe (37), de topman van Horeca Vlaanderen, over die heropstart. [naar artikel]
De komende weken erg strikte maatregelen hanteren, om vanaf 1 maart de horeca in kleine stapjes te laten heropenen. Dat moet volgens Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen mogelijk zijn. “In 40 dagen tijd kan er veel gebeuren, zeker met ambitieuze doelstellingen waarbij strenger wordt omgegaan met reizigers en de scholen even worden gesloten”, klinkt het. Maar is dat wel realistisch? [naar artikel]
1 maart. Dan wil Matthias De Caluwe het bordje in de horeca weer van ‘gesloten’ naar ‘open’ draaien. Met kleine stapjes - enkel een gezinsbubbel met één knuffelcontact aan tafel en extra aandacht voor de luchtkwaliteit - moet dat mogelijk zijn volgens de CEO van Horeca Vlaanderen. ‘We moeten toch de ambitie hebben om hier uit te geraken? Desnoods door er nog eerst enkele weken ‘den blok’ op te leggen om de curve plat te slaan.’ [naar artikel]
Eerst de scholen weer open, dan thuiswerk afbouwen en pas dáárna opnieuw op café en restaurant. Zo ziet minister van Economie Muylle (CD&V) de terugkeer naar het normale leven. “We moeten de horeca daarom maximaal ondersteunen: we werken met elke sector aan specifieke maatregelen om de relance mogelijk te maken.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.