De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Noord-Korea verbreekt alle communicatie met Zuid-Korea

Het Laatste Nieuws

09/06/2020 - 01:49

Noord-Korea gaat vandaag alle communicatiekanalen, in het bijzonder de militaire, met "vijand" Zuid-Korea doorknippen. Dat meldt het...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Noord-Korea verbreekt communicatie met Zuid-Korea na "propagandaballonnen" (09/06/2020 - VRT NWS)
  Noord-Korea verbreekt alle communicatie met zijn buurland Zuid-Korea. Het land doet dat uit onvrede met de propaganda die Zuid-Korea via luchtballonnen verspreidt in het noorden. Als Zuid-Korea daar niet mee ophoudt, komen er nog meer maatregelen, dreigt het Noorden.
  [naar artikel]
 2. Noord-Korea verbreekt alle communicatie met Zuid-Koreaanse ‘vijand’ (09/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Noord-Korea gaat dinsdag alle communicatiekanalen, in het bijzonder de militaire, met ‘vijand’ Zuid-Korea doorknippen. Dat meldt het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA.
  [naar artikel]
 3. Noord-Korea verbreekt alle communicatie met Zuid-Koreaanse 'vijand' (09/06/2020 - Knack)
  Noord-Korea gaat dinsdag alle communicatiekanalen, in het bijzonder de militaire, met 'vijand' Zuid-Korea doorknippen. Dat meldt het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA.
  [naar artikel]
 4. Noord-Korea heeft genoeg van ‘smerige smoesjes’ en verbreekt contact met het Zuiden (10/06/2020 - De Morgen)
  Noord-Korea verbreekt alle communicatie met het zuiden. Drijvende kracht achter deze stap is Kim Yo-jong, de zus van de grote leider.
  [naar artikel]
 5. Noord-Korea zet klok gelijk met Zuid-Korea (05/05/2018 - VRT NWS)
  Noord-Korea heeft zijn klokken vannacht een half uur vooruit gedraaid. Daarmee zit Noord-Korea weer in dezelfde tijdzone als Zuid-Korea. Het toont de toenadering tussen beide Korea's aan.  
  [naar artikel]
 6. Zeldzaam gegeven: Zuid-Koreaan loopt over naar Noord-Korea (02/01/2022 - Express)
  Volgens Zuid-Korea heeft een onbekende persoon de zwaarbewaakte grens met Noord-Korea overgestoken op Nieuwjaarsdag. Het Zuid-Koreaanse leger merkte de persoon zaterdagavond aan de grens met Noord-Korea op met bewakingsapparatuur. Daarop stuurde Zuid-Korea een bericht naar Noord-Korea om de veiligheid van de onbekende persoon in kwestie te waarborgen. Noord-Korea beantwoordde het bericht op het moment van […]
  [naar artikel]
 7. Kim Jong-un verbreekt contact met Zuid-Korea (09/06/2020 - De Tijd)
  13:11 Noord-Korea heeft dinsdag de communicatiekanalen met Zuid-Korea afgesloten. Kim Jong-un zet daarmee weer druk op de ketel.
  [naar artikel]
 8. Noord-Korea gaat pamfletten sturen naar Zuid-Korea (20/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Noord-Korea bereidt zich voor om op zijn beurt pamfletten op het Zuid-Koreaans grondgebied te droppen, zo meldden staatsmedia zaterdag. De spanningen tussen de Korea’s lopen weer hoog op nadat activisten vanuit Zuid-Korea eind mei ballonnen met pamfletten richting Noord-Korea hadden verstuurd.
  [naar artikel]
 9. Noord- en Zuid-Korea vuren over en weer granaten af (13/04/2019 - De Morgen)
  Noord-Korea en Zuid-Korea hebben honderden artilleriegranaten op elkaars territoriale wateren afgevuurd. China, bondgenoot en belangrijkste handelspartner van Noord-Korea, maande tot kalmte.
  [naar artikel]
 10. Noord-Korea stuurt delegatie naar Olympische Winterspelen in Zuid-Korea (09/01/2018 - Sporza)
  Voor het eerst in bijna 2 jaar hebben Noord- en Zuid-Korea met elkaar gepraat. De twee vijandige buren praatten in een dorp op de landsgrens over de deelname van Noord-Korea aan de Spelen.
  [naar artikel]
 11. Zuid-Koreaan loopt over naar Noord-Korea (02/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een Zuid-Koreaan is de gedemilitariseerde zone die Noord- en Zuid-Korea van elkaar scheidt doorkruist en overgelopen naar Noord-Korea, meldt het Zuid-Koreaanse leger. Het is ongebruikelijk dat iemand van Zuid- naar Noord-Korea overloopt.
  [naar artikel]
 12. Noord-Korea sluit verbindingskantoor met Zuid-Korea: komt er een einde aan de dooi? (22/03/2019 - VRT NWS)
  Vrij onverwacht heeft Noord-Korea zijn personeel weggetrokken uit een verbindingskantoor met Zuid-Korea. Blijkbaar verstrakt de houding van het regime in Pyongyang na de mislukte top met president Trump. Zuid-Korea maakt er nog geen drama van, maar de "dooi in Korea" is nu wel koeler.
  [naar artikel]
 13. Zuid-Korea wil met Noord-Korea aan de onderhandelingstafel gaan zitten (02/01/2018 - Knack)
  Zuid-Korea heeft dinsdag aan Noord-Korea aangeboden om op 9 januari rond de tafel te gaan zitten met het oog op een verbetering van de relatie tussen de Korea's, na de uitgestoken hand van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.
  [naar artikel]
 14. Noord-Korea dreigt met reactie op afweersysteem Zuid-Korea (11/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft woedend gereageerd op plannen van aartsvijand Zuid-Korea om een nieuw raketafweersysteem te plaatsen. Het leger van de
  [naar artikel]
 15. Na Noord-Korea test ook Zuid-Korea raket (06/04/2017 - De Tijd)
  15:53 Een dag nadat de internationale gemeenschap de rakettest van Noord-Korea heeft gehekeld, doet Zuid-Korea exact hetzelfde.
  [naar artikel]
 16. Kim Jong-un: "Noord-Korea is bereid om nucleaire wapens op te geven als veiligheid van regime wordt gegarandeerd" (06/03/2018 - VRT NWS)
  Noord-Korea en Zuid-Korea houden voor het eerst in meer dan 10 jaar een top, die zal doorgaan eind april, dat meldt het presidentieel bureau van Zuid-Korea. De mededeling komt er aan het einde van een tweedaags bezoek van een 10-koppige Zuid-Koreaanse delegatie in Noord-Korea om de spanningen tussen beide landen te verminderen.
  [naar artikel]
 17. Korea-expert: "Gesprekken tussen Noord- en Zuid-Korea gevaarlijk" (09/01/2018 - VRT NWS)
  De gesprekken tussen Noord-Korea en Zuid-Korea drijven mogelijk een wig tussen Zuid-Korea en Amerika, zegt Korea-expert Remco Breuker van de universiteit Leiden. Volgens Breuker doet Zuid-Korea te veel toegevingen aan het Noorden.
  [naar artikel]
 18. "Bastaardhond!", Noord-Korea hervat scheldtirades op Zuid-Korea en stuurt troepen naar ontruimde gebieden (17/06/2020 - VRT NWS)
  Een dag na het opblazen van een verbindingskantoor met Zuid-Korea blijft het communistische regime in Noord-Korea de verbale aanvallen op het zuiden opvoeren. Er wordt opnieuw gescholden en Noord-Korea dreigt er mee om opnieuw troepen te sturen naar twee eerder ontruimde zones vlakbij de demarcatielijn met Zuid-Korea.
  [naar artikel]
 19. Noord-Korea trekt met 22 atleten naar de Winterspelen (20/01/2018 - Knack)
  Noord-Korea zal volgende maand deelnemen aan de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Dat is zaterdag beslist in een vergadering met het Internationaal Olympisch Comité (IOC), bestuurders van Noord-Korea en Zuid-Korea en het organisatiecomité van de Spelen.
  [naar artikel]
 20. Zuid-Korea belooft Noord-Korea noodhulp te sturen als het kernwapens opgeeft (15/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol wil een uitgebreid steunpakket aan Noord-Korea toekennen, op één voorwaarde: dat Noord-Korea instemt met de volledige ontwapening van zijn kernwapenprogramma.
  [naar artikel]
 21. [VIDEO] - Van Noord- naar Zuid-Korea ... en terug, "Zuid-Korea stelde teleur" (20/07/2017 - De Redactie)
  Op de Noord-Koreaanse televisie is een overloopster naar Zuid-Korea opgevoerd die vertelt hoe ongelukkig ze was met haar nieuwe leven in het zuiden. De politie van Zuid-Korea onderzoekt of ze werd ontvoerd door de Noord-Koreaanse geheime dienst.
  [naar artikel]
 22. Spanning op Koreaans schiereiland neemt toe: Zuid-Korea vuurt waarschuwingsschoten af na "duidelijke provocatie" door Noord-Korea (26/12/2022 - VRT NWS)
  De spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea nemen toe nadat vijf Noord-Koreaanse drones de grens met Zuid-Korea overgestoken hebben. Een van de drones vloog zelfs helemaal naar de noordelijke kant van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel. De luchtmacht van Zuid-Korea werd ingezet en er werden schoten gelost, maar ze slaagden er niet in om de drones neer te halen.
  [naar artikel]
 23. Historische voetbalwedstrijd tussen Noord- en Zuid-Korea, maar niemand mag kijken (15/10/2019 - De Morgen)
  De voetbalteams van Noord- en Zuid-Korea spelen dinsdag een historische wedstrijd in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang, maar weinigen buiten Noord-Korea zullen daar getuige van zijn. De totalitaire dictatuur weigert de tv-beelden door te sturen naar het zuiden. Ook journalisten en fans uit Zuid-Korea worden geweerd.
  [naar artikel]
 24. Noord-Korea dreigt met "fysieke reactie" op afweersysteem Zuid-Korea (11/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft woedend gereageerd op plannen van aartsvijand Zuid-Korea om een nieuw raketafweersysteem te plaatsen. Het leger van de
  [naar artikel]
 25. Noord-Korea maakt einde aan eigen tijdzone en zet op 5 mei klok gelijk met Zuid-Korea (30/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea gaat zijn standaardtijd op zaterdag 5 mei met een half uur verlaten om in dezelfde tijdzone als Zuid-Korea te komen. Dat heeft het...
  [naar artikel]
 26. Harris komt aan in Zuid-Korea, dag na rakettest Noord-Korea (29/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris is vandaag gearriveerd in Zuid-Korea. Een dag eerder vuurde Noord-Korea nog twee ballistische korteafstandsraketten af die in de Japanse Zee terechtkwamen.
  [naar artikel]
 27. Relatie tussen Noord- en Zuid-Korea opnieuw op dieptepunt: Noord-Korea wil geen vredesonderhandelingen meer voeren (16/08/2019 - VRT NWS)
  De relatie tussen Noord- en Zuid-Korea heeft (opnieuw) een dieptepunt bereikt. Noord-Korea heeft laten weten dat het geen vredesonderhandelingen met het zuiden meer wil voeren, nadat de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in in een speech gezegd had dat hij tegen 2045 aan een verenigd Koreaans schiereiland wilde werken. De militaire oefeningen die Zuid-Korea samen met de Verenigde Staten houdt, blijven een doorn in het oog van Noord-Korea.
  [naar artikel]
 28. Noord- en Zuid-Korea herstellen communicatiekanalen (27/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Noord- en Zuid-Korea herstellen communicatiekanalen Noord- en Zuid-Korea hebben de communicatielijnen hersteld die in juni vorig jaar door Pyongyang werden verbroken. De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben sinds april verschillende brieven uitgewisseld en hebben nu een akkoord bereikt om de betrekkingen te verbeteren. Dat maakt het kantoor van Moon Jae-in bekend.  Noord-Korea sloot de […] Lees dit artikel: Noord- en Zuid-Korea herstellen communicatiekanalen
  [naar artikel]
 29. Noord-Korea gaat 3.000 ballonnen met sigarettenpeuken, afval en flyers in Zuid-Korea dumpen (24/06/2020 - Express)
  De communistische staat Noord-Korea bereidt een alternatieve bommenregen voor tegen zijn buur Zuid-Korea. Het land heeft 3.000 ballonnen klaarstaan, gevuld... The post Noord-Korea gaat 3.000 ballonnen met sigarettenpeuken, afval en flyers in Zuid-Korea dumpen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Noord-Korea schendt afspraken met Zuid-Korea en schiet met artillerie langs kust in bufferzone (05/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Noord-Korea heeft niet ver van de grens met Zuid-Korea langs de kust met artillerie geschoten. Zowel aan de west- als aan de oostkust vuurde Noord-Koreaanse artillerie richting de zee. De granaten kwamen neer in een maritieme bufferzone die de twee Korea’s in 2018 hebben vastgelegd en daarmee schendt Noord-Korea die afspraken, beklemtoonde de Zuid-Koreaanse legerleiding.
  [naar artikel]
 31. Noord-Korea “oefent” nucleaire aanval op Zuid-Korea (20/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De rakettests die Noord-Korea dinsdag uitvoerde, simuleerden nucleaire aanvallen op Amerikaanse militaire doelen in Zuid-Korea. Dat heeft het regime in Pyongyang woensdag gezegd, zo bericht het staatsagentschap KCNA.
  [naar artikel]
 32. Niet veel mensen zullen historische voetbalwedstrijd tussen Noord- en Zuid-Korea kunnen volgen (15/10/2019 - De Morgen)
  De voetbalteams van Noord- en Zuid-Korea spelen dinsdag een historische wedstrijd in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang, maar weinigen buiten Noord-Korea zullen daar getuige van zijn. De totalitaire dictatuur weigert de tv-beelden door te sturen naar het zuiden. Ook journalisten en fans uit Zuid-Korea worden geweerd.
  [naar artikel]
 33. Supersterren uit Zuid-Korea treden op in Noord-Korea (01/04/2018 - VRT NWS)
  De Zuid-Koreaanse K-popsterren hebben naar verluidt voor de eerste keer in meer dan tien jaar opgetreden in Noord-Korea, ze doen dit in aanloop naar een top tussen de twee Korea’s eind april.
  [naar artikel]
 34. Zuid-Korea wil Olympische Spelen samen met Noord-Korea organiseren (12/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zuid-Korea overweegt om samen met buurland Noord-Korea een gooi te doen naar de Olympische Zomerspelen van 2032. Dat zei de Zuid-Koreaanse minister...
  [naar artikel]
 35. Noord-Korea belooft "krachtig" antwoord op militaire oefeningen VS en Zuid-Korea (07/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft aangekondigd dat het “aanhoudende, resolute en overweldigende” militaire maatregelen zal blijven treffen als reactie op de recente grootschalige oefeningen van de Zuid-Koreaanse en Amerikaanse luchtmacht. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA. Noord-Korea noemde de oefeningen van Zuid-Korea en de Verenigde Staten vandaag “een openlijke provocatie en een gevaarlijke oorlogsoefening”.
  [naar artikel]
 36. Noord-Korea stopt werk in industriezone Kaesong (13/04/2019 - De Morgen)
  Noord-Korea heeft het laatste gemeenschappelijke project met Zuid-Korea opgeschort. Na weken van oplopende spanning besloot het gisteren alle Noord-Koreaanse werknemers weg te halen uit Kaesong, de speciale industriële zone waar het land samenwerkt met Zuid-Koreaanse bedrijven.
  [naar artikel]
 37. Noord-Korea zegt niet-aanvalsverdrag met zuiderbuur op (11/04/2019 - De Morgen)
  De spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea zijn sterk opgelopen nadat Noord-Korea het wapenbestand tussen beide landen heeft opgezegd. Ook heeft leider Kim Jong-un een einde gemaakt aan de 'hotline' die sinds 1971 dient voor overleg tussen Noord-en Zuid-Korea in crisissituaties.
  [naar artikel]
 38. “Als Zuid-Korea en de VS een vredesakkoord willen met Noord-Korea, moeten ook zij zich aanpassen” (29/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De lancering van een nieuwe raket door Noord-Korea werd snel veroordeeld door de VS. Zuid-Korea, dat recent had opgeroepen tot een Koreaanse vrede, hield een crisisvergadering. Komt het tot een escalatie?
  [naar artikel]
 39. Noord- en Zuid-Korea hebben communicatiekanalen hersteld (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft vandaag om 9 uur lokale tijd, zijn hotline met Zuid-Korea hersteld. De regering van Zuid-Korea meldt dat de twee landen inmiddels hun eerste telefoongesprek hebben gevoerd sinds augustus. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un kondigde vorige week al aan de hotline te willen herstellen.
  [naar artikel]
 40. Noord-Korea vuurt weer raketten af, Zuid-Korea en Japan woedend (09/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft opnieuw twee raketten afgevuurd, die beide in zee terechtkwamen. Buurland Zuid-Korea en Japan hebben laaiend gereageerd. Volgens de Zuid-Koreanen waren het raketten voor de korte afstand.
  [naar artikel]
 41. Zuid-Korea mag zwaardere wapens inzetten tegen Noord-Korea als er oorlog komt (05/09/2017 - VRT NWS)
  Zuid-Korea neemt extra voorzorgen met het oog op een eventueel conflict met het communistische buurland Noord-Korea. Het land gaat zwaardere bommen op haar raketten laden en breidt het raketafweersysteem uit. De Zuid-Koreaanse president Moon heeft daarover afspraken gemaakt met de Verenigde Staten.    
  [naar artikel]
 42. Noord-Korea stuurt 12 gevechtsvliegtuigen naar grens met Zuid-Korea (06/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Noord-Korea heeft twaalf gevechtsvliegtuigen naar de buurt van de grens met Zuid-Korea gestuurd. Dat heeft het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap onder aanhaling van het Zuid-Koreaanse leger bericht. Volgens de eerste inschattingen zouden die schietoefeningen gedaan hebben. Zuid-Korea stuurde als directe reactie dertig gevechtsvliegtuigen naar het grensgebied.
  [naar artikel]
 43. VS 'uitermate' verontrust door Noord-Korea (04/04/2019 - De Morgen)
  De VS hebben Noord-Korea gewaarschuwd dat het 'uitermate verontrustend' zou zijn als Pyongyang de gesloten kernreactor bij Yongbyon weer opstart. Noord-Korea kondigde de opening gisteren aan, de zoveelste provocatie richting de VS en Zuid-Korea.
  [naar artikel]
 44. Noord-Korea heropent 'hotline' met Zuid-Korea (03/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft opdracht gegeven om de rode telefoon op de grens met Zuid-Korea te heropenen. Dat meldt het...
  [naar artikel]
 45. Noord-Korea heropent "rode telefoon" met Zuid-Korea (03/01/2018 - VRT NWS)
  Noord-Korea heropent de zogenoemde rode telefoon met het zuiden. Dat meldt het Zuid-Koreaanse ministerie van Unificatie. De telefoonlijn in de grensplaats Panmunjeom, in de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea, zal om 7.30 uur Belgische tijd weer worden geactiveerd.
  [naar artikel]
 46. Noord-Korea heropent 'rode telefoon' met Zuid-Korea (03/01/2018 - Knack)
  De telefoonlijn in de grensplaats Panmunjeom, in de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea, zal om 7.30 uur Belgische tijd weer worden geactiveerd.
  [naar artikel]
 47. Noord-Korea simuleert aanval op Zuid-Koreaanse regering (11/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft militaire oefeningen gedaan om aanvallen op infrastructuur van buurland Zuid-Korea te simuleren, waaronder het presidentieel
  [naar artikel]
 48. Man die vanuit Zuid-Korea grens overstak naar Noord-Korea waarschijnlijk voormalige gymnast (03/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De persoon die vorige week de zwaarbewaakte grens tussen Zuid- en Noord-Korea overstak, is waarschijnlijk een Noord-Koreaan die eerder overliep naar Zuid-Korea. Dat meldt persagentschap Yonhap.
  [naar artikel]
 49. Noord-Korea blaast gezamenlijk grenskantoor met Zuid-Korea op (16/06/2020 - De Morgen)
  Noord-Korea heeft een inter-Koreaans grenskantoor in Kaesong opgeblazen uit onvrede met de opstelling van de Zuid-Koreaans regering. Het is de eerste daad van agressie tussen de beide Korea’s in jaren.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy