Horeca-uitbaters zijn tevreden met de eerste week sinds de heropstart na de lockdown, blijkt uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen.... The post Horeca tevreden over eerste week na heropstart appeared first on Business AM. [naar artikel]
Oudsbergen heeft alle horeca-uitbaters aangeschreven met richtlijnen voor een eventuele heropening. Op dit moment worden er met vier uitbaters concrete plannen en afspraken gemaakt. [naar artikel]
De Truiense horeca-uitbaters staan te popelen om hun gasten opnieuw op een veilige manier te ontvangen en in de watten te leggen. Het stadsbestuur wil hen hierbij maximaal ondersteunen en geeft de uitbaters bij de heropstart opnieuw de gelegenheid om tot en met 31 oktober 2021 hun terraszone uit te breiden [naar artikel]
De horeca is over het algemeen tevreden over de eerste week van de heropening. Dat blijkt uit een kleine rondvraag van VTM NIEUWS. Heel wat zaken... [naar artikel]
Ook de Limburgse horeca-uitbaters zijn tevreden over de invoering van de coronapas. Zij hopen wel dat ze de komende dagen uitleg krijgen over hoe ze het Covid Safe Ticket van bezoekers precies kunnen controleren vanaf 1 november. Waar de café-en restauranthouders wel ontgoocheld over zijn is het feit dat het personeel opnieuw een mondmasker moet dragen. [naar artikel]
Veel horecazaken dreigen de boeken te moeten neerleggen, zelfs als ze over een week de deuren weer mogen openen. Dat... The post Ondanks heropstart dreigt faillissementsgolf in de horeca appeared first on Business AM. [naar artikel]
De Genkse zomer zet sterk in op de horeca. Met ‘Iedereen terrast’ wil de stad de heropstart van de horeca veilig organiseren en extra ademruimte geven aan de uitbaters. [naar artikel]
De eerste week waarin cafés en restaurants de deuren weer mochten openen, was positief voor drie op de vier horeca-uitbaters. De voornaamste hindernis vinden zij de mondmaskers. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen na de eerste week van de heropening. “Maar er wacht nog een lange strijd om uit de crisis te geraken”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
11 horeca-uitbaters aan de Westkust zijn de afgelopen week het slachtoffer geworden van een wisseltruc. De politie verdenkt twee vrouwen en een man die waarschijnlijk een bende vormen. Ze zouden Frans spreken en brengen hun slachtoffers in de war. [naar artikel]
Verschillende horeca-uitbaters klagen over een oneerlijke strijd tegen tijdelijke zomerbars. Horeca Vlaanderen en ondernemersorganisatie UNIZO pleiten voor meer belastingen voor pop-up-uitbaters. [naar artikel]
Fraude met witte kassa’s heeft de Limburgse horecawereld donderdag danig op z’n kop gezet. Een leverancier van die officiële zogezegd fraudevrije systemen, die liever anoniem blijft, is niet verwonderd. “De eerste vraag die we van horeca-uitbaters krijgen is: ‘wat kan er nog met die witte kassa?’” [naar artikel]
De federale regering en de horeca hebben een akkoord bereikt over een gids voor de heropstart van de cafés en restaurants. Iedereen zal zich aan strikte voorwaarden moeten houden. [naar artikel]
De heropening van de terrassen is bijzonder enthousiast onthaald door de gemiddelde Vlaming, maar het weer strooit roet in het eten. Intussen heeft zo’n kwart van de horecazaken opnieuw de deuren gesloten. Hans Otten (50) en andere bekende horeca-uitbaters vertellen hoe zij de heropstart beleven en hoe ze proberen hoopvol naar de toekomst te kijken. “Op het terras mogen mensen tot half twaalf ‘s avonds blijven zitten, maar het binnengedeelte moet al om tien uur sluiten. Absurd, toch?” [naar artikel]
In de horeca stijgt de nervositeit om te heropenen op 8 juni. Om helemaal voorbereid te zijn, heeft de sector... The post Blijven zitten en sluiten om 23 uur: horeca is klaar voor de heropstart appeared first on Business AM. [naar artikel]
HasseltLimburgse horeca-uitbaters zijn niet te spreken over het eventuele verbod op aparte rookruimtes dat Kom op tegen Kanker via de rechtbank wil afdwingen. “We hebben enkele jaren geleden enorm geïnvesteerd in die rookkamers. Er is een heksenjacht op de horeca aan de gang.” [naar artikel]
De Rijmenamse advocate Melissa Vande Reyde stapt samen met verschillende horeca-uitbaters naar de Raad van State uit protest tegen de avondklok in de provincie Antwerpen: “Dit is concurrentievervalsing. Bij horeca-uitbaters in Keerbergen (in Vlaams-Brabant, red.) enkele honderden meters verder, gelden andere regels”, zegt ze. [naar artikel]
De horeca-, cultuur- en evenementensector krijgt 500 miljoen euro steun tot het einde van dit jaar. De horeca reageert tevreden... The post Horeca tevreden, evenementensector teleurgesteld na overleg over steunmaatregelen appeared first on Business AM. [naar artikel]
Naar aanleiding van de heropening van de terrassen op 8 mei, heeft Horeca Vlaanderen een uitgebreide gids met een sensibiliseringsposter samengesteld voor de horeca-uitbaters. Ook de website www.heropstarthoreca.be zal een update krijgen. [naar artikel]
“Echte” versoepelingen kunnen pas vanaf midden januari. Dat benadrukte premier De Croo vrijdagavond. Bijgevolg zal de horeca wellicht niet voor 1 februari heropenen. Horeca Vlaanderen toont begrip: “De uitbaters beseffen dat een sluiting nu nog nodig is.” [naar artikel]
Op 8 mei mogen cafés en restaurants hun terrassen weer openen, áls de situatie op de afdelingen intensieve zorgen duurzaam is verbeterd én zeven op de tien 65-plussers in België gevaccineerd zijn met minstens een eerste dosis. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist na een lange en moeizame vergadering. Horeca-uitbaters reageren met gemengde gevoelens op die beslissing. “Wat als het slecht weer is?” [naar artikel]
Op 8 mei mogen cafés en restaurants hun terrassen weer openen, áls de situatie op de afdelingen intensieve zorgen duurzaam is verbeterd én zeven op de tien 65-plussers in België gevaccineerd zijn met minstens een eerste dosis. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist na een lange en moeizame vergadering. Horeca-uitbaters reageren met gemengde gevoelens op die beslissing. “Wat als het slecht weer is?” [naar artikel]
Heel wat Limburgse horeca-uitbaters twijfelen nog of ze al dan niet een groot scherm plaatsen tijdens het WK voetbal. Binnen een kleine maand start het Wereldkampioenschap in Quatar met onze Rode Duivels. De stijgende energieprijzen en de onzekere weersomstandigheden houden horeca-uitbaters tegen om een groot evenement te organiseren. Maar ook de sfeer bij de supporters zit er nog niet echt in, in tegenstelling tot de vorige edities die plaatsvonden in de zomer, zo klinkt het bij de uitbater van café Gerechtshof in Tongeren. [naar artikel]
Na zes maanden achter slot en grendel kan de horeca vandaag weer zijn terrassen openen. Vanaf de persconferentie over de heropening heeft VRT NWS twee Leuvense horeca-uitbaters gevolgd tijdens hun voorbereidingen. Hoe beleefden zij de laatste rechte lijn richting heropening? Bekijk het hier. [naar artikel]
Het nieuws van de toekomstige verhuizing van het Havencentrum Lillo wordt slecht onthaald in het polderdorp. De horeca-uitbaters noemen het de zoveelste ‘aanslag’ van de overheid. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.