Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 July 2020
08:28 uur

Di Rupo over N-VA en Vlaams Belang: 'We wisten niet dat het zo ver ging'

Knack

29/06/2020 - 10:33

Waals minister-president en oud-PS-voorzitter Elio Di Rupo ziet zijn partij niet in een coalitie met de N-VA stappen, zeker niet nu het de N-VA volgens Gwendolyn Rutten (Open VLD) en partijkopstuk Theo Francken menens was om met Vlaams Belang een regering te vormen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vlaams Belang: ‘N-VA deed het nog slechter dan Elio Di Rupo’ (30/03/2019 - De Standaard)
  Op het partijcongres van Vlaams Belang in Gent heeft partijvoorzitter Tom Van Grieken zaterdag uitgehaald naar N-VA, de grote concurrent op rechts.
  [naar artikel]
 2. Vlaams Belang: 'N-VA deed het slechter dan Di Rupo' (30/03/2019 - De Tijd)
  20:52 Op het partijcongres van Vlaams Belang zaterdag in Gent was er naast de gekende eisen op communautair vlak en inzake migratie ook veel aandacht voor onderwijs, milieu, en Europa.
  [naar artikel]
 3. “Vlaams Belang lijkt meest authentiek in race naar meest radicale partij” (26/05/2019 - Metro)
  “Er is een erg sterke radicalisering van extreemrechts. Tussen sommige Nederlandstalige partijen was er een race om de meest radicale te zijn, en het Vlaams Belang lijkt het meest authentiek op de extreemrechtse zijde.” Dat heeft PS-voorzitter Elio Di Rupo in een eerste reactie verklaard aan RTBF. De eerste resultaten in Vlaanderen wijzen op een vooruitgang van Vlaams Belang. Mocht de opmars van Vlaams Belang bevestigd worden, betekent dat nog niet dat het land onbestuurbaar wordt, meent Di Rupo. Maar een verkiezingsoverwinning van de partij zou noch goed zijn voor Vlaanderen, noch voor België, aldus nog de ex-premier. Over de verkiezingsuitslag in het zuiden van het land wilde de voorzitter van de Franstalige socialisten zich nog niet uitlaten. bron: Belga Het bericht “Vlaams Belang lijkt meest authentiek in race naar meest radicale partij” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Vlaams Belang haalt vernietigend uit naar N-VA: “Ze deden het slechter dan Di Rupo” (30/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  "Een stem voor het Vlaams Belang is een nuttige stem, want het is naast een rechtse ook een sociale stem.” Zo sloot partijvoorzitter Tom Van...
  [naar artikel]
 5. Di Rupo: “Mislukte voordracht van Khattabi is ernstig politiek incident” (20/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) tilt zwaar aan het feit dat Zakia Khattabi vrijdag door de Senaat niet voorgedragen werd als rechter bij het Grondwettelijk Hof. Dat de gewezen voorzitster van Ecolo de benodigde tweederdemeerderheid niet haalde, wijt hij aan “de blokkering door de Nederlandstaligen van een Franstalige”. Di Rupo spreekt van een “ernstig politiek incident” en wijst N-VA en Vlaams Belang met de vinger.
  [naar artikel]
 6. 'N-VA en de media hebben Vlaams Belang te snel afgeschreven' (15/10/2018 - Knack)
  Vlaams Belang ging er bij de lokale verkiezingen flink op vooruit. Voor Bart Maddens en Karl Van Camp, oudgedienden in het Vlaamse huis, is dat allesbehalve een verrassing. 'Mochten het federale verkiezingen geweest zijn, had Vlaams Belang wellicht nog meer gescoord.'
  [naar artikel]
 7. De Wever en Belang: meer dan flirt, maar geen huwelijk (17/06/2019 - De Tijd)
  22:39 De gesprekken tussen Vlaams formateur Bart De Wever en het Vlaams Belang moeten ‘tot op het bot’ worden gevoerd, net zoals de Waalse formateurs Elio Di Rupo en Paul Magnette dat moeten doen met de PVD...
  [naar artikel]
 8. 'Vlaams Belang is niet meer de partij die enkel wat slogans brult, zoals in de tijd van Filip De Winter' (27/05/2019 - Knack)
  Frank Vanhecke, twaalf jaar voorzitter van Vlaams Blok/Vlaams Belang, doorbreekt de stilte en reageert emotioneel op de verkiezingsoverwinning. 'Ook ik stemde in 2014 op N-VA en ben teruggekeerd naar Vlaams Belang.'
  [naar artikel]
 9. Vlaams Belang heft halfvol/halfleeg glas (05/10/2017 - Apache)
  Voorbije zondag vierde het Vlaams Belang haar veertigjarig bestaan. Zaterdag probeerden De Standaard en De Morgen de invloed van het Vlaams Belang af te meten aan het al dan niet realiseren van het zeventigpuntenplan.
  [naar artikel]
 10. “Vlaams Belang is back” (17/10/2018 - Apache)
  Na vier keer achteruit te zijn gegaan bij verkiezingen (2009, 2010, 2012 en 2014) ging het Vlaams Belang voorbije zondag weer wat vooruit. Hoe ver sprong het? Wat is de relatie met de score van N-VA en wie zijn de nieuwe en oude gezichten van de Vlaams-nationalistische partij?
  [naar artikel]
 11. Vlaams Belang stelt N-VA voor om samen front te vormen: "Regering met ons allebei, of niet" (27/06/2019 - VRT NWS)
  Chris Janssens van Vlaams Belang stelt in Knack voor aan de N-VA om hun lot aan elkaar te verbinden. Andere partijen moeten dan kiezen: een bestuur met N-VA én Vlaams Belang, of een linksere regering. Daarmee voert Vlaams Belang  de druk op richting de N-VA voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Voor alle duidelijkheid: het voorstel om een front te vormen met N-VA komt van Vlaams Belang, en is niet goedgekeurd door de N-VA.
  [naar artikel]
 12. Vlaams Belang speelt sociale thema's uit (21/01/2017 - De Tijd)
  13:46 ‘Net als Trump willen we volks en sociaal zijn in plaats van liberaal en elitair’, zei kopstuk Filip Dewinter op de nieuwjaarsreceptie van Vlaams Belang. De nieuwe president ging er over de tongen.
  [naar artikel]
 13. Vlaams Belang voert druk op Bart De Wever op (27/06/2019 - Knack)
  'Laten we een ultimatum stellen aan CD&V en Open VLD.' Dat is de boodschap van Vlaams Belang-onderhandelaar Chris Janssens aan N-VA in een opiniestuk op Knack.be. Het opzet is duidelijk: de gezamenlijke nota van N-VA en Vlaams Belang mag niet het einde van hun samenwerking betekenen, maar net het startschot.
  [naar artikel]
 14. “N-VA houdt nieuwe regering gegijzeld” (12/12/2018 - Metro)
  “De N-VA is sterker dan ooit. De partij houdt de nieuwe regering gegijzeld”. Dat zei PS-voorzitter Elio Di Rupo vanavond in Terzake (Canvas). De voormalige premier herhaalde nog eens dat hij tegen een motie van wantrouwen is, iets waar de sp.a mee dreigt. “We moeten geen chaos boven chaos creëren”, zo liet Di Rupo optekenen. Hij is niet voor vervroegde verkiezingen en wil graag de vooropgestelde datum – 26 mei 2019 – behouden. Di Rupo zei ook nogmaals dat het VN-Migratiepact geen bindend karakter heeft voor ons land, in tegenstelling tot wat de N-VA zegt: “Voor de N-VA was dit een excuus om de kiezers niet naar het Vlaams Belang te zien vertrekken. De N-VA wil geen kiezers verliezen aan het Vlaams Belang en gaat daarom zo dicht mogelijk bij het Belang aanleunen”, zo zei Di Rupo, die de intussen beruchte socialemediacampagne van de N-VA tegen het VN-Migratiepact aanhaalde. Toch stelt hij N-VA en Vlaams Belang niet op dezelfde lijn, “maar wat immigratie en de beelden die we gezien hebben betreft, was er bij N-VA een wil om zo dicht mogelijk bij het Vlaams Belang aan te schurken.” In tegenstelling tot de burgemeester van Charleroi Paul Magnette, die binnen de PS is aangeduid als woordvoerder voor de verkiezingscampagne van de partij en gezegd heeft dat hij liever niet wil samenwerken met de N-VA, laat Di Rupo de deur op een -kleine- kier: “Zelfs al heb ik Italiaanse roots, heb ik geen fel temperament, en daarom zeg ik nooit ‘nooit’. Maar ik zit alleen een miljoen keer liever in een regering zonder N-VA. Maar de aanwezigheid van de N-VA in een regering hangt niet af van de Franstalige kiezer, wel van de Vlaamse kiezer.” Over de ruk naar links in Wallonië en de goede resultaten van Vlaams Belang en N-VA in Vlaanderen was Di Rupo duidelijk: “Als we het land willen samenhouden, moeten we een evenwichtige alliantie vinden die rekening houdt met de gevoeligheden in beide landshelften.” De ex-premier is ook tegen nieuwe communautaire hervormingen: “Bart De Wever zegt wel: ‘We gaan richting confederalisme’, maar als je de sociale zekerheid splitst, dan is dat bijna hetzelfde als het land laten ontploffen.” bron: Belga Het bericht “N-VA houdt nieuwe regering gegijzeld” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Waarom Vlaams Belang federaal niet maar Vlaams wel nog aan tafel zit (07/06/2019 - De Standaard)
  Vlaams informateur Bart De Wever cirkelt rond voor de trechter naar een nieuwe Vlaamse regering. Vlaams Belang zal niet kunnen zeggen dat het geen aandacht heeft gekregen.
  [naar artikel]
 16. Vlaams Belang gaat in oppositiemodus: ‘Is dit wat keizer De Wever wou?’ (02/08/2019 - De Standaard)
  Terwijl informateur Bart De Wever (N-VA) Vlaams Belang nog niet formeel heeft geloosd, verhardt de taal van Vlaams Belang tegen De Wever. De oppositieknop wordt stilaan ingedrukt.
  [naar artikel]
 17. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken haalt hard uit naar N-VA: “Slechter gedaan dan Di Rupo” (30/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Een stem voor het Vlaams Belang is een nuttige stem, want een rechtse maar ook een sociale stem”. Zo sloot partijvoorzitter Tom Van Grieken zaterdag het partijcongres in Gent af. Naast de gekende eisen op communautair vlak en inzake migratie, haalde Van Grieken ook zwaar uit naar de N-VA en de ‘V-dagen’ die de partij in aanloop van de verkiezingen organiseert.
  [naar artikel]
 18. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken haalt hard uit naar N-VA: “Slechter gedaan dan Di Rupo” (30/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Een stem voor het Vlaams Belang is een nuttige stem, want een rechtse maar ook een sociale stem”. Zo sloot partijvoorzitter Tom Van Grieken zaterdag het partijcongres in Gent af. Naast de gekende eisen op communautair vlak en inzake migratie, haalde Van Grieken ook zwaar uit naar de N-VA en de ‘V-dagen’ die de partij in aanloop van de verkiezingen organiseert.
  [naar artikel]
 19. Dewinter: ‘Regering met Vlaams Belang kan nog, tenzij De Wever bezwijkt voor chantage’ (02/08/2019 - De Standaard)
  De N-VA loodste Vlaams Belang gisteravond naar de uitgang. Toch zei Vlaams Parlementslid Filip Dewinter in ‘De Ochtend’ op Radio 1 nog steeds te geloven in een Vlaams regering met Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 20. N-VA en Vlaams Belang hebben meerderheid in commissies Vlaams Parlement (07/06/2019 - Knack)
  De twee grootste partijen in het Vlaams Parlement, N-VA en Vlaams Belang, komen samen niet aan een meerderheid van 63 zetels. Maar in de afzonderlijke commissies, die meestal uit 15 leden bestaan, zouden ze wél aan meerderheid komen. 'Dat kan interessant zijn', zegt Chris Janssens (Vlaams Belang).
  [naar artikel]
 21. Lot Vlaams Belang hangt aan een zijden draadje (01/08/2019 - Knack)
  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken blijft aandringen op regeringsdeelname in Vlaanderen. Dat laat hij donderdagavond weten na afloop van een onderhoud met Vlaams formateur en N-VA-voorzitter Bart De Wever. 'Vlaams Belang en N-VA horen samen in een coalitie met een derde partner als we het signaal van de kiezer niet willen negeren', verklaart Van Grieken aan Belga.
  [naar artikel]
 22. Wat als de N-VA en Vlaams Belang straks een voorstel tot Vlaams regeerakkoord voorleggen? (06/06/2019 - VRT NWS)
  Wouter Verschelden denkt dat Vlaams Belang straks misschien toch veel meer dan een figurantenrol krijgt. Er circuleren geruchten over de vorming van een Vlaams minderheidskabinet met gedoogsteun van Vlaams Belang. En dat scenario moeten we volgens Verschelden serieus nemen.
  [naar artikel]
 23. Hendrik Vuye: 'Bart De Wever wil het Vlaams Belang doodknuffelen' (28/05/2019 - Knack)
  Maandagmiddag 27 mei. Op de eerste dag van zijn postparlementaire leven analyseert ex-Kamerlid en ex-N-VA'er Hendrik Vuye de nederlaag van de N-VA en het succes van Vlaams Belang. 'Een regering met Vlaams Belang kan onze democratie niet bedreigen.'
  [naar artikel]
 24. Vlaams Belang krijgt lijsten niet meer gevuld (26/09/2018 - De Standaard)
  Vlaams Belang wil opnieuw groeien, maar komt in minder dan de helft van de Vlaams gemeenten op.
  [naar artikel]
 25. Vlaams Belang krijgt lijsten niet meer gevuld (26/09/2018 - De Standaard)
  Vlaams Belang wil opnieuw groeien, maar komt in minder dan de helft van de Vlaams gemeenten op.
  [naar artikel]
 26. Vlaams Belang na gesprek met De Wever: ‘De bal ligt in zijn kamp’ (01/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams Belang heeft tijdens het onderhoud van donderdag met N-VA-voorzitter en formateur Bart De Wever aangedrongen op regeringsdeelname. “Vlaams Belang en N-VA horen samen in een coalitie met een derde partner als we het signaal van de kiezer niet willen negeren”, zei Van Grieken na afloop.
  [naar artikel]
 27. Wantrouwen tegenover formateur groeit na derde gespreksronde met Vlaams Belang: “Verkent De Wever of onderhandelt hij?” (18/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De keuze van Vlaams formateur Bart De Wever om enkel met Vlaams Belang al over concreet beleid te spreken, botst op wantrouwen bij de gedoodverfde coalitiepartners CD&V en Open VLD. “Dit lijkt veeleer een strategie om ons achteraf de schuld te geven dat Vlaams Belang niet mag meebesturen.”
  [naar artikel]
 28. Monsterscore voor Vlaams Belang (27/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe grote overwinnaar in de Kamer is Vlaams Belang, dat haar score verdriedubbelt. N-VA, dat net als CD&V, Open Vld en sp.a zwaar verliest, komt door de winst van het Vlaams Belang wel in een sterke strategische positie.
  [naar artikel]
 29. Vlaams Belang zit N-VA op de hielen (27/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  HasseltLimburg scoort niet erg anders dan Vlaanderen: Vlaams Belang wint fors en N-VA verliest. Maar het verlies (10 procentpunt) van N-VA is hier wel groter dan in andere provincies. N-VA blijft de grootste, maar wordt echt wel op de hielen gezeten door Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 30. Jambon: ‘Neen, we hollen het Vlaams Belang niet achterna’ (30/09/2019 - De Standaard)
  De toekomstige minister-president Jan Jambon (N-VA) verdedigt zich tegen de opmerkingen dat in het Vlaamse regeerakkoord veel programmapunten van het Vlaams Belang zouden staan. ‘We hebben de stem van de kiezer goed begrepen, maar we hollen het Vlaams Belang niet na’, zegt hij in De Wereld Vandaag op Radio 1.
  [naar artikel]
 31. Brussels Parlement past Holocaustherdenking aan wegens uitnodiging Vlaams Belang (27/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een ceremonie ter ere van de slachtoffers van de Holocaust, vlakbij het Brussels Parlement, is maandagmiddag in een aangepaste vorm doorgegaan, omdat Vlaams Belang ook uitgenodigd was en er het woord zou voeren. Parlementsvoorzitter Rachid Madrane en alle fractieleiders - op die van Vlaams Belang en N-VA na - hadden de organisatoren gevraagd de uitnodiging voor Vlaams Belang in te trekken. Vlaams Belangfractieleider Dominiek Lootens noemt die demarche een “absolute schande”.
  [naar artikel]
 32. Tom Van Grieken mag zichzelf opvolgen als partijvoorzitter Vlaams Belang (16/11/2019 - VRT NWS)
  Tom Van Grieken is met 97,4 procent van de stemmen binnen de partijraad herverkozen als voorzitter van het Vlaams Belang. Hij was de enige kandidaat. De partijraad is het hoogsdte gezagsorgaan van Vlaams Belang en bestaat uit de leden van het partijbestuur, alle parlementsleden, de vertegenwoordigers van de regio’s, de fractieleiders in de provincieraden, een vertegenwoordiger van de Vlaams Belang Jongeren en een aantal gecoöpteerde leden.
  [naar artikel]
 33. Vlaams Belang sluit minderheidsregering niet uit (07/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een van de denkpistes binnen de N-VA is een Vlaamse minderheidsregering vormen met Open VLD die gedoogsteun zou krijgen van Vlaams Belang. Dat schrijft De Tijd vandaag. Maar Open VLD-voorzitster Rutten liet al weten onder geen beding met Vlaams Belang in een regering te stappen.
  [naar artikel]
 34. Kortrijks gemeenteraadslid alsnog op Vlaams Belang-lijst na racistische scheldtirade (11/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Steve Vanneste zal dan toch deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in Kortrijk. De Vlaams Belanger kwam begin augustus in opspraak nadat een filmpje viraal ging waarop hij enkele allochtonen, onder wie een uitbater van een nachtwinkel, de huid vol schold. Vlaams Belang wil hem nu een tweede kans geven, op een lagere plaats op de lijst.
  [naar artikel]
 35. Traditionele partijen herstellen licht (10/04/2019 - De Morgen)
  Het vertrouwen van de bevolking heeft Di Rupo I nog niet, maar de Vlaamse regeringspartijen gaan er wel lichtjes op vooruit. N-VA blijft ongenaakbaar, Vlaams Belang zakt tot een stuk onder de 10 procent.
  [naar artikel]
 36. Islamitische bib weerlegt kritiek Vlaams Belang: “We geven graag een rondleiding met een kopje thee” (19/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams Belang eist de sluiting van Bib Sabiel in Borgerhout. Volgens de partij verspreidt de bibliotheek islamitische haatlectuur. “Klopt niet”, klinkt het bij de organisatie. “We willen een positieve boodschap brengen en Vlaams Belang is welkom om te komen kijken.”
  [naar artikel]
 37. Uitgever Suske en Wiske boos om ‘parodie’ Vlaams Belang (04/04/2019 - De Morgen)
  Nu, zo’n acht jaar later, gaat Vlaams Belang echter nog een stapje verder inzake de gelijkenissen met de stripfiguren en albumcover. “Ik hoop niet dat het Vlaams Belang zich verschuilt achter het begrip parodie”, klinkt het bij Ludo Stroobants van WPG Uitgevers, “want in dit geval is het er toch wel helemaal over.”
  [naar artikel]
 38. Welles-nietesspel over Grimbergen. Van Grieken: "Lijst Vernieuwing is geen project van Vlaams Belang" (21/10/2018 - VRT NWS)
  "De lijst Vernieuwing is geen Vlaams Belang-project", zegt Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang in De zevende dag. "Maar op die lijst staat iemand die werkt voor de fractie van Vlaams Belang", werpt Open VLD-er Bart Somers tegen. Een week na de lokale verkiezingen woedt de discussie over het cordon sanitaire tegen Vlaams Belang in alle hevigheid. Verschillende partijen raken het niet eens of er in Grimbergen kan worden bestuurd met de Belang-gerelateerde lijst Vernieuwing. 
  [naar artikel]
 39. Heisa op Antwerpse gemeenteraad na taalgebruik Sam Van Rooy (Vlaams Belang): ‘Je zit hier niet in Marokko’ (18/12/2019 - De Standaard)
  De uitspraken van Filip Dewinter (Vlaams Belang) over ‘de verkeerde soort nieuwe Antwerpenaars’ van maandagavond, zinderden dinsdag nog na in de gemeenteraad. Tijdens een terechtwijzing door sp.a-fractieleider Hicham El Mzairh reageerde Sam Van Rooy (Vlaams Belang) fel. ‘Je zit niet in Marokko, dus doe dat vingertje weg.’
  [naar artikel]
 40. Vlaams Belang vs. N-VA over moslims bij Sint (07/12/2017 - De Morgen)
  Een racistische Facebook-post van Vlaams Belang Kapellen leidt tot ophef op sociale media. Het bericht werd onder druk verwijderd. Het Vlaams Belang en de N-VA doen volgens politicoloog Maddens hun voordeel met de hetze.
  [naar artikel]
 41. Vlaams Belang kegelt Belforters buiten (07/04/2019 - De Morgen)
  Absurdistan in de Gentse gemeenteraad. De vier 'gehoorzame' fractieleden van Vlaams Belang moeten voortaan als onafhankelijke zetelen. De uit de partij gezette Belfortploeg gaat nog tot eind 2012 door het leven als Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 42. Bruin, bruiner, bruinst bij Vlaams Belang (01/10/2018 - Apache)
  Behalve de ‘gewone’ Vlaams Belang-militanten staan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen ook een paar ‘speciale gevallen’ op de Vlaams Belang-lijsten: leden van Schild & Vrienden, Voorpost en oudgedienden van de VMO, fans van Hitler en de SS.
  [naar artikel]
 43. Bestuurslid N-VA over naar Vlaams Belang: ‘Ik voelde mij bekocht’ (27/09/2016 - De Standaard)
  Oud-N-VA-partijbestuurslid, Isabelle Pierreux, heeft dinsdagavond de eed afgelegd als gemeenteraadslid in Gooik. Ze verlaat haar oude partij en vervoegt de rangen van het Vlaams Belang. Dat wordt bevestigd door het Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 44. Vlaams Belang kon ook 18.000 Walen verleiden (27/05/2019 - VRT NWS)
  Voor het eerst heeft Vlaams Belang voor de Kamer ook in elke kieskring in Wallonië een lijst ingediend. En de extreemrechtse en Vlaams-nationalistische partij kende er ook enig succes: 18.000 Walen gaven hun stem aan Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 45. Theo Francken (N-VA): 'Het domste wat we nu kunnen doen, is Vlaams Belang meteen uitsluiten' (01/06/2019 - Knack)
  Theo Francken (N-VA) wil het gesprek aangaan met het Vlaams Belang. Dat zegt hij zaterdag in een interview met Het Nieuwsblad. 'Laat ons tegen het Vlaams Belang zeggen: hier is de bal, trap zelf eens naar doel in plaats van enkel te roepen vanuit de tribune.' De N-VA-voorman wil bekijken in hoeverre het partijprogramma van Vlaams Belang overeenkomt met 'ons programma en ideologie'.
  [naar artikel]
 46. Marino Keulen (Open Vld): “Vlaams Belang niet geïnteresseerd in oplossingen of compromissen” (27/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Volgens Marino Keulen (Open Vld), tweede op de Vlaamse lijst in Limburg, is “de onvrede in de maatschappij gekanaliseerd naar het Vlaams Belang.” Ook Keulen ziet een samenwerking met Vlaams Belang niet zitten, zo vertelt hij aan Belga.
  [naar artikel]
 47. Vlaams Belang vraagt politiemeldpunt voor vechtfilmpjes (en deelt ze zelf ook) (10/04/2019 - De Standaard)
  Vlaams Belang gaat actief op zoek naar filmpjes van gewelddadige jongeren zoals de Antwerpse kopschopper, schrijft Het Laatste Nieuws. Vlaams Belang wil ook dat er een meldpunt bij de politie komt.
  [naar artikel]
 48. N-VA-bestuurslid stapt over naar Vlaams Belang: “Ik voelde mij bekocht” (27/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Oud-N-VA-partijbestuurslid, Isabelle Pierreux, heeft dinsdagavond de eed afgelegd als gemeenteraadslid in Gooi. Ze verlaat haar oude partij en vervoegt de rangen van het Vlaams Belang. Dat wordt bevestigd door het Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 49. Brussels burgemeester Mayeur wil meeting Vlaams Belang weren (14/04/2019 - De Morgen)
  Vlaams Belang die een meeting houdt in de Koninginnegalerij in Brussel? Geen sprake van, vindt burgemeester Yvan Mayeur (PS). Hij vreest voor de openbare veiligheid, maar Vlaams Belang is niet onder de indruk.
  [naar artikel]
 50. Vlaams Belang grootste in 15 Limburgse gemeenten bij Europese verkiezingen (27/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De verrassing van deze verkiezingen is toch wel Vlaams Belang, dat zich met 20 procent in de Kamer en 18,6 procent in het Vlaams Parlement tot grote overwinnaar kroonde. Maar hoe scoorde Vlaams Belang eigenlijk in Limburg? Ook opvallend hoog, zo blijkt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.