Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
16:09 uur

Ben Weyts wil afstandsonderwijs structureel verankeren

Knack

29/06/2020 - 11:09

De Vlaamse regering trekt bijna 35 miljoen euro extra uit om scholen in de aanloop naar volgend schooljaar meer te laten investeren in ICT. Dat kondigt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maandag aan. Hij wil het afstandsonderwijs structureel verankeren.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nieuwe leerstof na paasvakantie: maximaal 4 uur per dag via afstandsonderwijs, Minister Weyts vraagt te focussen op "essentiële leerstof" (03/04/2020 - VRT NWS)
  Als de scholen verder gesloten blijven na de paasvakantie, zullen leerlingen maximaal 4 uur per dag nieuwe leerstof en taken krijgen via afstandsonderwijs. De begeleiding door de ouders blijft best beperkt tot 2 uur per week. Dat staat in een nieuwe richtlijn van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) die daarmee het werk voor leerlingen, ouders en leerkrachten haalbaar wil houden.
  [naar artikel]
 2. Weyts lanceert nieuwe richtlijnen voor afstandsonderwijs na paasvakantie (03/04/2020 - De Standaard)
  Leerlingen zijn maximaal vier uur per dag bezig met taken voor scholen. Dat is de nieuwe richtlijn van Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) voor na de Paasvakantie. Vanaf dan geven leerkrachten nieuwe leerstof, maar Weyts wil grenzen trekken. Ook voor ouders, want zij investeren best maximaal twee uur per week in de begeleiding van het studiewerk.
  [naar artikel]
 3. 'Hartchirurgie kun je goeddeels leren via digitaal afstandsonderwijs' (26/09/2018 - Knack)
  Een bypass plaatsen of een aortaklep vervangen? Dat kun je perfect via digitaal afstandsonderwijs aanleren, vindt hartchirurg Paul Sergeant.
  [naar artikel]
 4. ‘We zijn geen Generale Maatschappij van Vlaanderen' (05/01/2017 - De Tijd)
  01:06 Verankeren om te verankeren. Daar is het Koen Dejonckheere, de CEO van Gimv, niet om te doen. ‘De beste verankering is een tijdelijke verankering’, meent hij. ‘Private equity of de beurs. Dat is ook v...
  [naar artikel]
 5. ‘Preteaching’ na paasvakantie: hoe zal dat in zijn werk gaan? (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na de paasvakantie bieden scholen nieuwe leerstof aan, ook als dat enkel via afstandsonderwijs kan. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) spreekt in dat verband van preteaching. Maar wat is dat dan precies, preteaching? “Het is een eerste poging om de leerstof op afstand te verwerven. Nadien komen we erop terug in de klas”, legt pedagoog Bert Smits uit in het onderwijstijdschrift Klasse.
  [naar artikel]
 6. Rector Herman van Goethem: “Universiteiten moeten afstandsonderwijs overwegen om grote groepen studenten uiteen te houden” (10/03/2020 - VRT NWS)
  De rectoren van de Vlaamse universiteiten zullen de komende dagen overleggen over maatregelen die ze gaan nemen om een uitbraak van het coronavirus tegen te gaan. "We zouden het afstandsonderwijs kunnen versterken, zodat we de grote aula's niet meer hoeven te vullen met studenten", zegt Herman van Goethem, de rector van de universiteit van Antwerpen in "De afspraak".
  [naar artikel]
 7. ‘Nood aan meer ondersteuning voor getraumatiseerde vluchtelingenkinderen’ (06/02/2020 - Apache)
  Getraumatiseerde vluchtelingenkinderen hebben nood aan meer ondersteuning. Leerkrachten en andere brugfiguren moeten dan ook structureel ondersteund worden om die kinderen te begeleiden. Dat zeggen verschillende experten nadat bekend raakte dat onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) een project voor honderden getraumatiseerde vluchtelingenkinderen niet meer subsidieert. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) een project voor getraumatiseerde vluchtelingenkinderen
  [naar artikel]
 8. Melexis stelt nieuwe gebouwen open: “Expertise verankeren in Limburg” (28/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Melexis heeft die weekend zijn nieuwe gebouwen voorgesteld in Tessenderlo. Daar hoort meteen ook een nieuw logo en een vernieuwde website bij. Het technologiebedrijf telt al 165 werknemers in Limburg en heeft nog 20 openstaande vacatures. De lokale expertise verankeren in onze provincie blijft naar eigen zeggen cruciaal voor hen.
  [naar artikel]
 9. Voka Mechelen-Kempen reageert op plannen Weyts: “Veel te weinig echte verbeteringen aan wegennet” (09/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De investeringen in grote verkeersassen schieten tekort. Dat zegt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen, in een reactie op de zopas voorgestelde grote werken aan ons wegennet voor 2018 door Ben Weyts (N-VA), Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. “Voor de regio Kempen gaat het enkel om structureel onderhoud en het vernieuwen van enkele brugvoegen, voor Mechelen staat er zelfs niets op de planning”, zegt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder.
  [naar artikel]
 10. PXL experimenteert met videolessen: aula verhuist naar de studeerkamer (21/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hogeschool PXL in Hasselt experimenteert volop met afstandsonderwijs, waarbij studenten van thuis uit les kunnen volgen. Sinds dit academiejaar loopt er een pilootproject met videolessen binnen zes opleidingen. Tegen 2020 wil de PXL de studenten in alle opleidingen de mogelijkheid geven om een derde van de lessen van thuis uit te volgen.“Studenten op voorhand videolessen laten volgen, leidt tot betere resultaten omdat ze beter voorbereid naar de colleges komen, en er daar meer ruimte is voor diepgang”, zegt Wouter Hustinx, onderzoekshoofd onderwijsinnovatie bij de PXL. “Ook kan afstandsonderwijs het mobiliteitsprobleem mee helpen oplossen.”
  [naar artikel]
 11. Weyts wil gsm van rijdende truckers laten blokkeren (09/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil de strijd aanbinden met truckchauffeurs die bellen achter het stuur. Weyts wil het
  [naar artikel]
 12. Dierproeven gaan weer in stijgende lijn (01/09/2017 - De Standaard)
  In Vlaanderen zijn vorig jaar bijna een kwart miljoen wetenschappelijke experimenten uitgevoerd op dieren. Het gaat exact om 245.758 dierproeven of meer dan 20.000 per maand, een lichte stijging ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Hij wil het aantal structureel doen dalen en zet in op alternatieven.
  [naar artikel]
 13. "Discriminatie is structureel in België" (10/07/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider4.demorgen-cdn.be/photo/-discriminatie-is-structureel-in-belgie/mruw6lzwhaydgmbuha4c6rsxf43dimq/1497ff2fba13886a5a5365029c8f67af9c9b58c5611b34d8fffb97c591c2ba38/fitwidth_642x0_68030488.jpg?v=pQzp8Fj
  [naar artikel]
 14. Groen wil thuistaal verankeren in onderwijs (21/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Als het van oppositiepartij Groen afhangt, wordt het gebruik van de thuistaal in het Vlaamse onderwijs wettelijk verankerd. “Het gebruik van thuistaal in de klas bevordert de kennis van het Nederlands en de meertaligheid in het algemeen. Er is een brede wetenschappelijke consensus over het nut van thuistaal. Het is hoog tijd om dit in beleid om te zetten”, zegt Groen-parlementslid Elisabeth Meuleman. Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Moedertaal van Unesco dient Meuleman een resolutie in om het gebruik van de thuistaal in het onderwijs wettelijk te verankeren.
  [naar artikel]
 15. Weyts wil gsm rijdende truckers laten blokkeren (09/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil de strijd aanbinden met truckchauffeurs die bellen achter het stuur. Weyts wil het gsm-signaal blokkeren in de cabine.
  [naar artikel]
 16. Weyts wil gsm rijdende truckers laten blokkeren (09/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil de strijd aanbinden met truckchauffeurs die bellen achter het stuur. Weyts wil het gsm-signaal blokkeren in de cabine.
  [naar artikel]
 17. Structureel racisme in België: te veel grenzen overschreden (29/08/2018 - Apache)
  Radiomaakster Layla El-Dekmak blikt in een Facebook-post terug op een woelige week. De racistische incidenten herinneren er haar aan hoe moeilijk samenleven in België wel niet is. Ons land zit met een structureel probleem dat we dringend moeten aanpakken. We publiceren integraal haar post.
  [naar artikel]
 18. Ben Weyts trekt N-VA-lijst in Beersel (29/10/2017 - De Standaard)
  Vlaams minister Ben Weyts trekt de N-VA-lijst in Beersel bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Dat heeft Weyts zondag bekendgemaakt. Bij succes wil Weyts de burgemeesterssjerp omgorden van zodra hij minister af is. Momenteel zit N-VA in de Vlaams-Brabantse gemeente nog in de oppositie.
  [naar artikel]
 19. “Wil Weyts lopende spoorwerven misschien laten stilvallen?” (06/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het zit er opnieuw bovenarms op tussen Vlaams Mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) en zijn federale collega François Bellot (MR). Aanleiding is het investeringsplan voor het spoor, dat volgens Weyts geen voorrang geeft aan de Vlaamse prioriteiten.
  [naar artikel]
 20. Geen structureel probleem werkuren De Lijn (06/04/2019 - De Morgen)
  Bij vervoersmaatschappij De Lijn is er geen structureel probleem van dienstwissels. Uit een screening in april en mei in heel Vlaanderen bleek dat zich slechts bij een half procent van de diensten onregelmatigheden voordoen. Die concentreerden zich op acht van de 64 stelplaatsen, zo meldt De Lijn.
  [naar artikel]
 21. Minister Ben Weyts (N-VA) geeft dodehoekles aan schoolkinderen (10/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De leerlingen van het derde leerjaar van basisschool ‘t Kofschip in Duffel kregen maandagochtend uitleg van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) over de dodehoek. Het bezoek van Weyts kaderde in de campagne ‘Veilig op de weg van Transport en Logistiek Vlaanderen’.
  [naar artikel]
 22. Weyts schiet nieuw vervoersplan van de NMBS af (07/11/2016 - Knack)
  Vlaams mobiliteitsminister Weyts is niet van plan het nieuwe vervoersplan van de NMBS goed te keuren. Sp.a verwijt Weyts 'politieke schizofrenie'.
  [naar artikel]
 23. Weyts: "Van nul beginnen in Oosterweeldossier" (18/01/2017 - De Redactie)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) waarschuwt dat het hele dossier rond de Oosterweelverbinding op de helling komt te staan als de Raad van State het negatieve advies van de auditeur volgt. Voor Weyts blijft het Oosterweeltracé wel het uitgangspunt.
  [naar artikel]
 24. Topkoks vervellen tot Weyts’ toeristische trekpaarden (02/02/2017 - De Standaard)
  ‘Wij gastvrij, jij blij’, zo heet de nagelnieuwe campagne van Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) om het gastronomisch toerisme naar Vlaanderen een boost te geven. Weyts ontpopt zich tot de patroonheilige van de sterrenchefs en de foodies, maar is het sop de kool waard en leveren al die inspanningen ook wat lekkers op?
  [naar artikel]
 25. Weyts en Bellot kibbelen over bevoegdheidsverdeling (12/12/2016 - Knack)
  Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) haalt opnieuw uit naar zijn federale evenknie François Bellot (MR) en diens "blokkeringsfederalisme". De Raad van State spreekt Weyts echter tegen.
  [naar artikel]
 26. Minister Weyts wil striktere regels voor vuurwerk (10/01/2019 - Knack)
  Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil het gebruik van vuurwerk aan banden leggen. Dat zegt hij donderdag in Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen. Eerder hamerde Weyts vooral op voorlichting.
  [naar artikel]
 27. Minister Weyts wil striktere regels voor vuurwerk (10/01/2019 - De Morgen)
  Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil het gebruik van vuurwerk aan banden leggen. Dat zegt hij vandaag in Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen. Eerder hamerde Weyts vooral op voorlichting.
  [naar artikel]
 28. Weyts: 'Terug naar af als uitspraak Oosterweel bevestigd wordt' (13/04/2019 - De Morgen)
  'Als de Raad van State het advies van de auditeurs over Oosterweel volgt, moeten we van nul herbeginnen.' Dat zei Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) in het Vlaams Parlement. Opvallend: ook de meerder-heid had kritiek op Weyts.
  [naar artikel]
 29. Tal van alternatieven, maar toch elke maand 20.000 dierproeven (01/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  In Vlaanderen zijn vorig jaar bijna een kwart miljoen wetenschappelijke experimenten uitgevoerd op dieren. Het gaat exact om 245.758 dierproeven of meer dan 20.000 per maand, een lichte stijging ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Hij wil het aantal structureel doen dalen en zet in op alternatieven. “Een mooi ­voornemen”, zegt GAIA. “Helaas ontbreekt het de minister aan daadkracht.”
  [naar artikel]
 30. Koen Kennis: ‘Elke dag structureel bezig met verkeersveiligheid’ (17/10/2017 - De Standaard)
  Vandaag werd voor de derde keer op drie weken tijd een fietser doodgereden in Antwerpen. ‘We werken elke dag structureel aan de verkeersveiligheid’, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). ‘De oproep voor meer fietsveiligheid valt in dovemansoren’, reageert de Fietsersbond.
  [naar artikel]
 31. Weyts moet nacht in ziekenhuis blijven na flauwte in Vlaams Parlement (22/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams Minister Ben Weyts (N-VA) is vanmiddag tijdens het vragenuurtje in het Vlaams Parlement onwel geworden. Weyts was een vraag van collega
  [naar artikel]
 32. 100 taxi’s protesteren in woonplaats Ben Weyts (25/01/2019 - De Standaard)
  Een honderdtal taxichauffeurs heeft vanochtend vroeg actiegevoerd in Dworp, de woonplaats van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Dat doen ze uit ongenoegen met het taxidecreet, dat binnenkort door het Vlaams Parlement wordt goedgekeurd. Weyts noemt het ‘intimidatie’.
  [naar artikel]
 33. Minister Weyts wil striktere regels voor vuurwerk: “Niet meer toelaten dat mensen en dieren vuurpijlen rond de oren geschoten krijgen” (10/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil het gebruik van vuurwerk aan banden leggen. Eerder hamerde Weyts vooral op voorlichting.
  [naar artikel]
 34. Tal van alternatieven, maar toch elke maand 20.000 dierproeven (01/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Vlaanderen zijn vorig jaar bijna een kwart miljoen wetenschappelijke experimenten uitgevoerd op dieren. Het gaat exact om 245.758 dierproeven of meer dan 20.000 per maand, een lichte stijging ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Hij wil de komende jaren het aantal structureel doen dalen en zet in op alternatieven. “Een mooi voornemen”, zegt Gaia. “Helaas ontbreekt het de minister aan daadkracht.”
  [naar artikel]
 35. Weyts geeft deze vijf logies in Antwerpen financieel steuntje in de rug (13/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vijf logiesuitbaters in de provincie Antwerpen krijgen van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts bijna 190.000 euro subsidies om te investeren in structurele verbeteringen. Weyts wil Vlaanderen zo verder uitbouwen en promoten als “een kwaliteitsvolle en toegankelijke vakantiebestemming”.
  [naar artikel]
 36. Ben Weyts (N-VA) over uitschuiver Jambon: “Het is de heisa niet waard” (04/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Volgens kersvers onderwijsminister Ben Weyts is er meer heisa dan nodig na de uitspraak van Jan Jambon, die donderdagavond verklapte dat hij de begrotingstabellen bewust achterhoudt voor de oppositie. “Ik denk dat de mensen vreemd staan te kijken naar al dit gedoe”, zei Weyts in ‘De Ochtend’ op Radio 1.
  [naar artikel]
 37. Ben Weyts (N-VA) over uitschuiver Jambon: “Het is de heisa niet waard” (04/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Volgens kersvers onderwijsminister Ben Weyts is er meer heisa dan nodig na de uitspraak van Jan Jambon, die donderdagavond verklapte dat hij de begrotingstabellen bewust achterhoudt voor de oppositie. “Ik denk dat de mensen vreemd staan te kijken naar al dit gedoe”, zei Weyts in ‘De Ochtend’ op Radio 1.
  [naar artikel]
 38. De do's-and-don'ts van afstandsonderwijs (17/03/2020 - De Tijd)
  12:41 Nu alle lessen op school zijn opgeschort en ouders massaal thuiswerken, moeten scholen de komende weken in online afstandsleren voorzien. Vijf tips en valkuilen om in het achterhoofd te houden.
  [naar artikel]
 39. VIDEO. Gemeenteraadslid: "Angst is omgeslagen in structureel racisme" (22/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vlak na de aanslagen in Zaventem en Brussel heerste er paniek en angst bij de Belgische bevolking. Maar die angst lijkt het afgelopen jaar omgeslagen in structureel racisme. Dat zegt Mustafa Harraq, gemeenteraadslid (CD&V) in Genk en bijblijfconsulent voor ACV. Hij begeleidt jongeren naar een job en ziet dagelijks dat mensen onverdraagzamer worden.
  [naar artikel]
 40. Vlaams minister Weyts haalt uit naar ‘blokkeringsfederalisme’ (12/12/2016 - De Standaard)
  Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) haalt opnieuw uit naar zijn federale evenknie François Bellot (MR). Enkele maanden geleden kwam het al eens tot openlijke kritiek. Maandag borrelde het ongenoegen van Weyts weer op.
  [naar artikel]
 41. Weyts pleit voor uitdoofscenario voor dolfinarium (24/03/2019 - Knack)
  Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) is er voorstander van het houden van dolfijnen in gevangenschap op termijn te verbieden. Weyts pleit voor een uitdoofscenario en wil daarover het debat starten, zei hij zondag in De Zevende Dag
  [naar artikel]
 42. Weyts pleit voor uitdoofscenario voor dolfinarium (25/03/2019 - Knack)
  Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) is er voorstander van het houden van dolfijnen in gevangenschap op termijn te verbieden. Weyts pleit voor een uitdoofscenario en wil daarover het debat starten, zei hij zondag in De Zevende Dag
  [naar artikel]
 43. Weyts: 'Jan Jambon zou goede minister-president zijn' (09/11/2018 - De Tijd)
  08:25 Wat Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) betreft is huidig minister-president Geert Bourgeois de meest geschikte kandidaat om zichzelf op te volgen. Maar Weyts schuift ook zijn federale par...
  [naar artikel]
 44. Vlaamse begroting op koers voor structureel evenwicht in 2017 (30/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse begroting zit op koers om 2017 af te sluiten met een structureel evenwicht. Dat blijkt uit cijfers van het monitoringcomité, het comité...
  [naar artikel]
 45. Peumans tikt minister Weyts zwaar op de vingers: "Geen enkele inbreuk kan en zal nog worden getolereerd." Weyts schuift schuld door naar De Lijn (22/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans heeft zijn partijgenoot en minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) een vlammende brief gestuurd. In die...
  [naar artikel]
 46. Minister Weyts wil extra controles op roetfilters bij autokeuring (03/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Als het van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) afhangt, moeten de eigenaars van wagens waarbij er tijdens de keuring een vermoeden is van een leeggehaalde roetfilter, eerst naar een erkende verdeler om een attest. Dat meldt het kabinet-Weyts maandag. De minister is ook vragende partij voor strengere Europese normen.
  [naar artikel]
 47. Minister Weyts wil extra controles op roetfilters bij autokeuring (03/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Als het van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) afhangt, moeten de eigenaars van wagens waarbij er tijdens de keuring een vermoeden is van een leeggehaalde roetfilter, eerst naar een erkende verdeler om een attest. Dat meldt het kabinet-Weyts maandag. De minister is ook vragende partij voor strengere Europese normen.
  [naar artikel]
 48. “Ook buschauffeurs van De Lijn mogen naar de wc” (11/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  De sanitaire voorzieningen voor chauffeurs bij De Lijn zijn ondermaats. Dat zegt Joris Vandenbroucke, SP.A-fractieleider in het Vlaams Parlement. Volgens hem zijn er voor chauffeurs van de onderaannemers van De Lijn vaak zelfs geen voorzieningen. “Onaanvaardbaar”, zegt Vandenbroucke. Volgens minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is er echter “geen structureel probleem”.
  [naar artikel]
 49. CD&V niet te spreken over onderwijsplannen Weyts (04/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  CD&V vindt het “not done” dat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) een werkgroep heeft opgericht over de dalende kwaliteit van het onderwijs zonder daarover te overleggen met het parlement. Vlaams Parlementslid Brecht Warnez zegt dat Weyts’ idee wel op steun kan rekenen, maar de manier waarop niet.
  [naar artikel]
 50. Ben Weyts mag ziekenhuis verlaten na plots geheugenverlies (23/02/2017 - De Standaard)
  Vlaams minister Ben Weyts heeft donderdag het ziekenhuis mogen verlaten. De N-VA-minister werd woensdag onwel in het Vlaams Parlement. Weyts zelf herinnert zich niets van het incident.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.