Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 July 2020
06:11 uur

Mediaconcentratie soms ten goede, maar nooit onschuldig

Apache

29/06/2020 - 12:16

In Covid-tijden is meer dan ooit gebleken hoe belangrijk media zijn in ons leven. We leven letterlijk in de media. Onze nieuwshonger was de afgelopen maanden niet te stillen. Kwalitatief, divers en onafhankelijk nieuws is vitaal voor onze democratie. Een pluralistisch medialandschap is daarbij essentieel. 


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Studentenflik heeft zelf nog nooit een pint gedronken (12/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  LeuvenDe 50.000 studenten in Leuven hebben een nieuwe ‘studentenflik’. De 27-jarige Gil Vanommeslaeghe is vanaf nu een aanspreekpunt voor de jongeren én zal het soms rumoerige en zatte uitgaansleven in goede banen leiden. “Maar zelf dronk ik nog nooit”, bekent hij.
  [naar artikel]
 2. De ‘studentenflik’ die nog nooit heeft gedronken: “Je moet zelf niet drinken om te zien wat het kan doen” (12/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  De 50.000 studenten in Leuven hebben een nieuwe ‘studentenflik’. De 27-jarige Gil Vanommeslaeghe is vanaf nu een aanspreekpunt voor de jongeren én zal het soms rumoerige en zatte uitgaansleven in goede banen leiden. “Maar zelf dronk ik nog nooit”, bekent hij.
  [naar artikel]
 3. Sven Gatz ziet geen oplossing voor verregaande mediaconcentratie (14/12/2017 - Apache)
  De Vlaamse mediasector mag dan wel in grote transitie zijn onder druk van internationale spelers, op vlak van concentratie blijft de sector al jaren in hetzelfde bedje ziek. Slechts acht groepen domineren de markt, stelt de Vlaamse mediaregulator. Vlaams Mediaminister Sven Gatz (Open Vld) ziet geen snelle oplossingen voor de volgens hem begrijpelijke mediaconcentratie. “Het
  [naar artikel]
 4. 35 jaar onschuldig in de cel: Amerikaanse krijgt 3 miljoen euro schadevergoeding voor langste onterechte gevangenisstraf (30/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Cathy Woods, een Amerikaanse vrouw, heeft 35 jaar lang onschuldig in de gevangenis gezeten voor een moord die ze nooit had gepleegd. De...
  [naar artikel]
 5. Jarenlang onschuldig in de cel, maar nu dan toch fikse schadevergoeding (01/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Rasoul Ebadi (37), de Iraniër die drie jaar onschuldig in de cel zat voor de dood van Godelieve Degryse (82) in Roeselare, krijgt twee jaar na zijn vrijlating dan toch een schadevergoeding. De minister had eerst beslist van niet, maar na beroep krijgt hij 58.400 euro: een morele schadevergoeding van 50 euro per dag dat hij onschuldig in de cel zat, plus een som om de materiële schade te dekken.
  [naar artikel]
 6. 'Wij zijn niet zomaar onschuldig. Wij zijn bijzonder onschuldig' (12/04/2019 - De Morgen)
  Twee broers uit Borgworm zitten al meer dan veertien jaar in de gevangenis voor een moord die zij niet hebben gepleegd, en wellicht ook nooit is gepleegd. Marco en Francis Gottschalk: twee eenvoudige zielen en een manifeste gerechtelijke dwaling.
  [naar artikel]
 7. Waarom goede doelen uw geld (soms) niet willen (07/04/2019 - De Morgen)
  Als u een deel van uw erfenis wil nalaten aan een goed doel, contacteert u maar beter een goede notaris. Want u moet voldoende schenken én een duidelijk bedrag noemen, want anders kunnen goede doelen zonder pardon weigeren. 'Kom op tegen Kanker weigerde onze 25.000 euro.'
  [naar artikel]
 8. Mysterie van de dag: waarom worden ouderen soms 'verward'? (02/08/2019 - Knack)
  Dementie is een aandoening die we allemaal kennen, maar het kan ook zijn dat iemand plots 'acuut verward' is. Dat is veel minder bekend en absoluut niet zo onschuldig. Wat is er aan de hand?
  [naar artikel]
 9. DSK is heel misschien onschuldig, verkrachting mag dat nooit zijn (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 10. 5x conversaties die je beter nooit via mail voert (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een mailtje naar een collega of vriend(in) op het werk is snel verstuurd. Maar dat mailverkeer is lang niet altijd zo onschuldig als het lijkt....
  [naar artikel]
 11. Deze man zat 39 jaar onschuldig in de gevangenis: "Ik ben niet kwaad, ik heb al genoeg tijd verloren" (06/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Hij heeft de twijfelachtige eer de Amerikaanse gevangene te zijn die het langst onschuldig vastzat. Maar liefst 39 spendeerde Ricky Jackson (59)
  [naar artikel]
 12. 'Ooit worden wij onschuldig verklaard' (13/04/2019 - De Morgen)
  Dit weekend berichtte DM over de broers Gottschalk, die al 14 jaar onschuldig vastzitten. Of het wets-voorstel van senatoren Taelman (Open Vld) en Torfs (CD&V), dat de her- ziening van dergelijke strafzaken eenvoudiger zou maken, in de Kamer komt voor de verkiezingen, is nog maar de vraag.
  [naar artikel]
 13. Lachen met je eigen miserie was nog nooit zo leuk, maar zijn memes wel zo onschuldig? (26/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kermit en Spongebob als achtergrond voor mopjes over depressie, angst en zelfmoordgedachten: mental-healthmemes worden steeds populairder bij...
  [naar artikel]
 14. Deze man vond de clickbait al in 1926 uit. En wat er toen gebeurde geloof je nooit (09/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ook wij bij HLN.be pleiten niet altijd onschuldig, we geven het toe. Maar zeggen dat we de uitvinders zijn van de clickbait, dat is in elk geval de...
  [naar artikel]
 15. Sp.a en Groen eisen meer ondersteuning onafhankelijke journalistiek (31/05/2017 - Apache)
  Beide partijen hekelen de verregaande mediaconcentratie in Vlaanderen. "Er zijn maar twee kranten meer."
  [naar artikel]
 16. Lachen met je eigen miserie was nog nooit zo leuk, maar zijn memes wel zo onschuldig? (23/11/2019 - De Morgen)
  Kermit en Spongebob als achtergrond voor mopjes over depressie, angst en zelfmoordgedachten: mental-healthmemes worden steeds populairder bij jongeren. Maar helpen ze het stigma op te heffen, of bagatelliseren ze juist de problemen?
  [naar artikel]
 17. Waarom het vuurwerk van Rammstein niet onschuldig is (09/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Optredens van Rammstein zijn altijd explosief: verwacht een vuur­spektakel in het Koning Boudewijnstadion. Maar volgens Ignaas Devisch is de act van de Duitse metalband niet zo onschuldig.
  [naar artikel]
 18. Man staat terecht voor 48 jaar oude moord op peuter. Kort na feiten bekende hij, maar politie geloofde hem niet. Nu pleit hij onschuldig (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna een halve eeuw duurde het, maar het zou kunnen dat een nooit opgehelderd moordmysterie in Australië eindelijk een ontknoping krijgt. Cheryl...
  [naar artikel]
 19. A$AP Rocky pleit onschuldig (30/07/2019 - De Morgen)
  In Stockholm is vanmorgen het proces tegen de Amerikaanse rapper A$AP Rocky van start gegaan. De 30-jarige hiphopster wordt aangeklaagd voor slagen en verwondingen, maar heeft bij het begin van het proces onschuldig gepleit.
  [naar artikel]
 20. Cafébazen klappen uit de biecht: "Ze waren bezig op het toilet terwijl hun partners braaf in het café zaten" (17/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een goede cafébaas hoort, ziet en zwijgt. Niet simpel, want een goede cafébaas hoort en ziet heel veel. Van dronkaards die op wc-blokjes zuigen tot vrijende minnaars op het toilet. Een goede cafébaas drinkt ook niet. Niet simpel, want een goede cafébaas blijkt vaak wel te drinken. Maar een goede cafébaas ziet vooral de mens door de eenzaamheid. “Soms ga ik bij een oud vrouwtje zitten en vullen we samen een kruiswoordraadsel in.”
  [naar artikel]
 21. Waarom snurken niet onschuldig is: “Verhoogd risico op diabetes en hartproblemen” (21/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Over snurken wordt vaak lacherig gedaan, maar het is niet ­altijd ­onschuldig. “Snurken kan op een ­onderliggend medisch probleem ­wijzen en dat...
  [naar artikel]
 22. Onschuldig positief, gelukkig kan het (12/04/2019 - De Morgen)
  Toen Alberto Contador in 2010 met zijn zero, zero, zero,... en een besmette biefstuk als uitleg kwam voor een positieve plas werd hij soms geloofd, maar meestal uitgelachen. Vandaag zou hij misschien vrijuit gaan. Net als Charline Van Snick, Jonathan Breyne en Michael Rogers eerder dit jaar.
  [naar artikel]
 23. Tandenknarsen is niet zo onschuldig als je denkt (22/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sta je soms op met vervelende hoofdpijn, een stijve nek en een pijnlijke kaak? Weet dan dat je bijlange na niet de enige bent. De boosdoener:...
  [naar artikel]
 24. Cafébazen klappen uit de biecht: over vrijende minnaars op het toilet, zwart geld en mannen die cava drinken (11/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een goede cafébaas hoort, ziet en zwijgt. Niet simpel, want een goede cafébaas hoort en ziet heel veel. Van dronkaards die op wc-blokjes zuigen tot vrijende minnaars op het toilet. Een goede cafébaas drinkt ook niet. Niet simpel, want een goede cafébaas blijkt vaak wel te drinken. Maar een goede cafébaas ziet vooral de mens door de eenzaamheid. “Soms ga ik bij een oud vrouwtje zitten en vullen we samen een kruiswoordraadsel in.”
  [naar artikel]
 25. Michel overleefde crisette na crisette, maar struikelde uiteindelijk over ‘onschuldig’ VN-pact (18/12/2018 - De Morgen)
  N-VA stapte er eerder al uit, nu biedt premier Charles Michel de koning ook het ontslag van de rest van de regering aan. Hoe kon de “kamikazeploeg” met N-VA, MR, CD&V en Open Vld ‘crisette’ na ‘crisette’ overleven, maar uiteindelijk vallen over een op het eerste zicht onschuldig migratiepact van de Verenigde Naties? Een overzicht.
  [naar artikel]
 26. Markante plekken: het rectoraatsgebouw van de VUB, tempel van de wetenschap (21/12/2018 - VRT NWS)
  In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: het rectoraat van de VUB in Elsene.
  [naar artikel]
 27. 20 jaar geleden belandde hij onschuldig in de cel, maar nu is hij eindelijk vrij: "Ik wist dat ik gewoon geduld moest hebben" (29/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een man die twintig jaar lang volhield dat hij onschuldig in de cel zat, heeft eindelijk gelijk gekregen. Marco Contreras (41) uit het
  [naar artikel]
 28. Markante plekken: de Westerbegraafplaats in Gent (05/01/2018 - VRT NWS)
  In de reeks “Markante plekken” gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud.  Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: de Westerbegraafplaats in Gent.
  [naar artikel]
 29. Markante plekken: de Arenawijk in Deurne (29/12/2017 - VRT NWS)
  In de reeks “Markante plekken” gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud.  Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: de Arenawijk in Deurne bij Antwerpen. 
  [naar artikel]
 30. Zoveel slaap heb je dus nodig voor een goede werkdag (25/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ben jij ook iemand die op het werk soms met moeite wakker blijft? Dan heb jij mogelijk geen goede nachtrust. Professor Johan Verbraecken is...
  [naar artikel]
 31. Markante plekken: een rondleiding door het Justitiepaleis van Brussel (15/12/2017 - VRT NWS)
  In de reeks “Markante plekken” gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud.  Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: het Justitiepaleis van Brussel.
  [naar artikel]
 32. Regi verontschuldigt zich in opmerkelijke boodschap: “Dit hadden we niet mogen doen” (09/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Voor de videoclip van zijn hit ‘Ellie’ liet Regi Penxten een meisje tussen de hyacinten in het Hallerbos huppelen. Daarbij moest ze af en toe onschuldig een bloemetje plukken. Maar dat is helemaal niet zo onschuldig, blijkt nu.
  [naar artikel]
 33. Burgemeester Gdansk overleden na steekpartij (14/01/2019 - De Tijd)
  16:24 De politicus was zondagavond tijdens een bijeenkomst voor goede doelen neergestoken door een man die beweerde onschuldig in de cel gezeten te hebben.
  [naar artikel]
 34. Markante plekken: de Grote Post in Oostende en de tragedie achter het modernistisch meesterwerk (21/09/2018 - VRT NWS)
  In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: het oud gerechtshof van Hasselt.
  [naar artikel]
 35. Markante plekken: van een moord in Gistel tot een abdij in Brugge (04/01/2019 - VRT NWS)
  In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: de Sint-Godelieveabdij in Brugge.
  [naar artikel]
 36. Markante plekken: het provinciaal hof in Brugge (07/12/2018 - VRT NWS)
  In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: het provinciaal hof in Brugge.
  [naar artikel]
 37. Markante plekken: het oud gerechtshof van Hasselt (14/09/2018 - VRT NWS)
  In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: het oud gerechtshof van Hasselt.
  [naar artikel]
 38. Markante plekken: het Provinciaal Hof in Brugge (07/12/2018 - VRT NWS)
  In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: het Provinciaal Hof in Brugge.
  [naar artikel]
 39. Markante plekken: het VRT/RTBF Zendstation  in Waver (08/12/2017 - VRT NWS)
  In de reeks “Markante plekken” gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud.  Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: het VRT/RTBF-zendstation in Waver.
  [naar artikel]
 40. Markante plekken: de oude stadsfeestzaal van Mechelen (22/06/2018 - VRT NWS)
  In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: de stadsfeestzaal van Mechelen.
  [naar artikel]
 41. Markante plekken: de mijnkathedraal van Beringen (16/11/2018 - VRT NWS)
  In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: de mijnkathedraal van Beringen bij Genk.
  [naar artikel]
 42. Ghosn pleit onschuldig in rechtbank (08/01/2019 - De Tijd)
  07:56 De gevallen Nissan-topman Carlos Ghosn pleitte dinsdag in zijn eerste zitting voor de rechbank in Tokio onschuldig.
  [naar artikel]
 43. Markante plekken: de vergeten scholen van Bulgarije (22/12/2017 - VRT NWS)
  In de reeks “Markante plekken” gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud.  Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: de vergeten scholen van Bulgarije.
  [naar artikel]
 44. Markante plekken: Het districtshuis van Merksem, een tijdmachine naar 1967 (12/01/2018 - VRT NWS)
  In de reeks “Markante plekken” gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud.  Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: het districtshuis van Merksem, bij Antwerpen. 
  [naar artikel]
 45. Markante plekken: de begraafplaats van Laken en de ondergrondse grafgalerijen (30/11/2018 - VRT NWS)
  In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: de begraafplaats van Laken.
  [naar artikel]
 46. Verdachte terreuraanslag Manhattan pleit onschuldig (29/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De verdachte van de aanslag van 31 oktober in New York heeft gisteren onschuldig gepleit op alle 22 aanklachten die hem ten laste worden gelegd. 
  [naar artikel]
 47. Markante plekken: hoe zou het nog zijn met het Amerikaans Theater? (02/03/2018 - VRT NWS)
  In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: het Amerikaans Theater op de Heizel in Brussel. 
  [naar artikel]
 48. Markante plekken: het Kursaal in Oostende, een modernistische parel uit 1953 (02/02/2018 - VRT NWS)
  In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: het kursaal in Oostende. 
  [naar artikel]
 49. Markante plekken: hoe zou het nog zijn met het Amerikaans Theater? (02/03/2018 - VRT NWS)
  In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: het Amerikaans Theater op de Heizel in Brussel. 
  [naar artikel]
 50. Markante plekken: Een eerste blik in het gerestaureerde Gruuthusemuseum in Brugge (26/01/2018 - VRT NWS)
  In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: het Gruuthusemuseum in Brugge. 
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.