Horeca-ondernemingen hebben minder schrik gekregen voor een faillissement, al ligt het risico er nog steeds beduidend hoger dan elders. Dat blijkt... [naar artikel]
KBC houdt rekening met ruim 1 miljard euro bijkomende kredietverliezen als rechtstreeks gevolg van de coronacrisis. De bank, een van... The post Vrees voor golf aan wanbetalingen bij winkels en horeca appeared first on Business AM. [naar artikel]
Heel wat horeca-uitbaters uit de Vlaamse Ardennen zijn bang voor een faillissement nu de Ronde van Vlaanderen niet doorgaat door het coronavirus. Sommige zaken halen al hun inkomsten uit het wielervoorjaar met als absolute uitschieter de Ronde. Maar die inkomsten zien ze nu in het water vallen. [naar artikel]
Het Nederlandse horeca-uitzendbureau Mise en Place heeft het faillissement aangevraagd. Het bureau, dat studenten uitstuurde naar horecabedrijven, was ook in Belgisch-Limburg actief. [naar artikel]
De horeca in de provincie Antwerpen heeft het lastig om personeel te vinden. Er werkt nog steeds ruim 6% minder personeel in de sector dan voor de coronacrisis. In de groot- en kleinhandel, en dan vooral de voedingswinkels, is de tewerkstelling dan weer met bijna 7% gestegen. Dit blijkt uit een onderzoek van Acerta, een specialist in personeelszaken. [naar artikel]
Graspop Metal Meeting in Dessel is in aantocht en dat betekent dat er volgende week weer tienduizenden metalheads afzakken naar de Kempense gemeente. Ook de plaatselijke horeca pikt daarvan z’n graantje mee en treft de nodige voorbereidingen, van een heus Graspop-menu tot uitgebreidere openingsuren. “Onze omzet gaat dat weekend mooi de hoogte in.” Al klinkt er ook gemor. “Ik vrees dat er elk jaar minder en minder festivalgangers naar het centrum zullen komen.” [naar artikel]
Brussel Horeca verwacht dat ongeveer dertig procent van de Brusselse restaurants de boeken zal moeten neerleggen omwille van de coronacrisis. [naar artikel]
De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met flinke minnen geopend, in navolging van forse koersverliezen in Europa. De onrust over een mogelijk faillissement van de Chinese vastgoedreus Evergrande waaide over vanuit Azië. Wat is er precies aan de hand? [naar artikel]
De Europese beurzen zijn met verliezen van meer dan 1 procent aan de nieuwe week begonnen. De onrust over een mogelijk faillissement van de Chinese vastgoedreus Evergrande waaide over vanuit Azië. Wat is er precies aan de hand? [naar artikel]
De sluiting van de horeca in Nederland leidt tot zenuwachtigheid in de Limburgse grensgemeenten. De vrees leeft dat Nederlanders zullen uitwijken naar cafés en restaurants in ons land, maar grenscontroles zijn voorlopig niet aan de orde. [naar artikel]
Brussel Horeca verwacht dat ongeveer dertig procent van de Brusselse restaurants de boeken zal moeten neerleggen vanwege de coronacrisis. [naar artikel]
Er werken in de provincie Antwerpen nog steeds ruim 6% minder mensen in de horeca dan voor de coronacrisis. In de groot- en kleinhandel is de tewerkstelling dan weer met bijna 7% gestegen. Dat blijkt uit een onderzoek van Acerta, een specialist in personeelszaken. [naar artikel]
De horeca is een van de meest winstgevende sectoren van de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit de kmo-barometer van ondernemersorganisatie Unizo en het handelsinformatiekantoor Graydon. Maar de kans op een faillissement blijf groot. [naar artikel]
01:00 Na de heropening zal een kwart van de horecazaken nog flirten met het faillissement. [naar artikel]
Federaties van de horeca, beautysector, eventsector en de foorkramers hebben woensdag in de Commissie Economie van de Kamer aan de alarmbel getrokken. Ze vragen perspectief en duidelijkheid over heropening en waarschuwen voor een golf aan faillissementen. “Het enige vooruitzicht voor ons is het uitzicht op faillissement. Het is hoog tijd dat we hulp krijgen en gehoord worden.” [naar artikel]
Ook als de horeca op 8 juni mag heropenen, dreigt voor een kwart van de zaken een faillissement. Van de centrumsteden zitten Hasselt en vooral Genk in de gevarenzone. In Genk zijn 68,8 procent van de horecazaken in de problemen gekomen door de coronacrisis, in Hasselt 55,3 procent. [naar artikel]
HasseltTournée Minérale heeft dit jaar minder verlies berokkend aan de horeca en de drankenhandelaars dan vorig jaar. Eén op de drie zaken noteert een omzetverlies te wijten aan de campagne. [naar artikel]
Een studie van de universiteit van Stanford in Californië die recent gepubliceerd werd in Nature, wijst vooral naar de horeca als bron van coronabesmettingen. “Het is niet de enige studie die dat zegt”, reageert biostatisticus Geert Molenberghs. “Telkens gaat het in dezelfde richting: horeca.” [naar artikel]
Een Amerikaanse studie die onlangs gepubliceerd werd in Nature wijst vooral naar de horeca als bron van coronabesmettingen. “Het is niet de enige studie die dat zegt”, reageert biostatisticus Geert Molenberghs. “Telkens gaat het in dezelfde richting: horeca.” [naar artikel]
In de horeca groeit de vrees voor een personeelstekort. Door de lange sluiting van cafés en restaurants zocht heel wat personeel in de horeca ander werk. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) komt met een actieplan. [naar artikel]
Zorgkoepel Zorgnet-Icuro vreest dat de maatregelen die het Overlegcomité vanavond nam onvoldoende zullen zijn om een kentering in de slechte cijfesr teweeg te brengen. Vanuit werkgeverszijde en de federatie Horeca Vlaanderen wordt eveneens overwegend negatief gereageerd, maar om andere redenen. Matthias Decaluwé van Horeca Vlaanderen is snoeihard voor de ‘symboolmaatregelen’ in horeca. Hij heeft het over ‘een de facto economische sluiting’. [naar artikel]
FNG-topman Paul Lembrechts wil morgen aan het personeel meedelen of er vers geld is gevonden om de modegroep en zijn keurmerk Brantano te redden.... [naar artikel]
De maand juli was geen onverdeeld succes voor de horecasector. Dat blijkt uit een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen. Iets minder dan een op de twee horecazaken (46 procent) spreekt over een omzetverlies ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Eén op de drie (33 procent) zag dan weer een omzetstijging. "Het beeld is bijna even wisselvallig als het weer van deze eerste vakantiemaand", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.