Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
16:09 uur

'De lokale beenhouwer kan niet zonder Facebook'

De Tijd

29/06/2020 - 19:03

19:00 Reuzen als Coca-Cola en Starbucks stoppen dan wel voorlopig met betalende advertenties, toch moet Facebook volgens experts niet wanhopen. 'Qua bereik en prijs blijft het incontournabel.'


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Consument haalt steeds vaker zijn vlees bij lokale beenhouwer of boer (12/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  HasseltHet schandaal rond de slachthuisgroep Verbist zet consumenten aan om hun vlees elders te kopen, bij de kleine lokale beenhouwer of rechtstreeks bij de boer. “De mensen eten minder, maar ook beter vlees”, zegt Koen Vandevelde, slager en voorzitter van Koninklijke Hasseltse Slagersbond.
  [naar artikel]
 2. Een dag in het spoor van Bart De Wever: bij de beenhouwer kon er nog gelachen worden (26/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Hij ging joggen, zette de lokale beenhouwer op stelten en bleef op het eind van de dag veruit Vlaanderens populairste politicus. Toch was Bart De Wever ondanks de persoonlijke overwinning groots in de nederlaag.
  [naar artikel]
 3. Hoe geraak je in de F1 zonder superrijke papa? Dankzij eetfestijnen, tombola’s en een lokale paraplumaker (09/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Hoe geraak je in de Formule 1 als je papa níet Gert Verhulst heet? Met belachelijk veel talent, zoals Stoffel Vandoorne (24). Én met de steun van de bakker, de beenhouwer en de elektricien. Tientallen ­West-Vlaamse zelfstandigen droegen een steentje bij om de droom van kleine Stoffel waar te maken. “Zonder al die tombola’s en recepties had hij nooit in een wagen gezeten.”
  [naar artikel]
 4. Beenhouwer wordt beleggingsadviseur en fraudeert voor 11 miljoen euro (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is vandaag een zaak van grootschalige fraude en oplichting behandeld. Een voormalige beenhouwer die
  [naar artikel]
 5. VIDEO. Beenhouwer slaat met bloederig vlees in gezicht van veganisten (08/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een beenhouwer heeft op een markt in het Engelse Leeds een aantal veganisten met bloederig vlees op de oren geslagen. Letterlijk. Het incident werd...
  [naar artikel]
 6. Van Damme wil zijn imago van 'beenhouwer' kwijtraken (11/04/2019 - De Morgen)
  'Beenhouwer, slachter, varken...' KV Mechelen-middenvelder Joachim Van Damme (23) is na zijn aanslag op de enkel van Anderlechtspeler Ibrahima Conté de meest verguisde speler in eerste klasse. 'Ik wil van dat imago af.'
  [naar artikel]
 7. Sergio Ramos evenaarde record tegen Deportivo, maar daar zal de "beenhouwer van Madrid" niet heel fier op zijn (22/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sergio Ramos in een record rijker. De 31-jarige Spanjaard, op de sociaalnetwerksites geregeld omgedoopt tot de '"beenhouwer van Madrid", kreeg
  [naar artikel]
 8. Neen, Facebook luistert u niet af (want ze weten al alles over u) (21/01/2019 - VRT NWS)
  Denkt u ook dat Facebook gesprekken afluistert om u daarna te bestoken met een persoonlijke advertentie? U bent niet alleen. Maar uit een experiment van het Canvas-programma "Facebook en ik" blijkt dat niet te kloppen. Facebook weet genoeg over u, ook zonder toegang tot uw microfoon.
  [naar artikel]
 9. Deze Kempense beenhouwer aast op erkenning van zijn vijfde streekproduct (04/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Beenhouwer Jef Janssens (75) uit Mol-Rauw, de koning van de streekproducten, broedt op een vijfde erkenning. Hij verkoopt al vier streekproducten, waaronder zijn bekende zwarte pensen, maar wil nu ook een aanvraag voor zijn ossenvlees indienen.
  [naar artikel]
 10. Vrijspraak politieman met racistische praat op Facebook: binnendienst en tuchtstraf (11/01/2017 - De Standaard)
  De agent van de Gentse lokale politie die dinsdag vrijgesproken werd nadat hij op Facebook racistische opmerkingen had gemaakt en zwarten had vergeleken met apen, oefent binnendienst uit en heeft een tuchtstraf gekregen. Dat meldt de lokale politie in een bericht op Facebook.
  [naar artikel]
 11. Slager met pistool bedreigd in Hoboken, maar hij geeft niet toe: overvallers moeten zonder buit afdruipen (27/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Antwerpsesteenweg in Hoboken is een beenhouwer maandagnamiddag bedreigd met een pistool. Omdat hij duidelijk maakte dat hij niet zou...
  [naar artikel]
 12. Hoe zit het met uw privacy op Facebook? (12/10/2017 - VRT NWS)
  In Brussel is vandaag het proces gestart van de privacycommissie tegen Facebook. De commissie vindt dat Facebook duidelijker moet zijn over welke gegevens het van ons verzamelt, en wat ze daar mee doet. Want volgens de commissie verzamelt Facebook nog te vaak onze gegevens zonder dat we dat beseffen. Weet u welke gegevens Facebook over u heeft en welke niet? Test het hier.
  [naar artikel]
 13. Een maand zonder Facebook: dit doet het met jouw leven (03/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is nu ook wetenschappelijk bewezen: zonder Facebook houd je meer tijd over en ben je gelukkiger. Onderzoekers namen de proef op de som en...
  [naar artikel]
 14. Dit dorpje staat in rep en roer door opvallende stunt met naaktmodel van de lokale beenhouwer (02/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Reclame is reclame, in welke vorm dan ook. Dat moet slager Darren Gerrand gedacht hebben. De Australiër pakte uit met een wel heel opvallende stunt met een naaktmodel. De inwoners van het dorpje Lancelin wisten niet wat ze meemaakten.
  [naar artikel]
 15. Facebook gebruikte zonder toestemming e-mailcontacten van 1,5 miljoen gebruikers (18/04/2019 - VRT NWS)
  Een nieuw schandaal brengt Facebook opnieuw in verlegenheid. De socialemediagigant verzamelde de e-mailcontacten van 1,5 miljoen gebruikers, zonder hun toestemming. Iemand die voor het eerst op Facebook inlogde, kreeg de vraag of zijn e-mailadres opgeslagen mocht worden. Als dat gebeurde, kreeg Facebook ook ongevraagd inzage in de e-mailcontacten van die persoon en sloeg die vervolgens op hun eigen server op.
  [naar artikel]
 16. Facebook blokkeerde 37 pagina's en 9 accounts bij lokale verkiezingen (31/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sociaalnetwerksite Facebook heeft in de periode rond de Belgische lokale verkiezingen van 14 oktober 37 pagina's en 9 accounts offline gehaald. Dat...
  [naar artikel]
 17. Facebook wil niet verward worden met Facebook (05/11/2019 - De Morgen)
  Facebook heeft een nieuw logo. Facebook wil namelijk niet dat mensen het verwarren met Facebook. Anders gezegd: het bedrijf Facebook heeft een nieuwe huisstijl, omdat het wil dat mensen weten dat het meer is dan alleen de gelijknamige profielensite waar het ooit mee is begonnen.
  [naar artikel]
 18. 'Hoe meer posts je verwijdert, hoe meer Facebook over je weet' (29/03/2018 - Knack)
  Zal Facebook na een zoveelste datalek tot de orde worden geroepen? 'Facebook heeft veel lobbygeld. Daarom zijn lokale beleidsmakers terughoudend om het bedrijf tegen de schenen te schoppen', zegt technologiesocioloog Ben Caudron (Erasmushogeschool Brussel).
  [naar artikel]
 19. Rusland dreigt Facebook af te sluiten (26/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook dreigt in Rusland te worden geblokkeerd. Volgens de lokale toezichthouder Roskomnadzor houdt het bedrijf achter de dienst zich nu niet aan...
  [naar artikel]
 20. Facebook pakt wraakporno aan (maar speurt er niet actief naar) (05/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook neemt binnenkort maatregelen om te voorkomen dat ongewenste naaktfoto's zonder toestemming verspreid worden via de sociaalnetwerksite of
  [naar artikel]
 21. Rusland dreigt ermee Facebook af te sluiten (26/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook dreigt in Rusland te worden geblokkeerd. Volgens de lokale toezichthouder Roskomnadzor houdt het bedrijf achter de dienst zich nu niet aan...
  [naar artikel]
 22. Rusland dreigt met afsluiten Facebook (26/09/2017 - VRT NWS)
  Facebook dreigt in Rusland te worden geblokkeerd. Volgens de lokale toezichthouder Roskomnadzor houdt het bedrijf achter de dienst zich nu niet aan de Russische regels over dataopslag.
  [naar artikel]
 23. Rusland dreigt met afsluiten Facebook (26/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Facebook dreigt in Rusland te worden geblokkeerd. Volgens de lokale toezichthouder Roskomnadzor houdt het bedrijf achter de dienst zich nu niet aan de Russische regels over dataopslag.
  [naar artikel]
 24. Facebook gaat aandeel dan toch niet splitsen (23/09/2017 - De Tijd)
  08:26 Het plan van de sociale netwerksite Facebook om een aparte aandelenklasse zonder stemrecht te creëren, gaat niet door, zo liet CEO Mark Zuckerberg vrijdagavond weten. De mede-oprichter van Faceboek ov...
  [naar artikel]
 25. Facebook laat u binnenkort klikken zonder handen (25/09/2019 - De Tijd)
  10:16 Straks mogen muis en aanraakscherm bij het afval. Klikken en swipen doet u dan zonder handen, gewoon door eraan te denken. Facebook heeft een start-up gekocht die dat mogelijk maakt.
  [naar artikel]
 26. Agenten moeten racisme op Facebook signaleren (04/08/2016 - De Standaard)
  De politietop roept de lokale politie op sneller pv’s uit te schrijven als ze in hun vrije tijd ‘te gortige reacties’ tegen­komen op Facebook.
  [naar artikel]
 27. Privacycommissie trekt opnieuw ten strijde tegen Facebook: proces start in Brussel (12/10/2017 - VRT NWS)
  In Brussel is het proces gestart van de privacycommissie tegen Facebook. De commissie vindt dat Facebook duidelijker moet zijn over welke gegevens het van ons verzamelt, en wat ze daar mee doet. Want volgens de privacycommissie verzamelt Facebook nog te vaak onze gegevens zonder dat we dat beseffen. Het is bijvoorbeeld niet altijd duidelijk wanneer we daarvoor de toestemming geven. 
  [naar artikel]
 28. Facebook-aandeel krijgt klappen na schandaal rond datamisbruik (19/03/2018 - Knack)
  Het aandeel van Facebook heeft maandag een stevige klap gekregen, nadat was uitgelekt dat een politieke adverteerder de persoonlijke gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers verzamelde zonder hun goedkeuring.
  [naar artikel]
 29. Dochter (18) klaagt ouders aan: “Foto’s zonder mijn toestemming op Facebook gezet” (14/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Heeft u ooit al schattige babyfoto’s van uw kinderen op Facebook gepost? Toch maar goed opletten, want het kan u duur te staan komen. Zo heeft een achttienjarig meisje uit Oostenrijk haar ouders aangeklaagd omdat die zonder haar toestemming babyfoto’s op hun Facebook-account hadden gepost.
  [naar artikel]
 30. Dochter (18) klaagt ouders aan: “Foto’s zonder mijn toestemming op Facebook gezet” (14/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Heeft u ooit al schattige babyfoto’s van uw kinderen op Facebook gepost? Toch maar goed opletten, want het kan u duur te staan komen. Zo heeft een achttienjarig meisje uit Oostenrijk haar ouders aangeklaagd omdat die zonder haar toestemming babyfoto’s op hun Facebook-account hadden gepost.
  [naar artikel]
 31. Facebook verwijderde 37 pagina's bij gemeenteraadsverkiezingen (31/01/2019 - Knack)
  Sociaalnetwerksite Facebook heeft in totaal 37 pagina's en 9 accounts offline gehaald in de periode rond de Belgische lokale verkiezingen van 14 oktober. Dat blijkt uit een verslag van Facebook over hoe het de Europese richtlijn naleeft rond desinformatie, dat door de Europese Commissie gepubliceerd werd.
  [naar artikel]
 32. Hoe het komt dat Facebook steeds minder vrienden maakt (22/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Als Facebook nog hoop had dat het dataschandaal rond Cambridge Analytica zou koelen zonder blazen, dan mag het die hoop opbergen. Na het miljardenverlies van de afgelopen dagen is er nu ook een aandeelhouder die een schadevergoeding eist en roepen duizenden gebruikers op om Facebook te verlaten.
  [naar artikel]
 33. Instagram stoot Facebook van de troon bij tieners: "Ze kunnen hun gang gaan zonder dat ouders meekijken" (15/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Belgische jongeren kiezen nu resoluut voor Instagram. Uit cijfers van het analysebureau NapoleonCat blijkt dat meer tieners actief zijn op Instagram dan op Facebook. “Facebook is niet meer cool voor jongeren”, geven sociale media-experts als verklaring. Bij rest van de Belgen is Facebook wel nog dubbel zo populair als Instagram.
  [naar artikel]
 34. IN BEELD. Dit zijn de leukste dilemma’s op dinsdag (14/11/2017 - Metro)
  Dilemma op Dinsdag is het leukste spel om het begin van de week door te komen. Wij hebben daarom op deze toepasselijke dag voor jou de leukste vraagstukken verzameld. Sinds 2013 schotelen de grapjassen achter de Facebookpagina Dilemma op Dinsdag ons elke week een heerlijk dilemma voor. Het concept is simpel: je krijgt twee situaties voorgeschoteld die even (on)aantrekkelijk zijn en je móét kiezen. Ideaal om te weten waar de prioriteiten van je crush, familieleden of vrienden liggen. 1 of 20 Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Lees ook : Hartverscheurende festivaldilemma’s
  [naar artikel]
 35. Jarigen op Facebook zijn de beste fondsenwervers (17/07/2019 - De Morgen)
  Steeds meer Facebook-gebruikers vragen hun vrienden om geen cadeau te kopen, en in de plaats een goed doel te steunen. Artsen zonder Grenzen kreeg zo sinds begin dit jaar al 75.000 euro binnen, met dank aan 4.000 Belgische jarigen — en dat zonder één fondsenwerver de straat op te sturen.
  [naar artikel]
 36. Hier vind je amper een bakker of beenhouwer: zo tevreden is jouw gemeente over het winkelaanbod (24/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wie nabijheid van winkels als criterium hanteert bij de zoektocht naar een nieuwe woonplaats, moet zeker Wijnegem, Olen of Kapellen in overweging nemen. Hulshout, Rumst en zeker Sint-Amands vallen dan sowieso uit de boot. In die laatste gemeenten zijn de inwoners namelijk het minst te spreken over het winkelaanbod. In Sint-Amands is de laatste beenhouwer een jaar geleden dichtgegaan. Wij gingen er winkelen en stelden vast dat de “Winkelstraat” haar naam geen eer aandoet. Bekijk hieronder hoe het in jouw gemeente zit.
  [naar artikel]
 37. Timothy Garton Ash over fake news en onpartijdigheid: 'Facebook kan zonder politieke reclame' (24/04/2018 - Knack)
  De overheid moet niet kunnen beslissen wat waar is en wat niet, vindt de Britse historicus en auteur Timothy Garton Ash. 'Wie volledige transparantie wil over de algoritmen van Facebook, zet de deur open voor het Rusland van Poetin.'
  [naar artikel]
 38. Jim Carrey: "Verwijder Facebook, want ze doen aan kapitalisme zonder geweten" (07/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jim Carrey (56) is niet blij met het feit dat Facebook profijt maakte bij de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen in 2006. Daarom...
  [naar artikel]
 39. Facebook blokkeerde 37 pagina’s en 9 accounts bij Belgische lokale verkiezingen (31/01/2019 - Metro)
  Sociaalnetwerksite Facebook heeft in de periode rond de Belgische lokale verkiezingen van 14 oktober 37 pagina’s en 9 accounts offline gehaald. Dat blijkt uit een verslag van Facebook over hoe het de Europese richtlijn naleeft rond desinformatie, dat door de Europese Commissie gepubliceerd werd. Facebook geeft aan dat een aantal van die geblokkeerde pagina’s en accounts in eerste instantie door Belgische media gesignaleerd werden als potentieel onecht en met de bedoeling om het politiek discours te manipuleren. Onderzoek door Facebook bevestigde dat vervolgens. Facebook benadrukt wel dat het geen links met het buitenland aangetroffen heeft. Voorafgaand aan de Franse presidentsverkiezingen in 2017 verwijderde Facebook meer dan 30.000 valse accounts, zo blijkt ook uit het rapport. Die waren bedoeld om spam, foute informatie of misleidende inhoud te verspreiden. Facebook identificeerde bij het verwijderen van die accounts activiteitspatronen, geen inhoud. Facebook benadrukt proactief te zijn bij het detecteren en verwijderen van valse informatie en hierrond te zullen blijven samenwerken. Tijdens het tweede en derde kwartaal van vorig jaar haalde Facebook respectievelijk 800 miljoen en 754 miljoen valse accounts offline. De meerderheid daarvan waren het resultaat van commercieel gemotiveerde spam aanvallen die pogen om in bulk valse accounts te creëren. Van die valse accounts werd 99,6 procent door Facebook verwijderd nog voor er meldingen van gebruikers kwamen. bron: Belga Het bericht Facebook blokkeerde 37 pagina’s en 9 accounts bij Belgische lokale verkiezingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Overvallers bedreigen slager met pistool, maar dat heeft niet het gewenste effect (27/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Antwerpsesteenweg in Hoboken is een beenhouwer maandagnamiddag bedreigd met een pistool. Omdat hij duidelijk maakte dat hij niet zou...
  [naar artikel]
 41. Facebook sluit belangrijke licentiedeal (21/02/2018 - De Tijd)
  17:10 Door met ICE Services in zee te gaan kunnen Facebook-gebruikers voortaan zonder probleem muziek aan video's toevoegen.
  [naar artikel]
 42. Duitse mededingingswaakhond legt verzamelen gebruikersdata door Facebook aan banden (07/02/2019 - De Morgen)
  Het Bundeskartellamt, de Duitse mededingingswaakhond, verbiedt Facebook om nog langer data uit verschillende bronnen samen te brengen zonder dat gebruikers daarvoor hun vrijwillige toestemming geven. Facebook misbruikt zijn dominante positie, luidt het.
  [naar artikel]
 43. Facebook-aandeel krijgt klappen na schandaal rond datamisbruik (19/03/2018 - VRT NWS)
  Facebook krijgt klappen op de beurs. Het aandeel zakt met meer dan 7 procent nadat is uitgelekt dat een politieke adverteerder de persoonlijke gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers verzamelde zonder hun goedkeuring.
  [naar artikel]
 44. Frontale aanval Snapchat op Facebook: inloggen op andere apps mogelijk, zónder het delen van al je data (15/06/2018 - De Morgen)
  Het inloggen bij sites en apps via Facebook of Google krijgt binnenkort gezelschap van een nieuwe mogelijkheid: via het account van Snapchat. Maar dan wel zónder dat alle data gedeeld worden.
  [naar artikel]
 45. Facebook zet fotoherkenning in tegen wraakporno (05/04/2017 - De Redactie)
  Facebook neemt binnenkort maatregelen om te voorkomen dat ongewenste naaktfoto's zonder toestemming verspreid worden via de sociaalnetwerksite of de dochterplatformen.
  [naar artikel]
 46. In het spoor van levende koeien in Kieldrecht naar charcuterie in Edegem: “Wij houden de ketting tussen boer en beenhouwer kort” (25/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Hoe reageert de consument op het recente vleesschandaal? En wat doet de slager om de hoek? “Wij houden de ketting tussen boer en beenhouwer al jaren zo kort mogelijk”, reageert slagersfamilie Van Gijsel uit Edegem. “We halen onze runderen bij onze nonkel Mon.” Uw krant volgde het spoor van levende koeien in Kieldrecht naar charcuterie in Edegem.
  [naar artikel]
 47. Politie: 'Wees voorzichtig met kinderfoto's op Facebook' (07/04/2019 - De Morgen)
  Een grappig of schattig kiekje van je koter op Facebook plaatsen? Niet zonder gevaar. De federale politie vraagt nog eens uitdrukkelijk om voorzichtig te zijn bij het verspreiden van foto's van je kinderen via sociale media.
  [naar artikel]
 48. Facebook-berichten onterecht als nepnieuws aanduiden, doe je niet zonder gevolgen (22/08/2018 - De Morgen)
  Facebook wil nepnieuws zo snel mogelijk ontkrachten of verwijderen. Gebruikers die berichten als nep markeren omdat ze het niet eens zijn met een bericht, vormen een bedreiging in die strijd. Een reputatiescore moet zulke gebruikers stokken in de wielen steken.
  [naar artikel]
 49. ‘Online daten lijkt steeds meer op daten in de echte wereld' (14/02/2020 - De Tijd)
  18:07 De geplande lancering van de datingapp van Facebook in Europa gaat voorlopig niet door. Maar ook zonder Facebook zit er dynamiek in de online datingmarkt. 'Foto's krijgen concurrentie van videobellen ...
  [naar artikel]
 50. Lokale politie krijgt stroomstootwapens (07/04/2019 - De Morgen)
  Vijfendertig lokale politiezones leiden hun agenten op om met stroomstootwapens te werken. Amnesty International maakt zich daar zorgen over. 'Een stroomstootwapen is niet zonder gevaar.'
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.