Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 July 2020
12:57 uur

Voorzitterstrio brengt zes partijen samen rond onderhandelingstafel

De Standaard

29/06/2020 - 19:21

Een dik jaar na de verkiezingen beweegt wat in de Wetstraat. De voorzitters van MR, Open VLD en CD&V werken aan een startnota en zitten deze week nog samen met N-VA, CDH en SP.A.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zullen N-VA en PS in 2019 samen aan onderhandelingstafel zitten? “Verwacht het onverwachte” (10/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) wil niet uitsluiten dat de N-VA en de PS na de federale verkiezingen van 2019 samen aan de onderhandelingstafel gaan zitten. Maar, trouw aan zijn partijlijn, voegt hij er meteen aan toe dat de twee partijen het in dat geval enkel over confederalisme kunnen hebben.
  [naar artikel]
 2. Zullen N-VA en PS in 2019 samen aan onderhandelingstafel zitten? “Verwacht het onverwachte” (10/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) wil niet uitsluiten dat de N-VA en de PS na de federale verkiezingen van 2019 samen aan de onderhandelingstafel gaan zitten. Maar, trouw aan zijn partijlijn, voegt hij er meteen aan toe dat de twee partijen het in dat geval enkel over confederalisme kunnen hebben.
  [naar artikel]
 3. Syrische regering en oppositie starten directe gesprekken na jaren van oorlog (30/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De strijdende partijen in de Syrische burgeroorlog zitten woensdagmiddag samen aan de onderhandelingstafel om te werken aan een nieuwe grondwet, na...
  [naar artikel]
 4. Koninklijke opdrachthouders Dewael en Laruelle willen “coalition of the willing” rond tafel brengen (06/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De koninklijke opdrachthouders Patrick Dewael (Open VLD) en Sabine Laruelle (MR) willen partijen rond de tafel brengen met het oog op de vorming van een nieuwe regering. Ze willen nog voor maandag - wanneer hun opdracht afloopt - praten over een kadernota rond begroting, socio-economische hervormingen, ethische thema’s en een agenda voor een staatshervorming. Sommige partijen zouden meer tijd vragen voor ze de stap naar de onderhandelingstafel willen zetten.
  [naar artikel]
 5. Coronacrisis brengt PS en N-VA opnieuw rond de tafel (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De coronacrisis brengt ook de partijen in de Wetstraat weer wat dichter bij elkaar. PS en N-VA voeren op dit eigenste moment opnieuw gesprekken om snel een noodregering op de been te brengen. Of dat lukt, moet de komende uren duidelijk worden. Op dit moment wordt er vooral gediscussieerd wat het takenpakket van zo’n corona-coalitie kan zijn, meer dan welke partijen er deel van zullen uitmaken.
  [naar artikel]
 6. Krijgen de informateurs PS, N-VA en andere partijen zondag samen rond de tafel?  (26/07/2019 - VRT NWS)
  Informateurs Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) zouden een ultieme poging doen om zondag een gesprek te organiseren met de partijen die deel kunnen uitmaken van een nieuwe federale regering. Dat bericht staat vrijdag in een aantal kranten en wordt aan Belga bevestigd. Daarbij zouden de N-VA en de PS, de grootste partijen in Vlaanderen en Wallonië, dan voor het eerst samen aan tafel zitten. Rond het gesprek hangt wel nog wat mist. Zo is het onduidelijk wie er allemaal is uitgenodigd en wie er al heeft toegezegd.
  [naar artikel]
 7. Voor één dag haalt de baas het vuilnis op (12/04/2019 - De Morgen)
  Om een etterend sociaal conflict te ontmijnen laat afvalverwerker Ivago leidinggevenden en milieuwerkers een dag in elkaars schoenen lopen. 'Een integer engagement dat beide partijen sterkt rond de onderhandelingstafel', juicht arbeidsmarktexpert Jan Denys het project toe.
  [naar artikel]
 8. ‘De 17 procent kiezers die CD&V overhoudt, komt vooral van ons’ (05/04/2019 - De Morgen)
  ACW-voorzitter Patrick Develtere (49) nam het roer van de christelijke arbeidersbeweging over op het moment dat de zeven politieke partijen al niet meer samen rond de onderhandelingstafel zaten. Dat belet niet dat hij zijn organisatie opnieuw haar rol wil laten spelen. ‘We zijn geen politieke kameleon. 14 procent van alle Vlaamse burgemeesters, schepenen en gemeenteraadsleden zijn van ACW-signatuur, we gaan hen niet loslaten.’ Omgekeerd mag ook de partij haar pollekes kussen met het politieke kapitaal dat ACW aanlevert.
  [naar artikel]
 9. Coronacrisis brengt PS en N-VA opnieuw rond de tafel (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De coronacrisis brengt ook de partijen in de Wetstraat weer wat dichter bij elkaar. PS en N-VA voeren opnieuw gesprekken om snel een regering op de been te brengen. Of dat lukt, moet de komende uren duidelijk worden.
  [naar artikel]
 10. Magnette brengt paars-groen samen (01/12/2019 - De Standaard)
  De paars-groene partijen PS, SP.A Open VLD, MR, Groen en Ecolo hebben dit weekend samen vergaderd, zonder N-VA en CD&V.
  [naar artikel]
 11. Magnette vindt eerste consensus: laagste pensioenen gaan omhoog (19/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De tien partijen die rond de federale onderhandelingstafel zitten, hebben een consensus over de laagste pensioenen. “We willen die voor 370.000 mensen verhogen”, zegt informateur Paul Magnette (PS).
  [naar artikel]
 12. Clement verlaat Genkse onderhandelingstafel, gepakt en gezakt (22/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zoals aangekondigd zat Philippe Clement gisteren samen met het bestuur van Racing Genk. De Genkse T1 arriveerde om 12u30 op de club en draaide rond...
  [naar artikel]
 13. Hamse partijen poseren samen (14/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Ham poseerden alle partijen zondagochtend samen voor een foto. De kiesstrijd is gestreden, en nu wacht iedereen ongeduldig op de uitslagen.
  [naar artikel]
 14. "Verwacht het onverwachte": Bracke sluit onderhandelingen over regering van N-VA en PS in 2019 niet uit (10/06/2018 - De Morgen)
  Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) wil niet uitsluiten dat de N-VA en de PS na de federale verkiezingen van 2019 samen aan de onderhandelingstafel gaan zitten. Maar, trouw aan zijn partijlijn, voegt hij er meteen aan toe dat de twee partijen het in dat geval enkel over confederalisme kunnen hebben.
  [naar artikel]
 15. Samen kerst vieren is eenzaamheid bestrijden, in Deinze gebeurt dat al 26 jaar (25/12/2018 - VRT NWS)
  Kerstmis is traditioneel een feest dat families en vrienden samen rond de feesttafel brengt. Maar dat is niet iedereen gegeven, en eenzaamheid kan rond deze tijd extra zwaar doorwegen. In Deinze kunnen alleenstaanden elk jaar samen van een kerstmaaltijd genieten. Gisteravond schoven 120 mensen aan, en zorgde een 25-koppige ploeg vrijwilligers voor een feestelijke avond. 
  [naar artikel]
 16. Groen en Ecolo vormen een familie, maar zijn het niet over alles eens (24/04/2019 - VRT NWS)
  De partijen Groen en Ecolo vormen samen een fractie in de Kamer en werken op veel vlakken nauw samen, meer dan de andere traditionele partijen boven en onder de taalgrens. Samen hopen ze de grootste politieke familie te worden na de verkiezingen, maar toch verschillen de standpunten van beide partijen op heel wat punten. Hieronder enkele voorbeelden.
  [naar artikel]
 17. Magnette roept paars-groene partijen vanavond samen over budget (04/12/2019 - De Morgen)
  Informateur Paul Magnette (PS) komt vanavond nog samen met de zes paars-groene partijen. Daar zal hij het budgettaire luik van zijn nota’s met hen bespreken. Als die vergadering succesvol blijkt, zal hij de komende dagen nog vergaderingen beleggen, met één of meerdere partijen.
  [naar artikel]
 18. Anderhalve maand na verkiezingen: coalitie in Beerse is rond (03/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De coalitievorming in Beerse is ruim anderhalve maand na de verkiezingen rond. CDE-Vlim.be, de winnaar van de verkiezingen, gaat in zee met BEERSEplus. Beide partijen hebben samen 13 van de 25 zetels. Huidige meerderheidspartij N-VA belandt in de oppositie samen met Groen-Hart voor Beerse en Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 19. Samen wil 'Gents' circulatieplan in Antwerpen (27/10/2017 - De Morgen)
  Na de verontwaardiging over de fietsongevallen in Antwerpen trekken nu ook de politieke partijen voluit de kaart van de verkeersveiligheid. Samen, het collectief rond sp.a en Groen, wil nu ook een circulatieplan invoeren.
  [naar artikel]
 20. Informateurs dwingen alle partijen rond de tafel: nu elkaar nog willen aankijken (27/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het wordt dé topontmoeting sinds de verkiezingen. Dat acht partijen überhaupt samen aan ­tafel zitten, is op zich al een overwinning. Maar veel verwachten ze er niet van. Hoogstens dat de groenen duidelijk maken dat ze niet met paarsgeel in zee gaan.
  [naar artikel]
 21. Nieuwe rakettest brengt crisis tot “kritiek punt” (29/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe Noord-Koreaanse rakettest, waarmee Pyongyang een ballistische raket het Japanse luchtruim inschoot, heeft de crisis rond het geïsoleerde land tot “een kritiek punt” gebracht. Dat zegt het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag, dat oproept tot kalmte en een terugkeer naar de onderhandelingstafel.
  [naar artikel]
 22. Afgelopen weekend te diepe wonden geslagen (12/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Nadat de CD&V maandagavond de onderhandelingstafel verliet, zaten de vier meerderheidspartijen gisteren opnieuw samen om alsnog akkoorden te sluiten over de begroting 2017, de hervorming van de vennootschapsbelasting, de invoering van een meerwaardebelasting en - gisteren door Open Vld op de regeringstafel gelegd - het fiscaal stimuleren van beleggingen in aandelen om zo onze economie te stimuleren. Crisis voorbij? Dat weten we nog zo niet. De aversie bij de andere partijen en nog het meest bij Open Vld voor de CD&V zit diep.
  [naar artikel]
 23. Rekeningrijden: de duivel zit in de details (23/03/2019 - De Tijd)
  01:20 De invoering van een slimme kilometerheffing wordt een belangrijk dossier op de onderhandelingstafel van de volgende Vlaamse regering. Nagenoeg alle partijen ervoor gewonnen, maar er zijn nog heel wat...
  [naar artikel]
 24. Geens legt staatshervorming op tafel, en brengt zo N-VA weer in het spel: Dewael en Laruelle lijken uitgespeeld op Vivaldi (07/03/2020 - Express)
  Een partijbureau van maandag zal geen doorbraak brengen: kopstuk Koen Geens (CD&V) legt met nadruk een staatshervorming op de onderhandelingstafel. En wie moet dan mee aan tafel? Juist, N-VA. In het nieuws: Na weken van ‘mutisme’ kwam er toch een beetje duiding vanuit kringen rond de twee koninklijke opdrachthouders. Die voerden heel de week de […] The post Geens legt staatshervorming op tafel, en brengt zo N-VA weer in het spel: Dewael en Laruelle lijken uitgespeeld op Vivaldi appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Brusselse partijen stellen regeerakkoord voor, "Sven Gatz vervangt Guy Vanhengel als minister” (17/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Brussel hebben de drie Franstaligen partijen PS, Ecolo en DéFi samen met de drie Nederlandstalige partijen Groen, Open Vld en one.brussels-sp.a...
  [naar artikel]
 26. Iedereen tegen Di Rupo (28/03/2019 - De Morgen)
  Hij is nog niet eens eerste minister, maar nu al lijkt iedereen Elio Di Rupo rauw te lusten. Midden in de delicate begrotingsdiscussie wordt de formateur langs alle kanten belaagd. Werkgevers en vakbonden zetten de PS-voorzitter met tegengestelde eisen het mes op de keel, terwijl de oppositie maar ook de partijen rond de onderhandelingstafel met scherp schieten. 'Allen tegen Di Rupo' lijkt dezer dagen het motto.
  [naar artikel]
 27. China roept alle partijen op om te onderhandelen over Noord-Koreaanse crisis (06/08/2017 - Knack)
  China en Noord-Korea hebben vandaag bilaterale gesprekken gevoerd in de Filipijnse hoofdstad Manila. China heeft alle partijen in de Noord-Koreaanse crisis opgeroepen om terug aan de onderhandelingstafel te gaan zitten om ervoor te zorgen dat Noord-Korea stopt met zijn nucleair wapenprogramma.
  [naar artikel]
 28. 'Beperk export kinderbijslag' (11/04/2019 - De Morgen)
  Geef Poolse kinderen van ouders die in ons land werken minder kindergeld. Het voorstel uit de brexit-top komt nu ook op de Vlaamse onderhandelingstafel. Maar het brengt amper iets op. 'Het gaat om het principe', klinkt het bij de N-VA.
  [naar artikel]
 29. N-VA is dubbel zo rijk als CD&V en heeft meer vermogen dan álle Nederlandse partijen samen (24/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  N-VA is rijker dan alle Nederlandse partijen bij elkaar. Dat blijkt uit een studie van politicoloog Jef Smulders (KU Leuven). “Partijen worden in België rijkelijk gesubsidieerd”, zegt hij.
  [naar artikel]
 30. Paars-groene partijen zitten vanavond samen over budget (04/12/2019 - De Morgen)
  Informateur Paul Magnette (PS) zit vanavond met de zes paars-groene partijen samen over de begroting. Hij legt vijf begrotingsscenario’s op tafel, die al voor de vergadering uitlekten.
  [naar artikel]
 31. Buurtbar aan basisschool brengt de buurt samen (17/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  De buurt rond basisschool De Ark langs de Tiensesteenweg in Kessel-Lo viert vrijdag de officiële opening van een nieuw buurtproject. De school opent samen met mensen met een beperking van Alvinnenberg en Ave Regina iedere vrijdag ‘Bar Michotte’.
  [naar artikel]
 32. Nederland wil Rusland aan onderhandelingstafel over MH17 (27/09/2018 - De Morgen)
  De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok heeft tegen zijn Russische collega-minister Sergej Lavrov gezegd naar de onderhandelingstafel te komen om te praten over de ramp met vlucht MH17.
  [naar artikel]
 33. Nederland wil Rusland aan onderhandelingstafel over MH17 (27/09/2018 - Knack)
  De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok heeft tegen zijn Russische collega Minister Sergej Lavrov gezegd naar de onderhandelingstafel te komen om te praten over de ramp met vlucht MH17.
  [naar artikel]
 34. Europese radicaal-rechtse partijen komen samen in Milaan (18/05/2019 - VRT NWS)
  Een delegatie van Vlaams Belang was vandaag aanwezig in de Italiaanse stad Milaan, samen met elf andere radicaal-rechtse partijen uit evenveel Europese lidstaten. De partijen hielden een grote bijeenkomst in de aanloop naar de Europese verkiezingen. Het initiatief ging uit van de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. Hij wil in het Europees Parlement een nieuwe fractie vormen: het Europa van de Naties en de Volkeren. Hij wil daarmee de Europese Unie van binnenuit veranderen.
  [naar artikel]
 35. Lokale partijen hebben het moeilijk bij verkiezingen: “Het zal erop of eronder zijn voor ons op 14 oktober” (26/09/2018 - De Standaard)
  In Nederland haalden de lokale partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen samen ongeveer dertig procent van de stemmen. Zo lieten ze de traditionele nationale partijen ver achter zich. In onze regio lijkt het zo een vaart niet te zullen lopen.
  [naar artikel]
 36. Aan de onderhandelingstafel groeit de ergernis over Open Vld en MR (05/04/2019 - De Morgen)
  Toen formateur Di Rupo (PS), Alexander De Croo (Open Vld) en Charles Michel (MR) elkaar donderdagnacht in de ogen keken, werd het pas echt duidelijk hoe diep de kloof tussen de drie partijen is. En de PS vindt maar
  [naar artikel]
 37. China: "Noord-Korea moet kernprogramma en VS militaire oefeningen stoppen" (08/03/2017 - De Redactie)
  "Dat zou de partijen opnieuw naar de onderhandelingstafel kunnen brengen", zegt de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi.
  [naar artikel]
 38. Informateurs zaten uren rond tafel met zeven partijen: onduidelijkheid over rol van Groen (29/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De informateurs Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (SP.A) hebben woensdagavond enkele uren rond de tafel gezeten met de vertegenwoordigers van zeven partijen. Het gaat om N-VA, PS, MR, CD&V, Open VLD, SP.A en Groen. Na afloop, rond 21.50 uur, legde niemand een verklaring af.
  [naar artikel]
 39. Politieke crisis in Wallonië: Maingain wil samen met Ecolo andere partijen positie doen innemen (16/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  DéFI-voorzitter Olivier Maingain heeft zondagavond aangekondigd dat hij op korte termijn Ecolo gaat uitnodigen om samen een eisenbundel op te stellen, om de andere partijen te dwingen zich te positioneren over het bestuur.
  [naar artikel]
 40. N-VA en PS zaten al samen aan tafel (11/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  N-VA en PS hebben elkaar de voorbije weken dan toch al ontmoet, los van de rondetafels met alle partijen die de federale informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders organiseerden. Behalve een korte ontmoeting van amper een kwartier tussen de PS- en N-VA-voorzitters Elio Di Rupo en Bart De Wever zaten de twee grootste partijen van Vlaanderen en Wallonië nog al samen.
  [naar artikel]
 41. Sociaal protest Chili – President brengt partijen bijeen om uitweg te zoeken uit crisis (22/10/2019 - Metro)
  De Chileense president Sebastián Piñera gaat alle politieke partijen dinsdag bijeenbrengen in de hoop om tot een “sociaal akkoord” te komen. Piñera wil op die manier proberen om een uitweg te vinden voor de sociale crisis die zijn land de voorbije dagen in de greep hield. “Morgen zit ik samen met de voorzitters van de partijen, zowel de regerings- als de oppositiepartijen, om (de situatie) te verkennen en stappen te zetten in de richting van een sociaal akkoord”, aldus Piñera maandagavond in een boodschap aan de natie. Het huidige sociale protest, dat in geweld ontaardde en inmiddels al aan elf mensen het leven kostte, is een reactie op de beslissing van de regering van Piñera om de tarieven voor openbaar vervoer te verhogen. De verhoging is inmiddels opgeschort, maar het protest tegen de sociaal-economische omstandigheden, lage pensioenen en de ongelijkheid in het land gaat door. Maandagavond werd voor de derde nacht op rij nog een avondklok ingesteld. Bron: Belga   Het bericht Sociaal protest Chili – President brengt partijen bijeen om uitweg te zoeken uit crisis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Sociaal protest Chili – President brengt partijen bijeen om uitweg te zoeken uit crisis (22/10/2019 - Metro)
  De Chileense president Sebastián Piñera gaat alle politieke partijen dinsdag bijeenbrengen in de hoop om tot een “sociaal akkoord” te komen. Piñera wil op die manier proberen om een uitweg te vinden voor de sociale crisis die zijn land de voorbije dagen in de greep hield. “Morgen zit ik samen met de voorzitters van de partijen, zowel de regerings- als de oppositiepartijen, om (de situatie) te verkennen en stappen te zetten in de richting van een sociaal akkoord”, aldus Piñera maandagavond in een boodschap aan de natie. Het huidige sociale protest, dat in geweld ontaardde en inmiddels al aan elf mensen het leven kostte, is een reactie op de beslissing van de regering van Piñera om de tarieven voor openbaar vervoer te verhogen. De verhoging is inmiddels opgeschort, maar het protest tegen de sociaal-economische omstandigheden, lage pensioenen en de ongelijkheid in het land gaat door. Maandagavond werd voor de derde nacht op rij nog een avondklok ingesteld. bron: Belga   Het bericht Sociaal protest Chili – President brengt partijen bijeen om uitweg te zoeken uit crisis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. N-VA Denderleeuw gaat in op uitnodiging Vlaams Belang (16/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams Belang, sinds zondag de grootste partij in Denderleeuw, heeft N-VA en andere partijen uitgenodigd aan de onderhandelingstafel. De lokale...
  [naar artikel]
 44. Na rellen tussen jongeren en politie: alle partijen woensdag rond de tafel (27/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Burgemeester Filip Anthuenis (Open VLD) hoopt vandaag met alle betrokken partijen rond de tafel te zitten om de uit de hand gelopen knokpartij aan het KTA van vorige vrijdag te bespreken. Hij wil geen herhaling van wat gebeurd is.
  [naar artikel]
 45. Spanning rond Noord-Korea – Nieuwe rakettest brengt crisis tot “kritiek punt” (29/08/2017 - Metro)
  De nieuwe Noord-Koreaanse rakettest, waarmee Pyongyang een ballistische raket het Japanse luchtruim inschoot, heeft de crisis rond het geïsoleerde land tot “een kritiek punt” gebracht. Dat zegt het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag, dat oproept tot kalmte en een terugkeer naar de onderhandelingstafel. “Druk, sancties, bedreigingen kunnen het probleem niet fundamenteel oplossen”, zegt de woordvoerster van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. “De enige manier om dit op te lossen, is om door middel van dialoog de veiligheidszorgen van alle partijen aan te pakken.” Alleen zo kan “de vicieuze cirkel van nucleaire testen en militaire oefeningen” verlaten worden, luidt het. China is op diplomatiek vlak traditioneel een medestander van Noord-Korea. Na de nieuwe rakettest pleegde de Japanse premier Shinzo Abe al overleg met de Amerikaanse president Donald Trump. Ze kwamen overeen om nieuwe maatregelen te onderzoeken om de druk op Noord-Korea te verhogen. Abe wil ook een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad om nieuwe initiatieven te nemen, die vergadering zou deze middag plaatsvinden. bron: Belga
  [naar artikel]
 46. Een ongenode gast aan de onderhandelingstafel: dit mysterieus clubje heeft ons luchtruim in zijn greep (09/05/2019 - De Morgen)
  De kans dat er morgen een einde komt aan de acties van de luchtverkeersleiders bij Skeyes is klein. Niet zo verwonderlijk, zeggen insiders. Want er zit een ongenode gast aan de onderhandelingstafel: de Gilde van de Luchtverkeersleiders.
  [naar artikel]
 47. “Oud, muf overheidsbedrijf”: N-VA legt privatisering van NMBS op onderhandelingstafel (18/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselN-VA heeft een wetsvoorstel ingediend om de NMBS voor de helft te verkopen. “We willen een oud, muf overheidsbedrijf omvormen tot een klantgerichte organisatie, zoals bpost en Proximus.” De partij legt het voorstel op de federale onderhandelingstafel.
  [naar artikel]
 48. Informateurs zaten enkele uren rond tafel met zeven partijen: onduidelijkheid over rol van Groen in gesprekken (29/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De informateurs Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (SP.A) hebben woensdagavond enkele uren rond de tafel gezeten met de vertegenwoordigers van zeven partijen. Het gaat om N-VA, PS, MR, CD&V, Open VLD, SP.A en Groen. Na afloop, rond 21.50 uur, legde niemand een verklaring af.
  [naar artikel]
 49. Crisis in het centrum: waarom Open Vld een onbestaande ministerpost claimt (15/05/2019 - De Morgen)
  De centrumpartijen CD&V, Open Vld en sp.a hebben alle moeite van de wereld om zich in de kiescampagne te wurmen. Het centrum bloedt leeg, al hoeft dat niet te betekenen dat die partijen geen rol meer spelen aan de onderhandelingstafel.
  [naar artikel]
 50. Relaas van een hallucinant weekend in Wetstraat 10 (16/03/2020 - De Tijd)
  00:21 Twee dagen leek PS-voorzitter Paul Magnette vol overgave aan een noodregering rond de PS en de N-VA te werken. Tot hij de Vlaamse partijen in snelheid nam door samen met de MR en Ecolo weer met een Vi...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.