Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

11 July 2020
12:48 uur

Vijf jaar cel voor ex-premier Fillon in zaak van 'nepjobs'

Knack

29/06/2020 - 19:23

De Franse ex-premier François Fillon en zijn vrouw Penelope zijn schuldig bevonden in de zaak rond fictieve tewerkstelling, een schandaal dat in 2017 zijn poging om president te worden torpedeerde.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vijf voor twaalf voor Fillon en Les Républicains (02/03/2017 - De Redactie)
  De klok tikt voor de rechtse partij Les Républicains en haar kandidaat François Fillon, stelt Frankrijk-kenner Mia Doornaert. "Als Fillon nog lang wacht, dan kunnen ze geen geloofwaardige kandidaat meer hebben en Fillon is niet meer geloofwaardig."
  [naar artikel]
 2. Ex-premier Fillon ruim op kop in voorverkiezingen rechts in Frankrijk - Sarkozy virtueel uitgeschakeld (20/11/2016 - Knack)
  De voormalige Franse premier François Fillon (62) leidt volgens de eerste resultaten de strijd om de presidentskandidatuur bij de rechtse partij 'les Républicains'.
  [naar artikel]
 3. Waarom viseren Franse jihadisten presidentskandidaat Fillon? (19/04/2017 - De Redactie)
  Vijf dagen voor de presidentsverkiezingen heeft de Franse politie een aanslag verijdeld. Mogelijk was de rechtse kandidaat François Fillon het doelwit. Hierbij rijst de vraag: waarom Fillon?
  [naar artikel]
 4. Proces van Franse ex-premier Fillon begint met procedurekwesties (26/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na een valse start maandag is woensdag in Parijs het proces van ex-premier François Fillon en zijn echtgenote Penelope begonnen met het onderzoek...
  [naar artikel]
 5. Franse ex-premier Fillon en echtgenote vervolgd voor corruptie (23/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De rechters bevelen een proces tegen de voormalige Franse premier François Fillon en zijn echtgenote Penelope. Dat is vandaag vernomen uit...
  [naar artikel]
 6. Franse ex-premier Fillon geeft tekst en uitleg aan onderzoeksrechters (29/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse ex-premier François Fillon heeft zich bij de onderzoeksrechters in Parijs aangeboden in verband met de affaire rond fictief werk dat
  [naar artikel]
 7. Proces tegen ex-toppoliticus Fillon van start: hoe de man die president moest worden sneuvelde door "Penelopegate"  (24/02/2020 - VRT NWS)
  In Parijs verschijnen gewezen toppoliticus François Fillon en zijn vrouw voor de rechter. Ze worden beschuldigd van misbruik van overheidsgeld. Mevrouw Fillon werd jarenlang betaald als zijn parlementair assistente, terwijl ze in werkelijkheid nooit in het parlement kwam. De zaak schudde de presidentsverkiezingen van 2017 door elkaar en leidde tot de ondergang van favoriet François Fillon.
  [naar artikel]
 8. Franse ex-premier Fillon wordt investeerder (22/08/2017 - De Tijd)
  21:39 De presidentiële ambities van François Fillon werden dit voorjaar gefnuikt toen bleek dat hij zijn vrouw betaald had voor fictieve jobs.
  [naar artikel]
 9. Franse premier François Fillon ‘reservekandidaat’ (11/04/2019 - De Morgen)
  Als Barroso alsnog bakzeil haalt in het EU-parlement, dan zou diens Europese Volkspartij (EPP) weleens kunnen teruggrijpen naar de Franse premier Fillon. Maar de vraag luidt of Europa vrede kan nemen met een man die destijds tegen het Verdrag van Maastricht stemde.
  [naar artikel]
 10. Franse ex-premier Fillon en echtgenote doorverwezen naar correctionele rechtbank (23/04/2019 - Metro)
  De rechters bevelen een proces tegen de voormalige Franse premier François Fillon en zijn echtgenote Penelope. Dat is vernomen uit gerechtelijke bronnen. Het koppel wordt naar de correctionele rechtbank doorverwezen. Fillon wordt ervan verdacht dat hij zijn vrouw en kinderen fictief tewerkstelde als parlementair assistent. In het bijna twee jaar durende onderzoek werd hij in verdenking gesteld van “verduistering van overheidsgeld” en van “heling en medeplichtigheid aan misbruik van vennootschapsgoederen”. Ook zou hij zijn verplichtingen niet nagekomen zijn ten aanzien van de autoriteit HATVP (Haute autorité pour la transparence de la vie publique) voor de transparantie van het openbare leven. bron: Belga Het bericht Franse ex-premier Fillon en echtgenote doorverwezen naar correctionele rechtbank verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. François Fillon prijst succesvolle eerste ronde én eigen project (21/11/2016 - Knack)
  De voormalige Franse premier François Fillon noemde de eerste ronde van de open rechtse voorverkiezingen een "opmerkelijk succes". Volgens de gedeeltelijke resultaten haalde Fillon met 44,2 procent de beste score.
  [naar artikel]
 12. Fillon ruim op kop in voorverkiezingen rechts in Frankrijk, Sarkozy uitgeteld (20/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige Franse premier François Fillon (62) leidt de strijd om de presidentskandidatuur bij de rechtse partij 'les Républicains'. Hij heeft
  [naar artikel]
 13. Fillon ruim op kop in voorverkiezingen rechts in Frankrijk, Sarkozy geeft nederlaag toe (20/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige Franse premier François Fillon (62) leidt de strijd om de presidentskandidatuur bij de rechtse partij 'les Républicains'. Hij heeft
  [naar artikel]
 14. Voormalig Frans premier Fillon bij onderzoeksrechters (29/05/2017 - Knack)
  De Franse ex-premier François Fillon heeft zich maandag bij de onderzoeksrechters in Parijs aangeboden in verband met de affaire rond fictief werk die hij zijn echtgenote en twee van zijn kinderen in het Franse parlement zou hebben verschaft.
  [naar artikel]
 15. Fillon ruim op kop in voorverkiezingen rechts in Frankrijk, Sarkozy lijkt uitgeteld (20/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige Franse premier François Fillon (62) leidt volgens de eerste resultaten de strijd om de presidentskandidatuur bij de rechtse partij
  [naar artikel]
 16. Echtgenoot van Fillon in verdenking gesteld (28/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Penelope Fillon, de echtgenote van de Franse rechtse presidentskandidaat François Fillon, is deze avond aangeklaagd door de rechters bevoegd voor
  [naar artikel]
 17. François Fillon wordt gedagvaard, maar trekt zich niet terug (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Franse presidentskandidaat voor Les Républicains, François Fillon, wordt door een rechter gedagvaard in de zaak rond de fictieve tewerkstelling van zijn vrouw en kinderen. Dat heeft Fillon woensdagmiddag bevestigd op een persconferentie. Hij spreekt van een “politieke moord”, maar is niet van plan zich terug te trekken uit de race naar het Elysée.
  [naar artikel]
 18. Juppé verklaart strijd met Fillon geopend, Sarkozy uitgeschakeld (21/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De voormalige Franse premier François Fillon noemde de eerste ronde van de open rechtse voorverkiezingen een “opmerkelijk succes”. Volgens de gedeeltelijke resultaten haalde Fillon met 44,2 procent de beste score. Hij plaatste zich voor de tweede ronde, waar hij het zal opnemen tegen Alain Juppé, die 28,4 procent haalde. Oud-president Nicolas Sarkozy werd derde.
  [naar artikel]
 19. Juppé bereid om Fillon te vervangen (03/03/2017 - De Tijd)
  13:52 De Franse oud-premier Alain Juppé is bereid in te springen indien François Fillon er als centrumrechtse presidentskandidaat de brui aan geeft.
  [naar artikel]
 20. Penelope Fillon: 'Ik heb wel degelijk gewerkt voor mijn man' (05/03/2017 - Knack)
  Penelope Fillon, de vrouw van de centrumrechtse presidentskandidaat François Fillon, ontkent dat ze betaald werd voor een fictieve job in het Franse parlement.
  [naar artikel]
 21. [VIDEO] - Decraene: "Misschien beslist de partij om Fillon opzij te schuiven" (03/03/2017 - De Redactie)
  De woordvoerder van de Franse presidentskandidaat François Fillon heeft ontslag genomen. De druk op Fillon om toch de handdoek in de ring te gooien, neemt zo alsmaar toe. Binnen en buiten zijn partij. Hoe lang kan Fillon die druk nog afhouden?
  [naar artikel]
 22. François Fillon wint Republikeinse voorverkiezing in Frankrijk (27/11/2016 - Knack)
  Oud-premier François Fillon wordt de Republikeinse kandidaat voor de Franse presidentsverkiezingen. Zijn tegenstander Alain Juppé heeft zijn nederlaag toegegeven.
  [naar artikel]
 23. Fillon in steeds nauwere schoentjes na interview (03/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Uittreksels uit een oud interview wakkeren het debat rond de rechtse presidentskandidaat François Fillon aan. De echtgenote van Fillon, Penelope,
  [naar artikel]
 24. Justitie zet pijnlijk onderzoek tegen Fillon voort (13/04/2019 - De Morgen)
  De Franse justitie zet het gerechtelijk vooronderzoek tegen de Republikeinse presidentskandidaat François Fillon door. 'Talrijke elementen die nu al zijn verzameld laten het niet toe de zaak te seponeren', liet justitie in Parijs weten.
  [naar artikel]
 25. Proces gevorderd tegen Franse ex-premier Fillon wegens fictieve tewerkstelling (11/01/2019 - Metro)
  Het nationale financiële parket van Frankrijk heeft een proces voor de correctionele rechtbank gevorderd tegen de voormalige Franse premier François Fillon en zijn echtgenote Penelope, in het onderzoek naar fictieve tewerkstelling. Dat is van een bron dicht bij het dossier vernomen. De bron bevestigde daarmee een bericht in de krant Le Monde. Het is nu aan een onderzoeksrechter om te beslissen of de rechtse ex-kandidaat voor de Franse presidentsverkiezingen van 2017 op de beklaagdenbank moet plaatsnemen, evenals zijn echtgenote en zijn vroegere parlementaire medewerker Marc Joulaud. De advocaat van François Fillon, Antonin Lévy, wenste niet te reageren. Fillon wordt ervan verdacht dat hij zijn vrouw en kinderen fictief tewerkstelde als parlementair assistent. In het bijna twee jaar durende onderzoek werd hij in verdenking gesteld van “verduistering van overheidsgeld” en van “heling en medeplichtigheid aan misbruik van vennootschapsgoederen”. Ook zou hij zijn verplichtingen niet nagekomen zijn ten aanzien van de autoriteit HATVP (Haute autorité pour la transparence de la vie publique) voor de transparantie van het openbare leven. Bron: Belga   Het bericht Proces gevorderd tegen Franse ex-premier Fillon wegens fictieve tewerkstelling verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. [VIDEO] - Fillon: "Ik heb al betere verjaardagen gehad" (04/03/2017 - De Redactie)
  De Franse presidentskandidaat François Fillon heeft in Parijs zijn achterban toegesproken. Fillon ligt al een tijdje onder vuur, maar kreeg van zijn aanhangers toch een warm welkom. Nog voor hij aan het woord kwam, werd hij getrakteerd op een luid "happy birthday". Daarop reageerde Fillon verrast, en laconiek.
  [naar artikel]
 27. Fillon doet oproep: "Ik geef niet op" (04/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  François Fillon, de presidentskandidaat voor de Franse republikeinen, heeft op Facebook een wanhopige oproep gedaan aan zijn kiezers. Fillon
  [naar artikel]
 28. Francois Fillon zegt politiek vaarwel (23/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De rechts-conservatieve Franse politicus François Fillon zegt na veertig jaar de politiek vaarwel en gaat het proberen waar te maken in de financiële wereld. De 63-jarige ex-kandidaat voor het Franse presidentschap blijft intussen wel in het vizier van Justitie. Dat Fillon het politieke hoofdstuk van zijn leven afsluit, werd woensdag meegedeeld door zijn vriend Bruno Retailleau, eveneens van de partij Les Républicains. Op 1 september treedt Fillon toe tot investeringsgroep Tikehau Capital.
  [naar artikel]
 29. Fillon liet zich rijkelijk betalen voor lezingen in buitenland (17/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  François Fillon, de rechtse kandidaat voor de komende presidentsverkiezingen in Frankrijk, heeft in drie jaar tussen de 140.000 en 210.000 euro
  [naar artikel]
 30. De sms'jes voor Fillon en de "talons" van Le Pen: de geheimpjes van het debat (22/03/2017 - De Redactie)
  Bijna 10 miljoen Fransen hebben maandag het debat tussen de vijf belangrijkste presidentskandidaten gezien. Voor hen een afgeborsteld tv-moment. Zij konden niet zien hoe François Fillon sms'jes kreeg met tips en hoe Marine Le Pen klaagde over haar naaldhakken.
  [naar artikel]
 31. Welk Frankrijk wil François Fillon? (28/11/2016 - De Redactie)
  De Franse kiezer heeft François Fillon aangeduid als kandidaat voor rechts bij de presidentsverkiezingen van volgend jaar. Wat wil hij verwezenlijken indien hij het tot het Elysée schopt?
  [naar artikel]
 32. Na François, nu ook Penelope Fillon officieel in beschuldiging gesteld (28/03/2017 - De Redactie)
  Na haar echtgenoot, de Franse rechtse presidentskandidaat François Fillon, is het nu dus de beurt aan Penelope Fillon. Ze wordt ervan verdacht honderdduizenden euro's aan overheidsgeld gekregen te hebben voor werk dat ze niet gedaan heeft.
  [naar artikel]
 33. Echtgenote brengt Fillon verder in de problemen met oud interview (02/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Uittreksels uit een oud interview wakkeren de discussie over het werk van de echtgenote van de Franse rechtse presidentskandidaat François Fillon aan. Penelope Fillon zegt in dat gesprek dat ze nooit voor haar man heeft gewerkt, terwijl die nu wel beweert dat ze in dienst was.
  [naar artikel]
 34. Echtgenote brengt Fillon verder in de problemen met oud interview (02/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Uittreksels uit een oud interview wakkeren de discussie over het werk van de echtgenote van de Franse rechtse presidentskandidaat François Fillon aan. Penelope Fillon zegt in dat gesprek dat ze nooit voor haar man heeft gewerkt, terwijl die nu wel beweert dat ze in dienst was.
  [naar artikel]
 35. Echtgenote van Fillon in verdenking gesteld (28/03/2017 - Knack)
  Penelope Fillon, de echtgenote van de Franse rechtse presidentskandidaat François Fillon, is dinsdagavond aangeklaagd door de rechters bevoegd voor het onderzoek naar mogelijke fictieve jobs, meer bepaald binnen de Assemblée nationale, weten enkele gerechtelijke bronnen.
  [naar artikel]
 36. Fillon doet wanhopige oproep: "Ik geef niet op" (04/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  François Fillon, de presidentskandidaat voor de Franse republikeinen, heeft op Facebook een wanhopige oproep gedaan aan zijn kiezers. Fillon
  [naar artikel]
 37. Fillon krijgt steun van partij en blijft presidentskandidaat (06/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Franse rechtse partij Les Républicains bevestigt haar steun voor presidentskandidaat François Fillon. Rechts staat “verenigd en vastberaden” rond Fillon, klinkt het.
  [naar artikel]
 38. Fillon krijgt steun van partij en blijft presidentskandidaat (06/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Franse rechtse partij Les Républicains bevestigt haar steun voor presidentskandidaat François Fillon. Rechts staat “verenigd en vastberaden” rond Fillon, klinkt het.
  [naar artikel]
 39. Ook de vrouw van Frans presidentskandidaat François Fillon wordt nu gedagvaard (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ook Penelope, de vrouw van de rechtse Franse presidentskandidaat François Fillon, wordt nu gedagvaard met het oog op een eventuele aanklacht in de zaak rond de fictieve tewerkstelling van haar en hun kinderen. Dat is woensdag vernomen van een bron dichtbij het dossier
  [naar artikel]
 40. Alain Juppé toch bereid om in te springen voor Fillon (03/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse oud-premier Alain Juppé is volgens informatie uit zijn omgeving toch bereid om in te springen indien François Fillon er als
  [naar artikel]
 41. Creatief cumuleren met jobs van mevrouw Fillon (10/02/2017 - De Redactie)
  Om haar baan bij een tijdschrift met die van parlementair medewerkster te kunnen combineren zou de echtgenote van de Franse presidentskandidate François Fillon haar gepresteerde uren op papier hebben laten verminderen. Intussen blijkt dat 70 procent van de Fransen wil dat Fillon zich terugtrekt.
  [naar artikel]
 42. Fillon doet laatste wanhoopsoffensief en hoopt op "veel volk" op steunbijeenkomst (05/03/2017 - De Redactie)
  Om 15 uur is er op Trocadéro in Parijs een bijeenkomst ter ondersteuning van presidentskandidaat François Fillon. Zijn kandidatuur hangt aan een zijden draadje door Penelope-gate. Fillon hoopt op zo'n 50.000 sympathisanten.
  [naar artikel]
 43. François Fillon aan de leiding bij Franse voorverkiezingen (27/11/2016 - De Redactie)
  François Fillon is goed op weg om de rechtse kandidaat te worden bij de presidentsverkiezingen van volgend jaar in Frankrijk. Uit voorlopige resultaten blijkt hij een grote voorsprong te hebben.
  [naar artikel]
 44. FILLON straks tegen Le Pen (06/04/2019 - De Morgen)
  François Fillon (62) wordt de presidentskandidaat van de Franse Républicains. Door de versplintering aan de linkerzijde bestaat de kans dat de rechtsconservatieve ultraliberaal in mei volgend jaar om het Elysée zal strijden met Marine Le Pen van het uiterst rechtse Front National.
  [naar artikel]
 45. "Fillon is favoriet" (27/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De 62-jarige Fillon is de favoriet. Hij had vorige week in de eerste ronde een ruime voorsprong op de 71-jarige Juppé. Fillon haalde 44 procent
  [naar artikel]
 46. Franse parket: "Heel wat elementen om onderzoek tegen Fillon voort te zetten" (16/02/2017 - De Redactie)
  Het Franse parket gaat verder met het vooronderzoek naar mogelijke fraude door presidentskandidaat François Fillon. Een nieuwe etappe in het onderzoek, maar (nog) niet de doodsteek voor Fillon.
  [naar artikel]
 47. Fransen dichten Fillon favorietenrol toe bij presidentsverkiezingen (18/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De meerderheid van de Fransen denkt dat Francois Fillon volgend jaar de presidentsverkiezingen zal winnen. Volgens een rondvraag van
  [naar artikel]
 48. Penelope Fillon: "Tot het einde doorgaan" (05/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Penelope Fillon, de echtgenote van de Franse rechtse presidentskandidaat François Fillon, heeft haar echtgenoot aangeraden om "tot het einde door
  [naar artikel]
 49. Francois Fillon werpt zich in de zakenwereld (23/08/2017 - De Redactie)
  De rechts-conservatieve Franse politicus François Fillon zegt na veertig jaar de politiek vaarwel en gaat het proberen waar te maken in de financiële wereld. De voormalige presidentskandidaat voor Les Républicains blijft intussen wel in het vizier van Justitie. 
  [naar artikel]
 50. Woordvoerder Fillon stapt op na dagvaarding (03/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Thierry Solere, de woordvoerder van François Fillon trekt zich terug uit de campagne voor de Franse presidentsverkiezingen. Dat meldt hij op Twitter. De druk op Fillon om zich terug te trekken uit de Franse presidentsverkiezingen, neemt hiermee verder toe.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.