Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 July 2020
07:19 uur

Amerikanen, Brazilianen, Turken en Russen nog niet welkom in Europa

De Tijd

29/06/2020 - 19:29

19:26 Europa opent op 1 juli zijn grenzen weer voor mensen uit 15 'veilige' landen. Dat kwamen de ambassadeurs van de lidstaten maandag overeen. De VS, Brazilië, Rusland en Turkije staan niet op de lijst.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wit-Rusland is weer welkom 'bij de EU' (13/04/2019 - De Morgen)
  Nog niet zo lang geleden werd de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko 'de laatste dictator van Europa' genoemd. Nu zijn de Wit-Russen plots van harte welkom op de top van Europese leiders in de Letse hoofdstad Riga.
  [naar artikel]
 2. Brazilianen vrezen angstgegner Thierry Henry: "Een inspiratie voor de Belgen, een nachtmerrie voor de Brazilianen" (04/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Thierry Henry boezemt de Brazilianen nog steeds angst in. De Zuid-Amerikanen zijn namelijk nog steeds niet vergeten dat de Franse spits hen op het...
  [naar artikel]
 3. Rusland weer welkom in Raad van Europa (25/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De parlementaire vergadering van de Raad van Europa heeft het licht op groen gezet voor een terugkeer van Rusland bij die instelling. Vijf jaar geleden verloren de Russen hun stemrecht na de annexatie van de Krim.
  [naar artikel]
 4. Vredesoverleg Syië: VS welkom voor Turken, Koerden niet (30/12/2016 - De Redactie)
  De Turkse minister van Buitenlandse Zaken zegt dat zijn land de VS zou verwelkomen bij de geplande vredesgesprekken maar dat de "Koerdische terroristen" niet welkom zijn.
  [naar artikel]
 5. Russen "overwegen" nieuwe maanmissie om na te gaan of de Amerikanen er wel echt zijn geweest (25/11/2018 - VRT NWS)
  De Russen "overwegen" een nieuwe missie naar de maan om na te gaan of de Amerikanen er wel echt zijn geweest. Dat heeft Dmitry Rogozin, de topman van de Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos, gezegd. Vermoedelijk bedoelde de man het niet ernstig.
  [naar artikel]
 6. Brazilianen wachten Rode Duivels op in kwartfinales (02/07/2018 - Metro)
  De Brazilianen wachten de Rode Duivels op in de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal. In hun achtste finale ontdeden de Zuid-Amerikanen zich deze namiddag in Samara met 2-0 (rust 0-0) van Mexico. Om een plaats bij de laatste vier staat de vijfvoudige wereldkampioen vrijdagavond in Kazan tegenover België of Japan, die elkaar maandagavond in Rostov partij geven. In de kwartfinales zal Brazilië niet kunnen rekenen op Casemiro. Hij kreeg een tweede geel op dit WK en is geschorst tegen België of Japan. Bron: Belga   Het bericht Brazilianen wachten Rode Duivels op in kwartfinales verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Zo reageren Limburgse Turken op vraag Erdogan om “meer kinderen te maken” (17/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Limburgse Turken moeten meer kinderen maken om hun invloed in ons land te vergroten. Tenminste, dat vraagt de Turkse president Erdogan van hen. In een toespraak vandaag riep Erdogan alle Turken in Europa op om minstens 5 kinderen te maken om zich zo te verzekeren van meer macht in Europa.
  [naar artikel]
 8. Erdogan roept Turken in Europa op massaal op hem te stemmen (20/05/2018 - De Tijd)
  19:53 Tijdens een toespraak in Sarajevo heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan de Turken in Europa om steun gevraagd en opgeroepen bij de presidentsverkiezingen massaal op hem te stemmen.
  [naar artikel]
 9. Koerdische Belg Baram Maro: ‘Als de Amerikanen zich terugtrekken, zullen de Koerden naar de Russen kijken’ (07/10/2019 - De Morgen)
  ‘De Turken hebben de overwinning nog lang niet binnen.’ Vanuit Iraaks Koerdistan volgt de Koerdische Belg Baram Maro de situatie bij de Koerden over de grens in Syrië op de voet. Hij waarschuwt voor harde strijd in Syrisch Koerdistan én voor de terugkeer van IS in Irak.
  [naar artikel]
 10. Schaats-Russen niet welkom in Pyeongchang (24/01/2018 - De Morgen)

  [naar artikel]
 11. Amerikanen laten Syrië zowel diplomatiek als militair over aan de Russen (30/11/2017 - Knack)
  Na de generaals is het woord in Syrië aan de diplomaten. Zo wil Vladimir Poetin het. Maar zullen de Amerikanen dat ook willen?
  [naar artikel]
 12. Zeven Russische zwemmers zijn niet welkom op de Spelen (25/07/2016 - Sporza)
  Op de Spelen zijn geen Russen welkom met een dopingverleden. En dat kost 13 sporters hun Rio-ticket, waarbij 7 zwemmers.
  [naar artikel]
 13. De Turken die niet feesten (06/08/2016 - De Tijd)
  07:00 Hoewel de meeste Turken blij zijn dat de staatsgreep tegen president Erdogan is mislukt, groeit bij de seculiere Turken en sommige buitenlandse ondernemers de onzekerheid en de angst.
  [naar artikel]
 14. EUROPA LEAGUE. Witsel en Lombaerts blijven foutloos met Zenit, Fenerbahce bijna zeker van overwintering (24/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zenit Sint-Petersburg heeft donderdag in eigen huis het Israelische Maccabi Tel-Aviv verslagen met 2-0. De Russen, die na de vorige speeldag al zeker waren van de zestiende finales van de Europa League, wonnen hun vijfde groepswedstrijd op rij. In groep A won Fenerbahce met 2-1 van Zorya Luhansk, de Turken zijn zo bijna zeker van Europese overwintering.
  [naar artikel]
 15. Erdogan roept Turken in Europa op massaal op hem te stemmen (20/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een maand voor de Turkse verkiezingen vraagt President Recep Tayyip Erdogan de Europese Turken om hun steun. Tijdens zijn toespraak in Sarajevo...
  [naar artikel]
 16. Brazilianen kunnen niet winnen in Bolivia waarna ze gezamenlijk aan de zuurstofmaskers gaan (06/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Venezuela, Paraguay, Argentinië en Chili gingen er al voor de bijl en dus wisten ook de Brazilianen dat het niet zomaar van een leien dakje zou...
  [naar artikel]
 17. "Stemmen Europese Turken doorslaggevend" (15/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De stemmen van de 2,8 miljoen Turken in Europa zullen waarschijnlijk de doorslag geven in het Turks referendum. Dat voorspelt VTM
  [naar artikel]
 18. Erdogan roept Turken in Europa op massaal op hem te stemmen (20/05/2018 - De Morgen)
  Een maand voor de Turkse verkiezingen vraagt President Recep Tayyip Erdogan de Europese Turken om hun steun. Tijdens zijn toespraak in Sarajevo moedigde hij de Turken aan om hem een recordaantal stemmen te bezorgen. "Het gaat om een besluit voor de komende eeuw van ons land", liet Erdogan weten. 
  [naar artikel]
 19. Legertop Myanmar niet welkom in Europa (16/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De opperbevelhebber en andere hooggeplaatste militairen van het leger van Myanmar zijn voorlopig niet welkom in de Europese Unie. De praktische...
  [naar artikel]
 20. Brazilianen gaan door naar kwartfinales (02/07/2018 - Knack)
  In hun achtste finale ontdeden de Zuid-Amerikanen zich maandagnamiddag in Samara met 2-0 (rust 0-0) van Mexico.
  [naar artikel]
 21. Visumrel voorbij: Amerikanen en Turken reiken mekaar weer visa uit (28/12/2017 - Knack)
  Toch lijken nog niet alle plooien tussen beide landen gladgestreken.
  [naar artikel]
 22. Waren de nazi’s nu rechts of links? De Brazilianen zijn er nog niet helemaal over uit (27/09/2018 - De Morgen)
  Waarover schrijven de media in Brazilië? Over Brazilianen die Duitsers de les lezen over het nazisme, constateert correspondent?Marjolein van de Water.
  [naar artikel]
 23. Russen bedotten 10 miljoen Amerikanen (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 24. Russen bedotten 10 miljoen Amerikanen (04/10/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 25. MULTILIVE: Russen hebben geen verhaal tegen Brazilianen (23/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Geen competitievoetbal dit weekend, maar wel oefeninterlands. Er staan dan ook heel wat interessante affiches op het programma. Zo is het uitkijken...
  [naar artikel]
 26. Rusland weer welkom in Raad van Europa (25/06/2019 - Metro)
  De parlementaire vergadering van de Raad van Europa heeft het licht op groen gezet voor een terugkeer van Rusland in die instelling. Vijf jaar geleden verloren de Russen hun stemrecht na de annexatie van de Krim. Na vier uur van debat keurden dinsdag 118 leden een motie goed om Rusland weer stemrecht te geven. Tweeënzestig leden stemden tegen en tien onthielden zich. Oekraïne had zich sterk verzet tegen de terugkeer van Rusland. Met de beslissing wordt voor het eerst een sanctie tegen Rusland voor de aanhechting van de Krim ongedaan gemaakt. Uittredend secretaris-generaal van de Raad van Europa Jhorbjorn Jagland stelde dat de instelling zijn innovatieve karakter moet behouden. Zijn opvolger wordt woensdag gekozen. Belgisch minister Didier Reynders (MR) is kandidaat. Samen met het Europese Hof voor de Rechten van de Mens is de Raad van Europa verantwoordelijk voor het bewaken van de mensenrechten in de 47 lidstaten. De Raad van Europa en het Mensenrechtenhof zijn geen instellingen van de Europese Unie. Rusland is lid sinds 1996. Bron: Belga   Het bericht Rusland weer welkom in Raad van Europa verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. 'Brazilië heeft alles aan God te danken' (07/04/2019 - De Morgen)
  Negen van de tien Brazilianen denken dat hun rijkdom, of het gebrek daaraan, vooral door God wordt bepaald. Maar ook een groot deel van de niet-religieuze Brazilianen houdt God hiervoor verantwoordelijk.
  [naar artikel]
 28. Moeten we gastland toch vrezen? “Russen kan je niet vertrouwen, ze hebben geen schrik van doping op WK’’ (13/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikanen hebben aan de vooravond van het WK in Rusland het gastland nog eens zwaar getackeld. De ceo van het Amerikaanse dopingagentschap Travis Tygart stelt dat de Russen niet te vertrouwen zijn. ‘’Het zou naïef zijn te denken dat het gastland Rusland niet zou proberen opnieuw de anti-dopingreglementen te overtreden tijdens het WK’’. Volgens Tygart had de FIFA overigens nooit het WK aan Rusland mogen toekennen.
  [naar artikel]
 29. De 'lawaaierigste ijdeltuiten' van heel Latijns-Amerika (28/03/2019 - De Morgen)
  De Brazilianen waren nog niet bekomen van die 1-7, of ze kregen alweer een klap in hun gezicht: Argentinië staat in de WK-finale. De gehate buren de Cup zien winnen, is voor Brazilianen je reinste marteling. Hoe zit dat eigenlijk?
  [naar artikel]
 30. Brazilianen massaal aan de zuurstofmaskers: "Onmenselijk om in deze condities te spelen" (06/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Venezuela, Paraguay, Argentinië en Chili gingen er al voor de bijl en dus wisten ook de Brazilianen dat het niet zomaar van een leien dakje zou...
  [naar artikel]
 31. Brazilianen massaal aan de zuurstofmaskers: "Onmenselijk om in deze omstandigheden te spelen" (06/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Venezuela, Paraguay, Argentinië en Chili gingen er al voor de bijl en dus wisten ook de Brazilianen dat het niet zomaar van een leien dakje zou...
  [naar artikel]
 32. Geheimzinnige radioactieve wolk boven Europa kwam écht uit Rusland (31/07/2019 - De Morgen)
  Het waren de Russen dus tóch. Een geheimzinnige wolk radioactief materiaal die in oktober 2017 uitwaaierde over West- en Midden-Europa, moet afkomstig zijn van de Majak-faciliteit, een beruchte nucleaire fabriek in het zuiden van de Oeral. Dat concluderen Europese deskundigen in vakblad PNAS. De Russen hebben altijd volgehouden niets van een kernramp af te weten.
  [naar artikel]
 33. VS kondigen sancties af tegen "kwaadaardige" Russen (06/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben sancties afgekondigd tegen tientallen Russen die zich volgens de Amerikanen schuldig maken aan "kwaadaardige...
  [naar artikel]
 34. Rusland krijgt na vijf jaar stemrecht terug in Raad van Europa (25/06/2019 - De Morgen)
  De parlementaire vergadering van de Raad van Europa heeft het licht op groen gezet voor een terugkeer van Rusland. Vijf jaar geleden verloren de Russen hun stemrecht na de annexatie van de Krim. Nu zullen de Russen ook stemmen over de mogelijke benoeming van Didier Reynders (MR) tot secretaris-generaal van de instelling.
  [naar artikel]
 35. 'De Russen hebben de verkiezing van 2016 wel degelijk in Trumps voordeel doen kantelen' (03/11/2018 - Knack)
  Russische internettrollen en hackers hebben voldoende Amerikanen kunnen overtuigen om voor Donald Trump te stemmen, stelt een nieuw boek over de invloed van de Russische bemoeienis bij de verkiezingen van 2016. Ook nu nog voeren Russen een informatieoorlog tegen het politieke systeem in de VS.
  [naar artikel]
 36. Russen en Amerikanen onderhandelen verder over aftocht rebellen uit Aleppo (05/12/2016 - De Redactie)
  De Russische minister van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat hij verder met de Amerikanen zal onderhandelen om rebellen een aftocht te bieden uit de Syrische stad.
  [naar artikel]
 37. A la tête du client (25/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Russen zijn niet welkom in Rio, dat heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) beslist. Onze vrouw voor de Olympische Spelen Valerie
  [naar artikel]
 38. Erdogan: "Europese Turken moeten opstaan tegen kleinkinderen van nazisme" (03/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Als de Turken in Europa willen opkomen tegen "de kleinkinderen van het nazisme" in Europa, moeten bij het referendum op 16 april voor een grondwetswijziging stemmen. Dat heeft Turks president Recep Tayyip Erdogan gezegd. Erdogan denkt ook aan een referendum over de herinvoering van de doodstraf.
  [naar artikel]
 39. Erdogan: "Europese Turken moeten opstaan tegen kleinkinderen van nazisme" (03/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Als de Turken in Europa willen opkomen tegen "de kleinkinderen van het nazisme" in Europa, moeten bij het referendum op 16 april voor een grondwetswijziging stemmen. Dat heeft Turks president Recep Tayyip Erdogan gezegd. Erdogan denkt ook aan een referendum over de herinvoering van de doodstraf.
  [naar artikel]
 40. Zijn er Turken op komst? Blijf vooral kalm (12/04/2019 - De Morgen)
  'Ja, de komende weken zullen nog ministers naar Europa komen.' De Unie van Europese Democratische Turken houdt, ook na de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije, voet bij stuk. Maar ons land heeft (voorlopig) geen nieuw antwoord in huis op de plannen van de Turkse president Erdogan.
  [naar artikel]
 41. Moeten we Vladimir Poetin vrezen? 'Voor de Russen zijn we al twee jaar in oorlog' (02/11/2016 - Knack)
  Terwijl de Russen en de Amerikanen elkaar om beurten beschuldigen van oorlogsmisdaden, nemen de spanningen tussen beide oude grootmachten een ongeziene hoogte aan. Door zijn toenemende isolement maakt de Russische president Vladimir Poetin steeds vreemdere sprongen.
  [naar artikel]
 42. MULTILIVE: Russen hebben geen verhaal tegen Brazilianen, WK-tegenstander Tunesië met Gent-speler Bronn in de basis (23/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Geen competitievoetbal dit weekend, maar wel oefeninterlands. Er staan dan ook heel wat interessante affiches op het programma. Zo is het uitkijken...
  [naar artikel]
 43. Vijftien vrijgesproken Russen zijn toch niet welkom in Pyeongchang (05/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/EDe-3kjMx0pqEfBGgJFjFG75nA8/diocontent/118291047/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 44. Russen ook niet welkom op paralympische Winterspelen (29/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Russische atleten mogen ook niet deelnemen aan de Winterspelen van 2018, die worden gehouden in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Het paralympisch
  [naar artikel]
 45. Zes op de tien Belgische Turken naar de stembus voor Turks referendum (10/04/2017 - De Redactie)
  De afgelopen twee weken brachten ruim 81.000 van de 137.000 stemgerechtigde Belgische Turken hun stem uit in het referendum dat de Turkse president Erdogan meer macht kan geven. "Het hoogste percentage van heel Europa."
  [naar artikel]
 46. Rusland weer welkom in Raad van Europa (25/06/2019 - VRT NWS)
  De parlementaire vergadering van de Raad van Europa heeft het licht op groen gezet voor een terugkeer van Rusland in die instelling. Vijf jaar geleden verloren de Russen hun stemrecht na de annexatie van de Krim. Na vier uur van debat keurden dinsdag 118 leden een motie goed om Rusland weer stemrecht te geven. Tweeënzestig leden stemden tegen en tien onthielden zich. Oekraïne had zich sterk verzet tegen de terugkeer van Rusland.
  [naar artikel]
 47. Koerden heroveren grensstad op Turken, Syrische leger trekt Koerdische stad Manbij binnen (15/10/2019 - VRT NWS)
  De opmars van het leger van de Syrische president Bashar al-Assad lijkt erg snel te verlopen. De eerste troepen zouden de Koerdisch-Arabische stad Manbij zijn binnengetrokken terwijl de Amerikanen daar vertrekken. Meer naar het oosten zouden de Koerden de grensstad Ras al-Ain deels heroverd hebben op de Turken.
  [naar artikel]
 48. Onze Turken moeten hun tv afzetten - Dirk Vermeiren (23/04/2017 - De Redactie)
  Er zijn veel interpretaties de wereld ingestuurd om het stemgedrag van Turken in Vlaanderen te verklaren. Vandaag deel 3 over dat referendum. Hoe gevaarlijk is het soort nationalisme dat president Erdogan promoot bij Turken in Vlaanderen?
  [naar artikel]
 49. Brazilianen kiezen nieuwe president (07/10/2018 - De Tijd)
  18:06 In Brazilië zijn zondagochtend de stembureaus geopend voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Het lijkt erop dat de Zuid-Amerikanen een keuze zullen maken tussen Jair Bolsonaro, een extree...
  [naar artikel]
 50. Nederlands expert: "De Russen staan nog niet voor de deur, maar ze kunnen zo Europa binnen" (10/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Moeten we vrezen dat Rusland in een niet zo verre toekomst Europa 'oprolt'? "Je moet altijd uitgaan van het worstcasescenario", zegt een...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.