Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

11 July 2020
14:00 uur

Brussels Airlines stelt langeafstandsvluchten uit tot augustus

De Tijd

29/06/2020 - 19:44

19:40 Brussels Airlines moet noodgedwongen zijn langeafstandsvluchten uitstellen tot augustus. Intussen breidt de maatschappij haar aanbod voor het najaar verder uit.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tot 18 uur geen landingen meer op Zaventem, meeste Brussels Airlines-vluchten afgeschaft (11/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op Brussels Airport landen tot 18 uur geen vliegtuigen meer, meldt de woordvoerster van de luchthaven. De meeste vertrekkende vluchten die luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines voor maandag gepland had, zijn afgelast. Enkel de langeafstandsvluchten gaan toch nog door, maar daar moeten passagiers rekening houden met vertragingen. Dat meldt de maatschappij maandagnamiddag.
  [naar artikel]
 2. Tot 18 uur geen landingen meer op Zaventem, meeste Brussels Airlines-vluchten afgeschaft (11/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op Brussels Airport landen tot 18 uur geen vliegtuigen meer, meldt de woordvoerster van de luchthaven. De meeste vertrekkende vluchten die luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines voor maandag gepland had, zijn afgelast. Enkel de langeafstandsvluchten gaan toch nog door, maar daar moeten passagiers rekening houden met vertragingen. Dat meldt de maatschappij maandagnamiddag.
  [naar artikel]
 3. Eurowings paait Brussels met excellentiecentrum (07/02/2018 - De Tijd)
  01:06 Eurowings ontplooit woensdag zijn toekomstplan voor Brussels Airlines. In plaats van ontslagen kondigt topman Thorsten Dirks een Brussels excellentiecentrum voor langeafstandsvluchten aan.
  [naar artikel]
 4. Tot 18 uur mag geen enkele vliegtuig landen op Zaventem, Brussels Airlines schrapt bijna alle vluchten (11/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Brussels Airport roept reizigers op om niet naar de luchthaven te komen tot nader order. Door de aanhoudende winterse weersomstandigheden, is het luchthavenverkeer namelijk zwaar verstoord. Tot 18 uur vanavond mag geen enkel vliegtuig landen. Brussels Airlines schrapt bijna alle vluchten, enkel de langeafstandsvluchten gaan door.
  [naar artikel]
 5. Aanslagen houden Brussels Airlines niet van passagiersgroei van meer dan 3 procent (12/01/2017 - De Standaard)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft vorig jaar 3,2 procent meer passagiers vervoerd dan in 2015, ondanks de aanslagen van 22 maart in haar thuisbasis Brussels Airport. In totaal stapten ruim 7,7 miljoen reizigers op een Brussels Airlines-vlucht. “Een zeer behoorlijk resultaat in het uitdagende jaar 2016”, stelt de maatschappij donderdag in een persbericht.
  [naar artikel]
 6. Brussels Airlines krijgt expertisecentrum voor langeafstandsvluchten (07/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/L5wyB4goE5NQJ1PDYVWgppQy3kE/diocontent/118377215/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 7. Legt Brussels Airlines voortaan nog meer de focus op langeafstandsvluchten? (07/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/L5wyB4goE5NQJ1PDYVWgppQy3kE/diocontent/118377215/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 8. Brussels Airlines verlengt kosteloze omboekingsperiode tot 31 augustus (20/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Brussels Airlines verlengt de periode waarin reizigers kosteloos een vlucht kunnen omboeken omwille van de omstandigheden met het nieuwe...
  [naar artikel]
 9. Zware besparingen op til bij Brussels Airlines (29/08/2019 - De Morgen)
  Twee maanden nadat zijn Duitse moederbedrijf Lufthansa beslist heeft Brussels Airlines een eigen koers te laten varen, stelt CEO Christina Foerster duidelijke toekomstdoelen voorop. Brussels Airlines moet tegen 2022 een winstmarge van 8 procent boeken. Daarvoor zijn forse besparingen nodig. Dat blijkt uit een interne mededeling die De Tijd kon inkijken.
  [naar artikel]
 10. Brussels Airlines zet door met Congolees 'spookproject' (13/04/2019 - De Morgen)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines is niet van zins de plannen voor Korongo Airlines, de nieuwe Congolese maatschappij, op te bergen. Het project krijgt maar geen vergunning van de Congolese overheid, terwijl Brussels Airlines er al fors in investeerde. De Belgische vakbonden eisen dat een revisor de facturen inkijkt, omdat ze vrezen dat het 'spookproject' Brussels Airlines nodeloos op kosten jaagt.
  [naar artikel]
 11. Zware besparingen op til bij Brussels Airlines (29/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee maanden nadat zijn Duitse moederbedrijf Lufthansa beslist heeft Brussels Airlines een eigen koers te laten varen, stelt CEO Christina Foerster...
  [naar artikel]
 12. Net geen 2 miljoen passagiers voor Brussels Airlines tijdens zomervakantie (12/09/2018 - Metro)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft tijdens de zomervakantie iets meer dan 1,98 miljoen passagiers vervoerd. Vooral het Afrikaanse netwerk groeide sterk, zo blijkt uit de cijfers voor de maanden juli en augustus van de maatschappij. Brussels Airlines had eerder al gemeld dat ze in juli voor het eerst meer dan een miljoen reizigers op een maand tijd had vervoerd. In augustus kwam het niet zover: de maatschappij verwelkomde die maand 962.439 passagiers. De groei ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar lag wel twee keer boven 16 procent. Er was vooral groei (van meer dan 30 procent) op het Afrikanetwerk. Die is het gevolg van de overname van de activiteiten van het voormalige Thomas Cook Airlines Belgium eind oktober vorig jaar, waardoor er heel wat vakantiebestemmingen in Noord-Afrika zijn bijgekomen. Het aantal passagiers op Europese vluchten lag ongeveer 15 procent hoger. Brussels Airlines herhaalde dinsdag dat de druk op de ticketprijs hoog blijft. De volledige Lufthansa-groep, waartoe Brussels Airlines behoort, ontving in de maand augustus 13,8 miljoen passagiers, 10 procent meer dan in augustus vorig jaar. Bron: Belga   Het bericht Net geen 2 miljoen passagiers voor Brussels Airlines tijdens zomervakantie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Net geen 2 miljoen passagiers voor Brussels Airlines tijdens zomervakantie (11/09/2018 - Metro)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft tijdens de zomervakantie iets meer dan 1,98 miljoen passagiers vervoerd. Vooral het Afrikaanse netwerk groeide sterk, zo blijkt uit de cijfers voor de maanden juli en augustus van de maatschappij. Brussels Airlines had eerder al gemeld dat ze in juli voor het eerst meer dan een miljoen reizigers op een maand tijd had vervoerd. In augustus kwam het niet zover: de maatschappij verwelkomde die maand 962.439 passagiers. De groei ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar lag wel twee keer boven 16 procent. Er was vooral groei (van meer dan 30 procent) op het Afrikanetwerk. Die is het gevolg van de overname van de activiteiten van het voormalige Thomas Cook Airlines Belgium eind oktober vorig jaar, waardoor er heel wat vakantiebestemmingen in Noord-Afrika zijn bijgekomen. Het aantal passagiers op Europese vluchten lag ongeveer 15 procent hoger. Brussels Airlines herhaalde dinsdag dat de druk op de ticketprijs hoog blijft. De volledige Lufthansa-groep, waartoe Brussels Airlines behoort, ontving in de maand augustus 13,8 miljoen passagiers, 10 procent meer dan in augustus vorig jaar. bron: Belga   Het bericht Net geen 2 miljoen passagiers voor Brussels Airlines tijdens zomervakantie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Hacker misleidt Brussels Airlines en vliegt gratis naar New York (02/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is maandag een 25-jarige man verschenen op beschuldiging van informaticasabotage. De man slaagde erin een online ticketingsysteem van Brussels Airlines te hacken en gratis met twee vrienden in business class naar New York te vliegen. Brussels Airlines stelt zich burgerlijke partij en vraagt een schadevergoeding van zowat 20.000 euro.
  [naar artikel]
 15. Brussels Airlines – Brussels Airlines verantwoordelijk voor alle langeafstandsactiviteiten Eurowings-groep (07/02/2018 - Metro)
  Er moeten bij Brussels Airlines op korte termijn geen veranderingen verwacht worden, tenzij groei. “Brussels Airlines blijft de sterke home carrier op Brussels Airport, met zowel korte- als langeafstandsvluchten”, zo zei Eurowings-topman Thorsten Dirks tijdens een persconferentie bij Brussels Airlines. De maatschappij wordt bovendien verantwoordelijk voor alle langeafstandsactiviteiten van de Eurowings-groep. Het merk Brussels Airlines blijft nog minstens een jaar bestaan; over veranderingen op de ondersteunende diensten komt er later meer duidelijkheid. Het voornaamste nieuwsfeit van de afgelopen dagen is dus het vertrek eind maart van de CEO van Brussels Airlines, Bernard Gustin, en financieel directeur Jan De Raeymaeker. “Er was discussie over de samenwerking” tussen Brussels Airlines en Eurowings, kwam Dirks daar even op terug. “Het oude management was eerder voorstander van een standalonescenario, terwijl wij geloven dat Brussels Airlines er meer baat bij heeft deel uit te maken van een grotere groep”, aldus Dirks. Hij verwees naar de uitspraak van bestuursvoorzitter Etienne Davignon, die het maandagavond had over “onverenigbaarheid van personen”. “Op zo’n moment moet je een beslissing nemen”, aldus Dirks. Wat de activiteiten betreft, benadrukte Dirks dat Brussels Airlines een belangrijk onderdeel blijft van de Eurowings-groep. “We zijn op zoek naar groei, het is niet de bedoeling in te krimpen, ook niet in Brussel”, verzekerde hij. Omdat Eurowings geen ervaring heeft met langeafstandsvluchten, wordt Brussels Airlines het excellentiecentrum voor alle langeafstandsvluchten van de Eurowings Group. Dat betekent dat vluchtplannen en dergelijke van de twintig Eurowings-langeafstandsvliegtuigen die er tegen eind dit jaar moeten zijn in Brussel (10), Düsseldorf (7) en München (3), in Brussel zullen worden beheerd. Ook gaat Brussels Airlines vanaf april met vier langeafstandsvliegtuigen vluchten uitvoeren voor Eurowings vanuit Düsseldorf. Het vliegend personeel heeft niets te vrezen. “We zijn wanhopig op zoek naar piloten en cabinepersoneel”, aldus Dirks. “De Eurowings-groep zoekt er 3.000, de hele Lufthansa-groep zelfs 8.000.” Anders is het voor het ondersteunend personeel van Brussels Airlines en Eurowings. Er zijn nu immers een aantal departementen dubbel. “Er zullen veranderingen komen bij bijvoorbeeld hr of administratie. Bepaalde mensen zullen moeten delokaliseren. We kunnen geen garanties geven”, klonk het. Maar die veranderingen moeten nog in detail worden uitgewerkt. bron: Belga  
  [naar artikel]
 16. Thomas Cook stuurt meerderheid klanten op reis met Brussels Airlines (20/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Brussels Airlines zal vanaf eind oktober ongeveer 80 procent van de vliegtuigreizigers van reisorganisator Thomas Cook België vervoeren. Dat komt omdat Brussels Airlines de meeste activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB) overneemt. “De grootste uitbreiding in de geschiedenis van Brussels Airlines”, zei Bernard Gustin, de topman van de luchtvaartmaatschappij, woensdag tijdens een persconferentie.
  [naar artikel]
 17. Brussels Airlines-CEO: 'Het merk Brussels Airlines staat niet meer ter discussie' (24/06/2019 - De Tijd)
  17:32 CEO Christina Foerster verdedigt het nieuwe soloscenario voor Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 18. Brussels Airlines wordt deel van lagekostenmaatschappij (15/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Lufthansa bevestigt de overname van de resterende 55 procent van Brussels Airlines voor 2,6 miljoen euro. Brussels Airlines zal "onderdeel
  [naar artikel]
 19. Brussels Airlines zet vluchten vier weken stop (17/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines bouwt de komende dagen haar vluchtaanbod helemaal af. Dat heeft Brussels Airlines dinsdag officieel...
  [naar artikel]
 20. Eurowings paait Brussels Airlines met excellentiecentrum (07/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Lufthansa-dochter Eurowings wil in Brussel een expertisecentrum voor langeafstandsvluchten oprichten, een 'Long Haul Center of Excellence'. Dat...
  [naar artikel]
 21. Brussels Airlines schrapt 12 vluchten door technische problemen (25/05/2018 - Metro)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft vanochtend twaalf vluchten vanuit Brussel moeten annuleren door technische problemen aan twee eigen vliegtuigen en aan toestellen van partner CityJet, die voor Brussels Airlines vluchten uitvoert. Dat is vernomen van Brussels Airlines-woordvoerster Kim Daenen. Brussels Airlines zoekt oplossingen voor de getroffen passagiers. bron: Belga Het bericht Brussels Airlines schrapt 12 vluchten door technische problemen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Brussels Airlines wordt dan toch geen lowcostmaatschappij (24/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt erop dat de Lufthansa-groep haar dochter Brussels Airlines zowel zalft als slaat. Aan de ene kant krijgt Brussels Airlines een eigen plek...
  [naar artikel]
 23. Kwart minder vluchten Brussels Airlines omdat niemand nog het vliegtuig op wil (05/03/2020 - Express)
  Na een eerdere beperking van de vluchten heeft Brussels Airlines het aanbod opnieuw verlaagd. Tussen 8 en 28 maart zal Brussels Airlines het aanbod aan vluchten opnieuw met 23 procent verlagen. Rechtstreekse aanleiding is het coronavirus covid-19, waardoor minder mensen willen vliegen. Dat meldt Brussels Airlines in een persbericht. In eerste instantie verlaagde Brussels Airlines […] The post Kwart minder vluchten Brussels Airlines omdat niemand nog het vliegtuig op wil appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Eurowings paait Brussels Airlines met excellentiecentrum (07/02/2018 - Knack)
  Lufthansa-dochter Eurowings wil in Brussel een expertisecentrum voor langeafstandsvluchten oprichten. Dat schrijft De Tijd woensdag en wordt bevestigd bij de vakbonden.
  [naar artikel]
 25. Winterprik – Tot 18 uur geen landingen meer op Zaventem, meeste Brussels Airlines-vluchten afgeschaft (11/12/2017 - Metro)
  Op Brussels Airport landen tot 18 uur geen vliegtuigen meer, meldt de woordvoerster van de luchthaven. De meeste vertrekkende vluchten die luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines voor vandaag gepland had, zijn afgelast. Enkel de langeafstandsvluchten gaan toch nog door, maar daar moeten passagiers rekening houden met vetragingen. Dat meldt de maatschappij deze namiddag. Brussels Airlines voert de vluchten naar Kigali, New York, Mumbai, Kinshasa, Accra en Lomé, Dakar en Banjul, Douala en Yaoundé en Ouagadougou en Abidjan wel nog uit. Op de website van Brussels Airlines kunnen reizigers meer info vinden over hoe ze hun vlucht kunnen herboeken of om terugbetaling kunnen vragen. “We doen ons uiterste best om oplossingen te vinden voor iedereen die getroffen is om zo snel mogelijk op hun eindbestemming te raken, maar we anticiperen op langere wachttijden door het hoge aantal oproepen”, aldus nog de maatschappij in een bericht op de site. bron: Belga
  [naar artikel]
 26. Slanker Brussels Airlines krijgt eigen plek binnen Lufthansa (24/06/2019 - Metro)
  Het lijkt erop dat de Lufthansa-groep haar dochter Brussels Airlines zowel zalft als slaat. Aan de ene kant krijgt Brussels Airlines een eigen plek binnen de groep (los van Eurowings), maar tegelijkertijd ontsnapt Brussels Airlines niet aan besparingen. “We scheiden van Eurowings, maar we moeten meteen naar de fitness”, laat CEO Christina Foerster weten. De integratie van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines in Eurowings wordt stopgezet. “Brussels Airlines zal niet langer deel uitmaken van Eurowings.” Brussels Airlines zal in de toekomst nauwer aansluiten bij de andere maatschappijen – zogeheten netwerkmaatschappijen – van de Lufthansa-groep, zoals Lufthansa, Austrian Airlines en Swiss. Positioneren en besparen De integratie van Brussels Airlines – met zijn langeafstandsvluchten – in Eurowings, dat vooral rechtstreekse vluchten binnen Europa uitvoert, was te complex geworden, klinkt het bij Brussels Airlines. Zeker gezien de moeilijke marktomstandigheden in de luchtvaartsector momenteel. Daarom is nu beslist Brussels Airlines uit de Eurowings-divisie te lichten. De exacte positionering van Brussels Airlines binnen de Lufthansa-groep wordt de komende maanden uitgewerkt. Daarbij zal er ook bespaard moeten worden, net als in de hele groep, want in het derde kwartaal zou er een ‘turnaroundplan’ op tafel moeten liggen. “We gaan uitwerken hoe we van Brussels Airlines een winstgevend bedrijf op lange termijn kunnen maken”, heet het. De langeafstandsvluchten die Brussels Airlines uitvoert vanuit Düsseldorf, blijven alvast bestaan. Ze zullen wel uit de Eurowings-divisie gehaald worden, want Eurowings zal zich concentreren op korte vluchten binnen Europa. Volwassen maatschappij De bonden reageren positief dat Brussels Airlines op eigen benen gaat staan binnen de Lufthansa-groep. “De beste leerling van de klas mag een bank vooruit”, reageert ACLVB’er Filip Lemberechts. “Het is goed dat we niet meegesleurd worden in de verliezen van Eurowings”, vult Anita Van Hoof van de BBTK aan. “Ze pakken Brussels Airlines nu aan als een volwassen maatschappij”, zegt Paul Buekenhout van ACV Puls tot slot. “De CEO heeft vastgesteld dat hier veel competenties zitten, waarin geïnvesteerd moet worden.” De bonden reageren niet ongerust over de aangekondigde besparingen. Ze hebben voorlopig geen indicatie dat de besparingsoefening zou kunnen uitdraaien op een sociaal bloedbad.   Het bericht Slanker Brussels Airlines krijgt eigen plek binnen Lufthansa verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Vakbonden Brussels Airlines dreigen met acties in augustus (10/04/2019 - De Morgen)
  Bij SN Brussels Airlines dreigen de bonden met acties nadat het overleg met de directie over de hoge werkdruk bij de cabincrew is afgesprongen. De kans dat er deze maand, tijdens de terugtocht van heel wat Belgen, gestaakt wordt, is groot.
  [naar artikel]
 28. Van Sabena over Brussels Airlines naar Lufthansa: historiek (14/12/2016 - De Redactie)
  De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines wordt helemaal overgenomen door Lufthansa. We geven u een overzicht van de geschiedenis van Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 29. Brussels Airlines stelt prachtig Tomorrowland-vliegtuig feestelijk voor (23/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Brussels Airlines heeft vanavond haar vierde themavliegtuig voorgesteld. Het nieuwe vliegtuig, 'Amare', draait volledig rond Tomorrowland en zal
  [naar artikel]
 30. Ruzie tussen piloten Brussels Airlines en Thomas Cook (26/01/2018 - VRT NWS)
  Er is nog steeds geen akkoord over het statuut dat piloten moeten krijgen die voor Thomas Cook Airlines Belgium werkten, maar nu zijn overgeheveld naar Brussels Airlines. Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan onze redactie. Sinds november voert Brussels Airlines alle vakantievluchten uit voor touroperator Thomas Cook. 40 piloten en 120 cabinemedewerkers kwamen zo bij Brussels Airlines terecht.
  [naar artikel]
 31. Bijna 30 uur vertraging voor vlucht Brussels Airlines uit Djerba (21/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zowat 180 passagiers van Brussels Airlines hebben door een technisch probleem met hun vliegtuig een extra nacht moeten doorbrengen op het Tunesische eiland Djerba. Ze zullen normaal zaterdag rond 16.40 uur landen op Brussels Airport, in plaats van vrijdag om 12.50 uur. Dat werd vernomen bij Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 32. Liveblog: Pilotenstaking bij Brussels Airlines "maar kwart van de vluchten vertrekt toch" (14/05/2018 - VRT NWS)
  Vandaag leggen de piloten bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines het werk neer. Het is nog maar de tweede keer in de geschiedenis van Brussels Airlines dat er gestaakt wordt. Vandaag is de eerste van twee stakingsdagen: ook woensdag zullen er veel vliegtuigen van Brussels Airlines aan de grond blijven staan. Volg de stakingsdag hier op de voet.
  [naar artikel]
 33. Ook spanningen met Congo raken Brussels Airlines (05/02/2018 - De Tijd)
  14:46 Brussels Airlines moet het aantal vluchten op de Congolese hoofdstad Kinshasa terugschroeven van zeven naar vier per week. Dat hebben de Congolese autoriteiten beslist, zo werd bij Brussels Airlines v...
  [naar artikel]
 34. Brussels Airlines mag hopen op meer Duits geld (28/09/2016 - Knack)
  Lufthansa neemt Brussels Airlines volledig over. Nochtans maakt de Duitse luchtvaartmaatschappij tot nu enkel verlies met de Belgische carrier. Maar Lufthansa heeft wellicht mooie plannen voor Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 35. Brussels Airlines wordt onderdeel van lagekostenmaatschappij (15/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Het personeel en de vakbondsafgevaardigden van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zijn donderdagochtend op de hoogte gebracht van de plannen van het Duitse Lufthansa om Brussels Airlines over te nemen. Op het eerste gezicht zal er op korte termijn weinig veranderen en gaan alle geplande investeringen gewoon door.
  [naar artikel]
 36. Brussels Airlines mag geen aanwervingen doen (03/01/2020 - Express)
  De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa kondigt bij dochterbedrijf Brussels Airlines een aanwervingsstop af. ‘Door interne herstructurering en kostenbesparingsmaatregelen geldt er bij Brussels Airlines, Eurowings en Lufthansa Cargo momenteel een aanwervingsstop, met enkele uitzonderingen’, zo staat vrijdag in een persbericht van de Lufthansa-groep. Bij Brussels Airlines heeft die ‘hiring freeze’ te maken met het herstructureringsplan ‘Reboot’, dat […] The post Brussels Airlines mag geen aanwervingen doen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Brussels Airlines moet overheidssteun terugbetalen (24/03/2017 - De Tijd)
  16:58 De federale regering vraagt de 19 miljoen euro staatssteun terug die het in 2014 aan de luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines, TUI fly en Thomas Cook Airlines gaf.
  [naar artikel]
 38. Brussels Airlines verkleint aanbod naar Italië nog meer (03/03/2020 - Express)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines schrapt nog meer vluchten van en naar Italië door het coronavirus covid-19. Dat meldt het bedrijf dinsdag. De inkrimping van het aanbod wordt verlengd en uitgebreid. Brussels Airlines blijft wel al haar bestemmingen in Italië bedienen. Vorige week besliste Brussels Airlines al om, gezien de snel teruglopende vraag naar vluchten binnen Europa, […] The post Brussels Airlines verkleint aanbod naar Italië nog meer appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Lufthansa zet Brussels Airlines op dieet (07/11/2019 - De Morgen)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines moet tegen 2022 een kostenbesparing realiseren van meer dan 160 miljoen euro op jaarbasis. Het doel is tot een plan te komen dat door de vakbonden wordt ondersteund, zegt de directie. ‘Ik ben niet pessimistisch voor Brussels Airlines’, reageert luchtvaarteconoom Eddy Van de Voorde.
  [naar artikel]
 40. Verzoeningsvergadering bij Brussels Airlines mislukt (07/05/2018 - VRT NWS)
  De verzoeningsvergadering voor het conflict bij Brussels Airlines heeft niets opgeleverd. De bonden bij Brussels Airlines hebben een stakingsaanzegging ingediend, die loopt tot nu vrijdag. Het sociaal conflict duurt er nu al maanden
  [naar artikel]
 41. Brussels Airlines wordt onderdeel van lagekostenmaatschappij van Lufthansa (15/12/2016 - De Redactie)
  Brussels Airlines zal zijn naam nog behouden gedurende 2 jaar. Het merk Brussels Airlines wordt na verloop van tijd aangevuld met "lid van de Eurowings Groep".
  [naar artikel]
 42. Zware besparingen op til bij Brussels Airlines (29/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Twee maanden nadat zijn Duitse moederbedrijf Lufthansa beslist heeft Brussels Airlines een eigen koers te laten varen, stelt CEO Christina Foerster duidelijke toekomstdoelen voorop. Brussels Airlines moet tegen 2022 een winstmarge van 8 procent boeken. Daarvoor zijn forse besparingen nodig, blijkt uit een interne mededeling die De Tijd kon inkijken. De luchtvaartmaatschappij moet de kosten - die volgens de Belgische jaarrekening in 2018 zo’n 1,58 miljard euro bedroegen - 8 à 12 procent laten dalen.
  [naar artikel]
 43. Brussels Airlines slokt Thomas Cook Airlines op (12/04/2019 - De Morgen)
  Brussels Airlines neemt zijn sectorgenoot Thomas Cook Airlines België over. Zo'n 160 piloten en cabinemedewerkers gaan mee over, maar bij het grondpersoneel staan 40 banen op de tocht.
  [naar artikel]
 44. Brussels Airlines gaat ook tickets van andere maatschappijen terugbetalen (11/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Passagiers die door de pilotenstaking bij Brussels Airlines, een kaartje moeten boeken bij een andere maatschappij, zullen ook dat ticket terugbetaald krijgen omdat Brussels Airlines geen alternatief kan bieden. Dat heeft VTM Nieuws zonet vernomen op een persconferentie.
  [naar artikel]
 45. Alle bagage mag weer op Brussels Airlines-vlucht (23/08/2017 - De Tijd)
  19:19 Wie met Brussels Airlines reist mag terug alle bagage meebrengen om in te checken. Dat zegt woordvoerder Geert Sciot van Brussels Airlines woensdagavond.
  [naar artikel]
 46. Brussels Airlines stelt opvallend nieuw themavliegtuig voor (02/05/2019 - De Standaard)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft donderdag haar zesde themavliegtuig voorgesteld. De Airbus A320 werd een ode aan kunstschilder Pieter Bruegel de Oude en werd het meest complexe vliegtuigdesign ooit. Bekijk het resultaat in de video hierboven.
  [naar artikel]
 47. Personeel Brussels Airlines helpt gedupeerden van Ryanair uit de nood (19/09/2017 - VRT NWS)
  Personeelsleden van Brussels Airlines delen op social media kortingcodes uit. Daarmee kunnen mensen met korting een vlucht beoeken bij Brussels Airlines, als hun Ryanair-vlucht de komende dagen of weken geschrapt is.
  [naar artikel]
 48. Bijna 200 jobs op de helling bij Brussels Airlines (12/05/2018 - De Morgen)
  De integratie van Brussels Airlines in Eurowings, de lagekostendivisie van moedergroep Lufthansa, zet in Brussel zowat 190 banen op de tocht. Dat staat vandaag in De Tijd en L'Echo. Vooral bij het administratief personeel en de ondersteunende diensten zijn banen bedreigd. Bij Brussels Airlines werken in totaal 3.500 mensen.
  [naar artikel]
 49. Swissport Cleaning verliest contract met Brussels Airlines (11/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Swissport Cleaning, één van de bedrijven die op Brussels Airport instaan voor het schoonmaken van vliegtuigen, heeft zijn contract met Brussels Airlines verloren, zo is maandag bekendgemaakt op een ondernemingsraad. Swissport Cleaning schrapt hierdoor 110 van de 240 jobs. Al die medewerkers kunnen evenwel de overstap maken naar Mobility Masters, dat het contract met Brussels Airlines won, zo meldt de ceo van Mobility Masters. Brussels Airlines blijft, wat ground handling en bagageafhandeling betreft, met Swissport samenwerken.
  [naar artikel]
 50. Swissport Cleaning verliest contract met Brussels Airlines (11/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Swissport Cleaning, één van de bedrijven die op Brussels Airport instaan voor het schoonmaken van vliegtuigen, heeft zijn contract met Brussels Airlines verloren, zo is maandag bekendgemaakt op een ondernemingsraad. Swissport Cleaning schrapt hierdoor 110 van de 240 jobs. Al die medewerkers kunnen evenwel de overstap maken naar Mobility Masters, dat het contract met Brussels Airlines won, zo meldt de ceo van Mobility Masters. Brussels Airlines blijft, wat ground handling en bagageafhandeling betreft, met Swissport samenwerken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.