Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

11 July 2020
12:38 uur

Europese ruimtevaart wil SpaceX achterna

Express

29/06/2020 - 19:49

De Europese Unie zal zijn investeringen in raketlanceringen, satellietcommunicatie en de exploratie van de ruimte gevoelig opdrijven. Die inspanningen zullen... The post Europese ruimtevaart wil SpaceX achterna appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Ontploffing bij SpaceX is slag voor commerciële ruimtevaart" (01/09/2016 - De Redactie)
  De lanceringen bij het commerciële ruimtebedrijf SpaceX hebben met de ontploffing van vanmiddag erbij een "falingspercentage" van 8 procent. "Een slag voor de commerciële ruimtevaart in de VS", zegt specialist Koen Puimège.
  [naar artikel]
 2. SpaceX slaagt in lancering van gerecycleerde raket (31/03/2017 - De Tijd)
  04:28 Voor het eerst is dezelfde stuwraket twee keer de ruimte in gelanceerd. SpaceX slaagde in de historische missie die het begin kan inluiden van nieuw en goedkoper tijdperk in de ruimtevaart.
  [naar artikel]
 3. Europese satelliet ontsnapt aan botsing met SpaceX-satelliet: het wordt druk in de ruimte (03/09/2019 - De Morgen)
  Maandag voerde de Europese ruimtevaartorganisatie ESA een koerscorrectie uit met de aardobservatiesatelliet Aeolus. De manoeuvre was nodig om een botsing met een Starlink-satelliet van SpaceX te voorkomen.
  [naar artikel]
 4. Airbus moet divisie defensie en ruimtevaart afslanken (20/02/2020 - Express)
  De Europese vliegtuigbouwer Airbus wil in zijn defensie-afdeling meer dan 2.300 banen schrappen. De divisie maakt immers een moeilijke periode door. Enerzijds is er sprake van een tegenvallende activiteit op de markt voor de ruimtevaart. Bovendien hebben vele landen beslissingen over nieuwe defensiecontracten tot een later tijdstip uitgesteld. Dat heeft Airbus aangekondigd. Tegen eind volgend […] The post Airbus moet divisie defensie en ruimtevaart afslanken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Europa geeft investeringen in ruimtevaart extra duw (23/01/2020 - Express)
  De Europese Unie stelt 100 miljoen euro beschikbaar voor de Space Equity Pilot, een project dat investeringen in de ruimtevaartsector stimuleert. Er wordt vooral op kleine en middelgrote ondernemingen gemikt. Dat heeft Thierry Breton, Europees commissaris voor de interne markt, gemeld. Het Italiaanse project Primo Space is het eerste platform dat door het Europese Investeringsfonds […] The post Europa geeft investeringen in ruimtevaart extra duw appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. SpaceX gooit zich in strijd om ruimtetoeristen (18/02/2020 - Express)
  De Amerikaanse raketbouwer SpaceX begint met de verkoop van ‘tickets naar de ruimte’. Het bedrijf van Elon Musk zoekt tot vier privépersonen voor een ruimtereis eind 2021, begin 2022. SpaceX, de bouwer van de Falcon-draagraket, gaat voor zijn ruimtetoerismeproject in zee met het gespecialiseerde bedrijf Space Adventures. SpaceX biedt de kans om mee te vliegen […] The post SpaceX gooit zich in strijd om ruimtetoeristen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. De herbruikbare raket werkt echt (07/04/2019 - De Morgen)
  'Welcome back, baby!' Na eerdere mislukte pogingen om de Falcon 9-raket na lancering opnieuw te laten landen, heeft SpaceX-topman Elon Musk nu reden tot juichen. Het huzarenstuk zet de deur open voor goedkopere ruimtevaart, maar dat is nog niet voor morgen.
  [naar artikel]
 8. SpaceX lanceert 60 satellieten de ruimte in (17/02/2020 - Express)
  SpaceX heeft maandag 60 satellieten in een baan om de aarde gebracht. Het is de vijfde keer dat het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk een dergelijke lading de ruimte in schiet. De lancering gebeurde in het kader van het Starlink-project. Daarmee wil SpaceX goedkoop en snel internet aanbieden aan gebruikers over de hele wereld. Bekijk hier […] The post SpaceX lanceert 60 satellieten de ruimte in appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Crevits richt taskforce ruimtevaart op (06/02/2020 - Metro)
  Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) gaat een taskforce ruimtevaart oprichten. Dat in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Maurits Vande Reyde (Open Vld). De geplande taskforce moet onder meer opvolgen in hoeverre de federale overheid intekent op Europees ruimteprogramma die belangrijk zijn voor Vlaamse bedrijven. Een ander aandachtspunt is de opvolging van de Vlaamse deelname aan het subprogramma “ruimte” van het toekomstige Horizon Europe programma. Met dat programma financiert de Europese Unie onderzoek en innovatie voor de periode 2021-2027. Vlaanderen slaagt er volgens minister Crevits steeds beter in om ESA-middelen binnen te halen, maar het beoogde aandeel van 55 procent voor Vlaanderen wordt nog niet gehaald. Momenteel gaat het om 43 procent. Er zijn in Vlaanderen ruim 30 bedrijven en organisaties actief in de ruimtevaart-industrie. Ze vertegenwoordigen een globale omzet van om en bij de 350 miljoen euro waarvan een belangrijk deel voor ruimtevaart. bron: Belga Het bericht Crevits richt taskforce ruimtevaart op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. SpaceX haalt 1 miljard dollar op bij beleggers (25/05/2019 - De Tijd)
  12:27 SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, heeft 1 miljard dollar opgehaald bij beleggers. Het ultieme doel van SpaceX is mensen laten leven op andere planeten.
  [naar artikel]
 11. SpaceX lanceert met succes megaraket Falcon Heavy (12/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Elon Musk heeft met zijn SpaceX weer een straffe prestatie neergezet. SpaceX lanceerde de 6 ton wegende Falcon Heavy met succes, amper 10 minuten...
  [naar artikel]
 12. Vlaanderen krijgt taskforce ruimtevaart (06/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) gaat een taskforce ruimtevaart oprichten. Die taskforce moet onder meer opvolgen in...
  [naar artikel]
 13. SpaceX lanceert 60 satellieten in een baan om de aarde (17/02/2020 - Express)
  SpaceX heeft maandag 60 satellieten in een baan om de aarde gebracht. Het is de vijfde keer dat het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk een dergelijke lading de ruimte in schiet. De lancering gebeurde in het kader van het Starlink-project. Daarmee wil SpaceX goedkoop en snel internet aanbieden aan gebruikers over de hele wereld. Bekijk hier […] The post SpaceX lanceert 60 satellieten in een baan om de aarde appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. SpaceX denkt aan internet met 42.000 satellieten (22/10/2019 - Express)
  SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, wil zijn satellieten-netwerk Starlink gevoelig uitbreiden. De Amerikaanse onderneming had eerder van de International Telecommunication Union (ITU) en de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) al toestemming gekregen om 12.000 communicatie-satellieten te lanceren. In een nieuw dossier heeft SpaceX echter gevraagd om nog eens 30.000 satellieten in een baan rond de aarde te kunnen brengen.  Het bedrijf wil met Starlink het internet op elke locatie in de wereld toegankelijk maken. Volgens analisten van Morgan Stanley zou het project een investering van mogelijk 60 miljard dollar kunnen vergen. Optimale dekking Starlink is in mei dit jaar gestart met de lancering van zijn satellieten. In eerste instantie werden zestig exemplaren in een baan rond de aarde gebracht. Over zes jaar zou het netwerk al over 6.000 operationele satellieten moeten kunnen beschikken. De sondes zullen vanop een hoogte tussen 328 kilometer en 579 kilometer online verbindingen op aarde moeten garanderen. Door het grote aantal satellieten wil SpaceX daarbij een optimale dekking garanderen. Morgan Stanley berekende dat de bouw van een satelliet ongeveer 1 miljoen dollar kost. Per pakket van zestig satellieten moet daarnaast ook met een lanceringskost van 50 miljoen dollar rekening worden gehouden. Bovendien moet er volgens Morgan Stanley rekening mee worden gehouden dat de satellieten elke vijf jaar zullen moeten worden vervangen. Ook dat zou een jaarlijkse kost van ongeveer 12 miljard dollar vertegenwoordigen. Investeerders ‘Met dergelijke budgetten zou de ontplooiing van Starlink dan ook mogelijk strategische implicaties voor Tesla, een zusterbedrijf van SpaceX, kunnen inhouden,’ aldus Morgan Stanley. ‘Starlink zal anderzijds ook een impact hebben op de strategieën van investeerders die interesse tonen in de bredere ruimtevaart-economie.’ Starlink zou uiteindelijk uit een netwerk van 42.000 satellieten bestaan. Dat is bijna twintig keer meer dan de vloot satellieten die momenteel in de ruimte operationeel is. Sinds het begin van de ruimtevaart ruim zestig jaar geleden zijn bovendien in totaal nog geen 10.000 satellieten gelanceerd. Een netwerk van vierhonderd satellieten zal volgens SpaceX noodzakelijk zijn om een minimale online dienstverlening te garanderen. The post SpaceX denkt aan internet met 42.000 satellieten appeared first on Express.
  [naar artikel]
 15. SpaceX raakt Falcon 9-raket kwijt na Spacelink-missie (18/02/2020 - Express)
  SpaceX heeft succesvol een nieuwe set Starlink-satellieten gelanceerd. Daarbij raakte het bedrijf van Elon Musk wel een boosterraket kwijt. Het is niet de eerste keer dat SpaceX Starlink-satellieten lanceert, maar het is wel de eerste keer in vier jaar tijd dat er bij een lancering geen boosterraket terugkeert. Normaal gebruikt SpaceX Falcon 9-raketten voor lanceringen […] The post SpaceX raakt Falcon 9-raket kwijt na Spacelink-missie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Europa zet landing in naar Mars (19/10/2016 - Knack)
  Het is een spannende dag voor de Europese ruimtevaart. Als alles goed gaat, zullen Europese wetenschappers woensdag om 16.42 uur 'zes minuten van doodsangsten' uitstaan om een lander op de planeet Mars te zetten. België speelt een prominente rol.
  [naar artikel]
 17. Belangrijke dag voor de commerciële ruimtevaart: keert Dragon straks veilig terug op aarde?  (08/03/2019 - VRT NWS)
  Vandaag is een belangrijke dag voor het commerciële ruimtevaartproject van SpaceX en de NASA: de capsule Crew Dragon moet vanmiddag veilig landen op aarde, meerbepaald met een splashdown in de Atlantische Oceaan. Vanmorgen is de eerste fase ingezet, met de loskoppeling van het ISS. 
  [naar artikel]
 18. Elon Musk verwijdert Tesla en SpaceX van Facebook (23/03/2018 - De Tijd)
  19:16 Elon Musk heeft zijn twee iconische bedrijven SpaceX en Tesla van Facebook gehaald. Zowel Tesla als SpaceX had een slordige 2,6 miljoen volgers. Die zullen hun favoriete merken nu op andere sociale me...
  [naar artikel]
 19. Was de ontploffing van de SpaceX-raket sabotage? Onderzoekers zagen vreemde schaduw net voor explosie (01/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De langlopende vete tussen SpaceX, het ruimtebedrijf van Teslabaas Elon Musk, en zijn grote concurrent United Launch Alliance (ULA) nam deze maand een bizarre wending. Een medewerker van SpaceX vroeg toegang tot het dak van een van de gebouwen van ULA. De reden: het vermoeden dat een van hun werknemers achter de ontploffing van een raket zit.
  [naar artikel]
 20. Mysterieus incident met ruimtecapsule SpaceX kan bemande vlucht vertragen (22/04/2019 - De Morgen)
  Op de lanceerbasis van Cape Canaveral heeft zich tijdens een test een mysterieus incident voorgedaan met de ruimtecapsule Crew Dragon van het private ruimtevaartbedrijf SpaceX. Dat hebben SpaceX en de Nasa meegedeeld. De capsule zou tegen eind dit jaar Amerikaanse astronauten naar de ruimte moeten brengen.
  [naar artikel]
 21. SpaceX-zusje Starlink trekt misschien naar de beurs (07/02/2020 - Express)
  De operationeel directeur van SpaceX kondigde op een investeerdersmeeting aan dat het internet-via-satellietenproject Starlink zich mogelijk afsplitst en naar de beurs trekt. Ambitieus, megalomaan of geniaal: het Starlink-project van Elon Musk valt alleszins op. Musk is van plan om met Starlink, dat momenteel ondergebracht is bij zijn ruimtebedrijf SpaceX, 12.000 satellieten de lucht in te […] The post SpaceX-zusje Starlink trekt misschien naar de beurs appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. SpaceX-test met capsule voor bemande vlucht geslaagd (08/03/2019 - De Tijd)
  17:22 De ruimtecapsule Crew Dragon, van het commerciële ruimtevaartbedrijf SpaceX, is met succes in de Atlantische Oceaan geland.
  [naar artikel]
 23. SpaceX schiet Amerikaanse militaire satelliet de ruimte in (24/12/2018 - Metro)
  Het private ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft zondag zijn eerste opdracht uitgevoerd in dienst van het Amerikaanse veiligheidsapparaat. Het bedrijf bracht een militaire satelliet in een baan rond de aarde. Een Falcon 9-raket met een GPS-navigatiesatelliet voor de Amerikaanse luchtmacht vertrok zondagavond in Florida zonder incidenten, zegt SpaceX. Vanwege het slechte weer en technische problemen was de start al vier keer uitgesteld. bron: Belga Het bericht SpaceX schiet Amerikaanse militaire satelliet de ruimte in verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. SpaceX lanceert vrachtcapsule naar ISS (05/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Falcon 9-draagraket van de Amerikaanse raketbouwer SpaceX is vandaag met succes gelanceerd vanop de basis Cape Canaveral in Florida. De lading,...
  [naar artikel]
 25. SpaceX lanceert succesvol 60 telecomsatellieten tegelijk (07/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft vandaag met succes een derde korf van zijn Starlink-satellietconstellatie gelanceerd, zo hebben...
  [naar artikel]
 26. Waarom SpaceX zondag zijn eigen raket heeft opgeblazen (20/01/2020 - Express)
  Ongeveer twintig seconden na take-off liet ruimtebedrijf SpaceX een Falcon 9-raket ontploffen. Het gaat om een belangrijke laatste test. Het zijn spectaculaire beelden: de Falcon 9-raket die zondag gelanceerd is, ontploft volledig zoals gepland. Op de achtergrond applaudisseren de ingenieurs van SpaceX. Want de Crew Dragon, de capsule die aan de raket hing, die is […] The post Waarom SpaceX zondag zijn eigen raket heeft opgeblazen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. SpaceX kan ‘Marsbasis’ niet volledig opkopen door burenprotest (19/02/2020 - Express)
  Het dorpje Boca Chica in Texas wordt de lanceringsbasis van SpaceX om vluchten naar Mars te sturen. Het mega-infrastructuurproject heeft alleen een klein maar hardnekkig probleem: de bewoners. Een basis om naar Mars te vliegen, dat is wat Elon Musk, de CEO van SpaceX, al een decennium voor ogen heeft. Geen Marsdroom zonder startplatform en […] The post SpaceX kan ‘Marsbasis’ niet volledig opkopen door burenprotest appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. SpaceX test capsule voor bemande vluchten (02/03/2019 - De Tijd)
  09:39 Het nieuwe ruimteschip Crew Dragon van de Amerikaanse raketbouwer SpaceX is zaterdagochtend succesvol richting het Internationaal Ruimtestation ISS gelanceerd.
  [naar artikel]
 29. Beschimmelde voedselrepen voor muizen houden draagraket van SpaceX dag langer aan de grond (04/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX moet de lancering van een onbemande cargo naar het Internationaal Ruimtestation (ISS) met een dag...
  [naar artikel]
 30. SpaceX wil volgend jaar ruimtetoeristen naar de maan brengen (27/02/2017 - De Redactie)
  SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van de Amerikaans-Zuid-Afrikaanse ondernemer Elon Musk, gaat eind volgend jaar twee astronauten rond de maan laten draaien. Volgens het bedrijf hebben de twee kandidaten daarvoor al een flink voorschot gestort. SpaceX wil daartoe de nieuw ontwikkelde ruimtecabine Dragon gebruiken.
  [naar artikel]
 31. Hilde Crevits richt taskforce ruimtevaart op (06/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) gaat een taskforce ruimtevaart oprichten. Dat in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Maurits Vande Reyde (Open Vld).
  [naar artikel]
 32. Hilde Crevits richt taskforce ruimtevaart op (06/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) gaat een taskforce ruimtevaart oprichten. Dat in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Maurits Vande Reyde (Open Vld).
  [naar artikel]
 33. Onbemande ruimtecapsule van SpaceX gelanceerd (02/03/2019 - De Morgen)
  Acht jaar nadat de VS stopten met autonome bemande ruimtevluchten, ondernemen de VS en raketbouwer SpaceX vandaag een belangrijke test om hierin verandering te brengen.
  [naar artikel]
 34. Waarom de raketlancering van SpaceX van vandaag weeral het neusje van de zalm is (30/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ruimtevaartbedrijf SpaceX, bekend om zijn baanbrekende hergebruik van raketten (en natuurlijk die rode Tesla in de ruimte), gaat nog een stap...
  [naar artikel]
 35. SpaceX stelt maanvlucht voor toeristen uit (05/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ruimtetoeristen zullen nog tot minstens midden volgend jaar moeten wachten om aan boord van een SpaceX-toestel een vlucht rond de maan te maken....
  [naar artikel]
 36. SpaceX plant toeristische maanmissie in 2018 (27/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Elon Musk, oprichter en CEO van ruimtevaartbedrijf SpaceX, heeft zopas bekendgemaakt dat zijn firma door twee privépersonen werd ingehuurd om in
  [naar artikel]
 37. SpaceX haalt miljard op bij beleggers (25/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-oprichter Elon Musk, heeft een miljard dollar opgehaald bij investeerders.
  [naar artikel]
 38. SpaceX lanceert succesvol 60 telecomsatellieten tegelijk (07/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft dinsdag met succes een derde korf van zijn Starlink-satellietconstellatie gelanceerd, zo hebben gespecialiseerde websites gemeld.
  [naar artikel]
 39. SpaceX vliegt in 2018 met klanten rond de maan (27/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Elon Musk, oprichter en CEO van ruimtevaartbedrijf SpaceX, heeft zopas bekendgemaakt dat zijn firma door twee privépersonen werd ingehuurd om in
  [naar artikel]
 40. SpaceX voert eerste militaire lancering uit (01/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse private ruimtevaartmaatschappij SpaceX heeft vandaag, één dag later dan gepland, voor het eerst een militaire satelliet gelanceerd
  [naar artikel]
 41. SpaceX lanceert weer raket (14/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft vandaag tien commerciële satellieten gelanceerd met een Falcon 9-raket. Het was de eerste succesvolle lancering
  [naar artikel]
 42. SpaceX probeert pas woensdag opnieuw zestig satellieten tegelijk te lanceren (28/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX zal pas morgen een nieuwe poging ondernemen om vanop Cape Canaveral in Florida met zijn Falcon-draagraket...
  [naar artikel]
 43. "Lancering van SpaceX die moest mislukken" is gelukt (19/01/2020 - VRT NWS)
  Vanop het Kennedy Space Center, in de Amerikaanse staat Florida, heeft het ruimtevaartbedrijf SpaceX een ruimtecapsule gelanceerd met als doel de lancering te laten mislukken. Op die manier wil SpaceX de systemen testen die in de toekomst bemanningen in veiligheid moeten brengen als het misgaat. De test met de onbemande capsule Crew Dragon is gelukt: de capsule is in de Atlantische Oceaan neergekomen.
  [naar artikel]
 44. Zwarte rook boven Cape Canaveral: mysterieus incident met ruimtecapsule SpaceX kan bemande vlucht vertragen (22/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de lanceerbasis van Cape Canaveral heeft zich tijdens een test een mysterieus incident voorgedaan met de ruimtecapsule Crew Dragon van het private ruimtevaartbedrijf SpaceX. Dat hebben SpaceX en ruimtevaartorganisatie NASA meegedeeld. De capsule zou tegen eind dit jaar Amerikaanse astronauten naar de ruimte moeten brengen.
  [naar artikel]
 45. Elon Musk's SpaceX lanceert succesvol Intelsat-satelliet (06/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft gisterennacht met succes een communicatiesatelliet voor Intelsat gelanceerd, na een tweevoudig
  [naar artikel]
 46. SpaceX lanceert raket met succes (19/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse onderneming SpaceX heeft met succes zijn onbemande capsule Dragon gelanceerd voor een bevoorradingsmissie naar het internationale
  [naar artikel]
 47. Opnieuw straffe prestatie van Elon Musk: SpaceX lanceert met succes megaraket Falcon Heavy (12/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Elon Musk heeft met zijn SpaceX weer een straffe prestatie neergezet. SpaceX lanceerde de 6 ton wegende Falcon Heavy met succes, amper 10 minuten...
  [naar artikel]
 48. SpaceX rondt testmissie met personencapsule succesvol af (08/03/2019 - De Tijd)
  17:16 Na een missie van een kleine week is de Crew Dragon, de ruimtecapsule voor personenvervoer van SpaceX, veilig neergeploft in de Atlantische Oceaan. Het brengt de eerste bemande ruimtemissie door een p...
  [naar artikel]
 49. SpaceX voert eerste militaire lancering uit (01/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse private ruimtevaartmaatschappij SpaceX heeft maandag, één dag later dan gepland, voor het eerst een militaire satelliet gelanceerd met een Falcon-draagraket.
  [naar artikel]
 50. SpaceX onthult ruimteschip en raket voor kolonisatie van Mars (27/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een livestream doet Elon Musk op dit ogenblik uit de doeken hoe hij met zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX een missie naar Mars wil
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.