Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 July 2020
06:15 uur

Brand bij Mouterij Albert: enorme rookontwikkeling en explosies

Gazet van Antwerpen

29/06/2020 - 20:01

Een hevige brand op het terrein van Mouterij Albert, aan de Kanaaldijk in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands), heeft maandag voor een enorme rookontwikkeling gezorgd. De rook dreef af richting Boom, waar werd opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden. Het dak van een silo vatte vuur en een aanpalend gebouwtje liep grote schade op. Niemand raakte gewond.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Enorme rookontwikkeling bij zware brand op Oude Blekerij (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Kortrijk woedt een hevige brand op de site van de Oude Blekerij. De brand gaat gepaard met een enorme rookontwikkeling. Niemand mag door in de
  [naar artikel]
 2. Enorme rookontwikkeling bij zware brand in Oude Blekerij (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Kortrijk staat op dit moment de Oude Blekerij in brand. Dat zorgt voor een enorme rookontwikkeling. Niemand mag door in de ruime omgeving. De
  [naar artikel]
 3. Grote brand in Kortrijk zorgt voor enorme rookontwikkeling en verkeersproblemen (07/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  In Kortrijk is brand ontstaan op de site van de Oude Blekerij, waarbij een enorme rookontwikkeling ontstond. De R36 werd uit voorzorg afgesloten. Schepen van mobilitet Axel Weydts vraagt om de omgeving van de site zoveel mogelijk te vermijden.
  [naar artikel]
 4. Zware brand en enorme rookontwikkeling in Peer: bewoners moeten ramen en deuren dichthouden (26/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  In een bedrijfshal op het industrieterrein Bokt in Peer, waar een bandencentrale gevestigd is, brak dinsdagochtend rond 6.45 uur een hevige brand uit. Het vuur verspreidde zich razendsnel. De vlammen sloegen door het dak van het gebouw. De brand gaat gepaard met een enorme rookontwikkeling. Bewoners krijgen de raad ramen en deuren dicht te houden.
  [naar artikel]
 5. VIDEO. Mouterij Cuypers opent de deuren 26 jaar na zware brand (18/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  26 jaar na een zware brand heeft Mouterij Cuypers in Diest opnieuw haar deuren geopend. De familie Cuypers gaat in de Peetersstraat niet opnieuw mout maken om bier van te brouwen, maar het gebouw is helemaal gerenoveerd en doet nu dienst als kantoorruimte en er is ook een klein museum.
  [naar artikel]
 6. Brand bij afvalverwerkend bedrijf in Tienen (24/06/2019 - VRT NWS)
  Bij een afvalverwerkend bedrijf in een industriezone in Tienen heeft  een felle brand gewoed. De brand is maandagavond even na 21.30 uur ontstaan bij de firma Containers Maes. Er was een enorme rookontwikkeling, maar de brand is onder controle. De brandweer blust nog na.
  [naar artikel]
 7. Brand Aarschot onder controle (19/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op het industrieterrein Nieuwland in Aarschot heeft een zware brand gewoed bij LPW Ceramic Pools. Er ontstond een enorme rookontwikkeling en aan
  [naar artikel]
 8. Woning in centrum Niel in lichterlaaie (07/10/2017 - VRT NWS)
  In Niel heeft een uitslaande brand gewoed in een rijwoning aan het Oud Begijnhof. De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. 
  [naar artikel]
 9. Uitslaande brand in Brecht veroorzaakt enorme rookpluim (27/05/2018 - De Standaard)
  De brandweer van Brecht is zondagochtend om 5u30 opgeroepen voor een uitslaande brand op het industrieterrein in Sint-Lenaarts. De brand in een hangar veroorzaakte een grote rookontwikkeling, aan inwoners wordt gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.
  [naar artikel]
 10. Uitslaande brand in Brecht veroorzaakt enorme rookpluim (27/05/2018 - De Standaard)
  De brandweer van Brecht is zondagochtend om 5u30 opgeroepen voor een uitslaande brand op het industrieterrein in Sint-Lenaarts. De brand in een hangar veroorzaakte een grote rookontwikkeling, aan inwoners wordt gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.
  [naar artikel]
 11. Brandweer rukt uit voor brand met stevige rookontwikkeling in Berchem (05/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Er woedde donderdagmiddag een hevige brand in de Statiestraat in Berchem. De brand ontstond om een nog onduidelijke reden in de bovenverdieping van een huis waar op dat moment een koppel met een kind van vijf jaar aanwezig was, maar gelukkig raakte niemand gewond. Een buurvrouw zou de brand opgemerkt hebben. De brandweer kwam ter plaatse en had de brand na een halfuur onder controle, al was er heel wat rookontwikkeling.
  [naar artikel]
 12. Zware brand in oude blekerij (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Kortrijk staat op dit moment de oude blekerij in brand. Dat zorgt voor een enorme rookontwikkeling. Niemand mag door in de ruime omgeving. De
  [naar artikel]
 13. Uitslaande brand in Brecht veroorzaakt enorme rookpluim: “Sluit uw ramen” (27/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  De brandweer van Brecht is zondagochtend om 5.30 uur opgeroepen voor een uitslaande brand in Heihoefke. De brand in een hangar veroorzaakt een grote rookontwikkeling, aan inwoners wordt gevraagd om ramen gesloten te houden.
  [naar artikel]
 14. Zware explosies en brand in afvalverwerkend bedrijf in de buurt van Madrid (04/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een dertigtal mensen is gewond geraakt bij explosies en een brand in een afvalverbandingsinstallatie in Madrid. Drie zwaargewonden werden met
  [naar artikel]
 15. Hevige brand bij Oude Blekerij in Kortrijk, brandweer onderzoekt of rook giftig is (07/06/2017 - De Redactie)
  De brand veroorzaakt een enorme rookontwikkeling. De Oude Blekerij was een voormalig bedrijf waar heel wat chemische stoffen liggen.
  [naar artikel]
 16. Uitslaande brand in Brecht veroorzaakt enorme rookpluim: sluit uw ramen (27/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De brandweer van Brecht is zondagochtend om 5u30 opgeroepen voor een uitslaande brand in Heihoefke. De brand in een hangar veroorzaakt een grote rookontwikkeling, aan inwoners wordt gevraagd ramen gesloten te houden.
  [naar artikel]
 17. Hevige rookontwikkeling aan Noorderlaan na brand op werf (02/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Op een werf aan de Bredastraat in Antwerpen is vrijdagmorgen brand uitgebroken. Een voertuig vatte om nog onduidelijke redenen vuur. Door de brand kon men in de omgeving van de Noorderlaan hevige rookontwikkeling opmerken.
  [naar artikel]
 18. Enorme rookontwikkeling na motorpech (24/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer is vrijdag rond 10.30 uur opgeroepen voor een autobrand op de E314 tussen afrit 32 en 31. In de richting van Leuven was de motor van een auto oververhit geraakt. Er droop olie uit het motorblok en dat veroorzaakte een enorme rookontwikkeling. Van vuur was geen sprake. Wel moest de brandweer de gelekte olie van het wegdek verwijderen. (mm)
  [naar artikel]
 19. VIDEO. Hevige explosies en brand in Overpeltse woning (31/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond is in Overpelt brand ontstaan in een woning in de Stuifzandstraat. De brand ging gepaard met enkele hevige explosies waarbij enkele ruiten sneuvelden. De bewoners waren niet thuis waardoor niemand gewond raakte.
  [naar artikel]
 20. Gevangene veroorzaakt uitslaande celbrand in Merksplas (08/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de gevangenis van Merksplas heeft een gedetineerde zondagnamiddag brand gesticht in zijn cel. Dat meldt het Gevangeniswezen. Het aanwezige personeel kon de brand zelf blussen, de brandweer kwam wel nog ter plaatse gezien de enorme rookontwikkeling. Er vielen geen gekwetsten.
  [naar artikel]
 21. Dertigtal bewoners geëvacueerd bij brand in Salvatorrusthuis (26/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag rond 16.15 uur heeft een kortsluiting voor brand gezorgd in Woon- & Zorgcentrum Salvator op de Ekkelgaarden in Hasselt. Gezien de enorme rookontwikkeling werd een 30-tal ouderen geëvacueerd naar een andere vleugel. Niemand raakte gewond.
  [naar artikel]
 22. Gevangene veroorzaakt uitslaande celbrand in Merksplas (08/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de gevangenis van Merksplas heeft een gedetineerde zondagnamiddag brand gesticht in zijn cel. Dat meldt het Gevangeniswezen. Het aanwezige personeel kon de brand zelf blussen, de brandweer kwam wel nog ter plaatse gezien de enorme rookontwikkeling. Er vielen geen gekwetsten.
  [naar artikel]
 23. Brand in garagebox veroorzaakt stevige rookontwikkeling (11/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In de Maurits Sabbestraat in Mechelen vatte zaterdagavond rond 22u een garagebox met wat opgeslagen materiaal vuur. De brand was snel onder controle, maar zorgde wel voor veel rookontwikkeling in de omgeving.
  [naar artikel]
 24. Brand veroorzaakt explosies in garage in Klabbeek, één persoon gewond (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een privégarage in het Waals-Brabantse dorp Klabbeek (Clabecq), een deelgemeente van Tubeke, is het gisterenavond tot een brand en explosies...
  [naar artikel]
 25. Brand in bandencentrale in Anderlecht veroorzaakt grote rookontwikkeling (29/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de Brusselse gemeente Anderlecht is in de Tweestationsstraat vrijdagmiddag een brand ontstaan in een bandencentrale. Die veroorzaakte een stevige rookontwikkeling.
  [naar artikel]
 26. Enorme rookontwikkeling door dakbrand in Antwerpen (05/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het centrum van het Antwerpse district Berchem is deze namiddag brand uitgebroken. Om een nog onbekende reden vatte het dak van een leegstaand...
  [naar artikel]
 27. 10 woningen geëvacueerd door brand met hevige rookontwikkeling (01/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de Tweemontstraat in Deurne zijn woensdagnamiddag tien woningen geëvacueerd na een brand met felle rookontwikkeling.
  [naar artikel]
 28. Brand in kelder lege fabriekshal in Lommel-Kolonie (10/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer van Lommel heeft zaterdagnamiddag een brand geblust in een kelder van een verlaten fabriekshal in de Patrijsstraat in Lommel-Kolonie. De vorige eigenaars hadden er allerlei spullen laten liggen. Bij werken door de nieuwe eigenaar was het afval in brand geschoten. Gevolg was een enorme rookontwikkeling boven de fabriekshal. De brand was snel geblust. De schade bleef beperkt. Niemand raakte gewond. (mm)
  [naar artikel]
 29. Enorme rookontwikkeling rond Vesuvius (12/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het bosrijke gebied rondom de Italiaanse vulkaan Vesuvius staat in lichterlaaie. De rookontwikkeling is zo gigantisch dat in eerste instantie
  [naar artikel]
 30. Grote industriebrand in Essen: veel rookontwikkeling (27/07/2018 - VRT NWS)
  Rond half vijf vanmorgen brak er een zware brand uit bij een vishandel in Essen, in de provincie Antwerpen. Het volledige bedrijf stond in brand en dat zorgde voor een grote rookontwikkeling die tot kilometers ver te zien was. De brandweer is ter plaatse om het vuur te blussen. 
  [naar artikel]
 31. Hevige rookontwikkeling na brand in metrostation Opera (31/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  In het Antwerpse metrostation Opera is vrijdagavond een kleine brand ontstaan. Die zorgde voor hevige rookontwikkeling, waardoor enkele medewerkers en passagiers bevangen werden door de rook.
  [naar artikel]
 32. Felle rookontwikkeling aan Hangar 27 door brand in werfcontainer (27/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een brand in een werfcontainer aan Hangar 27, langs de Rijnkaai, heeft maandagavond korte tijd voor felle rookontwikkeling gezorgd. Daarom sloot de politie de straat even in beide richtingen af.
  [naar artikel]
 33. Twee honden uit appartementsbrand gered (16/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de Molenweg - in een appartement boven kledingwinkel Courage - is maandagnamiddag brand ontstaan. Buren merkten even na 15 uur rookontwikkeling op en verwittigden de hulpdiensten. De brandweer was snel daar. Het jonge koppel dat in het appartement woont, was niet thuis toen de brand ontstond. Ze waren werken. In het pand was er een hevige rookontwikkeling.
  [naar artikel]
 34. Hevige rookontwikkeling na brand in metrostation Opera (30/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het Antwerpse metrostation Opera is deze avond een kleine brand ontstaan. Die veroorzaakte een hevige rookontwikkeling waardoor enkele
  [naar artikel]
 35. 170 gasten geëvacueerd door brand in Sofitel Brussel, hotelgast bewusteloos door rookontwikkeling (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Sofitel op de Gulden-Vlieslaan in Brussel is afgelopen nacht ontruimd door een brand die voor heel wat rookontwikkeling heeft gezorgd. In...
  [naar artikel]
 36. Hevige rookontwikkeling na brand in metrostation Opera (31/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het Antwerpse metrostation Opera is gisteravond een kleine brand ontstaan. Die veroorzaakte een hevige rookontwikkeling waardoor enkele
  [naar artikel]
 37. 170 gasten geëvacueerd door brand in hotel Sofitel in Brussel, hotelgast bewusteloos door rookontwikkeling (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Sofitel op de Gulden-Vlieslaan in Brussel is afgelopen nacht ontruimd door een brand die voor heel wat rookontwikkeling heeft gezorgd. In...
  [naar artikel]
 38. 170 gasten geëvacueerd door brand in hotel Sofitel in Brussel, hotelgast bewusteloos door zware rookontwikkeling (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Sofitel op de Gulden-Vlieslaan in Brussel is afgelopen nacht ontruimd door een brand die voor heel wat rookontwikkeling heeft gezorgd. In...
  [naar artikel]
 39. Brand met hevige rookontwikkeling in pand Sint-Paulusstraat (14/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Vrijdagavond laat moest de Antwerpse brandweer uitrukken voor een brand in een pand in de Sint-Paulusstraat. Door de brand was er veel rookontwikkeling en werden de buurtbewoners gevraagd om even buiten te staan voor hun eigen veiligheid. De brandweer kon de vuurhaard echter snel lokaliseren en had het vuur zo snel onder controle.
  [naar artikel]
 40. Hevige brand in loods veroorzaakt nog urenlang grote rookontwikkeling in Maarkedal en omstreken (05/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een hevige brand die zaterdagnacht woedde in een loods in Maarkedal zorgt momenteel voor veel rookontwikkeling in de wijde omgeving. De brandweer vraagt omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden, het nablussen zal vermoedelijk nog uren duren.
  [naar artikel]
 41. Hond net op tijd gered uit brand (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de Steenweg op Ravels in Oud-Turnhout is donderdagvoormiddag brand uitgebroken in een woning. De brand veroorzaakt een felle rookontwikkeling
  [naar artikel]
 42. Smeulende droogkast bij Albert Heijn (18/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag rond 21 uur is bij de brandweer een oproep van een brand op de Koolmijnlaan binnengekomen. Op de terreinen van B-mine was er hevige rookontwikkeling in het pand van de supermarkt AH. Ter plaatse bleek het te gaan over een droogkast die aan het smeulen was gegaan. De schade bleef beperkt. (mm)
  [naar artikel]
 43. 30 gewonden bij explosies in afvalverbrandingsinstallatie in Madrid (04/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een dertigtal mensen is donderdag gewond geraakt bij explosies en een brand in een afvalverbandingsinstallatie in Madrid.
  [naar artikel]
 44. 30 gewonden bij explosies in afvalverbrandingsinstallatie in Madrid (04/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een dertigtal mensen is donderdag gewond geraakt bij explosies en een brand in een afvalverbandingsinstallatie in Madrid.
  [naar artikel]
 45. Grote evacuatie na explosies in munitieopslag Siberië (05/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuiden van Siberië is begonnen met de evacuatie van mensen na een explosie en brand in een munitieopslagplaats. De explosies en branden...
  [naar artikel]
 46. Buren helpen bewoners uit brandend flatgebouw: “Vrouw met twee kindjes vertrouwde het eerst niet” (16/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een zware brand op de Britselei heeft woensdag bij valavond voor een enorme rookpluim boven Antwerpen gezorgd die vanop kilometers afstand te zien was. Volgens de brandweer liggen allicht werkzaamheden aan het dak aan de oorzaak van de brand. Niels Boelaard (45) kwam net thuis toen hij de rookontwikkeling zag. Samen met een buur nam hij het heft in eigen handen.
  [naar artikel]
 47. Hevige rookontwikkeling door brand in stofbunker (15/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bij trappenmakerij Verschaeve aan de Schonekeerstraat in Lauwe werd zondagmorgen rond 9 uur een smeulbrand opgemerkt in een stofbunker. Die ging gepaard met heel wat rookontwikkeling.
  [naar artikel]
 48. Zware rookontwikkeling bij brand in huis op Wiekevorstsesteenweg (22/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) woedt een brand met zware rookontwikkeling in een huis op de Wiekevorstsesteenweg.
  [naar artikel]
 49. Grote rookontwikkeling door zware uitslaande brand in Sint-Niklaas (25/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  In de Grote Heimelinkstraat in Sint-Niklaas brak vrijdagnamiddag rond 15u30 brand uit. Het gaat om een uitslaande industriebrand met grote rookontwikkeling.
  [naar artikel]
 50. Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Diest (26/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Donderdagmiddag is rond 13 uur een zware brand uitgebroken in een huis in de Veken Blokstraat in Deurne (Diest), vlakbij de grens met Tessenderlo. Het vuur zorgde tot hevige rookontwikkeling.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.