Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

11 July 2020
14:18 uur

Duitse Amazon-magazijnen in staking om coronazorgen

Express

29/06/2020 - 20:16

Honderden medewerkers van onlinehandelaar Amazon hebben het werk neergelegd in meerdere logistieke centra in Duitsland. Dat meldt vakbond Verdi. De... The post Duitse Amazon-magazijnen in staking om coronazorgen appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vakbond roept op tot staking bij Amazon in Duitsland (17/07/2019 - Metro)
  In Duitsland heeft de vakbond Verdi het personeel van onlinewinkel Amazon opgeroepen het werk maandag neer te leggen. Aanleiding is de “Prime Day” van dinsdag, waarbij de onlineketen stunt met superpromoties voor zijn leden. Onder de slogan “geen korting op ons inkomen” wil Verdi dat het personeel al vanaf 7 uur het werk neerlegt. Er zal gestaakt worden in de Amazon-vestigingen in Werne, Rheinberg, Leipzig, Graben, Koblenz en Bad Hersfeld. Verdi pleit al meer dan zes jaar voor een CAO en loonsverhogingen. In heel Duitsland heeft Amazon twaalf magazijnen op elf locaties en heeft het ongeveer 13.000 werknemers in dienst. Bron: Belga   Het bericht Vakbond roept op tot staking bij Amazon in Duitsland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Vakbond roept op tot staking bij Amazon in Duitsland (15/07/2019 - Metro)
  In Duitsland heeft de vakbond Verdi het personeel van onlinewinkel Amazon opgeroepen het werk maandag neer te leggen. Aanleiding is de “Prime Day” van dinsdag, waarbij de onlineketen stunt met superpromoties voor zijn leden. Onder de slogan “geen korting op ons inkomen” wil Verdi dat het personeel al vanaf 7 uur het werk neerlegt. Er zal gestaakt worden in de Amazon-vestigingen in Werne, Rheinberg, Leipzig, Graben, Koblenz en Bad Hersfeld. Verdi pleit al meer dan zes jaar voor een CAO en loonsverhogingen. In heel Duitsland heeft Amazon twaalf magazijnen op elf locaties en heeft het ongeveer 13.000 werknemers in dienst. bron: Belga   Het bericht Vakbond roept op tot staking bij Amazon in Duitsland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Staking bij Amazon in Duitsland stuurt mogelijk leveringen tijdens kerstperiode in de war (17/12/2018 - VRT NWS)
  Bij webwinkel Amazon in Duitsland hebben werknemers in twee vestigingen vannacht het werk neergelegd. De vakbond eist al jaren dat de lonen worden bepaald volgens de Duitse wet. Maar het Amerikaanse bedrijf ging daar tot nog toe niet op in. De vakbond roept nu op om de staking tot kerstavond te laten duren om zo de drukke eindejaarsperiode in de war te sturen.
  [naar artikel]
 4. Ontslagen worden door een computer, bij Amazon kan het (26/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De productiviteit van werknemers in de magazijnen van Amazon wordt constant in de gaten gehouden door een computersysteem. Personeel dat niet hard...
  [naar artikel]
 5. 120.000 extra krachten in Amazon-magazijn tijdens feesten (12/10/2017 - De Tijd)
  16:20 De Amerikaanse webwinkel Amazon gaat voor de eindejaarsfeesten 120.000 extra mensen aanwerven om pakjes te maken in zijn magazijnen.
  [naar artikel]
 6. Staking bij Amazon in Duitsland (17/12/2018 - Metro)
  Bij verschillende Duitse vestigingen van internetgigant Amazon zijn in de nacht van zondag op maandag werkonderbrekingen gestart. Die komen er na een oproep van vakbond Verdi. Gevreesd wordt dat door de actie heel wat kerstgeschenken niet op tijd zullen worden geleverd. Onder meer in de vestigingen in Leipzig en in Werne (Noordrijn-Westfalen) legde het personeel het werk neer. In Leipzig wil Verdi de staking tot kerstavond laten duren. In Werne wordt er zal zeker tot dinsdagavond gestaakt. Mogelijk breiden de acties nog uit naar andere sites in Duitsland. De directie van Amazon was maandagochtend niet bereikbaar voor commentaar. Met de actie wil de vakbond haar eis om een cao af te sluiten, kracht bijzetten. Zo’n cao moet gebaseerd zijn op de voorwaarden die ook ander personeel in de Duitse retailsector krijgt. Verdi vraagt dat al meer dan vijf jaar, maar vangt bot bij het Amerikaanse bedrijf. Amazon beweert dat het actief is in de logistieke sector en relatief hoge lonen uitkeert in vergelijking met de rest van de sector. bron: Belga   Het bericht Staking bij Amazon in Duitsland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Staking bij Amazon in Duitsland (18/12/2018 - Metro)
  Bij verschillende Duitse vestigingen van internetgigant Amazon zijn in de nacht van zondag op maandag werkonderbrekingen gestart. Die komen er na een oproep van vakbond Verdi. Gevreesd wordt dat door de actie heel wat kerstgeschenken niet op tijd zullen worden geleverd. Onder meer in de vestigingen in Leipzig en in Werne (Noordrijn-Westfalen) legde het personeel het werk neer. In Leipzig wil Verdi de staking tot kerstavond laten duren. In Werne wordt er zal zeker tot dinsdagavond gestaakt. Mogelijk breiden de acties nog uit naar andere sites in Duitsland. De directie van Amazon was maandagochtend niet bereikbaar voor commentaar. Met de actie wil de vakbond haar eis om een cao af te sluiten, kracht bijzetten. Zo’n cao moet gebaseerd zijn op de voorwaarden die ook ander personeel in de Duitse retailsector krijgt. Verdi vraagt dat al meer dan vijf jaar, maar vangt bot bij het Amerikaanse bedrijf. Amazon beweert dat het actief is in de logistieke sector en relatief hoge lonen uitkeert in vergelijking met de rest van de sector. Bron: Belga   Het bericht Staking bij Amazon in Duitsland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Staking bij Amazon in Duitsland: vrees voor kerstcadeaus (17/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij verschillende Duitse vestigingen van internetgigant Amazon zijn in de nacht van zondag op maandag werkonderbrekingen gestart. Die komen er na een oproep van vakbond Verdi. Gevreesd wordt dat door de actie heel wat kerstgeschenken niet op tijd zullen worden geleverd.
  [naar artikel]
 9. Duitse marktwaakhond onderzoekt Amazon wegens mogelijk machtsmisbruik (29/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse mededingingsautoriteit is een onderzoek begonnen naar Amazon. Volgens het Bundeskartellamt zijn er aanwijzingen dat de webwinkelgigant...
  [naar artikel]
 10. Staking bij Amazon in Europa op Black Friday: 'We are not robots' (23/11/2018 - Knack)
  Werknemers van de Amerikaanse internetreus Amazon in Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hebben vrijdag, op de koopjesdag Black Friday, het werk neergelegd. Ze eisen betere werkomstandigheden. Amazon minimaliseert de impact van de acties.
  [naar artikel]
 11. Amazon laat u shoppen in het Nederlands (31/08/2016 - De Tijd)
  16:46 Amazon mikt weer iets nadrukkelijker op de Lage Landen. Via de Duitse webshop Amazon.de kan je nu ook in het Nederlands shoppen in het volledige productgamma.
  [naar artikel]
 12. Euronext Brussel: volle magazijnen, lege winkels (21/08/2018 - De Tijd)
  11:18 Op de Brusselse beurs zien we dinsdag e-commerce in actie: florerende magazijnen bij Montea, wegkwijnende stadswinkels bij Qrf.
  [naar artikel]
 13. Stakingen bij Amazon in Duitsland (17/12/2018 - De Tijd)
  08:48 Bij verschillende Duitse vestigingen van internetgigant Amazon zijn in de nacht van zondag op maandag werkonderbrekingen gestart.
  [naar artikel]
 14. Puzzelaars van slimme magazijnen (12/10/2017 - De Tijd)
  11:02 De rusthuisuitbater Armonea, de tankerrederij Euronav en de bouwer van logistieke magazijnen WDP strijden dit jaar om de titel Onderneming van het Jaar 2017. Op dinsdagavond 17 oktober kennen we de wi...
  [naar artikel]
 15. Staking bij Amazon op Black Friday (24/11/2017 - De Tijd)
  09:33 In Duitsland en Italië hebben werknemers van internetgigant Amazon het werk neergelegd. De timinig is pijnlijk nu op Black Friday winkeliers elkaar beconcurreren met superpromoties.
  [naar artikel]
 16. Staking in meerdere distributiecentra van Amazon op Black Friday (24/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  MadridWerknemers van internetwinkel Amazon in Spanje, Duitsland en Groot-Brittannië hebben gisteren, op Black Friday, het werk neergelegd. Ze eisen betere werkomstandigheden.
  [naar artikel]
 17. Klantenboycot na uitbuiting seizoensarbeiders bij Amazon (05/04/2019 - De Morgen)
  Klanten van het Duitse filiaal van Amazon zijn een boycotactie tegen het internetwarenhuis begonnen na berichten over de slechte behandeling van tijdelijke werknemers.
  [naar artikel]
 18. Amazon plant megamagazijn in Duitsland, vlak over Belgische grens (10/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon heeft een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van een nieuw magazijn in het Duitse Mönchengladbach. Het...
  [naar artikel]
 19. Stakingen bij Amazon in Duitsland, vrees voor tijdige levering kerstgeschenken (17/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij verschillende Duitse vestigingen van internetgigant Amazon zijn in de nacht van zondag op maandag werkonderbrekingen gestart. Die komen er na...
  [naar artikel]
 20. Vertraging in leveringen mogelijk: opnieuw stakingen bij Amazon Duitsland (02/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij twee vestigingen van internetgigant Amazon in Duitsland is er opnieuw een staking uitgebroken. Daardoor zijn vertragingen in de leveringen...
  [naar artikel]
 21. Amazon nu ook in het Nederlands beschikbaar (31/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse versie van webwinkel Amazon is nu ook in het Nederlands te raadplegen.  In de eerste fase zijn al miljoenen vertaalde productnamen, de
  [naar artikel]
 22. IKEA bouwt winkels deels om tot magazijnen (10/10/2018 - De Tijd)
  17:25 IKEA gaat delen van zijn winkels ombouwen tot magazijnen, want ze lokken minder volk. In België daalde het winkelbezoek vorig jaar met 2,6 procent.
  [naar artikel]
 23. Zalando stelt teleur door opkomst H&M en Amazon (19/04/2017 - De Tijd)
  13:00 De Duitse kledingwebwinkel Zalando moet fors investeren om Amazon, H&M en Zara de baas te kunnen.
  [naar artikel]
 24. Ook Duitse vakbond roept op tot staking Ryanair vrijdag (27/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De staking bij Ryanair van vrijdag dreigt nog groter te worden. Gisteravond laat heeft ook de Duitse pilotenbond Vereinigung Cockpit opgeroepen tot...
  [naar artikel]
 25. Duitse Ryanair-piloten kondigen staking vlak voor kerst aan (21/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel een algemene staking van piloten bij de lagekostenmaatschappij Ryanair tijdens de kerstperiode van de baan leek, heeft de Duitse...
  [naar artikel]
 26. Vakbond vergalt Amazon-stunt (15/07/2019 - De Morgen)
  En weer is er sociale onvrede bij Amazon. Nu stunt de onlinereus met superpromoties. Die kortingen staan volgens de Duitse vakbond Verdi, die actievoert, in contrast met de vaak laagbetaalde jobs die Amazon biedt. ‘Ik vind het arrogant dat we als maatschappij onze neus ophalen voor dergelijke jobs’, zegt economiefilosoof Rogier De Langhe.
  [naar artikel]
 27. Luchthaven krijgt schadevergoeding na staking (26/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse verkeersleidersvakbond GdF zal de luchthaven van Frankfurt een schadevergoeding moeten betalen naar aanleiding van een meerdaagse staking begin 2012. Dat heeft de Duitse federale arbeidsrechtbank beslist.
  [naar artikel]
 28. Amazon plant magazijn in Duitsland: op 50 km van Limburgse grens (10/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon heeft een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van een nieuw magazijn in het Duitse Mönchengladbach.
  [naar artikel]
 29. Amazon voert omzet op, winst blijft achter (26/07/2019 - Metro)
  Webgigant Amazon heeft de opbrengst in het tweede kwartaal verder opgevoerd. De kosten stegen echter ook navenant waardoor de winst van het bedrijf van miljardair Jeff Bezos slechts mondjesmaat groeide. Analisten hadden op meer winst gerekend. De omzet van Amazon kwam uit op 63,4 miljard dollar, een vijfde hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Zowel bij de verkoop van producten als bij de dienstentak, zoals de clouddiensten van het bedrijf, kwam meer geld binnen. Amazon was echter ook meer geld kwijt per verkocht product en ook aan de magazijnen en verzending van die producten en marketing gaf het bedrijf meer geld uit. Dat alles leidde ertoe dat de winst uitkwam op 2,6 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog afgerond 2,5 miljard dollar. Het gaat om een verschil van 91 miljoen dollar. Voor het lopende kwartaal rekent Amazon op een omzet die tussen de 66 miljard en 70 miljard dollar ligt. Wel verwacht het bedrijf een fors lagere operationele winst dan een jaar eerder door extra investeringen in snelle bezorging. Bron: Belga   Het bericht Amazon voert omzet op, winst blijft achter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Amazon voert omzet op, winst blijft achter (26/07/2019 - Metro)
  Webgigant Amazon heeft de opbrengst in het tweede kwartaal verder opgevoerd. De kosten stegen echter ook navenant waardoor de winst van het bedrijf van miljardair Jeff Bezos slechts mondjesmaat groeide. Analisten hadden op meer winst gerekend. De omzet van Amazon kwam uit op 63,4 miljard dollar, een vijfde hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Zowel bij de verkoop van producten als bij de dienstentak, zoals de clouddiensten van het bedrijf, kwam meer geld binnen. Amazon was echter ook meer geld kwijt per verkocht product en ook aan de magazijnen en verzending van die producten en marketing gaf het bedrijf meer geld uit. Dat alles leidde ertoe dat de winst uitkwam op 2,6 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog afgerond 2,5 miljard dollar. Het gaat om een verschil van 91 miljoen dollar. Voor het lopende kwartaal rekent Amazon op een omzet die tussen de 66 miljard en 70 miljard dollar ligt. Wel verwacht het bedrijf een fors lagere operationele winst dan een jaar eerder door extra investeringen in snelle bezorging. bron: Belga   Het bericht Amazon voert omzet op, winst blijft achter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Amazon.nl uit de startblokken (10/03/2020 - Express)
  De Amerikaanse internetwinkel Amazon heeft dinsdag de vernieuwde webwinkel Amazon.nl geopend. Miljoenen producten – gaande van boeken, schoonheidsproducten, computer- en... The post Amazon.nl uit de startblokken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Trein rijdt weersgevoelige staalplaten rechtstreeks binnen in magazijnen (09/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse bedrijven Zuidnatie, Conti7 en Van Dyck hebben recentelijk nagelnieuw magazijnen geopend in de Antwerpse haven. De bedoeling? Hoogwaardige producten overslaan, beschut tegen het weer. Het zou tot twintig jobs extra moeten opleveren.
  [naar artikel]
 33. Staking piloten Lufthansa loopt in de miljoenen (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De staking bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa kost de vliegmaatschappij en de Duitse economie miljoenen euro's. De piloten die zijn
  [naar artikel]
 34. De Amazon 'Fire Phone' herkent zowat alles (05/04/2019 - De Morgen)
  'Kunnen we een betere telefoon voor Amazon Prime-leden bouwen?', luidde de retorische vraag van Amazon-CEO Jeff Bezos. Waarna hij de Amazon Fire Phone onthulde.
  [naar artikel]
 35. Wilde staking bij gemeentepersoneel in Zonhoven (13/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de gemeentelijke technische dienst en de magazijnen in Zonhoven hebben vanmorgen 45 personeelsleden plots het werk neergelegd, en dat naar aanleiding van een aantal mededelingen. De werknemers kregen te horen dat een aantal voordelen geschrapt zullen worden.
  [naar artikel]
 36. Duitse TUIfly moet alle vluchten schrappen door staking (07/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse luchtvaartmaatschappij TUIfly heeft vandaag alle geplande 108 vluchten moeten schrappen wegens een staking. Een deel van het personeel
  [naar artikel]
 37. Duitse Audi-productie plat door Hongaarse staking (28/01/2019 - De Tijd)
  15:40 Een deel van de productie in Duitse fabrieken van de luxewagenbouwer Audi ligt maandag stil door een staking bij een Hongaarse fabriek die onderdelen levert.
  [naar artikel]
 38. Ford plant met VW en Amazon grootste laadpalennet van VS (17/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De op een na grootste Amerikaanse autobouwer Ford wil samen met de Duitse autobouwer Volkswagen (VW) en internetreus Amazon het naar eigen zeggen...
  [naar artikel]
 39. EU onderzoekt businessmodel Amazon (19/09/2018 - De Tijd)
  16:30 De Europese Commissie ziet problemen in de manier waarop Amazon de data gebruikt van verkopers die via de Amazon-website hun goederen verkopen.
  [naar artikel]
 40. Duitse Amazon-werknemers leggen werk neer op jaarlijks kortingfestival (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Duitsland heeft de vakbond Verdi het personeel van onlinewinkel Amazon opgeroepen het werk vandaag neer te leggen. Aanleiding is de "Prime...
  [naar artikel]
 41. Amazon vernietigt teruggestuurde producten (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Internetverkoper Amazon vernietigt in Duitsland op grote schaal teruggestuurde producten. Dat blijkt uit onderzoek van het Duitse programma...
  [naar artikel]
 42. Amazon.nl van start, ook voor Belgische klanten (10/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse internetwinkel Amazon heeft vandaag de vernieuwde webwinkel Amazon.nl geopend. Via de site kunnen producten worden gekocht op het...
  [naar artikel]
 43. Londense boekhandelaars lanceren ‘Amazon zonder Amazon’ (20/07/2016 - Express)
  In de Engelse hoofdstad Londen slaan 40 boekhandelaars de handen in elkaar om het hoofd te bieden aan de immer grotere bedreiging die webwinkel Amazon vormt voor hun voortbestaan. Sinds vorige week staan de catalogi van de 40 gegroepeerd op één website en een mobiele applicatie. Potentiële klanten kunnen daar nagaan of het boek dat ze zoeken beschikbaar is in een van de winkels, maar kunnen het ook binnen het uur  geleverd krijgen door een van de koeriers die het boek dan per fiets of per motorfiets aan huis bezorgt. Ook Amazon biedt zo’n service aan, maar kan slechts 15.000 boeken aanbieden, tegen 110.000 voor het netwerk van boekhandelaars. Duitsland Een soortgelijke dienst is al langer operationeel in de grote Duitse steden, waar een groep boekhandelaars een reeks fietsenkoeriers in dienst hebben genomen. De uitstekende organisatie van het Duitse bestelsysteem, gebaseerd op de samenwerking tussen uitgevers, groothandelaars en winkels doet de rest: zorgen dat boeken die op voorraad zijn de dag na bestelling bij de handelaar liggen. Op die manier kunnen ze de concurrentie aangaan met Amazon. Het beste argument om een boek in de boekhandel te kopen blijft nog altijd de expertise en literaire kennis van de uitbater. The post Londense boekhandelaars lanceren ‘Amazon zonder Amazon’ appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 44. Amazon is waardevolste merk ter wereld (en stoot zo Google van de troon) (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse webwinkel Amazon is naar de koppositie geschoten op de ranglijst van meest waardevolle merken wereldwijd. De merkwaarde van Amazon...
  [naar artikel]
 45. Microsoft klopt Amazon verrassend in strijd voor miljardencontract Pentagon (28/10/2019 - De Tijd)
  08:44 Mogelijk speelde de kritiek van The Washington Post, het mediabedrijf van Amazon-topman Jeff Bezos, Amazon parten.
  [naar artikel]
 46. Amazon Go wil 3.000 kassaloze supermarkten openen en dat is slecht nieuws voor Ahold Delhaize (20/09/2018 - De Morgen)
  Amazon is van plan om in de VS 3.000 filialen te openen van het kassaloze Amazon GO, meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Daarmee zou Amazon Go in korte tijd een van de grootste winkelketens in de VS worden. 
  [naar artikel]
 47. Stakingen bij Amazon in Duitsland, vrees voor laattijdige levering kerstgeschenken (17/12/2018 - De Morgen)
  Bij verschillende Duitse vestigingen van internetgigant Amazon zijn in de nacht van zondag op maandag werkonderbrekingen gestart. Die komen er na een oproep van vakbond Verdi. Gevreesd wordt dat door de actie heel wat kerstgeschenken niet op tijd zullen worden geleverd.
  [naar artikel]
 48. Trump lanceert nieuwe aanval op Amazon (16/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president heeft via Twitter opnieuw uitgehaald naar onlinewinkel Amazon. "Amazon brengt enorm veel schade toe aan belasting
  [naar artikel]
 49. Amazon meer waard dan Alphabet (27/04/2018 - De Tijd)
  16:07 Puike groeicijfers stuwden de Amerikaanse e-commercegigant Amazon naar recordhoogtes. Dankzij die koers is Amazon nu het op één na meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf op aarde, na Apple.
  [naar artikel]
 50. Allereerste staking bij Ryanair sinds oprichting in 1985 (21/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel een algemene staking van piloten bij de lagekostenmaatschappij Ryanair tijdens de kerstperiode van de baan leek, heeft de Duitse vakorganisatie Vereinigung Cockpit (VC) opgeroepen tot een werkonderbreking vrijdag van 5 tot 9 uur. Het gaat om de eerste staking bij Ryanair sinds de oprichting in 1985.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.