Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 July 2020
11:06 uur

Regering zoekt nieuwe stafchef leger

De Tijd

29/06/2020 - 20:39

19:22 De procedure om een nieuwe chef defensie (CHOD) aan te duiden zit in een stroomversnelling. Vice-CHOD Michel Hofman, de Franstalige nummer twee van het leger, heeft de beste papieren om Marc Compernol...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. [VIDEO] - Nieuwe stafchef van het leger is voorgesteld (12/07/2016 - De Redactie)
  Generaal Marc Compernol van de landmacht volgt vanaf morgen luchtmachtgeneraal Gerard Van Caelenberge op. Volgens de nieuwe stafchef moet er nu vooral voor gezorgd worden dat het leger voldoende militairen overhoudt om operationeel te blijven.
  [naar artikel]
 2. Stafchef Belgisch leger wil defensiebudget verhogen (26/11/2018 - De Standaard)
  Voor generaal Marc Compernol, de stafchef (CHOD) van het Belgische leger, is het duidelijk. De volgende federale regering moet het budget van Defensie verhogen. Dat zowel om de ‘strategische visie’ vorm te geven die in 2016 door de regering-Michel werd uitgetekend als om de engagementen die tegenover de NAVO werden aangegaan, na te komen.
  [naar artikel]
 3. Stafchef Belgisch leger wil defensiebudget verhogen (26/11/2018 - De Standaard)
  Voor generaal Marc Compernol, de stafchef (CHOD) van het Belgische leger, is het duidelijk. De volgende federale regering moet het budget van Defensie verhogen. Dat zowel om de ‘strategische visie’ vorm te geven die in 2016 door de regering-Michel werd uitgetekend als om de engagementen die tegenover de NAVO werden aangegaan, na te komen.
  [naar artikel]
 4. Egyptische president benoemt nieuwe stafchef van leger (28/10/2017 - Metro)
  De Egyptische president Abdel Fattah al-Sissi heeft de stafchef van het leger vervangen, zo heeft het presidentschap zaterdag meegedeeld, zonder de redenen van de vervanging te geven. De secretaris-generaal van het ministerie van Defensie, Mohamed Farid Hegazy, vervangt Mahmoud Hegazy als stafchef van het machtige Egyptische leger. Laatstgenoemde werd tot adviseur van president Sissi benoemd voor strategische planning en crisisbeheer. Mahmoud Hegazy staat dicht bij de president door het huwelijk van hun respectievelijke kinderen. Hij was sinds maart 2014 stafchef van het leger, nadat hij de militaire inlichtingendienst had geleid. Hij was pas terug van een verblijf in Washington, waar hij had deelgenomen aan een bijeenkomst van legerchefs van de landen die in de strijd tegen terrorisme betrokken zijn. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 5. Onrust in Ethiopië: stafchef leger neergeschoten (23/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Ethiopië is de stafchef van het leger gewond geraakt nadat hij door kogels werd getroffen. Dat heeft premier Abiy Ahmed zondag gezegd. Over zijn...
  [naar artikel]
 6. Ongezien: stafchef Frans leger kondigt ontslag aan na rel met Macron (19/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De stafchef van het Franse leger, Pierre de Villiers, heeft vandaag zijn ontslag aangekondigd. Eerder deze week had hij onenigheid met president
  [naar artikel]
 7. Trump benoemt Mark Milley tot nieuwe stafchef van het leger (08/12/2018 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft viersterrengeneraal Mark Milley benoemd tot nieuwe voorzitter van de chefstaven van het Amerikaanse leger, zo heeft het staatshoofd zelf getwitterd. Milley is nu nog stafchef van de landmacht.
  [naar artikel]
 8. Stafchef Frans leger stapt op na rel met Macron: "Ik laat mij niet naaien" (19/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De stafchef van het Franse leger, Pierre de Villiers, heeft vandaag zijn ontslag aangekondigd. Eerder deze week had hij zware onenigheid met
  [naar artikel]
 9. Stafchef Ethiopisch leger en regionaal president gedood (23/06/2019 - Metro)
  In Ethiopië zijn zondag de stafchef van het leger, generaal Seare Mekonnen, en de president van de regio Amhara gedood. Dat melden de diensten van premier Abiy Ahmed. Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is in het Oost-Afrikaanse land. Eerder was de premier al in legeruniform op de televisie verschenen om te melden dat stafchef Mekonnen gewond was geraakt toen hij door kogels was getroffen. Nu is hij dus overleden. Premier Ahmed had daarvoor al gezegd dat er in de noordwestelijke regio Amhara een staatsgreep was afgewend. Bron: Belga   Het bericht Stafchef Ethiopisch leger en regionaal president gedood verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Stafchef Ethiopisch leger gedood bij 'poging tot staatsgreep' (23/06/2019 - De Tijd)
  11:39 Premier Abiy Ahmed van Ethiopië meldt dat een poging tot staatsgreep is verijdeld in de noordwestelijke regio Amhara. De regionale president van Amhara en de stafchef van het leger, generaal Seare Mek...
  [naar artikel]
 11. Stafchef van het Franse leger stapt op na rel met Macron (19/07/2017 - De Redactie)
  In Frankrijk heeft stafchef Pierre de Villiers zijn ontslag aangeboden aan president Emmanuel Macron en die heeft dat aanvaard. De voorbije weken was er onenigheidheid gerezen tussen beide mannen over de beplande besparingen in het Franse leger.
  [naar artikel]
 12. Onrust in Ethiopië: stafchef van het leger en regionaal president gedood bij couppoging (23/06/2019 - De Morgen)
  In Ethiopië zijn vandaag de stafchef van het leger, generaal Seare Mekonnen, en de president van de regio Amhara gedood bij een couppoging. Dat melden de diensten van premier Abiy Ahmed.
  [naar artikel]
 13. Ex-stafchef Israëlisch leger daagt Netanyahu uit voor premierschap (28/12/2018 - VRT NWS)
  Een populaire gewezen stafchef van het Israëlische leger heeft zijn kandidatuur voor het premierschap geformaliseerd. Daarmee daagt hij huidig premier Benjamin Netanyahu uit bij de verkiezingen op 9 april.
  [naar artikel]
 14. Populaire ex-stafchef Israëlisch leger daagt Netanyahu uit voor premierschap (27/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een populaire gewezen stafchef van het Israëlische leger heeft zijn kandidatuur voor het premierschap geformaliseerd. Daarmee daagt hij huidig...
  [naar artikel]
 15. Ex-stafchef Israëlisch leger daagt Netanyahu uit voor premierschap (27/12/2018 - De Morgen)
  Een populaire gewezen stafchef van het Israëlische leger heeft zijn kandidatuur voor het premierschap geformaliseerd. Daarmee daagt hij huidig premier Benjamin Netanyahu uit bij de verkiezingen op negen april.
  [naar artikel]
 16. Vroegere Egyptische stafchef van het leger doet gooi naar presidentschap (13/01/2018 - VRT NWS)
  In Egypte staat het nu vast dat de vroegere stafchef van het leger, Sami Anan, een gooi zal doen naar het presidentschap.  
  [naar artikel]
 17. Stafchef leger vraagt groter budget (24/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  BRUSSELGeneraal Marc Compernol (foto), eindverantwoordelijke van het leger, vroeg in zijn nieuwjaarstoespraak gisteravond meer geld aan de regering. Ook in de volgende legislatuur: “Het is duidelijk dat het uitgetekende budgettaire traject voor de Strategische Visie moet worden aangepast.”
  [naar artikel]
 18. Stafchef Marc Compernol: "Leger heeft extra geld nodig, maar moet niet afbouwen" (17/10/2019 - VRT NWS)
  Het Belgische leger heeft de volgende jaren 2,4 miljard euro extra nodig om nieuwe rekruten aan te werven en te investeren in nieuw materiaal. Dat zegt stafchef Marc Compernol in "Terzake". Ondanks het beperkte budget, moet het leger niet afbouwen, maar wel specialiseren, zegt Compernol.
  [naar artikel]
 19. Marc Compernol, nieuwe stafchef van het leger: 'Vroeg of laat moeten er grondtroepen naar Syrië' (19/10/2016 - Knack)
  De Belgische defensie staat op een kruispunt. De nieuwe opperbevelhebber, Marc Compernol, heeft vier jaar de tijd om een nieuw leger te bouwen. Een leger met minder soldaten, met tijdelijke contracten en met militairen die niet langer met 56 jaar met pensioen kunnen. Knack volgde de generaal op training in het noorden van Engeland.
  [naar artikel]
 20. Ex-stafchef Israëlisch leger daagt Netanyahu uit voor premierschap (27/12/2018 - Metro)
  Een populaire gewezen stafchef van het Israëlische leger heeft zijn kandidatuur voor het premierschap geformaliseerd. Daarmee daagt hij huidig premier Benjamin Netanyahu uit bij de verkiezingen op 9 april. Benny Gantz was tot nog toe een outsider onder de potentiële kandidaten. Hij registreerde vandaag een nieuwe politieke partij, de Israëlische Partij van de Veerkracht, na weken van speculatie dat hij in de politiek zou stappen. Opiniepeilingen plaatsten zijn potentiële partij op de tweede plaats, na de Likud-partij van Netanyahu, hoewel hij nog niet verduidelijkte waar zijn partij voor zal staan. Naar verwachting stelt hij een gematigd en centrumgericht platform voor. Ondanks zijn populariteit zou de partij van Gantz wel maar de helft van het aantal parlementszitjes binnenrijven tegenover Likud. De 59-jarige Gantz was stafchef van het Israëlische leger tussen 2011 en 2015. Het Israëlische parlement is gisteren ontbonden, wat de weg vrijmaakt naar vervroegde verkiezingen. De verkiezingen waren oorspronkelijk gepland in november 2019, maar de afgelopen maand worstelde Netanyahu met de uiterst nipte meerderheid van 61 zetels in het 120 zitjes tellende parlement. Gewezen minister van Defensie Avigdor Lieberman had ontslag uit de regering genomen en zijn partij Yisrael Beytenu naar de oppositiebanken verhuisd. Bron: Belga   Het bericht Ex-stafchef Israëlisch leger daagt Netanyahu uit voor premierschap verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Alweer nieuwe stafchef voor het Witte Huis (07/03/2020 - VRT NWS)
  Het Republikeinse Congreslid Mark Meadows is door de Amerikaanse president Donald Trump benoemd tot de nieuwe stafchef van het Witte Huis. Hij is de vierde stafchef sinds het aantreden van Trump.
  [naar artikel]
 22. Operatie ‘Zoek de para’: ons leger zoekt wanhopig naar nieuwe paracommando’s (01/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het leger zoekt koortsachtig naar zo’n 170 nieuwe paracommando’s: goedgetrainde soldaten met de fysiek van een atleet die vaak als eerste worden ingezet bij conflicten in het buitenland, en daardoor broodnodig zijn. Maar de werving van al die nieuwe rekruten belooft misschien wel het zwaarste gevecht te worden. “Er is serieuze concurrentie van politie, hulpdiensten én zelfs andere legereenheden die ook mensen tekortkomen”, zegt kolonel Vincent Descheemaeker.
  [naar artikel]
 23. Mark Meadows nieuwe stafchef van het Witte Huis (07/03/2020 - Knack)
  Het Republikeinse Congreslid Mark Meadows is door de Amerikaanse president Donald Trump benoemd tot de nieuwe stafchef van het Witte Huis. Hij is de vierde stafchef sinds het aantreden van Trump en volgt Mick Mulvaney op die de functie tot nu toe waarnam na het vertrek van John Kelly.
  [naar artikel]
 24. Leger zoekt 7.400 nieuwe militairen (27/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het Belgisch leger moet in de komende vier jaar 7.400 nieuwe militairen ronselen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag. “Dat is geleden van de periode van de militaire dienstplicht”, klinkt het.
  [naar artikel]
 25. Kelly officieel nieuwe stafchef Trump (31/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De vroegere minister van Binnenlandse Veiligheid John Kelly heeft de eed afgelegd als nieuwe stafchef van het Witte Huis. De Amerikaanse
  [naar artikel]
 26. Gewezen stafchef August Van Daele overleden (09/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De gewezen stafchef van het leger, generaal op rust August Van Daele, is zondag op 72-jarige leeftijd overleden. Zo is maandag uit militaire bron
  [naar artikel]
 27. Gewezen stafchef August Van Daele overleden (09/01/2017 - De Redactie)
  De gewezen stafchef van het leger, generaal op rust August Van Daele, is gisteren op 72-jarige leeftijd overleden. Zo is uit militaire bron vernomen.
  [naar artikel]
 28. Leger zoekt 7.400 militairen (27/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  We want you! Het Belgisch leger moet in de komende vier jaar 7.400 nieuwe militairen ronselen. "Dat is geleden van de periode van de militaire...
  [naar artikel]
 29. Stafchef Belgisch leger Marc Compernol: "Zonder bijkomende investeringen, zullen militaire operaties in gedrang komen" (19/07/2019 - VRT NWS)
  De komende vijf jaar gaat bijna de helft van de Belgische militairen met pensioen. De instroom is te klein om de 11.000 Belgische militairen die met pensioen zullen gaan, ter vervangen. Mark Compernol, stafchef van het Belgisch leger, hoopt dat dit een signaal zal zijn voor de politiek om weer te investeren in Defensie. "Er moet fors geïnvesteerd worden om het probleem aan te pakken", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 30. Legerchef: “We moeten aanwezig zijn in Syrië en Afghanistan, niet in Antwerpen en Brussel” (08/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Marc Compernol, de nieuwe stafchef van het Belgische leger, wil het aantal militairen die ingezet worden op straat verminderen.
  [naar artikel]
 31. Indonesische stafchef mocht de Verenigde Staten niet binnen, excuses van VS-diplomaten (23/10/2017 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten zitten erg verveeld met een diplomatiek incident met Indonesië, een van de belangrijkste bondgenoten van Amerika in Zuidoost-Azië. Zaterdag mocht de Indonesische stafchef niet naar de VS reizen ondanks een uitnodiging van het Amerikaanse leger.
  [naar artikel]
 32. Stafchef Ethiopisch leger doodgeschoten bij poging tot staatsgreep (23/06/2019 - VRT NWS)
  In het noordwesten van Ethiopië heeft een "gewapende groepering" een staatsgreep proberen te plegen. De belangrijkste generaal van het leger is doodgeschoten door zijn eigen lijfwacht. Maar volgens de premier heeft het leger heeft de situatie intussen onder controle.
  [naar artikel]
 33. Trump prijst nieuwe stafchef omdat hij controverse meed (31/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft John Kelly officieel ingezworen als nieuwe stafchef van het Witte Huis. Trump prees Kelly meteen voor
  [naar artikel]
 34. Trump benoemt voor vierde keer nieuwe stafchef Witte Huis (07/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Republikeinse Congreslid Mark Meadows is door de Amerikaanse president Donald Trump benoemd tot de nieuwe stafchef van het Witte Huis. Hij is...
  [naar artikel]
 35. Stafchef Venezolaanse oppositieleider meegenomen door inlichtingendienst (21/03/2019 - De Tijd)
  17:17 De nieuwe episode in de bitse machtsstrijd tussen de oppositie en president Nicolas Maduro krijgt veel kritiek. De Verenigde Staten eisen dat de stafchef onmiddellijk wordt vrijgelaten.
  [naar artikel]
 36. Legerchef wil minder militairen op straat (08/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Marc Compernol, de nieuwe stafchef van het Belgische leger, wil het aantal militairen dat ingezet wordt op straat verminderen. "Ik denk dat
  [naar artikel]
 37. Trump prijst nieuwe stafchef voor mijden van controverse (31/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft John Kelly officieel ingezworen als nieuwe stafchef van het Witte Huis. Trump prees Kelly meteen voor
  [naar artikel]
 38. Wordt Benny Gantz die nieuwe premier van Israël? (08/04/2019 - VRT NWS)
  Benny Gantz maakt kans om de nieuwe premier van Israël te worden. Dat dankt hij vooral aan het feit dat hij niet Benjamin Netanyahu, de huidige premier, is. Gantz is 59 en ex-stafchef van het Israëlische leger. De peilingen geven aan dat zijn alliantie Blauw Wit mogelijk de grootste partij wordt. Daarmee zou hij aan zet komen om een regering te vormen. Makkelijk wordt dat niet, aangezien het centrumlinkse blok, waartoe hij gerekend wordt, wellicht onvoldoende zetels zal halen om een meerderheid te hebben in het parlement.  
  [naar artikel]
 39. Oerconservatieve begrotingsdirecteur Witte Huis wordt stafchef president Trump (15/12/2018 - VRT NWS)
  Mick Mulvaney, de begrotingsdirecteur van het Witte Huis, wordt vanaf januari de nieuwe stafchef van president Trump. Hij volgt John Kelly op en wordt al de derde stafchef in minder dan twee jaar tijd. Mulvaney staat bekend als uiterst conservatief.
  [naar artikel]
 40. Trump zet stafchef Priebus aan de deur (28/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft generaal John Kelly aangesteld als nieuwe stafchef van het Witte Huis. Reince Priebus wordt zo aan de
  [naar artikel]
 41. Trump benoemt Mark Milley tot nieuwe stafchef van het leger (08/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft viersterrengeneraal Mark Milley benoemd tot nieuwe voorzitter van de chefstaven van het Amerikaanse...
  [naar artikel]
 42. Deze foto van Trumps nieuwe stafchef tijdens zijn speech over Noord-Korea gaat viraal (20/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  John Kelly is nog geen maand stafchef van Donald Trump, maar sommige Twittergebruikers vermoeden dat hij het zich nu al beklaagt. Een foto van
  [naar artikel]
 43. President Trump vervangt stafchef Priebus door minister van Binnenlandse Veiligheid Kelly (28/07/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft minister van Binnenlandse Veiligheid John Kelly aangesteld als nieuwe stafchef van het Witte Huis. Die positie van stafchef werd tot nu toe bekleed door Reince Priebus.
  [naar artikel]
 44. Duits leger overweegt rekrutering onderdanen van andere EU-landen (27/12/2018 - Knack)
  Door een tekort aan kandidaten overweegt het leger van Duitsland specialisten uit andere landen van de Europese Unie aan te trekken, zoals in België al wordt gedaan. Dit heeft de stafchef van de Bundeswehr donderdag gezegd.
  [naar artikel]
 45. WIE NIET GROOT IS... moet zijn leger afschaffen? (11/04/2019 - De Morgen)
  Dat de nieuwe regering enkele miljarden wil steken in nieuwe gevechtsvliegtuigen voor het Belgisch leger, zorgt voor wrevel. Zeker nu kinderopvang duurder wordt, is een grote legeraankoop volgens sommigen onverantwoord.
  [naar artikel]
 46. Amerikaanse Senaat keurt benoeming van hoogste officier van leger goed (26/07/2019 - Metro)
  De Amerikaanse Senaat heeft donderdag de nominatie van Mark Milley goedgekeurd als nieuwe voorzitter van Joint Chiefs of Staff, een militair adviesorgaan van de overheid. Daarmee wordt hij de hoogste officier binnen de Amerikaanse strijdkrachten. Milley, de voormalige stafchef van het leger, zal in september de taken overnemen van Joseph Dunford. Hij kreeg 89 stemmen achter zich. Slechts één senator stemde tegen zijn nominatie. Eerder benoemde de Senaat Mark Espen als nieuwe minister van Defensie, zeven maanden na het opzienbarende ontslag van Jim Mattis uit onenigheid met president Donald Trump. Epsen was voordien secretaris van het leger, waardoor hij de voorbije twee jaar nauw samenwerkte met Milley. bron: Belga Het bericht Amerikaanse Senaat keurt benoeming van hoogste officier van leger goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Nieuwe stafchef Witte Huis noemde Trump in 2016 “vreselijke mens” (16/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Mick Mulvaney die zaterdag door VS-president Donald Trump werd benoemd tot stafchef ad interim, heeft zijn baas twee jaar geleden “een vreselijke...
  [naar artikel]
 48. Michiel Vos: "Met vertrek Bannon kan stafchef Kelly het Witte Huis normaliseren" (18/08/2017 - De Redactie)
  Donald Trump heeft zijn omstreden topadviseur Steve Bannon de laan uit gestuurd, dit in samenspraak met zijn nieuwe stafchef Kelly. Volgens correspondent Michiel Vos biedt dit nieuwe kansen voor de generaal.
  [naar artikel]
 49. Erdogan vergroot greep op leger (31/07/2016 - De Tijd)
  11:43 Het leger zal strikter onder de regering vallen. Meer dan 3.000 soldaten en officieren zijn al ontslagen uit het leger.
  [naar artikel]
 50. Vliegtuig stafchef VS geraakt door raket (05/04/2019 - De Morgen)
  Het transportvliegtuig van de Amerikaanse stafchef Martin Dempsey is op de luchtmachtbasis Bagram in Afghanistan met raketten bestookt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.