Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

11 July 2020
13:20 uur

Opnieuw bootje met transmigranten gered op zee

VRT NWS

29/06/2020 - 20:56

Voor de kust van De Haan zijn vanmiddag opnieuw drie transmigranten van een opblaasbootje gehaald. Een Nederlands marineschip had het bootje opgemerkt en verwittigde de Belgische kustreddingsdiensten. Die brachten de drie opvarenden in veiligheid.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 2 Afghanen aangehouden op verdenking van mensensmokkel na gezonken bootje met transmigranten in De Panne (22/01/2020 - VRT NWS)
  In de zaak rond het gezonken bootje met transmigranten in De Panne zijn 2 Afghanen aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Dat meldt het parket. De federale politie is intussen een onderzoek gestart naar racisme nadat het na de zoekactie naar de transmigranten haatdragende commentaren op sociale media had geregend.
  [naar artikel]
 2. Zoekactie naar vermiste transmigranten aan zee stopgezet (21/01/2020 - De Tijd)
  14:32 14 transmigranten hebben maandagnacht tevergeefs geprobeerd met een bootje de Noordzee over te steken. Zes van hen zijn terecht en gearresteerd, acht zijn nog altijd vermist.
  [naar artikel]
 3. In dit bootje wilden 14 transmigranten vanuit De Panne naar Groot-Brittannië varen: “Je zou zoiets niet eens in je vijver willen” (21/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het bootje waarmee veertien vluchtelingen vanuit De Panne de oversteek probeerden te maken naar Groot-Brittannië, is dinsdagnamiddag uit het water gehaald. Het was in niet al te goede staat. “Het is een bootje dat je nog niet in je eigen vijvertje zou plaatsen”, zegt burgemeester Bram Degrieck.
  [naar artikel]
 4. Transmigranten proberen nog steeds het Kanaal over te steken (ondanks coronacrisis) (06/04/2020 - VRT NWS)
  Coronacrisis of niet: heel wat transmigranten proberen nog steeds het Kanaal richting het Verenigd Koninkrijk over te steken. In De Panne vond de politie gisterenochtend nog een bootje terug op het strand met daarin natte kledij. Later op de dag werd een groep van 25 transmigranten opgepakt in Bray-Dunes in Frankrijk, net over de grens met België.
  [naar artikel]
 5. Franse kustwacht redt 20 migranten op Kanaal (05/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse kustwacht heeft twintig vluchtelingen gered die met een bootje onderweg waren naar het Verenigd Koninkrijk. Het bootje kwam ter hoogte...
  [naar artikel]
 6. 1500 migranten gered op Middellandse Zee in drie dagen tijd - vrouw zit dood in bootje (24/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een vrouw is donderdag dood aangetroffen in een noodlijdend bootje tijdens een reddingsoperatie op zee, ten oosten van Libië. Dat maakt de...
  [naar artikel]
 7. Zoekactie naar transmigranten De Panne stopgezet (21/01/2020 - Metro)
  De politiezone Westkust heeft de zoekactie van naar transmigranten stopgezet. Dat meldt de politie. Zes vluchtelingen zijn ’s ochtends gevonden en opgepakt nadat ze in De Panne met een bootje het water waren ingegaan. Acht anderen waren vermist maar werden niet gevonden. De politie heeft de zoekactie in de grensstreek en De Panne stopgezet. Vanmorgen kreeg de politie melding dat een transmigrant zich onderkoeld ter hoogte van de inkomhal van een gebouw bevond. De noodprocedure drenkeling werd onmiddellijk opgestart. Volgens de persoon stapte hij met dertien andere vluchtelingen in een bootje. Het grensgebied werd volledig uitgekamd en er werd ook op zee gezocht. De overige acht vermiste transmigranten werden niet meer gevonden. bron: Belga Het bericht Zoekactie naar transmigranten De Panne stopgezet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Elf migranten in nood gered op Kanaal (09/08/2019 - Metro)
  Elf migranten “in nood” die het Kanaal probeerden over te steken naar Engeland, zijn vanochtend gered nadat hun boot omgeslagen was voor de kust van Boulogne-sur-Mer, in het noorden van Frankrijk, zo hebben de Franse autoriteiten gemeld. De migranten hadden de hulpdiensten verwittigd, die om 04.00 uur een regionaal reddingscentrum inschakelden, deelde de maritieme prefectuur mee. Een vissersschip lokaliseerde het vaartuig op 20 kilometer ten zuidwesten van Boulogne-sur-mer, waarna de hulpdiensten ter plaatse “een omgeslagen bootje” aantroffen “met verscheidene mensen op de romp ervan en anderen in het water”. Het is de eerste keer dat een bootje in deze zone in zo’n situatie belandt, preciseerde de prefectuur. Alle mensen in nood werden gered en naar de haven van Boulogne-sur-mer gebracht, waarna de brandweer en de Franse grenspolitie zich over hen ontfermden. Maandag werden twintig migranten gered op een bootje met motorpech voor de kust van Grevelingen, ook in het noorden van Frankrijk. Bron: Belga   Het bericht Elf migranten in nood gered op Kanaal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. IN BEELD. Italiaanse kustwacht redt 6.000 vluchtelingen (04/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Voor de Libische kust is een boot met Afrikaanse vluchtelingen gekapseisd. Twee kinderen en negen vrouwen verdronken, 160 anderen werden door de Italiaanse kustwacht gered en naar de Libische kuststad Castervelde gevoerd. Op de Middellandse Zee dobberde een ander bootje rond met eveneens Afrikaanse vluchtelingen aan boord. Zij werden allemaal gered en afgevoerd naar Castervelde. In totaal werden er meer dan 6.000 vluchtelingen gered zegt de Italiaanse kustwacht. Veel Afrikaanse vluchtelingen wagen zich aan de oversteek vanuit Libië. Ze hopen zo Italië te bereiken maar het is een gevaarlijke tocht. Drie jaar geleden lieten zo’n 366 mensen het leven toen hun bootje kapseisde.
  [naar artikel]
 10. Het mysterie van de Noord-Koreaanse spookschepen: opnieuw bootje met vier lijken aangespoeld (28/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de westkust in Japan is opnieuw een verlaten houten bootje aangespoeld met daarin vier lijken in verre staat van ontbinding. Vermoed wordt dat...
  [naar artikel]
 11. Vrouw wil van brug in bootje springen, maar dat loopt grondig fout (29/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amsterdamse grachten zijn tijdens Koningsdag erg druk door de vele feestvierders in een bootje. De vrouw in een oranje salopette wil enthousiast van op een brug in een bootje springen. Nadat ze onhandig onder de reling kruipt en de passagiers haar in het bootje willen opvangen, gaat het grondig fout. Het bootje raakt uit balans en de vrouw valt samen met tal van andere feestvierders in het ijskoude water. Uiteindelijk geraakt iedereen veilig in het bootje, tot groot jolijt van de honderde omstaanders.
  [naar artikel]
 12. Politie redt minderjarige transmigranten uit koelwagen (23/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Door een snel optreden van de Belgische politie en de Britse collega’s zijn 27 transmigranten van een gewisse dood gered. Ze zaten opgesloten in een koelwagen en verkeerden in ademnood.
  [naar artikel]
 13. Zes Duitsers gered voor Zeeuwse kust (03/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zes Duitsers die vandaag voor de kust van Vrouwenpolder in Zeeland met hun bootje waren omgeslagen, zijn gered door een boot van de Koninklijke...
  [naar artikel]
 14. Elf drenkelingen gered voor kust van Calais (24/07/2019 - VRT NWS)
  Elf migranten die probeerden Engeland te bereiken, zijn gered toen hun bootje in de problemen kwam voor de kust van Calais. Dat meldt de zeeprefectuur van het Kanaal en de Noordzee.
  [naar artikel]
 15. Schipbreukelingen gered na acht dagen op zee (28/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Nabij de eilandengroep Kiribati in de Stille Oceaan zijn zondag zeven schipbreukelingen gered. Ze hadden acht dagen in een bootje op zee rondgedobberd nadat hun ferry vermist was geraakt.
  [naar artikel]
 16. Opnieuw 28 transmigranten opgepakt in Kruibeke (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De lokale en federale politie hebben afgelopen nacht bij een geplande controleactie tegen mensensmokkel opnieuw 28 transmigranten opgepakt in het...
  [naar artikel]
 17. Opnieuw 28 transmigranten opgepakt in Kruibeke: “Probleem is zeker niet verminderd” (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De lokale en federale politie hebben afgelopen nacht bij een geplande controleactie tegen mensensmokkel opnieuw 28 transmigranten opgepakt in het...
  [naar artikel]
 18. Onderzoek naar racisme op sociale media na zoekactie in De Panne (22/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De federale politie is op vraag van het parket van West-Vlaanderen een onderzoek gestart naar racisme. Na de zoekactie naar transmigranten aan de Belgische kust, nadat een bootje met transmigranten bij de overtocht naar Groot-Brittannië kapseisde, regende het haatdragende commentaren op sociale media.
  [naar artikel]
 19. Onderzoek naar racisme op sociale media na zoekactie in De Panne (22/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De federale politie is op vraag van het parket van West-Vlaanderen een onderzoek gestart naar racisme. Na de zoekactie naar transmigranten aan de Belgische kust, nadat een bootje met transmigranten bij de overtocht naar Groot-Brittannië kapseisde, regende het haatdragende commentaren op sociale media.
  [naar artikel]
 20. Parket opent onderzoek naar racistische commentaren op sociale media na kapseizen van bootje met vluchtelingen (22/01/2020 - De Morgen)
  Naar aanleiding van vele racistische commentaren op het kapseizen van een bootje met transmigranten in De Panne, is de federale politie een onderzoek gestart. Dat op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper. “Een gespecialiseerde cel van de federale politie onderzoekt wie zich mogelijk schuldig maakte aan inbreuken op de antiracismewet”, zegt procureur Johan Lescrauwaet.
  [naar artikel]
 21. Opnieuw 18 transmigranten opgepakt in Zeebrugge (17/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bij een gerichte politieactie in Zeebrugge zijn dinsdag opnieuw 18 mensen zonder papieren aangetroffen. Dat meldt de lokale politie van Brugge. Het ging vooral om transmigranten van Noord-Afrikaanse origine.
  [naar artikel]
 22. Minstens 952 transmigranten slaagden er dit jaar al in om Engeland met een bootje te bereiken (26/08/2019 - VRT NWS)
  In het najaar van 2018 doken ze plots op: opblaasbare rubberbootjes met motor die aanmeerden bij de kust van Dover. Aan boord telkens een tiental transmigranten. Deze zomer piekt het aantal bootjes dat de overteek probeert. Altijd met Iraniërs aan boord, maar steeds vaker ook andere nationaliteiten. Tot nu toe waren er in het water nog geen lichamen gevonden van mensen die het niet haalden. De zwemmer die dit weekend aangetroffen is in Zeebrugge is officieel de eerste.
  [naar artikel]
 23. Zeker 175 Syriërs gered voor de kust van Cyprus (03/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van Cyprus zijn vandaag zeker 175 Syriërs gered door de Cypriotische autoriteiten. Dat bevestigt de politie. Het bootje met...
  [naar artikel]
 24. Federale politie start onderzoek naar racisme op sociale media (22/01/2020 - Knack)
  De federale politie is op vraag van het parket van West-Vlaanderen een onderzoek gestart naar racisme. Na de zoekactie naar transmigranten aan de Belgische kust, nadat een bootje met transmigranten bij de overtocht naar het Verenigd Koninkrijk kapseisde, regende het haatdragende commentaren op sociale media.
  [naar artikel]
 25. Opnieuw politieactie in West-Vlaanderen: vier slapende transmigranten uit maïsveld gehaald (09/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een dag nadat de politie een tentenkamp van transmigranten ontruimde in Jabbeke was het donderdagochtend de beurt aan Oudenburg. In totaal kon de politie vier transmigranten, die aan het slapen waren midden in een maïsveld, identificeren.
  [naar artikel]
 26. Zes migranten aangetroffen op Engelse kust nadat ze met bootje het Kanaal overstaken (30/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op een strand in het zuiden van Engeland heeft de Britse overheid vandaag opnieuw zes migranten aangetroffen die met een bootje het Kanaal waren...
  [naar artikel]
 27. Opnieuw 37 transmigranten opgepakt in Zeebrugge (08/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een grootschalige politieactie in Zeebrugge werden gisteravond opnieuw enkele tentenkampen opgeruimd. In totaal werden 37 transmigranten...
  [naar artikel]
 28. Opnieuw 28 transmigranten opgepakt in Kruibeke (30/10/2018 - De Morgen)
  De lokale en federale politie hebben afgelopen nacht bij een geplande controleactie tegen mensensmokkel opnieuw 28 transmigranten opgepakt in het Oost-Vlaamse Kruibeke. Gisteren trok de plaatselijke korpschef nog aan de alarmbel.
  [naar artikel]
 29. Zeven opvarenden, waaronder een baby, van verdwenen ferry gered na acht dagen dobberen op Stille Oceaan (28/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nabij de eilandengroep Kiribati in de Stille Oceaan zijn vandaag zeven schipbreukelingen gered. Ze hadden acht dagen in een bootje op zee...
  [naar artikel]
 30. Zeven opvarenden van verdwenen ferry gered na acht dagen dobberen op Stille Oceaan (28/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nabij de eilandengroep Kiribati in de Stille Oceaan zijn vandaag zeven schipbreukelingen gered. Ze hadden acht dagen in een bootje op zee...
  [naar artikel]
 31. Vijftienhonderd migranten gered op Middellandse Zee in drie dagen (24/11/2017 - Knack)
  Een vrouw is donderdag dood aangetroffen in een noodlijdend bootje tijdens een reddingsoperatie op zee, ten oosten van Libië. Dat maakt de organisatie SOS Méditerranée bekend. Bij een vijftiental reddingsoperaties in internationale wateren voor de kust van Libië werden de voorbije dagen ongeveer vijftienhonderd migranten gered.
  [naar artikel]
 32. Dramatische beelden Italiaanse kustwacht: opnieuw tientallen migranten verdronken (07/01/2018 - VRT NWS)
  Het nieuwe jaar brengt niet meteen een einde aan de pogingen van vluchtelingen en migranten om in Europa een veilger of beter leven te zoeken. De Italiaanse kustwacht heeft opnieuw 84 mensen gered die in moeilijkheden waren geraakt toen ze de oversteek van Libië naar Italië wilden maken. Hun opblaasbare bootje was lekgeslagen. Vermoedelijk hebben tientallen de ramp niet overleefd.
  [naar artikel]
 33. Opnieuw 37 transmigranten opgepakt in Zeebrugge (08/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bij een grootschalige politieactie in Zeebrugge werden dinsdagavond opnieuw enkele tentenkampen opgeruimd. In totaal werden 37 transmigranten opgepakt, meldt de lokale politie van Brugge.
  [naar artikel]
 34. Honderdtal migranten vermist in Middellandse Zee (10/01/2018 - Metro)
  Negentig à honderd migranten zijn vermist in de Middellandse Zee nadat hun bootje schipbreuk heeft geleden voor de Libische kust. Dat zegt de Libische marine dinsdagavond, die zich baseert op de verklaringen van overlevenden. In het opblaasbare bootje zaten een honderdtal personen. Slechts zeventien, onder wie enkele vrouwen, konden gered worden, zegt generaal Ayoub Kacem, woordvoerder van de marine. De overlevenden hielden zich urenlang vast aan de randen van het bootje, tot de reddingsdiensten kwamen. De ramp gebeurde voor de stad al-Khoms, een honderdtal kilometer ten oosten van de Libische hoofdstad. De Libische marine zegt dat ze 267 andere Afrikaanse migranten van diverse nationaliteiten heeft gered. Zij zaten in twee noodlijdende bootjes voor de stad Zawiya, een vijftigtal kilometer ten westen van Tripoli. Onder hen vrouwen en zeventien kinderen, klinkt het bij Kacem. Hij betreurt het gebrek aan middelen en het slechte weer die volgens hem de redding hebben bemoeilijkt. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 35. Zeven schipbreukelingen, onder wie een baby, gered in Stille Oceaan (28/01/2018 - VRT NWS)
  In de buurt van de eilandengroep Kiribati in de Stille Oceaan zijn zeven schipbreukelingen, onder wie een baby, gered. Ze hadden dagenlang in een bootje op zee rondgedobberd nadat hun veerboot was gekapseisd.
  [naar artikel]
 36. Opnieuw tientallen migranten verdronken op de Middellandse Zee (10/05/2019 - VRT NWS)
  Voor de kust van Tunesië zijn tientallen migranten en vluchtelingen verdronken. Ze zaten op een bootje dat uit Libië kwam en gekapseisd is. Er is sprake van 50 tot wel 70 mensen die verdronken zijn. Een vissersboot heeft 16 anderen gered. De schipbreuk is dit jaar een van de dodelijkste op de Middellandse Zee. 
  [naar artikel]
 37. Opnieuw 37 transmigranten opgepakt in Zeebrugge (08/08/2018 - Metro)
  Bij een grootschalige politieactie in Zeebrugge werden gisteravond opnieuw enkele tentenkampen opgeruimd. In totaal werden 37 transmigranten opgepakt, meldt de lokale politie van Brugge. Heel wat illegale vluchtelingen hopen via de haven van Zeebrugge in het Verenigd Koninkrijk te geraken. Daardoor hangen vooral in de buurt van de Sint-Donaaskerk en het natuurgebied ‘De Fonteintjes’ vaak transmigranten rond. Bij de actie van gisteravond trof de politie opnieuw 37 transmigranten aan. De Brugse lokale politie organiseert sinds twee jaar dergelijke acties in Zeebrugge. Eerder deze week werd aangekondigd dat de acties gericht op transmigranten voortaan zelfs wekelijks zullen worden gehouden. Ook de federale politie en de omliggende politiezones werken mee aan de acties. Zo was bij de actie van gisteren ook de politiezone Blankenberge/Zuienkerke betrokken. Ten slotte dringt het stadsbestuur al lang aan op bijkomende opvangplaatsen in gesloten centra in de buurt. In samenspraak met de Dienst Vreemdelingenzaken zijn er nu vier opvangplaatsen per actie, terwijl dat er voorheen slechts twee waren. bron: Belga Het bericht Opnieuw 37 transmigranten opgepakt in Zeebrugge verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Opnieuw vijftigtal vluchtelingen gered voor kust van Libië (04/07/2019 - De Morgen)
  Een Europese hulporganisatie heeft opnieuw gestrande migranten opgepikt voor de kust van Libië. Het gaat deze keer om 54 mensen die aan boord zaten van een bootje dat schipbreuk leed. Ze werden aan boord gehaald van de Alex Mediterranea, een schip van de Italiaanse ngo Mediterranea Saving Humans. Dat heeft de ngo donderdag aangekondigd. Onder de 54 vluchtelingen zijn vier kinderen en elf vrouwen, van wie er drie zwanger zijn.
  [naar artikel]
 39. Weer transmigranten in Beringen (29/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vlakbij de op- en afritten van de snelweg E313 in Beringen zijn dinsdag vier transmigranten opgepakt. De mannen zonder papieren wandelden langs de weg in de buurt van de Vatana. De politie heeft de transmigranten meegenomen en overgebracht naar het gesloten asielcentrum in Steenokkerzeel. Vorige vrijdag werden nog drie transmigranten uit Zuid-Soedan aangetroffen in de laadruimte van een vrachtwagen. Ze werden ingerekend bij een bedrijf op het industrieterrein. Die transmigranten mochten na verhoor weer de straat op.
  [naar artikel]
 40. 'Ik ben een beetje als Macron, niet te veel tralala' (26/01/2020 - De Tijd)
  09:24 Bram Degrieck (43), burgemeester van De Panne, werd deze week opgeschrikt toen transmigranten vanuit zijn gemeente in een gammel bootje naar Engeland wilden trekken en kapseisden. Hier maakt hij zijn ...
  [naar artikel]
 41. “Transmigranten weten dat ze na een paar dagen opsluiting weer vrij komen” (20/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Brussel Veel transmigranten proberen niet meer weg te lopen zodra ze in handen van de politie dreigen te vallen, zo klinkt het in kringen van mensen die met transmigranten werken. De transmigranten weten wat oppakken betekent: een paar dagen eten, een bed een douche. Dat hebben ze gehoord van andere transmigranten of dat weten ze gewoon van de vorige keer dat ze zelf werden opgepakt. Want na een paar dagen in een gesloten centrum, belanden de meesten toch weer op straat om plaats te maken voor nieuwe transmigranten.
  [naar artikel]
 42. 1500 migranten gered op Middellandse Zee in drie dagen tijd - vrouw zit dood in bootje (24/11/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/NuqgzgsC-6HIMLtebBRuml0xo1E/diocontent/114715865/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 43. Meer dan zestig transmigranten opgepakt op weg naar Zeebrugge (25/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen nacht zijn er opnieuw 61 transmigranten opgepakt op de toegangswegen richting Zeebrugge. Dat gebeurde bij een tweede grootschalige gecoördineerde actie.
  [naar artikel]
 44. Meer dan zestig transmigranten opgepakt op weg naar Zeebrugge (25/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Afgelopen nacht zijn er opnieuw 61 transmigranten opgepakt op de toegangswegen richting Zeebrugge. Dat gebeurde bij een tweede grootschalige gecoördineerde actie.
  [naar artikel]
 45. Meer dan zestig transmigranten opgepakt op weg naar Zeebrugge (25/09/2018 - De Standaard)
  Afgelopen nacht zijn er opnieuw 61 transmigranten opgepakt op de toegangswegen richting Zeebrugge. Dat gebeurde bij een tweede grootschalige gecoördineerde actie.
  [naar artikel]
 46. Meer dan zestig transmigranten opgepakt op weg naar Zeebrugge (25/09/2018 - De Standaard)
  Afgelopen nacht zijn er opnieuw 61 transmigranten opgepakt op de toegangswegen richting Zeebrugge. Dat gebeurde bij een tweede grootschalige gecoördineerde actie.
  [naar artikel]
 47. Ook hier dreigt situatie met transmigranten opnieuw uit de hand te lopen, maar toch kiest burgemeester ervoor om snelwegparking open te houden (01/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Na een relatief kalme periode zijn er opnieuw meer problemen met transmigranten op de snelwegparking in Groot-Bijgaarden. Volgens burgemeester Willy Segers (N-VA) is er extra hulp nodig voor de situatie helemaal escaleert zoals recent in Jabbeke.
  [naar artikel]
 48. Opnieuw 18 transmigranten opgepakt in Zeebrugge (17/08/2018 - Metro)
  Bij een gerichte politieactie in Zeebrugge zijn dinsdag opnieuw 18 mensen zonder papieren aangetroffen. Dat meldt de lokale politie van Brugge. Het ging vooral om transmigranten van Noord-Afrikaanse origine. Heel wat illegale vluchtelingen hopen via de haven van Zeebrugge in het Verenigd Koninkrijk te geraken. Daardoor hangen vooral in de buurt van de Sint-Donaaskerk vaak transmigranten rond. De Brugse politie deed daarom opnieuw een gerichte controle in de ruime omgeving van de Strandwijk en de Kustlaan in Zeebrugge. Tijdens de actie werd gezocht naar mensen zonder papieren en hun geïmproviseerde verblijfplaatsen. In totaal werden dinsdag 18 mensen zonder papieren bestuurlijk aangehouden. In de marge van de actie werden ook aan het station van Brugge twee illegale transmigranten aangetroffen. Ten slotte werden vanochtend in Zeebrugge zeven mensen ontdekt in een trailer. De vluchtelingen probeerden op die manier tot in het Verenigd Koninkrijk te geraken. Ook zij werden bestuurlijk van hun vrijheid beroofd. bron: Belga Het bericht Opnieuw 18 transmigranten opgepakt in Zeebrugge verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Wat is zo’n gevangenis- of bajesboot, waar eventueel transmigranten opgevangen zullen worden? (21/09/2018 - VRT NWS)
  De bajesboten. In Nederland waren ze bekend en berucht. En nu ligt de piste opnieuw open om zo’n boot richting ons land te laten komen om hier transmigranten op te vangen. Maar wat is zo’n boot nu net?
  [naar artikel]
 50. Twintiger overleden na val uit bootje (25/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een 28-jarige man is gisteravond laat overleden na een val uit een bootje op de Ringvaart in Drongen. De Gentenaar was er 's avonds met enkele
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.