Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
14:57 uur

Antwerps architect is nieuwe Vlaamse Bouwmeester: “We zijn meer klaar voor collectief wonen dan we denken”

Gazet van Antwerpen

29/06/2020 - 21:56

Architect en medeoprichter van het Antwerpse bureau Collectief Noord Erik Wieërs wordt op 17 augustus de nieuwe Vlaamse Bouwmeester. Wieërs woont zelf met twee andere huishoudens samen in een cohousingproject in de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen-Noord. Meer collectief wonen is volgens hem de toekomst.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nieuwe Bouwmeester trekt ten strijde tegen de Vlaamse verkavelingen “Iedereen moet in steden gaan wonen” (08/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse regering heeft architect Leo Van Broeck aangesteld als de nieuwe Bouwmeester. Van Broeck wil de komende jaren zo veel mogelijk mensen warm krijgen voor het Vlaanderen van de toekomst: samenwonen in steden, met daartussen veel natuur. “Laat de dorpen uitdoven”, zegt hij. Pieter Lesaffer
  [naar artikel]
 2. Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck wil bouwgrond van economische markt halen (26/09/2018 - Knack)
  Om de stijgende grondwaarde tegen te gaan en om betaalbaar wonen opnieuw mogelijk te maken, stelt Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck voor om bodemgebruik collectief te laten managen. 'Grond is niemands eigendom maar moet collectief worden beheerd.'
  [naar artikel]
 3. Hoogleraar Leo Van Broeck nieuwe Vlaamse Bouwmeester (08/07/2016 - De Redactie)
  De Vlaamse regering heeft architect en hoogleraar Leo Van Broeck aangesteld als nieuwe Vlaamse Bouwmeester. Hij start op 1 september.
  [naar artikel]
 4. Vlaamse bouwmeester wil mensen belonen die naar de stad verhuizen (01/12/2016 - Knack)
  Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck wil het kadastraal inkomen van woningen in de stad verhogen. Mensen die afgelegen wonen, wil hij meer laten betalen voor de aanleg van nutsvoorzieningen.
  [naar artikel]
 5. Voorstel Vlaams bouwmeester: ‘Groter fiscaal voordeel bij gunstige Mobiscore’ (20/06/2019 - De Morgen)
  ‘Gebruik de Mobiscore om wie mobiliteitsvriendelijk gaat wonen fiscaal te belonen, en slecht gelegen locaties te ontraden.’ Dat zegt de Vlaamse bouwmeester na de lancering van de tool die voor elke Vlaamse woning aangeeft wat de milieu-impact voor verplaatsingen is. Zijn voorstel: hogere premies en meer belastingvoordeel voor wie ‘mobiliteitsvriendelijk’ gaat wonen.
  [naar artikel]
 6. [VIDEO] - Landelijke Gilden bezorgd over toekomstvisie Vlaamse Bouwmeester (10/07/2016 - De Redactie)
  De pas aangestelde bouwmeester Leo Van Broeck wil Vlamingen aansporen om meer in de stad te wonen en hij wil de nieuwbouw rond de dorpen een halt toeroepen. De Landelijke Gilden promoten het platteland en willen dat de bouwmeester de dorpen juist versterkt.
  [naar artikel]
 7. Bouwmeester over betonstop: "Het leven wordt leuker dan vandaag" (01/12/2016 - De Redactie)
  Met de betonstop vanaf 2040 zal het individuele wonen op het platteland stilaan verdwijnen, de Vlaming zal meer in de kernen gaan wonen. Volgens de Vlaamse Bouwmeester zal het leven op die manier "ontzettend leuk worden".
  [naar artikel]
 8. Selectieprocedure nieuwe Vlaamse bouwmeester van start (31/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering heeft vrijdag de positie van Vlaams bouwmeester vacant verklaard en de selectieprocedure goedgekeurd. De nieuwe bouwmeester kan...
  [naar artikel]
 9. Bouwmeester versus Bouwcollege (13/04/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse regering wil de Vlaamse Bouwmeester vervangen door een Bouwmeestercollege. Een beslissing die meer dan 4.000 Vlamingen contesteren via een petitie. Huidig bouwmeester Peter Swinnen krijgt veel tegenwind - hij zou onder meer te elitair zijn - maar de vrees voor verwatering en verzwakking in een Bouwmeestercollege leeft sterk. Anderen juichen zo'n college toe en zien het als de som van verschillende visies.
  [naar artikel]
 10. Vlamingen moeten in stad gaan wonen (09/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vlamingen moeten in stad gaan wonen De nieuwe Vlaamse bouwmeester wil dat Vlamingen met zijn allen in steden gaan wonen, zodat ertussen méér
  [naar artikel]
 11. Vlamingen moeten in stad gaan wonen (10/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vlamingen moeten in stad gaan wonen De nieuwe Vlaamse bouwmeester wil dat Vlamingen met zijn allen in steden gaan wonen, zodat ertussen méér
  [naar artikel]
 12. "Vlamingen moeten massaal in steden gaan wonen" (09/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe Vlaamse bouwmeester wil dat Vlamingen met z'n allen in steden gaan wonen, zodat ertussen méér plaats komt voor natuur. Dit is een
  [naar artikel]
 13. Diplomaat met heldere visie (28/03/2019 - De Morgen)
  Er is dan toch een nieuwe Vlaamse bouwmeester. Leo Van Broeck (57) is aangesteld voor vier jaar. De architect en professor staat bekend als voorstander van verdichting en is geen fan van Uplace.
  [naar artikel]
 14. Collectief wonen iets voor jou? Verhelderende expo geeft antwoord (21/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Collectief wonen komt steeds vaker in beeld als duurzame nieuwe woonvorm, maar tegelijk bestaan er veel vragen over het delen en samenleven. Om op...
  [naar artikel]
 15. Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck: 'De betonstop is niet iets wat je in één keer realiseert' (26/09/2018 - Knack)
  De lintbebouwing en de ruimtelijke wanorde kosten de Vlaamse overheid zo'n 30 miljard euro per jaar. Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck herlas voor Knack het standaardwerk van architect Renaat Braem, België, het lelijkste land ter wereld, en moet vaststellen dat de toestand nog is verslechterd.
  [naar artikel]
 16. Nieuwe regering schrapt Vlaamse Bouwmeester (05/04/2019 - De Morgen)
  De nieuwe Vlaamse regering zal vanaf midden volgend jaar met een Bouwmeestercollege werken. De functie van Bouwmeester wordt afgeschaft.
  [naar artikel]
 17. Hoe ziet het fusiedorp eruit? (19/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Duurzaamheid en de leefbaarheid van dorpen staan centraal bij de uitbouw van de nieuwe fusiegemeente. Leo Van Broeck is burgerlijk ingenieur-architect, hij nam in 2016 de functie van Vlaams Bouwmeester op, geeft vanavond tekst en uitleg over de uitdagingen die er op de nieuwe gemeente afkomen. Iedereen is welkom in 't Heem om mee te denken, vragen te formuleren en om zich te laten inspireren door de spreker.
  [naar artikel]
 18. Beste bouwmeester, er zal niet veel dichter worden gewoond als het enkel kan waar het van de buren mag (02/02/2019 - VRT NWS)
  Kleiner gaan wonen, dichter gaan wonen: dat is de enige manier om onze steden leefbaar te houden. Dat is toch de boodschap die de wereld wordt ingestuurd. Maar wie dit in de praktijk wil omzetten, botst nog vaak op obstakels, zo blijkt uit de ervaring van het gezin van Steven Lauwereins uit Gent. Wat schort er met het systeem? In een brief aan de Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck zet hij een aantal bedenkingen op een rij. 
  [naar artikel]
 19. Vlaamse regering zoekt nieuwe bouwmeester (11/04/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse regering is op zoek naar een nieuwe Vlaams bouwmeester. Hij/zij moet Peter Swinnen opvolgen, die begin februari werd ontslagen. Hem werd belangenvermenging en slecht personeelsbeleid verweten.
  [naar artikel]
 20. Vlaamse Bouwmeester niet eens met kritiek Unia: "Woontoren enkel voor jongeren is net noodzakelijk" (28/08/2017 - VRT NWS)
  De Vlaamse Bouwmeester ziet geen probleem in de geplande woontoren in Hasselt, waar enkel mensen jonger dan 32 jaar zouden mogen wonen. "Jongeren worden vandaag gediscrimineerd in de stad door de hoge prijzen. Hiermee krijgen ze weer kansen."
  [naar artikel]
 21. Bijzonder project met stapelwoningen in Gent: “Elke Vlaming kan in container wonen” (08/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Om het woning­tekort aan te pakken en de ruimteverslindende lint­bebouwing tegen te gaan, moeten we containerwoningen gaan bouwen. Dat zegt de Vlaamse Bouwmeester Leo Van Broeck. Hij heeft de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen gevraagd om een experiment op poten te zetten. “Het is een van de woonvormen van de toekomst.” tom le bacq
  [naar artikel]
 22. Vlaamse Bouwmeester haalt hard uit naar gemeenten: "We zijn een bouwkundige bananenrepubliek" (08/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck eist dat de Vlaamse overheid de ruimtelijke ordening niet meer volledig aan de gemeenten overlaat. “De autonomie...
  [naar artikel]
 23. Beslissing Brusselse bouwmeester wordt in januari genomen (19/12/2019 - Metro)
  De Brusselse regering heeft vandaag minister-president Rudi Vervoort en staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet de opdracht gegeven onderhandelingen te voeren voor de aanstelling van een nieuwe bouwmeester van het Brussels Gewest. Het mandaat van de huidige Brusselse bouwmeester, Kristaan Borret, loopt eind dit jaar af. In mei schreef het Brussels Gewest op basis van een mededingingsprocedure met onderhandeling en Europese bekendmaking een overheidsopdracht voor diensten uit voor de aanstelling van een nieuwe bouwmeester voor de komende vijf jaar. De bouwmeester heeft als taak “de architecturale, stedelijke en landschapskwaliteit in de stad te verbeteren en een ambitieuze strategische visie daarop te bevorderen”. Deze zomer liet de huidige bouwmeester Kristiaan Borret verstaan dat hij een nieuw mandaat wel zag zitten. Borret verdiende voordien zijn sporen als Antwerps bouwmeester. Vandaag boog de regering zich over het advies van het adviescomité van 29 november. Daarop kregen Rudi Vervoort en Pascal Smet de opdracht om onderhandelingen te starten. In januari doen ze de regering dan een voorstel voor een nieuwe bouwmeester. bron: Belga Het bericht Beslissing Brusselse bouwmeester wordt in januari genomen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. De nieuwe Vlaamse bouwmeester is een diplomaat met heldere visie (09/07/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider4.demorgen-cdn.be/photo/de-nieuwe-vlaamse-bouwmeester-is-een-diplomaat-met-heldere-visie/mruw6lzwhaztknbzgizs6rsxf43dimq/9f48f1b9f989e067b87f2a0a327a28b88c3afcb1a83fd37730998c979a43a545/fitwidth_642x0_68354923.jpg?v=pQrPRX9
  [naar artikel]
 25. Voormalig Vlaams bouwmeester Peter Swinnen: 'Hoeveel visuele rommel kan een mens aan?' (12/06/2018 - Knack)
  In 2015 werd Peter Swinnen met onmiddellijke ingang ontslagen als Vlaams bouwmeester. Drie jaar later heeft de rechtbank hem volledig in het gelijk gesteld, en praat hij voor het eerst over die episode: 'Een architect móét een beleidsfluisteraar zijn.'
  [naar artikel]
 26. Vlaams Bouwmeester wil ons landschap redden: “We hebben het platteland vermoord” (18/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  “We wonen in een ruimtelijk misverstand”, zegt Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck stellig. “Vlaanderen bestaat voor 6,4 procent uit natuur. Terwijl het ecosysteem van de planeet 50 procent natuur vergt.” Rijst de vraag: hoe maken we open ruimte bij? Daarom gaat de Bouwmeester de boer op. “Ik wil niet dat mijn kleinkinderen de natuur alleen nog in de zoo zien.”
  [naar artikel]
 27. Vlaamse Bouwmeester haalt hard uit naar gemeenten: "We zijn een bouwkundige bananenrepubliek" (08/09/2018 - De Morgen)
  Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck eist dat de Vlaamse overheid de ruimtelijke ordening niet meer volledig aan de gemeenten overlaat. “De autonomie van gemeenten maakt ons tot een bananenrepubliek, waarbij het kluwen aan regelgeving enkel goed is voor advocaten”, zegt hij in Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 28. Co-housing als antwoord op Vlaamse woonuitdaging? (25/02/2020 - Apache)
  Co-housen is in opmars. Maar bij wie? Is het enkel iets voor de happy few, of kan het ook een breed publiek bereiken? En wat met projectontwikkelaars die zich op het fenomeen storten? Architecte Peggy Totté gidst Apache doorheen het collectief wonen in Vlaanderen. ‘Een stad moet niet denken dat met enkele co-housingprojecten een fantastische
  [naar artikel]
 29. Vlaamse Bouwmeester ‘wil regering feliciteren’ met betonstop (23/07/2018 - De Standaard)
  De regering-Bourgeois heeft beslist dat de totale bewoonbare oppervlakte in Vlaanderen na 2040 niet meer mag uitbreiden. Dat stemt Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck gelukkig.
  [naar artikel]
 30. Vlaamse Bouwmeester ‘wil regering feliciteren’ met betonstop (23/07/2018 - De Standaard)
  De regering-Bourgeois heeft beslist dat de totale bewoonbare oppervlakte in Vlaanderen na 2040 niet meer mag uitbreiden. Dat stemt Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck gelukkig.
  [naar artikel]
 31. Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck: 'Verandering wordt niet van bovenaf opgelegd' (23/04/2019 - Knack)
  Architect Leo Van Broeck (60) woont in Brussel en is medeoprichter van het bureau Bogdan & Van Broeck. In 2016 volgde hij Peter Swinnen op als Vlaams Bouwmeester, om kwaliteit in architectuur en stedenbouw te bevorderen. Op vraag van Anuna De Wever leidt hij ook een denktank rond de klimaatproblematiek.
  [naar artikel]
 32. Magnette maakt eigen architect bouwmeester (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 33. Schauvliege: 'Wat Vlaams bouwmeester zegt gaat er soms over' (12/06/2018 - Knack)
  'De Vlaamse bouwmeester gaat er soms over in wat hij zegt. Hij meent dat niet zoals het vaak verschijnt." Dat zei Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) dinsdag in het Vlaams parlement. De bouwmeester verklaarde de afgelopen maanden onder meer dat het crimineel is om nu nog een vrijstaand huis te bouwen.
  [naar artikel]
 34. Bouwmeester Van Broeck over mogelijke belangenvermenging Antwerps stadsbestuur: "Vooral stemmingmakerij" (29/11/2017 - VRT NWS)
  De Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck vindt dat de hele affaire rond mogelijke belangenvermenging tussen het Antwerpse stadsbestuur en de bouwpromotor Land Invest vooral stemmingmakerij is en geen bewijs van corruptie. Dat zegt hij in "Terzake"
  [naar artikel]
 35. Wonen móét anders (12/04/2019 - De Morgen)
  Volgens Vlaams Bouwmeester Peter Swinnen en ontslagnemend minister van Wonen Freya Van den Bossche moeten we anders, collectiever, gaan wonen. De tijd dringt. Vijf proefprojecten tonen hoe dat minstens zo gezellig is, maar dan wel goedkoper, socialer en groener.
  [naar artikel]
 36. Vlaamse bouwmeester: "Een eigen huis of appartement bezitten, is passé" (05/01/2018 - VRT NWS)
  Als het van de Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck afhangt, is de foto bovenaan in dit artikel voltooid verleden tijd. De toekomst is hybride, zegt hij: appartementsgebouwen in de stad met een tuin op het dak, gedeelde hobbyruimtes en een gemeenschappelijk zwembad.
  [naar artikel]
 37. Bourgeois over “onterecht” ontslag bouwmeester: “Overheid kreeg bijna over hele lijn gelijk” (29/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het kabinet van Vlaams minister-president Geert Bourgeois reageert zaterdag op de berichtgeving over het ontslag van Peter Swinnen als Vlaamse bouwmeester. De Tijd meldde dat de regering-Bourgeois de vorige Vlaamse bouwmeester ontslagen heeft wegens gesjoemel, maar dat het parket van Brussel de zaak geklasseerd heeft. Volgens het kabinet-Bourgeois heeft de arbeidsrechtbank de Vlaamse overheid “zowat over de hele lijn in het gelijk gesteld”.
  [naar artikel]
 38. Vlaamse bouwmeester onterecht ontslagen voor gesjoemel (29/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  De regering-Bourgeois heeft de vorige Vlaamse bouwmeester ontslagen wegens gesjoemel, maar het parket van Brussel heeft de zaak geklasseerd. Dat heeft parketwoordvoerder Stefan Vandevelde verklaard aan De Tijd.
  [naar artikel]
 39. Vlaamse bouwmeester onterecht ontslagen voor gesjoemel (29/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De regering-Bourgeois heeft de vorige Vlaamse bouwmeester ontslagen wegens gesjoemel, maar het parket van Brussel heeft de zaak geklasseerd. Dat heeft parketwoordvoerder Stefan Vandevelde verklaard aan De Tijd.
  [naar artikel]
 40. Regering betichtte Vlaamse bouwmeester onterecht van gesjoemel (29/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De regering-Bourgeois heeft de vorige Vlaamse bouwmeester ontslagen wegens gesjoemel, maar het parket van Brussel heeft de zaak geklasseerd. Dat
  [naar artikel]
 41. Minister Peeters schiet piste van Vlaamse bouwmeester over Mobiscore af (20/06/2019 - De Morgen)
  Ontslagnemend Vlaams minister van Financiën en Begroting Lydia Peeters is niet te spreken over het voorstel van Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck om fiscale voor- en nadelen te koppelen aan de Mobiscore. Met dat voorstel zaait de bouwmeester volgens de Open Vld-minister “opnieuw onrust bij eigenaars, huurders en handelaars”.
  [naar artikel]
 42. Bob Van Reeth: ‘Het MAS is meer dan een gebouw, het is een feit’ (13/04/2019 - De Morgen)
  ‘De architectuur van het MAS is luidruchtig, maar dat mag ook’, zegt Bob Van Reeth, architect en voormalig Vlaams Bouwmeester. ‘Het concept van het gebouw is een vondst. Het mag een gebouw zijn dat roept en opvalt, het mag er ook als gebaar staan. Het MAS is meer dan een gebouw, het is een feit.’
  [naar artikel]
 43. Bourgeois reageert op ‘onterecht’ ontslag bouwmeester: “Overheid kreeg bijna over hele lijn gelijk” (29/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het kabinet van Vlaams minister-president Geert Bourgeois reageert zaterdag op de berichtgeving over het ontslag van Peter Swinnen als Vlaamse bouwmeester. De Tijd meldde dat de regering-Bourgeois de vorige Vlaamse bouwmeester ontslagen heeft wegens gesjoemel, maar dat het parket van Brussel de zaak geklasseerd heeft. Volgens het kabinet-Bourgeois heeft de arbeidsrechtbank de Vlaamse overheid “zowat over de hele lijn in het gelijk gesteld”.
  [naar artikel]
 44. Vlaamse Bouwmeester over betonstop die niet meer voor deze legislatuur is: "Spijtig, want 2040 is al te laat" (02/03/2019 - VRT NWS)
  De Vlaamse Bouwmeester Leo Van Broeck vindt het jammer dat de betonstop deze legislatuur niet meer goedgekeurd zal raken. "Spijtig dat het niet lukt, want eigenlijk is 2040 al te laat. Maar misschien is het ook een kans om alles sneller en beter te doen."
  [naar artikel]
 45. Zo gaan we dit jaar wonen: “Compacter maar zonder woonruimte te verliezen” (07/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Onze manier van leven zou in 2018 wel eens grondig kunnen veranderen. Dat voorspellen vastgoedexperts, die vijf grote woontrends zien in het nieuwe jaar. Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck heeft het over een hybride toekomst. “We moeten kiezen voor compacte huizen of - beter nog - appartementen”, zegt hij bij VRT Nieuws.
  [naar artikel]
 46. Vlaamse Bouwmeester over betonstop: "Wil regering feliciteren"  (23/07/2018 - VRT NWS)
  De Vlaamse Bouwmeester Leo Van Broeck is erg tevreden met de beslissing die de Vlaamse regering dit weekend genomen heeft over de betonstop. "Vlaanderen heeft terecht beslist om sneller te gaan dan Europa."
  [naar artikel]
 47. Voormalig Vlaams bouwmeester Bob Van Reeth: “Het Operaplein lelijk? Niet elk plein moet vol bomen staan” (04/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De stadsplanners hoeven zich geen zorgen te maken: Bob Van Reeth geeft zijn zegen aan het vernieuwde Operaplein. De bekende architect en voormalige bouwmeester vindt het een goed idee om wat visuele rust en ruimte te creëren als onderbreking van “den boulevard” (de Leien dus) en de as Keyserlei-Meir. Hij heeft het plein wel nog niet met eigen ogen gezien. De verstokte stedeling is namelijk kustbewoner geworden.
  [naar artikel]
 48. CD&V zet betaalbaar en goed wonen voor iedereen op zijn programma (04/09/2018 - VRT NWS)
  Negen CD&V-lijsttrekkers uit Vlaamse centrumsteden en Brussel steken in de Roma in Antwerpen de koppen bij mekaar over het thema wonen. Volgens CD&V houdt 47% van de Antwerpenaren bijvoorbeeld te weinig over nadat hun woonkosten betaald zijn. Na de gemeenteraadsverkiezingen wil de partij meer werk maken van betaalbaar en goed wonen in de Vlaamse steden.
  [naar artikel]
 49. Regering betichtte Vlaamse bouwmeester onterecht van gesjoemel (29/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De regering-Bourgeois heeft de vorige Vlaamse bouwmeester ontslagen wegens gesjoemel, maar het parket van Brussel heeft de zaak geklasseerd. Dat heeft parketwoordvoerder Stefan Vandevelde verklaard aan De Tijd.
  [naar artikel]
 50. BINNENKIJKEN. Zo is het wonen in een huis van Léon Stynen (21/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  2018 is het jaar van Léon Stynen (1899-1990), de architect die in Antwerpen mee het modernisme op de kaart zette en als eerste aan de slag ging met betonstructuren. Daarmee kon hij de huizen die hij tekende zo indelen dat ze tegemoetkwamen aan de leef- en werkgewoonten van de bewoners. Sabine en Ruud hebben het geluk om in zo’n Stynenhuis te wonen. “We ervaren nog elke dag de ruimtelijkheid, het licht en het comfort, zoals de architect het tachtig jaar geleden bedoeld heeft.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.