Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

11 July 2020
12:36 uur

Onenigheid over opheffing taxireglement: “Sp.a stemt mee voor sociale dumping”

Gazet van Antwerpen

29/06/2020 - 23:00

De Antwerpse, digitale gemeenteraad heeft maandagavond de opheffing van de bestaande taxireglementen goedgekeurd. “Onwaarschijnlijk dat sp.a meestemt voor sociale dumping”, stelde PVDA-fractieleider Peter Mertens.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De Backer lanceert app tegen sociale dumping (06/09/2016 - De Tijd)
  16:10 Staatssecretaris voor de bestrijding van sociale fraude Philippe De Backer (Open VLD) heeft samen met de sector van de elektriciens een plan uitgewerkt om sociale dumping te counteren. Daarbij zal een...
  [naar artikel]
 2. Sociale dumping: de crash van de transportsector (22/12/2017 - Knack)
  Europa werkt aan een richtlijn voor eerlijke concurrentie in de transportsector. In afwachting daarvan voeren de inspectiediensten campagne tegen sociale dumping op de snelweg.
  [naar artikel]
 3. 'Achtergelaten trucks bewijzen sociale dumping' (04/04/2019 - De Morgen)
  Oost-Europese truckers gaan voor kerst massaal naar huis, maar hun vrachtwagen laten ze achter. In Opglabbeek staan er op een wei 300 geparkeerd. 'Hét bewijs van sociale dumping', zegt de transportvakbond.
  [naar artikel]
 4. Europa pakt sociale dumping aan (23/10/2017 - De Tijd)
  22:52 De Europese ministers van Werk raakten het maandagavond laat eens over een aanpassing van de Europese regels voor detachering. Daarmee is een symbooldossier vann sociale dumping van de baan.
  [naar artikel]
 5. Justitie over sociale dumping: de olievlek breidt zich uit. (06/09/2017 - VRT NWS)
  Het gerecht wil dat frauduleuze ondernemers streng worden aangepakt. Sociale dumping is een absolute prioriteit voor justitie. De arbeidsauditeurs van Gent en Antwerpen reageren op de reportage van VRT Nieuws.
  [naar artikel]
 6. De Backer: “Al langer overleg met Slovakije over sociale dumping transport” (06/09/2017 - VRT NWS)
  België werkt al met Slovakije samen om de sociale dumping in de transportsector tegen te gaan. Dat zegt de staatssecretaris voor de Bestrijding van Sociale Fraude Philippe De Backer (Open VLD) in "Terzake". 
  [naar artikel]
 7. Akkoord over regels tegen sociale dumping (24/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese ministers van Werk hebben een akkoord bereikt over de detacheringsrichtlijn, een maatregel om sociale dumping aan te pakken. Het...
  [naar artikel]
 8. Akkoord over regels tegen sociale dumping (24/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese ministers van Werk hebben een akkoord bereikt over de detacheringsrichtlijn, een maatregel om sociale dumping aan te pakken. Het...
  [naar artikel]
 9. Akkoord over regels tegen sociale dumping (24/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese ministers van Werk hebben een akkoord bereikt over de detacheringsrichtlijn, een maatregel om sociale dumping aan te pakken. Het...
  [naar artikel]
 10. Huiszoekingen naar sociale dumping in transportsector (17/10/2018 - De Tijd)
  15:38 Het gerecht heeft elf huiszoekingen uitgevoerd bij Belgische transporteurs die verdacht worden van sociale dumping. Onder hen een bestuurslid van werkgeversorganisatie Febetra.
  [naar artikel]
 11. Oostende maakt komaf met sociale dumping (14/04/2019 - De Morgen)
  Oostende drijft de strijd met sociale dumping verder op. Het legt de verplichting op om in grote overheidsopdrachtendossiers de in België toepasselijke minimumlonen te betalen.
  [naar artikel]
 12. Sociale dumping harder aangepakt (13/04/2019 - De Morgen)
  Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) voert de strijd tegen sociale dumping fors op. Bedrijven die onderbetaalde schijnzelfstandigen inzetten of via allerlei constructies personeel ronselen in lagelonenlanden, mogen binnenkort grootscheepse controles verwachten.
  [naar artikel]
 13. Opvallend veel sociale dumping bij Waalse vleesverwerkers (20/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  De sociale inspectie heeft in het kader van de strijd tegen sociale dumping een reeks gezamenlijke controles uitgevoerd in de vleesverwerkende sector in Wallonië en in Luxemburg. In totaal werden in Wallonië 21 bedrijven gecontroleerd, en daarvan bleken slechts drie bedrijven en één zelfstandige in orde.
  [naar artikel]
 14. Parket spoort georganiseerde sociale dumping op (11/06/2018 - De Standaard)
  Het federaal parket heeft vandaag 17 huiszoekingen gedaan in een onderzoek naar een criminele organisatie. De bende zou zich schuldig gemaakt hebben aan ernstige vormen van sociale dumping in de bouwsector.
  [naar artikel]
 15. 49 extra inspecteurs tegen sociale fraude en sociale dumping (02/06/2018 - Metro)
  In de strijd tegen sociale fraude zet bevoegd staatssecretaris Philippe De Backer 49 extra sociale inspecteurs in. Dat meldt hij in een persbericht. De nieuwe inspecteurs zullen ingezet worden tegen schijnzelfstandigheid en sociale dumping. “De strijd tegen sociale fraude woedt als nooit tevoren, met een recordopbrengst vorig jaar van maar liefst 266 miljoen euro”, aldus De Backer. “Met 49 extra inspecteurs op het terrein voeren we die strijd nog op voor eerlijke en gezonde concurrentie in ons land. Ik wil een bondgenoot zijn van iedereen die eerlijk wil ondernemen. De fraudeurs gaan eruit.” In een eerste fase werden eind 2016 al 100 extra inspecteurs aangenomen. Van de 49 nieuwe inspecteurs gaan er 22 controles doen op sociale dumping (TSW), 20 op fictieve statuten (RSVZ) en 7 van hen gaan aan de slag voor de sociale zekerheidsinspectie (RSZ). Ten laatste in het najaar moeten de 49 nieuwe inspecteurs aan de slag gaan. In totaal zijn er dan 1.200 inspecteurs. Volgens De Backer komt de extra aanwerving er op een cruciaal moment. “Nooit eerder controleerden zoveel sociaal inspecteurs dag en nacht op sociale fraude en sociale dumping.” bron: Belga Het bericht 49 extra inspecteurs tegen sociale fraude en sociale dumping verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Oost-Vlaamse bouwfirma verdacht van grootschalige sociale fraude en sociale dumping (02/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen en de sociale inspectiediensten hebben huiszoekingen uitgevoerd op de maatschappelijke zetel van een Oost-Vlaams bedrijf en op vier andere plaatsen, zo heeft de federale politie woensdag meegedeeld. Het arbeidsauditoraat in Gent verdenkt de bouwfirma ervan op grote schaal sociale fraude te plegen en aan sociale dumping te doen.
  [naar artikel]
 17. Crombez: "Stop sociale dumping" (01/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bedrijven die aan sociale dumping doen, mogen geen overheidsopdrachten meer krijgen. Dat heeft sp.a-voorzitter John Crombez gezegd op de 1
  [naar artikel]
 18. Samenwerkingsakkoord met Bulgarije tegen sociale dumping (04/10/2016 - De Redactie)
  De Belgische en Bulgaarse inspectiediensten gaan nauwer samenwerken in de strijd tegen sociale dumping en de uitbuiting van Bulgaarse werknemers die in ons land komen werken.
  [naar artikel]
 19. EU op zoek naar hardere aanpak sociale dumping: wat zijn de knelpunten? (23/10/2017 - VRT NWS)
  De Europese ministers van Werk willen in Luxemburg vandaag een akkoord vinden om sociale dumping strenger aan te pakken. Europees commissaris voor Werk en Sociale Zaken Marianne Thyssen heeft er goede hoop op dat haar voorstel om de detacheringsrichtlijn aan te passen goedgekeurd wordt. Er liggen wel nog enkele knelpunten op de tafel.
  [naar artikel]
 20. Bulgaarse truckers krijgen schadevergoeding van 236.000 euro: “Beslissende stap in strijd tegen sociale dumping” (18/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zeven Bulgaarse truckers die een procedure wegens sociale dumping hadden aangespannen, hebben van de arbeidsrechtbank in Hasselt gelijk gekregen....
  [naar artikel]
 21. Slavernij op de snelweg: VRT toont het verhaal over de sociale dumping in de transportsector (06/09/2017 - VRT NWS)
  Bekijk hier, enkel online: een uitgebreide reportage over de uitbuiting van buitenlandse chauffeurs in ons land en schijnconstructies van Belgische transporteurs in Slovakije. Europa probeert al jaren sociale dumping aan te pakken, maar de strijd ertegen verloopt traag.
  [naar artikel]
 22. VIDEO. Militanten betogen tegen sociale dumping (24/03/2017 - De Standaard)
  De socialistische vakbond ABVV kleurde het Luxemburgplein in Brussel rood. Een duizendtal militanten betoogde er tegen sociale dumping. Gelijk loon voor gelijk werk is hun boodschap.
  [naar artikel]
 23. Europa gaat sociale dumping strenger aanpakken (24/10/2017 - Knack)
  Na meer dan twaalf uren onderhandelen hebben de Europese ministers van Werk en Sociale Zaken maandagavond een akkoord bereikt over een aanscherping van de detacheringsregels. Het akkoord moet een belangrijk wapen worden in de strijd tegen sociale dumping. Een aantal Centraal- en Oost-Europese landen stemde wel tegen het compromis.
  [naar artikel]
 24. Vindt Europa eindelijk een akkoord over sociale dumping? - Rob Heirbaut (15/06/2017 - De Redactie)
  Eén van de redenen waarom veel kiezers zich afkeren van Europa, zo luidt de redenering, is het ongenoegen over het sociale beleid. Met als stokpaardje: sociale dumping. Vandaag bespreken de Europese landen een voorstel van commissaris Marianne Thysen over die zogenaamde "detachering". Blijven we elkaar beconcurreren of komt er een akkoord?
  [naar artikel]
 25. Jaar cel en monsterboetes gevorderd voor sociale dumping in transportsector (22/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het arbeidsauditoraat heeft een jaar effectieve gevangenisstraf en twee miljoen euro boetes gevorderd voor sociale dumping via een Moldavisch en een Roemeens transportbedrijf. In de praktijk werd vaak gewerkt vanuit een filiaal in Zeebrugge, maar de verdediging vroeg de vrijspraak.
  [naar artikel]
 26. Europees akkoord tegen sociale dumping (24/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Na meer dan twaalf uren onderhandelen hebben de Europese ministers van Werk en Sociale Zaken maandagavond in Luxemburg een akkoord bereikt over een aanscherping van de detacheringsregels. Het akkoord moet een belangrijk wapen worden in de strijd tegen sociale dumping. Een aantal Centraal- en Oost-Europese landen stemde wel tegen het compromis.
  [naar artikel]
 27. ABVV voert actie tegen sociale dumping (23/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De socialistische vakbond voert vandaag opnieuw actie tegen sociale dumping. Vooral de transport- en de bouwsector en de lowcostluchtvaartmaatschappijen worden op de korrel genomen.
  [naar artikel]
 28. ABVV voert actie tegen sociale dumping (23/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  De socialistische vakbond voert vandaag opnieuw actie tegen sociale dumping. Vooral de transport- en de bouwsector en de lowcostluchtvaartmaatschappijen worden op de korrel genomen.
  [naar artikel]
 29. 112 Slovaakse vrachtwagens in beslag genomen bij actie tegen sociale dumping in Zeebrugge (19/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het kader van een actie tegen sociale dumping is het gerecht vandaag binnengevallen bij transportbedrijf North Sea Express (NSE) in Zeebrugge....
  [naar artikel]
 30. 142 vrachtwagens in beslag genomen bij onderzoek naar sociale dumping transportfirma Vlierzele (18/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In een onderzoek naar sociale dumping en mensenhandel is gisteren in het Oost-Vlaamse Vlierzele een Roemeense transportonderneming verzegeld en...
  [naar artikel]
 31. 17 huiszoekingen in ons land in groot dossier over sociale dumping in bouwsector (11/06/2018 - VRT NWS)
  Speurders zijn vanmorgen binnengevallen op 17 adressen in West- en Oost-Vlaanderen in een groot dossier over ernstige sociale dumping in de bouwsector. Twee verdachten werden opgepakt.
  [naar artikel]
 32. Transportsector neemt Schumanplein in als protest tegen sociale dumping (26/04/2017 - De Redactie)
  Een vijftiental delegaties uit de Europese transportsector verzamelden op het Brusselse Schumanplein om er samen te protesteren tegen het probleem van de sociale dumping.
  [naar artikel]
 33. Vakbonden betogen in Brussel tegen sociale dumping in bouw (08/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een honderdtal mensen heeft donderdagvoormiddag in Brussel betoogd tegen de sociale dumping in de bouwsector. Er waren geen incidenten tijdens de manifestatie, een initiatief van de Belgische en Europese bouwvakbonden. Om 14 uur werd een delegatie ontvangen in het Europees parlement.
  [naar artikel]
 34. De Backer: "Vakbond volhardt in verspreiding van fake news" (23/03/2018 - VRT NWS)
  Staatssecretaris voor Fraudebestrijding Philippe De Backer (Open VLD) beschuldigt de socialistische vakbond van het "volharden in verspreiden van fake news". De vakbond voert vandaag actie tegen sociale dumping. Volgens vakbondsman Frank Moreels is het aantal controleurs tegen sociale dumping afgelopen jaren gedaald. "Dit klopt manifest niet", aldus De Backer in "De ochtend" op Radio 1. "Er zijn honderd controleurs bijgekomen en we hebben nog nooit zo hard sociale dumping aangepakt."
  [naar artikel]
 35. Oost-Vlaamse bouwfirma verdacht van grootschalige sociale fraude en sociale dumping (02/01/2019 - VRT NWS)
  Een Oost-Vlaamse bouwfirma wordt verdacht van grootschalige sociale fraude en sociale dumping. Dat zegt de federale politie. Het bouwbedrijf doet al jaren beroep op buitenlandse werkkrachten die vanuit Portugal naar ons land komen. Maar volgens de politie zijn er aanwijzingen dat het in feite om strofirma's gaat.
  [naar artikel]
 36. Oostende voortrekker in strijd tegen sociale dumping (15/11/2016 - De Standaard)
  De stad Oostende neemt een nieuwe stap in de strijd tegen sociale dumping. Met een contractuele verplichting om grote overheidsopdrachten te vergoeden met het Belgische minimumloon, hoopt de badstad meer eerlijke concurrentie en controle aan te moedigen.
  [naar artikel]
 37. Onderzoek sociale dumping: gerecht neemt effectief 346 trucks Jost Group in beslag (01/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het federaal parket krijgt zijn zin: vandaag is het gerecht begonnen met de inbeslagname van in totaal 346 trucks van de Belgische transportgigant Jost Group. Deze actie kadert in een onderzoek naar sociale fraude en sociale dumping door massale inschakeling van Oost-Europese chauffeurs.
  [naar artikel]
 38. Eind juni uitspraak in zaak fraude en sociale dumping in bouwsector (12/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de zaak waarbij tien verdachten en drie vennootschappen zich moeten verantwoorden voor lidmaatschap van een criminele organisatie, sociale fraude en sociale dumping, valt de uitspraak op 26 juni. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank beslist. De bende handelde vanuit Nederland en leverde tussen 2007 en 2014 Roemeense werknemers aan een groot aantal Belgische bouwbedrijven.
  [naar artikel]
 39. Transportbedrijven en zaakvoerder veroordeeld tot zware geldboetes voor sociale dumping (10/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Twee transportbedrijven en hun Roemeense zaakvoerder zijn in de Brugse rechtbank veroordeeld tot zware geldboetes voor sociale dumping. De Moldavische en Roemeense firma’s opereerden in de praktijk vanuit Zeebrugge maar ontweken de Belgische sociale zekerheid. De zaakvoerder kreeg ook twaalf maanden celstraf met uitstel.
  [naar artikel]
 40. Loois transportbedrijf RMT veroordeeld voor sociale dumping Bulgaarse truckers (18/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Arbeidsrechtbank van Hasselt heeft de zeven Bulgaarse chauffeurs die het transportbedrijf RMT uit Tessenderlo aanklaagde voor sociale dumping, gelijk gegeven. “Het principe van ‘gelijk loon voor gelijk werk’ wordt door de rechtbank bevestigd”, zegt Frank Moreels, voorzitter van vakbond BTB.
  [naar artikel]
 41. Gerecht neemt 112 trekkers in beslag bij transportbedrijf in strijd tegen sociale dumping (20/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het gerecht heeft zondag bij het transportbedrijf North Sea Express in Zeebrugge 112 Slovaakse trekkers in beslag genomen. Dat gebeurde in het kader van een onderzoek naar sociale dumping.
  [naar artikel]
 42. 'Kleine stap vooruit' in stijd tegen sociale dumping (24/10/2017 - De Tijd)
  11:49 De Vlaamse bouw- en transportsector zien in de Europese strijd tegen sociale dumping een kleine stap vooruit, maar vrezen dat de problemen zullen blijven.
  [naar artikel]
 43. Parket spoort georganiseerde sociale dumping op in West-Vlaamse bouwsector (12/06/2018 - De Standaard)
  Het federaal parket heeft vandaag 17 huiszoekingen gedaan in een onderzoek naar een criminele organisatie. De bende zou zich schuldig gemaakt hebben aan ernstige vormen van sociale dumping in de bouwsector. Dat meldt het federaal parket.
  [naar artikel]
 44. 19 vrachtwagens transportbedrijf in beslag genomen wegens sociale dumping (19/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een Luikse onderzoeksrechter heeft 19 vrachtwagens van transportgigant Jost Group in beslag genomen in het kader van het gerechtelijk onderzoek naar sociale dumping door het bedrijf. Dat melden Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure en het federaal parket bevestigt het nieuws.
  [naar artikel]
 45. “Maakt Ikea zich schuldig aan sociale dumping?” (10/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  BTB, de socialistische vakbond voor de transportsector, voert maandag actie aan zeven Ikea-vestigingen in België, omdat Ikea transportopdrachten stelselmatig zou toewijzen aan de goedkoopste aanbieder. “Ikea is hiermee rechtstreeks verantwoordelijk voor sociale dumping”, klinkt het. Onder de koepel van de International Transport Workers’ Federation (ITF) wordt ook in andere landen actie gevoerd.
  [naar artikel]
 46. Huiszoekingen in België en Roemenië in onderzoek naar sociale dumping in bouwsector (11/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In een onderzoek naar georganiseerde sociale dumping in de bouwsector hebben er vandaag 17 huiszoekingen plaatsgevonden, voornamelijk in...
  [naar artikel]
 47. Gerechtelijke actie tegen sociale dumping bij transportbedrijf in Zeebrugge (19/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het kader van een actie tegen sociale dumping is het gerecht vandaag binnengevallen bij transportbedrijf North Sea Express (NSE) in Zeebrugge....
  [naar artikel]
 48. Overheid en elektrotechnische sector ten strijde tegen sociale fraude en dumping (07/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een plan met vijftien maatregelen moet de sociale fraude en sociale dumping in de elektrotechnische sector aanpakken. Die sector heeft immers te kampen met een massale instroom van buitenlandse arbeidskrachten en misbruiken van de detacheringsregels. In die mate zelfs dat op twee jaar tijd 4 procent van de arbeidsplaatsen verloren ging. Of anders gezegd: elke dag gaan twee jobs in de sector verloren.
  [naar artikel]
 49. ABVV voert actie tegen sociale dumping: filterblokkades in haven (23/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De socialistische vakbond voert vandaag opnieuw actie tegen sociale dumping. Vooral de transport- en de bouwsector en de lowcostluchtvaartmaatschappijen worden op de korrel genomen. In Antwerpen zijn er filterblokkades in de haven.
  [naar artikel]
 50. 31 trucks in beslag genomen in strijd tegen sociale dumping: "Roemeense nummerplaten, maar wel opschrift 'Westvloams'" (27/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de strijd tegen sociale dumping zijn gisteren in West-Vlaanderen 31 buitenlandse vrachtwagens in beslag genomen. Dat meldt Filiep De Ketelaere
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.