Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 July 2020
10:57 uur

Monkelende Merkel: "Ik ga u niet verraden waar ik mijn boodschappen doe"

VRT NWS

29/06/2020 - 23:27

"Waarom zien we u nooit met een mondmasker, terwijl u erop aandringt om de nodige voorschriften te volgen tegen COVID-19?" Die wat stekelige vraag kreeg Angela Merkel voorgeschoteld tijdens een persconferentie die ze met de Franse president Macron hield. Merkel riposteerde gevat: "Als ik afstand houd, dan moet ik geen masker dragen. Als ik bijvoorbeeld boodschappen doe, dan draag ik wel een masker (dat is in Duitsland ook verplicht). Blijkbaar zien we elkaar daar niet". Om er al monkelend aan toe te voegen "en waar ik winkel, dat ga ik u niet verraden".


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Juncker: "Mensen die me verraden, komen op mijn zwarte lijst" (02/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider4.demorgen-cdn.be/photo/juncker-mensen-die-me-verraden-komen-op-mijn-zwarte-lijst/mruw6lzwha3tsojsge4s6rsxf43dimq/e5df5805d710c8cb161a5be7dc3a9ec38ad2c30155f9d75d82304b6503b455e6/fitwidth_642x0_68799219.jpg?v=pSIkaZZ
  [naar artikel]
 2. De Wever: ""Wir schaffen das" is goedkoop trucje van Merkel" (28/07/2016 - De Redactie)
  De N-VA-voorzitter is niet onder de indruk van het feit dat Angela Merkel haar mantra "Wir schaffen das" heeft herhaald. "Vandaag moet ze de Duitsers beschermen tegen de gevolgen van wat ze zelf heeft aangericht."
  [naar artikel]
 3. Duitse regering wankelt na ultimatum aan Merkel: "Het eindspel is ingezet" (14/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Beierse zusterpartij (CSU) van Merkel wil asielzoekers aan de grens tegenhouden. Maar Merkel zegt "njet" en ijvert voor een Europese oplossing....
  [naar artikel]
 4. Merkel: "Nederland krijgt mijn steun, vergelijkingen met nazi's zijn volkomen misplaatst" (13/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Duits bondskanselier Angela Merkel schaart zich achter Nederland in de diplomatieke rel met Turkije. Onze noorderburen krijgen haar "volledige
  [naar artikel]
 5. "Mijn frustratie met mijn overheid: waar zijn de digitale ambities?" (21/06/2018 - VRT NWS)
  Frederik De Bosschere laat voor vrtnws.be tweewekelijks zijn licht schijnen over verrassingen of tegenslagen in de wondere wereld van de digitale technologie. Vandaag: "Dát is wellicht mijn grootste frustratie met mijn overheden: veel praten, maar waar zijn de prototypes? Waar blijven de updates? Waar zijn de digitale ambities?" Besluit: "Update de overheid!"
  [naar artikel]
 6. Duitse bondskanselier Merkel: "Enkel samenwerken kan problemen oplossen" (31/12/2018 - VRT NWS)
  "We moeten samenwerken om de grote uitdagingen waar we voorstaan op te lossen. In het bijzonder migratie, klimaat en terrorisme". Het is de centrale boodschap van de traditionele nieuwjaarstoespraak van Duits bondskanselier Merkel. Vanavond wordt de toespraak uitgezonden.
  [naar artikel]
 7. Merkel wil "wir schaffen das" niet meer herhalen (17/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel neemt afstand van haar devies "wir schaffen das" in de vluchtelingencrisis. Dat zegt ze in een interview
  [naar artikel]
 8. Trump: "Merkel maakte een catastrofale fout" (16/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de toekomstige Amerikaanse president Donald Trump is het vluchtelingenbeleid van Angela Merkel "catastrofaal", en is het niet ondenkbaar
  [naar artikel]
 9. Merkel herhaalt na aanslagen: "Wir schaffen das" (28/07/2016 - De Redactie)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft een lange toespraak gegeven na de recente aanslagen. Merkel zei onder meer dat "terroristen onze bereidheid om mensen op te vangen willen aantasten, maar dat we daar vastbesloten tegenover staan".
  [naar artikel]
 10. Zusterpartij stelt Merkel ultimatum en doet Duitse regering wankelen: "Eindspel is ingezet. We moeten fouten asielcrisis eindelijk rechtzetten" (14/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Beierse zusterpartij (CSU) van Merkel wil asielzoekers aan de grens tegenhouden. Maar Merkel zegt "njet" en ijvert voor een Europese oplossing....
  [naar artikel]
 11. Merkel hekelt "andere vorm van antisemitisme" bij migranten van Arabische origine (22/04/2018 - VRT NWS)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel is "bedroefd" dat Duitsland er tot op vandaag niet in geslaagd is om het antisemitisme te elimineren. Dat zei ze op de Israëlische televisie. Merkel verwees daarbij ook naar een "andere vorm" van antisemitisme die het land wordt binnengebracht door migranten van Arabische origine.
  [naar artikel]
 12. Merkel noemt beperkingen op persvrijheid in Turkije "alarmerend" (02/11/2016 - De Redactie)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft de recente maatregelen van de Turkse overheid tegen de media "alarmerend" genoemd. Ze waarschuwde dat dit een "centrale rol" zou spelen in de onderhandelingen over de toetreding tot de EU.
  [naar artikel]
 13. Merkel: "VS is niet langer betrouwbare partner" (20/07/2018 - De Morgen)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel ziet in de Verenigde Staten onder president Donald Trump niet langer een betrouwbare partner. Toch wil ze blijven vechten voor het trans-Atlantische partnerschap. "Een samenwerking met de VS staat voor ons nog steeds centraal", verklaarde Merkel vandaag op een persconferentie in Berlijn.
  [naar artikel]
 14. Lyne Renée ("Deep state"): "Ik denk in het Engels, maar mijn boodschappen­lijstje schrijf ik in het Nederlands" (04/04/2018 - VRT NWS)
  Op 12 april begint "Deep state", een nieuwe spionagereeks waarin Lyne Renée meespeelt. Voor de Vlaamse actrice kan de rol haar grote doorbraak betekenen. "Ik heb hier heel hard voor gewerkt", zegt ze in "De wereld vandaag".
  [naar artikel]
 15. Nigeriaanse president tijdens persconferentie met Merkel: "Mijn vrouw hoort thuis in mijn keuken" (14/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Ze hoort thuis in mijn keuken." De reactie van de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari loog er niet om, nadat zijn vrouw in een interview met
  [naar artikel]
 16. Zusterpartij stelt Merkel voor ultimatum en doet Duitse regering wankelen: "Het eindspel is ingezet. We moeten fouten asielcrisis eindelijk rechtzetten" (14/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Beierse zusterpartij (CSU) van Merkel wil asielzoekers aan de grens tegenhouden. Maar Merkel zegt "njet" en ijvert voor een Europese oplossing....
  [naar artikel]
 17. "Club Brugge heeft mij niet verraden" (12/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Begin tegen Ludovic Butelle (33) niet over zijn mindere periode - "Het was toch maar twee matchen?". Of het aantrekken van talent Ethan Horvath -
  [naar artikel]
 18. "Als ik kon, dan draaide ik de klok terug" (19/09/2016 - De Redactie)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel is teleurgesteld met de verkiezingsuitslag van haar partij CDU in de hoofdstad Berlijn. "Dit toont aan dat ik harder moet werken om mijn migrantenbeleid uit te leggen."
  [naar artikel]
 19. Merkel: "Verenigde Staten staan geïsoleerd op het vlak van klimaat" (06/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Talrijke landen" zijn vastberaden om verder te gaan met het klimaatakkoord van Parijs. Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan de
  [naar artikel]
 20. Merkel: "2016 was moeilijke test wegens aanslagen" (31/12/2016 - De Redactie)
  In haar nieuwjaarstoespraak roept de Duitse bondskanselier Angela Merkel haar landgenoten op om zich door middel van meer samenhang te verzetten tegen de "van haat vervulde moordenaars", en om niet toe te geven op de democratische waarden.
  [naar artikel]
 21. Merkel IV gaat van start, und jetzt? (04/03/2018 - VRT NWS)
  De coalitie die nu in Duitsland beklonken is tussen de christendemocraten en de sociaaldemocraten, opent de weg naar een vierde regering voor Angela Merkel. Wat kunnen de Duitsers -en wij- de volgende jaren nu verwachten van "Mutti"? Wat betekent het "jawohl" van de SPD voor Duitsland, voor Europa, en voor Merkel zelf? 
  [naar artikel]
 22. Merkel ontkent geruchten over mogelijk Europese topjob: "Ik neem geen nieuwe politieke functie op" (16/05/2019 - VRT NWS)
  Na een interview met een aantal Europese kranten leefden de geruchten dat Angela Merkel een Europese topfunctie zou krijgen nog heviger op. Merkel drukt die geruchten nu de kop in: "Ik ben niet beschikbaar voor een volgende politieke functie, ook niet in Europa." Ze houdt dus vol dat ze stopt met politiek, wanneer haar mandaat als Duits bondskanselier eindigt in 2021.
  [naar artikel]
 23. Merkel: "In rechtsstaat is geen plaats voor heksenjacht op buitenlanders" (28/08/2018 - VRT NWS)
  Bondskanselier Angela Merkel heeft voor het eerst gereageerd op de spanningen en het geweld van de voorbije dagen in de stad Chemnitz in het oosten van Duitsland. "Voor haat is in onze straten geen plaats", zei Merkel.
  [naar artikel]
 24. Merkel: "In rechtsstaat is geen plaats voor heksenjacht op buitenlanders" (28/08/2018 - VRT NWS)
  Bondskanselier Angela Merkel heeft voor het eerst gereageerd op de spanningen en het geweld van de voorbije dagen in de stad Chemnitz in het oosten van Duitsland. "Voor haat is in onze straten geen plaats", zei Merkel.
  [naar artikel]
 25. Turkse buitenlandminister noemt Merkel "dapper" (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu heeft zich lovend uitgelaten over bondskanselier Angela Merkel. "Niet alleen voor Duitsland,
  [naar artikel]
 26. Duitse socialisten halen zwaar uit naar Merkel (25/06/2017 - De Morgen)
  Martin Schulz heeft Angela Merkel zondag beschuldigd van "arrogantie van de macht" en "aanvallen tegen de democratie". Schulz is de sociaaldemocratische uitdager van bondskanselier Merkel bij de Duitse verkiezingen in september. Zijn partij SPD hield zondag een partijcongres voor duizenden aanhangers.
  [naar artikel]
 27. Merkel pleit voor meer internationale samenwerking: "Wereld is uiteengevallen in vele puzzelstukjes" (16/02/2019 - VRT NWS)
  Op de internationale veiligheidsconferentie in München heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel gepleit voor meer internationale samenwerking, op een moment dat "de wereldorde zoals we die nu kennen, is uiteengevallen in vele kleine puzzelstukjes". Ze verwees zo naar de centrale vraagstelling van de conferentie: "Wie raapt de stukken op van de uiteengevallen puzzel?". "Dat moeten we samen doen", is het antwoord van Merkel.  
  [naar artikel]
 28. Merkel: "Duitsland mag niet toestaan dat Turkije nog verder vervreemdt" (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Duitsland mag Turkije "zich niet nog verder laten vervreemden", vindt de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Tegelijk noemde ze de Turkse
  [naar artikel]
 29. Merkel looft pact als "mijlpaal" in aanpak migratievraagstuk (10/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft het in het Marokkaanse Marrakesh aangenomen VN-migratiepact omschreven als een "mijlpaal" in het...
  [naar artikel]
 30. Merkel herhaalt: "Wir schaffen das" (28/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Wir schaffen das." Die inmiddels historische woorden herhaalde de Duitse bondskanselier Angela Merkel vandaag, op een toespraak naar aanleiding
  [naar artikel]
 31. Schrijver Geert Van Istendael: "Het is bijna miraculeus dat Angela Merkel zo lang aanblijft" (29/06/2018 - De Morgen)
  Duitse media voorspelden deze week de voortijdige val van bondskanselier Angela Merkel. Toch lijkt ‘Das Mädchen’ met een Europees migratieakkoord de Beierse conservatieven te sussen die haar regering dreigden op te blazen. "Merkel klampt zich niet vast aan de macht, de macht klampt zich vast aan Merkel", zegt schrijver en Duitsland-kenner Geert Van Istendael.
  [naar artikel]
 32. "Dit is hypocriet. Waarom was Merkel niet eerder hier?" (19/12/2017 - VRT NWS)
  In Berlijn is de aanslag op de kerstmarkt van precies een jaar geleden herdacht. Twaalf mensen kwamen om het leven. Bondskanselier Angela Merkel was aanwezig op de herdenking. Ze beseft dat de Duitse regering niet adequaat op de aanslag heeft gereageerd en die zelfs misschien had kunnen voorkomen. In haar toespraak had de bondskanselier het over een dag van rouw en ze drukte de wil uit om "wat verkeerd gelopen is, te verbeteren". Niet iedereen was opgezet met Merkels komst. "Dit is hypocriet. Waarom was Merkel niet eerder hier? Waarom moesten ze haar smeken?", reageerde een inwoonster van Berlijn.
  [naar artikel]
 33. Michel en Merkel: warm onderonsje in kil Brussel (12/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel en de Duitse bondskanselier Angela Merkel hebben donderdagavond een "gemoedelijke" en "warme" ontmoeting gehad in een
  [naar artikel]
 34. Merkel: "Mijn favoriete emoji is een smiley, soms met een hartje, soms met een pruillip" (16/08/2017 - De Redactie)
  Op 24 september trekken de Duitsers naar de stembus voor parlementsverkiezingen. In een poging de (jonge) kiezers te overtuigen, heeft bondskanselier Angela Merkel enkele interviews aan Duitse YouTube-sterren gegeven.
  [naar artikel]
 35. Duitse socialisten halen zwaar uit naar Merkel (25/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Martin Schulz heeft Angela Merkel zondag beschuldigd van "arrogantie van de macht" en "aanvallen tegen de democratie". Schulz is de
  [naar artikel]
 36. "SPD-leden zeggen "ja" tegen coalitie met CDU van Merkel" (04/03/2018 - VRT NWS)
  In Duitsland heeft een meerderheid van de leden van de sociaaldemocratische SPD voor het coalitieakkoord tussen de SPD en de christendemocraten van Angela Merkel gestemd. Dat melden Duitse media. 
  [naar artikel]
 37. Poetin vraagt Merkel om de gemoederen in Oekraïne te sussen (27/11/2018 - VRT NWS)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel de "ernstige bezorgdheid" van Moskou kenbaar gemaakt over de staat van beleg die in Oekraïne is ingevoerd. Poetin heeft aan Merkel gevraagd om Kiev te ontraden om "onbezonnen" te handelen, aldus het Kremlin in een persbericht.
  [naar artikel]
 38. "Waar is mijn vrouw?" Koen Wauters zoekt én vindt vrouw Valerie in vol Sportpaleis (09/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Waar is mijn vrouw? Waar is mijn vrouw?" Na een uitzinnig 'Domino' kroop Koen Wauters tijdens het eerste Sportpaleis-concert in Antwerpen het
  [naar artikel]
 39. Merkel noemt relativering van nazisme door extreemrechtse politicus "beschamend" (04/06/2018 - De Morgen)
  Duits bondskanselier Angela Merkel heeft vandaag de uitspraken van de partijleider van het extreemrechtse AfD "beschamend" genoemd. Alexander Gauland relativeerde de gruweldaden van Hitler door ze "slechts een vogelstront" in de Duitse geschiedenis te noemen.
  [naar artikel]
 40. Merkel: "Onderzoek nog niet afgelopen" (23/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel liet vandaag weten dat met de dood van Amri het onderzoek nog niet is afgelopen. "We zullen niet rusten
  [naar artikel]
 41. Amerika valt uit elkaar: "I'm mad as hell, and I'm not going to take it anymore!" (29/01/2019 - VRT NWS)
  "Wie gelooft die mensen nog?" Het is de kernvraag van onze hele maatschappij. Het is de vraag waar alles om draait. De kern van democratie is vertrouwen. We leven in een tijd waarin de ontevredenen schreeuwen vanuit de duisternis en de wildernis. Het is een soort ondergrondse beweging. Zo veel stemmen van onbegrip, van al diegenen die zich niet enkel geschokt voelen, maar ook persoonlijk verraden door de recente geschiedenis en de wereld zoals hij is.
  [naar artikel]
 42. De Wever prijst Merkel om "rechtzetting" van 'Wir schaffen das' (22/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever wenst de Duitse Bondskanselier Angela Merkel (CDU) "alle succes" met de verkiezingen van komende zondag. De Wever
  [naar artikel]
 43. Merkel kiest voor sociaaldemocraten als partners voor "stabiele regering" (27/11/2017 - VRT NWS)
  De vorming van een nieuwe Duitse regering slaat een nieuwe richting in. Bondskanselier Angela Merkel kiest ronduit voor een voortzetting van de huidige coalitie met de sociaaldemocratische SPD. Die zou nu stilaan haar "Nein" tegen Merkel willen laten vallen.
  [naar artikel]
 44. Merkel ziet "veel werk" voor nieuwe regering (12/03/2018 - VRT NWS)
  In Duitsland tekenden de drie partijen die de regeringscoalitie vormen een 177 pagina's tellend coalitieverdrag, dat de nieuwe "grote coalitie" een realiteit maakt. Angela Merkel, die haar vierde kabinet gaat leiden, zei nog voor de ondertekening "optimistisch" te zijn over het succes van de nieuwe coalitieregering.
  [naar artikel]
 45. Merkel wil "vertrouwen terugwinnen" na verkiezingsnederlaag (05/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil "het vertrouwen" van de Duitse kiezers "terugwinnen". Zo heeft ze gereageerd op de nederlaag van haar
  [naar artikel]
 46. "De mol" spreekt: "Ik leefde drie weken lang op stress, dit kostte een paar jaar van mijn leven" (27/03/2017 - De Redactie)
  De saboteur van het afgelopen seizoen van de mol vat het avontuur samen als "een van de hoogtepunten van mijn leven". "Het verzwijgen was eigenlijk niet zo moeilijk". Spoiler alert!
  [naar artikel]
 47. Merkel: "Duitsland mag niet toestaan dat Turkije zich nog verder vervreemdt" (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Duitsland mag Turkije "zich niet nog verder laten vervreemden", vindt de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Tegelijk noemde ze de Turkse
  [naar artikel]
 48. Vlaams Belang: "Eredoctoraat Merkel is als beloning voor pyromaan" (12/01/2017 - De Redactie)
  In Brussel wordt vandaag het gezamenlijke eredoctoraat van de UGent en KU Leuven uitgereikt aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Dat Merkel die erkenning krijgt, is niet naar de zin van Vlaams Belang en Voorpost.
  [naar artikel]
 49. Merkel noemt relativering van nazisme door extreemrechtse politicus "beschamend" (04/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Duits bondskanselier Angela Merkel heeft vandaag de uitspraken van de partijleider van het extreemrechtse AfD "beschamend" genoemd. Alexander...
  [naar artikel]
 50. "Het is ondraaglijk dat ik niet weet wat met mijn zoon is gebeurd" (12/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Niet weten wat met mijn zoon is gebeurd, waar hij is... Het is ondraaglijk!" De mama van Jelle Leemans (27) doet voor het eerst haar verhaal in
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.