Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
15:27 uur

Hevige brand in Maasmechelen legt vier caravans in de as

VRT NWS

29/06/2020 - 23:39

Een hevige brand op camping Salamander langs de Steenweg naar As in Maasmechelen heeft maandagavond vier stacaravans in de as gelegd. Bij de brand vielen geen gewonden, maar er ontploften wel drie gasflessen. Omdat het gevaar bestond dat er nog gasflessen zouden exploderen, werd de volledige camping ontruimd. De rookpluim was kilometers ver te zien.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vier caravans verteerd door vuur in Maasmechelen (12/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vier caravans zijn dinsdagavond uitgebrand op camping Salamander in Maasmechelen. Bewoners van de Jozef Smeetslaan sloegen alarm toen ze plots een hevige vuurgloed zagen in het bos. De caravans waren niet bewoond. De oorzaak van de brand is nog onbekend, er vielen geen gewonden.
  [naar artikel]
 2. Hevige brand legt boerderij in de as (14/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de Jozef Smeetslaan in Maasmechelen heeft een hevige brand een leegstaande boerderij vernield. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.
  [naar artikel]
 3. VIDEO. Hevige brand legt leegstand pand volledig in de as (14/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een leegstand pand in de Jozef Smeetslaan in Maasmechelen is volledig vernield door een hevige brand. De brandweer kon verhinderen dat de vlammen oversloegen naar de aanpalende woningen. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.
  [naar artikel]
 4. Hevige brand legt bedrijf in as (04/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een hevige brand in het West-Vlaamse Woesten, deelgemeente van Vleteren, heeft vanavond een voedingsbedrijf in de as gelegd. Er waren vier korpsen...
  [naar artikel]
 5. Hevige brand in Woesten legt bedrijf in de as (04/03/2018 - VRT NWS)
  Een hevige brand in het West-Vlaamse dorp Woesten, deelgemeente van Vleteren, heeft vanavond een voedingsbedrijf in de as gelegd. Er waren vier korpsen nodig om de brand te controleren. De brandweer, die het nieuws bevestigt, vraagt omwonenden ramen en deuren dicht te houden, ook al bevat de rook geen toxische stoffen.
  [naar artikel]
 6. Brand op camping in Nieuwpoort: 3 caravans volledig uitgebrand (25/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Omstreeks 13 uur werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een brand op een camping langs de Kinderlaan te Nieuwpoort. Bij aankomst troffen de ploegen een uitslaande brand aan in 3 caravans/chalets. Door de aanwezigheid van een tiental gasflessen was de nodige voorzichtigheid geboden.
  [naar artikel]
 7. Caravans branden uit ondanks hulp van Limburgse brandweerkorpsen (12/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Net over de grens in Nederlands-Limburg zijn maandagavond drie caravans verwoest door een brand. Ook Limburgse brandweerkorpsen snelden naar Noorbeek om de brand, samen met de Nederlandse brandweer, proberen te blussen.
  [naar artikel]
 8. Grote brand verwoest honderden caravans in Nederland (22/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Honderden caravans, oldtimers en andere voertuigen zijn vrijdag verwoest bij een grote brand in een loods in de Nederlandse gemeente Oeffelt, in de provincie Noord-Brabant. Een politiewoordvoerder spreekt van een drama voor de eigenaars.
  [naar artikel]
 9. Hevige brand legt schrijnwerkerij in de as (01/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een hevige brand heeft maandagnacht schrijnwerkerij Ceulemans in de Industriestraat in Lier in de as gelegd. Niemand raakte gewond maar de schade is enorm. Toen de brand werd opgemerkt sloegen de vlammen al metershoog uit de loods. De brandweer kon vermijden dat het vuur oversloeg naar aanpalende bedrijven en een woning.
  [naar artikel]
 10. Hevige brand in woonblok: 50 bewoners ontruimd, 4 naar ziekenhuis (31/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Deze ochtend ontstond er een hevige brand in een appartementsgebouw in Wilrijk bij Antwerpen. Vier mensen werden met rookintoxicatie afgevoerd
  [naar artikel]
 11. Brand legt eeuwenoud Shuri Kasteel in de as in Japan (31/10/2019 - VRT NWS)
  In de Japanse stad Naha is een hevige brand uitgebroken in het eeuwenoude Shuri Kasteel. De politie meldt dat de grote hal van het kasteel en een nabijgelegen gebouw tot op de grond zijn afgebrand. In een ander gebouw woedt nog steeds een hevige brand.
  [naar artikel]
 12. Hevige brand legt stalling achter woning plat (28/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Molenstraat 66 in Laarne heeft een hevige brand vanmiddag een stalletje achter de woning van Gustaaf Gabriël helemaal in de as gelegd. Het
  [naar artikel]
 13. Brand in garage legt wietplantage bloot (19/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  In de losstaande garage van een woning aan de Meerkolstraat in Maasmechelen brak donderdagmorgen rond 8.15 uur een brand uit. Tijdens de bluswerken werd een cannabisplantage ontdekt. De lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen (LaMa) nam de bewoner in de combi mee voor verhoor. Het Maasmechelse korps van de brandweerzone Oost-Limburg had het vuur zeer snel onder controle.
  [naar artikel]
 14. Brand in garage legt wietplantage bloot (19/01/2017 - De Standaard)
  In de losstaande garage van een woning aan de Meerkolstraat in Maasmechelen brak donderdagmorgen rond 8.15 uur een brand uit. Tijdens de bluswerken werd een cannabisplantage ontdekt. De lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen (LaMa) nam de bewoner in de combi mee voor verhoor. Het Maasmechelse korps van de brandweerzone Oost-Limburg had het vuur zeer snel onder controle.
  [naar artikel]
 15. Hevige brand na explosie legt garage en loods in as in Merendree (29/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Durmenstraat in Merendree heeft vrijdagavond een hevige brand gewoed in een garage en een loods. Er vielen geen gewonden.
  [naar artikel]
 16. Uitslaande brand legt appartement op Turnhoutsebaan in as (15/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een korte, maar hevige brand is een appartement in een pand op de Turnhoutsebaan in Borgerhout volledig uitgebrand. Het vuur zorgde voor een hevige rookontwikkeling. “De bewoners van het pand hebben zich op eigen kracht in veiligheid kunnen brengen. Er vielen dus geen gewonden.”
  [naar artikel]
 17. Brand in garage legt wietplantage bloot (19/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de losstaande garage van een woning aan de Meerkolstraat in Maasmechelen is vanmorgen rond 8.15 uur een brand uitgebroken. Tijdens de
  [naar artikel]
 18. Brand legt kapsalon volledig in de as, vier honden en twee katten op nippertje gered (24/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een hevige brand heeft zondagochtend kapsalon De Reuse, én het appartement boven de zaak, in de Twijnderstraat in Aalst zo goed als volledig vernield. Op het moment dat het vuur uitbrak was, op vier honden en twee katten na, niemand aanwezig. Niemand raakte gewond, ook de dieren konden gered worden. Vermoedelijk was een probleem aan de elektriciteitskast de boosdoener.
  [naar artikel]
 19. Vijf vakantiehuisjes vernield in hevige brand op Blauwe Meer (25/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdagnacht heeft een hevige brand 5 vakantieverblijven op het park Blauwe Meer vernield. Vier chalets gingen helemaal in vlammen op. Een ander werd zwaar beschadigd.
  [naar artikel]
 20. Hevige brand in aangebouwde garage (04/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Woensdagavond heeft in Lommel een hevige brand gewoed in een woning aan de Koeketerstraat. In een aangebouwde garage vatte de droogkast vuur met een hevige rookontwikkeling tot gevolg. Door de hitte brak een raam en was er zelfs even een uitslaande brand. Gelukkig sloeg de bewoner tijdig alarm en kon de brandweer het woongedeelte zelf vrijwaren.
  [naar artikel]
 21. Minstens vier kinderen omgekomen in brand in Russisch shoppingcenter (25/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een hevige brand in een shoppingcenter in de Russische stad Kemerovo, in Siberië, zijn zeker vier kinderen omgekomen. De brand is begonnen op...
  [naar artikel]
 22. Brand in huis in Maasmechelen (04/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  In een huis in de Boeienaarstraat in Maasmechelen woedt momenteel een brand. De brandweer is ter plaatse. Het huis werd gerenoveerd, de oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 23. Brand carnavalswagen in Maasmechelen aangestoken? (14/03/2018 - VRT NWS)
  In Maasmechelen is een carnavalswagen uitgebrand, onder de brug van de E314 in Maasmechelen. Een branddeskundige van het gerecht onderzoekt of het vuur is aangestoken. Door de brand hing er veel dikke rook op de snelweg. Drie vrachtwagens en zes auto's botsten daardoor op elkaar. Een vrachtwagenchauffeur kwam om het leven.
  [naar artikel]
 24. Schroothandelaar steekt werknemers in aftandse caravans: “Ik zou er zelfs geen dier in onderbrengen” (17/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een 71-jarige schroothandelaar uit Oostende riskeert een boete van 32.000 euro voor de uitbuiting van vier Poolse werkkrachten. “De slachtoffers verbleven in aftandse caravans zonder verwarming of toilet”, zei de arbeidsauditeur
  [naar artikel]
 25. Hevige brand legt appartement in as (05/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In een appartement op de Ter Heydelaan in Deurne is er zondagnacht brand uitgebroken. De vlammen hebben grote schade aangericht aan de woning. Er vielen geen gewonden.
  [naar artikel]
 26. Koningin Astridlaan afgesloten voor brand (30/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Koningin Astridlaan in Hasselt is sinds vanmorgen afgesloten voor een hevige brand. Omstreeks vier uur zagen getuigen plots een hevige rookontwikkeling rond een leegstaand pand. Zij sloegen meteen alarm bij de hulpdiensten.
  [naar artikel]
 27. Twee brandweermannen komen om bij zware brand in Beringen, ook vier gewonden (11/08/2019 - De Morgen)
  In Beringen, in Limburg, zijn twee brandweermannen omgekomen bij een hevige brand in een leegstaand pand. Dat bevestigt zonecommandant Bert Swijsen. Er vielen ook vier gewonden tijdens de interventie. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 28. Zware brand legt schrijnwerkerij in de as (01/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een hevige brand heeft maandagnacht schrijnwerkerij Ceulemans in de Industriestraat in Lier in de as gelegd. Niemand raakte gewond maar de schade is enorm. Toen de brand werd opgemerkt sloegen de vlammen al metershoog uit de loods. De brandweer kon vermijden dat het vuur oversloeg naar aanpalende bedrijven en een woning.
  [naar artikel]
 29. Woning onbewoonbaar verklaard na hevige brand (28/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De brandweer rukte maandag uit naar de Sint-Hubertuslaan in ‘s-Gravenwezel (Schilde) voor een hevige brand in een woning. De brand ontstond vermoedelijk rond 7 uur in de slaapkamer, maar de precieze oorzaak is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 30. Zware brand legt Brugs bedrijf in de as (11/08/2016 - De Redactie)
  In Brugge heeft een hevige brand het gebouw van het bedrijf Deco helemaal vernield. Buurtbewoners krijgen uit voorzorg de raad om ramen en deuren voorlopig gesloten te houden.
  [naar artikel]
 31. Vier brandweerkorpsen bestrijden zware brand in voedingsbedrijf: "Hou ramen en deuren dicht" (04/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er woedt momenteel een hevige brand in een voedingsbedrijf in het West-Vlaamse Woesten, deelgemeente van Vleteren bij Poperinge. Er zijn vier...
  [naar artikel]
 32. Huis in Maasmechelen zwaar beschadigd na brand (16/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer is maandag even na 3 uur opgeroepen voor een brand in de Hemelrijkstraat in Maasmechelen. Het huis liep veel schade op.
  [naar artikel]
 33. Uitslaande brand vernielt huis in Maasmechelen (11/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een huis in de Talderstraat in Maasmechelen is onbewoonbaar na een zware brand zaterdag in de vroege ochtend. Buren probeerden nog tevergeefs te blussen.
  [naar artikel]
 34. Hevige brand in hotel, eigenares naar ziekenhuis (20/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Er woedt een hevige brand in het motelgedeelte van Motel Gasthof ‘t Peerdeke, langs de Gentsesteenweg in Huise.
  [naar artikel]
 35. Zware brand legt leegstaande villa in de as (19/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een hevige brand heeft zondagavond in de Maleingreaustraat in Brugge een leegstaande villa in de as gelegd. Het parket onderzoekt de zaak.
  [naar artikel]
 36. Hevige brand legt meubelzaak volledig in de as (10/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een zware uitslaande brand heeft meubelzaak VB Center in Rijmenam, een deelgemeente van Bonheiden, zo goed als volledig in de as gelegd. De
  [naar artikel]
 37. Hevige brand in stal vol asbestplaten (10/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  In Ulbeek is brand uitgebroken in een stal vol asbestplaten. Door de brand is er een hevige rookontwikkeling ontstaan. De brandweer van Sint-Truiden en Hasselt zijn ter plekke.
  [naar artikel]
 38. Hevige brand allicht veroorzaakt door... muizennest (06/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een korte maar hevige brand heeft zondagavond een sauna en werkplaats achteraan een woning langs de Eigenstraat in Denderhoutem vernield. De oorzaak van de brand is nog niet helemaal duidelijk. Bewoonster B.S. denkt dat een muizennest de boosdoener kan zijn.
  [naar artikel]
 39. Hevige brand in oud atelier: asbest vrijgekomen (18/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In de Kapelstraat in Grootlo (Heist-op-den-Berg) heeft maandagochtend een korte maar hevige brand gewoon in een berghok. De eigenlijke woning kon gevrijwaard worden. Door de brand sprongen enkele golfplaten stuk, waardoor er asbest vrijkwam.
  [naar artikel]
 40. Hevige rookontwikkeling bij brand in leegstaande loods (04/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Er woedt dinsdagmiddag een hevige brand in de Lageweg in Hoboken. De brand zou ontstaan zijn in een leegstaande loods. De Antwerpse brandweer is ter plaatse en vraagt buurtbewoners om ramen en deuren te sluiten, alsook de ventilatie uit te schakelen.
  [naar artikel]
 41. Opnieuw brand in leegstaand gebouw in Maasmechelen (26/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Rond 4 uur vannacht is de brandweer van zone Oost-Limburg uitgerukt voor een brand in de oude gebouwen van de Voorzorg in Maasmechelen. Door een snelle interventie kon de brandweer erger voorkomen.
  [naar artikel]
 42. Hevige brand verwoest woning (12/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een hevige brand heeft een woning in de Vijverbroeckstraat in Outer maandagochtend vernield. Niemand raakte gewond. De brandweer van Ninove is ter plaatse en is momenteel aan het nablussen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, de Vijverbroeckstraat is afgesloten voor het verkeer.
  [naar artikel]
 43. Moeder en vier kinderen kunnen zich redden uit hevige woningbrand (02/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een hevige brand heeft zaterdagochtend een woning aan de Mechelbaan in Onze-Lieve-Vrouw-Waver compleet vernield. Bij aankomst van de brandweer stond de benedenverdieping helemaal in lichterlaaie. De bewoners, een moeder en haar vier kinderen, konden zich in veiligheid brengen.
  [naar artikel]
 44. Brand in appartementsgebouw in centrum Maasmechelen: “Gevlucht over dak van de buren” (14/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  In een gelijkvloers appartement in de Joseph Smeetslaan in het centrum van Maasmechelen is dinsdag kort voor 20 uur brand uitgebroken. In het appartement was op het ogenblik van de feiten niemand aanwezig. Maar in de aanpalende appartementen waren wel mensen thuis. “We zijn over het dak van de buren geklommen om veilig te zijn”, zeggen Lillo Caruana (17) en Angelo Mingoia (17) uit Maasmechelen.
  [naar artikel]
 45. Hevige brand legt bekende feestzaal in Zele in de as (30/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er heeft vannacht een zware brand gewoed in feestzaal 'Spiegelpaleis' op de Dendermondebaan in Zele. Zowel de brandweerkorpsen van Zele als
  [naar artikel]
 46. Caravans niet aan te slepen in Nederland (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na een jarenlange daling boomt opnieuw de verkoop van campers en caravans bij onze noorderburen. Branchevereniging BOVAG sprak vandaag van
  [naar artikel]
 47. Slachtoffer in brandend voedingswinkeltje in Maasmechelen (26/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Maasmechelen is vanmorgen om 8 uur brand uitgebroken in een voedingswinkel in de Molenstraat in Maasmechelen. De brandweer snelde toe. Binnen werd nog een slachtoffer aangetroffen. Hulpverleners zijn meteen met de reanimatie gestart.
  [naar artikel]
 48. Zware brand legt Brugs bedrijf in de as (11/08/2016 - De Standaard)
  In Brugge heeft een hevige brand het gebouw van het bedrijf Deco helemaal vernield. Dat bevestigt de politie van Brugge. Buurtbewoners krijgen uit voorzorg de raad om ramen en deuren voorlopig gesloten te houden.
  [naar artikel]
 49. Zware brand legt Brugs bedrijf in de as (11/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  In Brugge heeft een hevige brand het gebouw van het bedrijf Deco helemaal vernield. Dat bevestigt de politie van Brugge. Buurtbewoners krijgen uit voorzorg de raad om ramen en deuren voorlopig gesloten te houden.
  [naar artikel]
 50. Uitbater winkel komt om bij brand in Maasmechelen (26/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Maasmechelen is vanmorgen om 8 uur brand uitgebroken in een voedingswinkel in de Molenstraat in Meeswijk. De 42-jarige uitbater van de winkel, Bart R., kwam daarbij om het leven.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.