Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 July 2020
07:28 uur

Niet Covid-19, maar China is de ware test voor Europa

Express

30/06/2020 - 03:05

China produceert 28 procent van alles wat op aarde wordt gemaakt. Dat is bijna evenveel als wat de VS, Japan... The post Niet Covid-19, maar China is de ware test voor Europa appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Europa maakt zich zorgen over geneesmiddelentekort als gevolg van epidemie in China (13/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Rode draad in de tussenkomsten van verschillende lidstaten van de Europese Unie op de extra raadszitting van de ministers van Volksgezondheid in Brussel donderdagvoormiddag, was de angst dat de epidemie van het Covid-19-virus in China een tekort aan geneesmiddelen zou kunnen veroorzaken in Europa. De farmaceutische bedrijven in Europa zijn namelijk erg afhankelijk van geneeskundige stoffen die vanuit China worden ingevoerd. Zeker wanneer de huidige regionale epidemie zich zou uitbreiden tot een pandemie, kan dat voor problemen in Europa zorgen, heet het.
  [naar artikel]
 2. Deed China het echt beter dan Italië met Covid-19? (22/03/2020 - De Morgen)
  Italië passeerde in het aantal rouwberichten China, waar het virus voor het eerst opdook. Niet zo vreemd, want er bestonden zeer intensieve handelscontacten tussen Wuhan en Milaan, de beide provinciehoofdsteden. Dat Covid-19 op enig moment in Lombardije zou landen was te voorzien.
  [naar artikel]
 3. China test “doeltreffend” vaccin tegen coronavirus (18/03/2020 - Metro)
  In China is een “doeltreffend” vaccin ontwikkeld tegen het coronavirus. Het is getest en goedgekeurd en wordt nu ook op mensen toegepast. Het ministerie van Defensie in Peking heeft bekendgemaakt dat het vaccin is ontwikkeld onder leiding van epidemioloog Chen Wei. Het defensieministerie omschrijft het als “veilig en doeltreffend” en er worden al voorbereidingen getroffen voor de massaproductie ervan. Dat meldt het Spaanse persbureau Europa Press. Niet enkel in China In februari stelden de Chinese autoriteiten dat ze verwachten in april te kunnen beginnen met het uitproberen van een vaccin bij mensen. In verscheidene landen wordt vooruitgang gemeld bij de ontwikkeling van een vaccin, maar het kan maanden duren voor die uiteindelijk voor veel patiënten beschikbaar zijn. Tal van wetenschappers, onderwijsinstellingen en bedrijven hopen als eerste met een bruikbaar medicijn te komen. In China alleen al wordt druk aan zeker negen mogelijke vaccins gewerkt. Een betrokken Chinese wetenschapper, Wang Junzhi, zei tegen The South China Morning Post dat zij “niet langzamer dan andere landen zullen zijn” bij het maken van een vaccin. Toch is het niet de eerste keer dat een coronavaccin op mensen is getest. In de Verenigde Staten hebben vier gezonde vrijwilligers maandag een eerste dosis van het experimenteel vaccin gekregen. Dit vaccin is door Amerikaanse wetenschappers ontwikkeld na de uitbraak van COVID-19 in China.   Lees ook : Zo besteed je je tijd nuttig in tijden van het coronavirus Het bericht China test “doeltreffend” vaccin tegen coronavirus verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Coronavirus: Europa maakt zich zorgen over geneesmiddelentekort (13/02/2020 - Knack)
  Rode draad in de tussenkomsten van verschillende lidstaten van de Europese Unie op de extra raadszitting van de ministers van Volksgezondheid in Brussel donderdagvoormiddag, was de angst dat de epidemie van het Covid-19-virus in China een tekort aan geneesmiddelen zou kunnen veroorzaken in Europa.
  [naar artikel]
 5. WHO-toparts Mike Ryan: "Het is te vroeg om te spreken over begin van het einde van coronavirus in China" (12/02/2020 - VRT NWS)
  Er zijn al enkele dagen minder nieuwe ziektevallen in China, maar de Wereldgezondheidsorganisatie wil nog niet spreken over een uitdoven van het coronavirus Covid-19 in China, laat staan in de hele wereld. Tegelijk is er twijfel over de officiële cijfers en zijn onafhankelijke journalisten en critici in China verdwenen.
  [naar artikel]
 6. Coronavirus: Verdere verspreiding in Europa, aantal nieuwe slachtoffers in China daalt (27/02/2020 - Express)
  Er worden momenteel meer nieuwe gevallen van het nieuwe coronavirus covid-19 vastgesteld buiten China dan erbinnen, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Er zijn nieuwe besmettingen gemeld in tenminste vijf Europese landen, ze zijn allemaal verbonden met de uitbraak in Italië. Laatste update: 7:00 Het Italiaanse schiereiland blijft de ergst getroffen Europese regio, met twaalf doden en […] The post Coronavirus: Verdere verspreiding in Europa, aantal nieuwe slachtoffers in China daalt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Coronavirus: man test positief in Luik, al duizenden oproepen naar infonummer (04/03/2020 - Knack)
  De hele wereld strijdt tegen het uit China afkomstige nieuwe coronavirus Covid-19, met vaak verstrekkende gevolgen voor onder meer de economische en de sportwereld. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
  [naar artikel]
 8. Amerikaanse inlichtingendienst: ‘China hield ware omvang coronacrisis met opzet geheim’ (01/04/2020 - De Morgen)
  China heeft de ware omvang van de uitbraak van het coronavirus geheimgehouden door het aantal besmettingen en doden systematisch te onderrapporteren. Dat stelt de Amerikaanse inlichtingendienst in een geheim rapport voor het Witte Huis. Dat meldt Bloomberg.
  [naar artikel]
 9. Covid-19 maakt golf van infecties en dodelijke slachtoffers buiten China (24/02/2020 - Express)
  Nieuwe broeihaarden van covid-19 in Zuid-Korea, Italië en Iran doen de vrees ontstaan voor een wereldwijde pandemie. Italië ging in één weekend van drie infecties op vrijdag, naar 152 besmette gevallen op zondagavond. Daarvan vielen drie dodelijke slachtoffers. De Italiaanse overheid trekt aan de alarmbel, en legt beperkingen op aan beweging tussen sommige noordelijke gemeenten. […] The post Covid-19 maakt golf van infecties en dodelijke slachtoffers buiten China appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Experts hebben oplossing om economie te redden: ‘Test wie immuun is voor virus’ (27/03/2020 - De Morgen)
  Hoopvol nieuws: ons land heeft binnenkort een test in handen die snel kan meten of iemand immuun is voor Covid-19. Zo’n test wordt voorlopig nergens ingezet, maar zal cruciaal worden om het economisch en sociaal leven na de piek opnieuw op te starten. Volgens experts is het zelfs dé weg uit de lockdown. ‘Testen op immuniteit moet straks een absolute prioriteit worden.’
  [naar artikel]
 11. Vlaamse wetenschappers waarschuwen voor traceerapps: ‘Geen bewijs dat ze China geholpen hebben in strijd tegen Covid-19’ (03/04/2020 - De Morgen)
  Slimme apps voor op de smartphone moeten ons, samen met (bloed)tests, uit de coronacrisis en lockdown helpen. Maar Vlaamse wetenschappers waarschuwen nu in een brief voor zogeheten traceerapps. ‘Er is geen bewijs dat die China of Zuid-Korea geholpen hebben in de strijd tegen Covid-19.’
  [naar artikel]
 12. Coronavirus: 'Meer besmettingen buiten China dan in China zelf' (26/02/2020 - Knack)
  De hele wereld strijdt tegen het uit China afkomstige nieuwe coronavirus Covid-19, met vaak verstrekkende gevolgen voor onder meer de economische en de sportwereld. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
  [naar artikel]
 13. Coronavirus in Europa: dit is wat u moet weten (26/02/2020 - Knack)
  Nu covid-19 hier en daar opduikt in Europa, neemt ook de bezorgdheid toe. Terecht of niet? Wij brengen een stand van zaken.
  [naar artikel]
 14. China zet Europa op grote achterstand in batterijrace (16/08/2017 - De Tijd)
  01:07 Door de toenemende vraag naar elektrische auto's rijzen almaar meer batterijfabrieken uit de grond. Ook Europa doet mee, maar de achterstand op China is al groot.
  [naar artikel]
 15. Coronavirus in Europa: wat als het zich in België verspreidt? (27/02/2020 - Knack)
  Nu covid-19 hier en daar opduikt in Europa, neemt ook de bezorgdheid toe. Terecht of niet? Wij brengen een stand van zaken.
  [naar artikel]
 16. Meer dan 5.000 nieuwe gevallen van coronavirus in China, eerste dode in Japan (14/02/2020 - VRT NWS)
  In China zijn er nu officieel 1.380 doden en 63.854 besmettingen met het coronavirus. In totaal zouden 1.700 artsen en verpleegkundigen door de ziekte Covid-19 niet langer kunnen werken. De stijging doet zich vooral voor in de afgesloten provincie Hubei. Voor het eerst is er ook een dode in Japan. De voorbije dagen was er onduidelijkheid over de officiële cijfers in China.
  [naar artikel]
 17. Tot 5 miljard dollar verlies voor luchtvaart door het coronavirus COVID-19 (14/02/2020 - VRT NWS)
  De luchtvaartsector verwacht zo'n 4 tot 5 miljard dollar omzetverlies door het coronavirus COVID-19. Dat meldt de internationale burgerluchtvaartorganisatie. Sinds de uitbraak van het virus hebben tientallen luchtvaartmaatschappijen hun vluchten naar China opgeschort in de hoop het virus niet verder te verspreiden.
  [naar artikel]
 18. Waarom de Europese weerstand tegen China groeit (16/11/2017 - VRT NWS)
  Door nieuwe antidumpingsmaatregelen probeert Europa zich vooral te beschermen tegen China, dat al jaren goedkope producten ‘dumpt’ op de Europese markt. Europa schakelt dus een versnelling hoger. Volgens de Chinezen is het “verkapt protectionisme”, en daar kunnen ze niet mee kunnen lachen. Maar komen de maatregelen niet te laat?
  [naar artikel]
 19. Coronavirus: 10 nieuwe patiënten met Covid-19 in ons land, toch onzekerheid over Italiaanse koersen (04/03/2020 - Knack)
  De hele wereld strijdt tegen het uit China afkomstige nieuwe coronavirus Covid-19, met vaak verstrekkende gevolgen voor onder meer de economische en de sportwereld. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
  [naar artikel]
 20. China test zijn krachtigste niet-nucleaire bom: “Ontploffing kan versterkt doelwit volledig vernietigen” (04/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft zijn krachtigste niet-nucleaire bom getest. Het persbureau Nieuw China spreekt over "de Chinese versie van de 'moeder van alle...
  [naar artikel]
 21. China test vaccin tegen coronavirus bij mensen (18/03/2020 - Metro)
  Komt er dan toch sneller dan verwacht een vaccin tegen het nieuwe coronavirus?China is namelijk gestart met een “doeltreffend” vaccin te testen bij mensen. Het ministerie van Defensie in Peking heeft bekendgemaakt dat het vaccin onder leiding van epidemioloog Chen Wei is ontwikkeld. Het vaccin is inmiddels uitgebreid getest en goedgekeurd. Het wordt nu ook voor het eerst op mensen toegepast. Het defensieministerie omschrijft het als veilig en doeltreffend, en er lopen voorbereidingen voor de massaproductie ervan, meldde het Spaanse persbureau Europa Press. Druk ligt hoog In februari dachten de Chinese autoriteiten pas in april te kunnen beginnen met het uitproberen van een vaccin bij mensen. In verschillende landen wordt vooruitgang gemeld bij de ontwikkeling van een vaccin, maar het kan maanden duren voor dat uiteindelijk voor veel patiënten beschikbaar is. Tal van wetenschappers, onderwijsinstellingen en bedrijven hopen als eerste met een bruikbaar geneesmiddel te komen. In China alleen al wordt druk aan zeker negen mogelijke vaccins gewerkt. Een betrokken Chinese wetenschapper, Wang Junzhi, zei tegen The South China Morning Post dat “wij (China) niet langzamer dan andere landen zullen zijn” bij het maken van een entstof. Lees ook : Zo besteed je je tijd nuttig in tijden van het coronavirus Het bericht China test vaccin tegen coronavirus bij mensen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. China test zijn krachtigste niet-nucleaire bom: “Ontploffing kan versterkt doelwit makkelijk en volledig vernietigen” (04/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft zijn krachtigste niet-nucleaire bom getest. Het persbureau Nieuw China spreekt over "de Chinese versie van de 'moeder van alle...
  [naar artikel]
 23. Coronavirus: Mogelijk eerste besmetting in Zuid-Amerika, maar aantal nieuwe gevallen daalt in China (26/02/2020 - Knack)
  De hele wereld strijdt tegen het uit China afkomstige nieuwe coronavirus Covid-19, met vaak verstrekkende gevolgen voor onder meer de economische en de sportwereld. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
  [naar artikel]
 24. Coronavirus: 6 nieuwe gevallen in België, Europa verhoogt risico-inschatting (02/03/2020 - Knack)
  De hele wereld strijdt tegen het uit China afkomstige nieuwe coronavirus Covid-19, met vaak verstrekkende gevolgen voor onder meer de economische en de sportwereld. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
  [naar artikel]
 25. Experts hebben oplossing om economie te redden (27/03/2020 - De Morgen)
  Hoopvol nieuws: ons land heeft binnenkort een test in handen die snel kan meten of iemand immuun is voor Covid-19. Zo’n test wordt voorlopig nergens ingezet, maar zal cruciaal worden om het economisch en sociaal leven na de piek opnieuw op te starten. Volgens experts is het zelfs dé weg uit de lockdown. ‘Testen op immuniteit moet straks een absolute prioriteit worden.’
  [naar artikel]
 26. Pentagon meldt succesvolle test met hypersonische raket; inhaalrace met Rusland en China (25/03/2020 - Express)
  Op de Pacific Missile Range in Kauai (Hawaii) heeft het Amerikaanse leger een succesvolle test uitgevoerd met een prototype van... The post Pentagon meldt succesvolle test met hypersonische raket; inhaalrace met Rusland en China appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Test-Aankoop: ‘Universiteiten stellen patiënten bloot aan onnodige risico’s’ (30/04/2019 - De Morgen)
  In Europa is het verplicht om resultaten van klinische studies met geneesmiddelen in een centraal register te publiceren. Maar heel wat universiteiten, ook Vlaamse, leven die regel niet na. ‘Dit is nefast voor de volksgezondheid’, stelt Test-Aankoop.
  [naar artikel]
 28. China test nieuw gevechtsvliegtuig (26/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft een testvlucht uitgevoerd met een nieuw prototype gevechtsvliegtuig. Het toestel is bedoeld voor het nationale leger, maar ook de
  [naar artikel]
 29. Extra Chinese bestellingen voor Philips door coronavirus (04/03/2020 - Express)
  Het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf Philips heeft in China extra orders gekregen voor CT-scanners door de uitbraak van het coronavirus covid-19. Het gaat om tientallen bestellingen, meldt topman Frans van Houten. Met CT-scanners kan covid-19 goed worden vastgesteld. Ook in het grote noodziekenhuis in Wuhan dat China in enkele dagen opbouwde, staat een CT-scanner van Philips. Daarentegen […] The post Extra Chinese bestellingen voor Philips door coronavirus appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Eerste dode door coronavirus in Europa (15/02/2020 - VRT NWS)
  Er is een eerste dode door het nieuwe coronaviris Covid-19 gevallen in Frankrijk. Dat meldt de Franse minister van Volksgezondheid. Het dodelijke slachtoffer is een Chinese toerist van 80 jaar, bij wie het virus eind vorige maand werd vastgesteld. Er is ook voor het eerst een besmetting met het coronavirus vastgesteld op het Afrikaanse continent. Het gaat om een besmetting in Egypte, maar veel details zijn niet bekendgemaakt. De Egyptische overheid houdt het hierop dat de besmette persoon een buitenlander is, en dat hij in afzondering is geplaatst. In China zijn intussen meer dan 1.500 mensen overleden aan het virus. De Chinese centrale bank heeft vandaag beslist dat ook het papiergeld in quarantaine gaat -al wordt er in China hoe dan ook nog weinig met papiergeld betaald.
  [naar artikel]
 31. Wordt Europa Chinees? (07/11/2017 - Apache)
  Chinese invloed sluipt Europa binnen. Chinese investeringen gooien een strategisch net over Europa. Chinese propaganda indoctrineert Europeanen. En Europa? Dat lijkt China’s tactiek niet te herkennen.
  [naar artikel]
 32. China test nieuw gevechtsvliegtuig (26/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  China heeft een testvlucht uitgevoerd met een nieuw prototype gevechtsvliegtuig. Het toestel is bedoeld voor het nationale leger, maar ook de buitenlandse markten, zo berichten de staatsmedia.
  [naar artikel]
 33. China test nieuw gevechtsvliegtuig (26/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  China heeft een testvlucht uitgevoerd met een nieuw prototype gevechtsvliegtuig. Het toestel is bedoeld voor het nationale leger, maar ook de buitenlandse markten, zo berichten de staatsmedia.
  [naar artikel]
 34. Vierde corona-dode in Italië, correspondent: "Het halve land ligt plat", besmettingen in Midden-Oosten nemen toe (24/02/2020 - VRT NWS)
  In Italië loopt het aantal besmettingen met het coronavirus Covid-19 op tot 150, met 4 overlijdens. Daarmee is Italië de grootste broeihaard van het virus buiten China. Enkele steden in het noorden van het land zijn in quarantaine, en het openbare leven ligt er dus grotendeels stil. Over heel de wereld zijn intussen meer dan 79.000 besmettingen vastgesteld van het coronavirus Covid-19, waarvan zo'n 77.000 in China zelf.
  [naar artikel]
 35. Prof wil ‘kattentest’ voor coronavirus ook op mensen toepassen (04/04/2020 - De Morgen)
  Haalt uw kat moeilijk adem? Dan kan het dier besmet zijn met Covid-19. Een Gentse prof heeft een nieuwe test ontwikkeld om te zien welk virus uw huisdier heeft. De test werkt zelfs beter dan de coronatest voor mensen.
  [naar artikel]
 36. China beschuldigt de Raad van Europa van “steun aan terrorisme” (29/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft de Raad van Europa donderdag beschuldigd van “steun aan terrorisme”. Het land vindt het niet kunnen dat een opgesloten Oeigoerse...
  [naar artikel]
 37. Hoe zit het ondertussen in China? "Aantal coronadoden daalt, mensen moeten in zelfquarantaine en koken meer zelf" (27/02/2020 - VRT NWS)
  In China gaat het aantal mensen die sterven aan het nieuwe coronavirus Covid-19 in dalende lijn. Gisteren stierven er 29 mensen die besmet waren met het virus, dat is het laagste cijfer in weken. Er waren 433 nieuwe besmettingen. Voor het eerst zijn dat er minder dan buiten China. Vooral in Zuid-Korea en Italië neemt het aantal besmettingen toe. Volgens correspondent Eefje Rammeloo spreken de Chinese staatsmedia van een ommekeer, maar in het dagelijkse leven blijft het heel erg onduidelijk wat nu wel en niet mag.
  [naar artikel]
 38. De strijd tegen Covid-19: 'Wie beschermt de artsen?' (04/03/2020 - Knack)
  De twee referentiecentra voor besmettelijke ziekten in Antwerpen en Brussel zijn tot de tanden gewapend voor Covid-19, maar gewone ziekenhuizen en huisartsen zijn dat niet.
  [naar artikel]
 39. China houdt Europa spiegel voor (06/04/2019 - De Morgen)
  ‘Zelfs vandaag nog lijkt het alsof Europa meent dat het China een lesje moet leren in economische ontwikkeling en politieke hervorming’, stelt Jonathan Holslag. ‘Het wordt echter steeds duidelijker dat de rollen omgekeerd zijn.’
  [naar artikel]
 40. WHO doopt coronavirus “Covid-19” (11/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft dinsdag de officiële naam voor het coronavirus aangekondigd: Covid-19. Dat heeft WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus bekengemaakt. Eind december vorig jaar brak het virus uit in de Chinese stad Wuhan, en anderhalve maand later heeft het virus, zo goed als enkel in China, al meer dan 1.000 mensenlevens geëist.
  [naar artikel]
 41. Europa voelt de pijn van handelsoorlog tussen VS en China (04/08/2019 - De Morgen)
  Trump draait China de duimschroeven aan. Ook Europa kan daarvan de dupe zijn. ‘De Europese vooruitzichten worden slechter en slechter.’
  [naar artikel]
 42. Kazachstan, cruciale schakel tussen China en Europa (21/11/2017 - Apache)
  Kazachstan ligt tussen Europa en China en is daarom een cruciale schakel in de uitbouw van de nieuwe Zijderoute. President Nazarbayev onderhoudt goede relaties met China, en maakt pragmatisch gebruik van Chinese investeringen.
  [naar artikel]
 43. Regering wil test op downsyndroom zo goed als gratis maken (29/05/2017 - De Redactie)
  België zou het eerste land zijn in Europa dat de test vrijwel gratis maakt. Alle artsen die zwangere vrouwen begeleiden zullen de test (NIPT) kunnen afnemen of aanvragen.
  [naar artikel]
 44. “Europa staat klaar om te reageren op het coronavirus” (22/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuwe coronavirus dat net voor het jaareinde opdook in China heeft onze contreien nog niet bereikt, maar als dat gebeurt is Europa klaar om te...
  [naar artikel]
 45. Noord-Korea stopt nucleaire tests: Europa en China reageren hoopvol (21/04/2018 - Knack)
  China hoopt op 'blijvende vrede en gezamenlijke ontwikkeling in de regio', Europa verwelkomt de 'positieve stap waar we al lang naar op zoek waren.'
  [naar artikel]
 46. Model 3 van Tesla kost in China 10.000 euro minder dan hier (03/01/2020 - Express)
  In China zal een Tesla Model 3 tot 16 procent minder kosten dan in Europa. De goedkoopste Tesla, de Model 3, zal in China nog een stuk goedkoper zijn dan in Europa. Dat meldt de elektrische autobouwer nu ook definitief. Tesla heeft een eigen megafactory in China, waar het onder andere de Model 3 van […] The post Model 3 van Tesla kost in China 10.000 euro minder dan hier appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Gezichtsherkenning en surveillancedrones: China stort zich op technieken waar het Westen nog huiverig voor is (10/08/2018 - De Morgen)
  De handelsoorlog van de Amerikaanse president Trump met China gaat op het eerste gezicht om handelstekorten en verloren werkgelegenheid, maar het ware motief is de angst dat Peking op technologisch gebied de overhand krijgt. "Wat hier gebeurt, staat in het Westen in de kinderschoenen."
  [naar artikel]
 48. Symptomen coronavirus verbergen in China kan “in extreme gevallen” bestraft worden met doodstraf (15/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Mensen die de symptomen vertonen van een besmetting met het nieuwe coronavirus Covid-19, maar dat bewust niet melden of verkeerd voorstellen, begaan in China een misdaad die in extreme gevallen kan bestraft worden met de doodstraf. Dat blijkt uit een mededeling die zaterdag door een Chinese rechtbank werd verspreid.
  [naar artikel]
 49. Coronavirus: dodentol in China loopt op tot meer dan 1.600 (16/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De dodentol van het nieuwe coronavirus, Covid-19, in China is zondag opgelopen tot 1.600 nadat er in de provincie Hubei nog eens 139 dodelijke slachtoffers zijn gevallen.
  [naar artikel]
 50. Zeg niet langer Coronavirus, maar 'Covid-19' (11/02/2020 - De Tijd)
  19:47 Op een tweedaags congres in Genève buigen honderden experts zich over de aanpak van het Coronavirus. De topman van de WHO roept op om vanaf nu de term 'Covid-19' te gebruiken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.