Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

11 July 2020
13:44 uur

Andere kustburgemeesters ook bezorgd over bomvolle treinen: “Moet dit allemaal?”

Het Nieuwsblad

30/06/2020 - 03:20

Burgemeester Leopold Lippens van Knokke-Heist dreigt met stappen tegen de NMBS. Zijn gemeente werd overrompeld door toeristen die (onder meer) met de trein kwamen. Volgens Lippens heeft de vervoersmaatschappij geen deftig plan om reizigers veilig van het binnenland naar de kust te brengen. Ook in Oostende en Blankenberge willen ze overleg met de NMBS over hoe het deze zomer moet verlopen. “Al die extra treinen, moet dat?” zegt Bart Tommelein.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kustburgemeesters bekijken hoe ze stranden terreurbestendig kunnen maken (22/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  De kustburgemeesters hebben aan het OCAD een extra veiligheidsanalyse gevraagd voor de Belgische kust. De vraag kwam er na de mislukte aanslag in Brussel-Centraal. “Militairen komen er niet, maar andere extra maatregelen zijn altijd mogelijk.”
  [naar artikel]
 2. Franse politie bezorgd dat jihadisten treinen willen ontsporen (17/09/2017 - Metro)
  De Franse politie is bezorgd dat jihadisten in Europa treinen willen doen ontsporen. Dat blijkt uit een nota van de politieleiding in Frankrijk (DGPN) die het persagentschap AFP zaterdag kon inkijken. “Wegens recente aansporingen via jihadistische propaganda om treinen te ontsporen, moet bijzondere aandacht worden besteed aan alle informatie over het binnendringen of pogingen tot sabotage bij spoorbedrijven”, luidt het. “Het is belangrijk om de recente oproepen te benadrukken van terroristische organisaties gericht aan ‘lone wolfs’ die aanzetten om in Europa treinen te ontsporen, bosbranden te stichten of voedsel te vergiftigen”, klinkt het in het document. Het openbaar vervoer “vertoont vele structurele kwetsbaarheden”, met name in stations waar de aanwezigheid van ordediensten nog verhoogd moet worden om aanslagen “te ontmoedigen”. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 3. Scholieren hebben oplossing overvolle treinen (22/05/2017 - De Standaard)
  Hoe los je het probleem van overvolle treinstellen op? Die vraag heeft de NMBS gesteld aan vijftien technische en beroepsscholen. Bomvolle treinen zijn niet een grote ergernis voor de reizigers, het levert ook vertragingen op. Het is de bedoeling dat de NMBS aan de slag gaat met de creatieve oplossingen van de scholieren.
  [naar artikel]
 4. Scholieren hebben oplossing overvolle treinen (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe los je het probleem van overvolle treinstellen op? Die vraag heeft de NMBS gesteld aan vijftien technische en beroepsscholen. Bomvolle
  [naar artikel]
 5. Nog nooit zo veel transitmigranten: kustburgemeesters willen ook na zomer acties (20/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal transitmigranten dat aan de kust wordt opgepakt, ligt veel hoger dan vorig jaar. De kustburgemeesters doen wat ze kunnen, maar zitten op hun tandvlees. “Terreurniveau drie, de start van het nieuwe voetbalseizoen ... ook daar moeten we onze mensen inzetten”, klinkt het.
  [naar artikel]
 6. Kustburgemeesters willen werk maken van fietssnelweg (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De kustburgemeesters willen werk maken van een fietssnelweg langs de volledige Vlaamse kust. Vandaag is op het kustburgemeesteroverleg beslist
  [naar artikel]
 7. 1 trein op de 3 zal tijdens de spoorstaking van donderdag rijden (17/12/2019 - VRT NWS)
  Door een actie van de vakbonden zullen donderdag 2 op 3 de treinen niet rijden. Dat meldt de NMBS. Ongeveer de helft van de IC-treinen en een derde van de L- en S-treinen zullen rijden. De meeste P-treinen, de treinen die enkel rijden tijdens de ochtend- en de avondspits, rijden niet. Wie toch met de trein wil reizen, moet zich op voorhand informeren.
  [naar artikel]
 8. Bomvolle kerk neemt afscheid van verkeersslachtoffer Mike (18) (21/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een bomvolle Onze-Lieve-Vrouwkerk heeft vandaag afscheid genomen van de 18-jarige Mike van Rijthoven uit Wuustwezel. De jongeman kwam vorige week
  [naar artikel]
 9. Bomvolle kerk neemt afscheid van Nicola (17) die vlak voor zijn huis werd omvergereden (01/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een bomvolle Sint-Maartenskathedraal in Ieper heeft vanmorgen afscheid genomen van Nicola Deplaecie (17) die vorige week vrijdag om het leven
  [naar artikel]
 10. Kustburgemeesters niet wild van boerkiniverbod: “Discussie over de monokini was interessanter” (18/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  De kustburgemeesters zien voorlopig geen enkele reden om de boerkini op het strand te verbieden. Eerder deze week pleitte N-VA-parlementslid Nadia Sminate, in navolging van acties in enkele Franse steden, voor een totaal verbod. “Het lijkt me een opgeklopte zaak”, klinkt het echter aan de kust. “Er stelt zich hier helemaal geen probleem.”
  [naar artikel]
 11. In Vlaanderen rijdt twee derde van de treinen (10/10/2017 - Metro)
  De hinder voor het treinverkeer in Vlaanderen blijft dinsdag, op de door ACOD georganiseerde reactiedag, beperkt. Dat melden NMBS en Infrabel. Tussen 6 en 7 reed drie kwart van de treinen, tussen 7 en 8 nog twee op de drie. Alle lijnen worden bediend, al moeten reizigers wel rekening houden met vertragingen en afgeschafte treinen. Vooral van en naar Kortrijk is de hinder groot. Tussen Kortrijk en Gent en Kortrijk en Brussel reed tussen 7 en 8 uur minder dan de helft van de treinen, tussen Kortrijk en Brugge iets meer dan de helft, aldus Dimitri Temmerman van NMBS. Op de lijn tussen Antwerpen en Essen rijdt slechts een derde van de treinen. Op andere grote lijnen is de hinder beperkt: tussen Antwerpen en Brussel en Gent en Antwerpen rijden meer dan twee derde van de treinen, tussen Gent en Brussel meer dan de helft. Spoorwegnetbeheerder Infrabel laat nog weten dat drie van de 71 seinhuizen gesloten zijn: twee in de provincie Luik (Flémalle-Haute en Visé) en één in de provincie Henegouwen (Quévy). De andere seinhuizen zijn allemaal bemand, wat betekent dat Infrabel alle treinen die zich daar aanbieden, kan verwerken, aldus woordvoerder Thomas Baeken. In het zuiden van het land verloopt het treinverkeer moeizamer. Daar reed tussen 7 en 8 uur ongeveer 50 procent van de treinen. bron: Belga
  [naar artikel]
 12. Franse politie vreest dat jihadisten treinen willen ontsporen (17/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse politie is bezorgd dat jihadisten in Europa treinen willen doen ontsporen. Dat blijkt uit een nota van de politieleiding in Frankrijk
  [naar artikel]
 13. West-Vlaanderen en kustburgemeesters maken werk van fietssnelweg (26/02/2019 - Metro)
  De provincie West-Vlaanderen en de kustburgemeesters zijn gewonnen voor de realisatie van een fietssnelweg, de F34. Het bureau Arcadis is aangesteld om een traject uit te tekenen voor functioneel fietsverkeer. Het project dat nu in studiefase gaat, is vandaag voorgesteld in Bredene. “Ik speel al sinds 2015 met het idee, maar toen ik het in het Vlaams parlement voorlegde aan de bevoegde minister Ben Weyts (N-VA) werd het weggelachen”, zegt burgemeester van Bredene Steve Vandenberghe (sp.a). “Ik ben blij dat de provincie West-Vlaanderen de nek uitsteekt om alsnog werk te maken van de F34 fietssnelweg langs de kust”. In een eerste fase zal gezocht worden naar een traject tussen Oostende en Zeebrugge omdat daar de nood het hoogst is. Het is de bedoeling dat het tracé zoveel mogelijk de Koninklijke Baan N34 volgt. “De snelweg is dus voor functioneel fietsverkeer, voor woon-werk- of woon-schoolverkeer. Die snelweg beantwoordt aan de trend van meer elektrische fietsen, bakfietsen, racefietsen of speedpedelecs. Die fietsstroom moet dus afgescheiden worden van het recreatieve fietsverkeer”, aldus gedeputeerde voor Mobiliteit Jurgen Vanlerberghe (sp.a). De fietssnelweg moet vier meter breed zijn en er zal ook rekening gehouden worden met zachte bochten en zo weinig mogelijk hellingsgraden en kruisingen met andere verkeersstromen. De provincie wil een geïntegreerd kustmobiliteitssysteem waarbij de F34 aansluit op bijvoorbeeld carpoolparkings of aan tram- of bushaltes. Daarnaast moet gezorgd worden voor een natuurlijke en milieuvriendelijke meerwaarde langs het traject. Er is nu een stuurgroep aangesteld met vertegenwoordigers van de provincie, de Vlaamse Overheid en de betrokken kustburgemeesters. Die moet tegen juli uitmonden in de eerste ontwerpen, om dan tegen de herfst een voorkeurstracé te bepalen en een conceptnota op te maken. De studie kost 100.000 euro. Wie uiteindelijk de uitvoering zal betalen, is nog onduidelijk, maar de provincie mikt op een Vlaamse subsidie die 50 procent van de kosten moet dekken. bron: Belga Het bericht West-Vlaanderen en kustburgemeesters maken werk van fietssnelweg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Meskens speelt bomvolle Korenmarkt plat (16/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Nathalie Meskens speelde zondagavond op de Gentse Feesten een bomvolle Korenmarkt plat met haar programma 'Meskens in Motown'. De Antwerpse en
  [naar artikel]
 15. ‘Spoorligster’ legt treinen lam (19/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een bomvolle reizigerstrein heeft ­gisteravond een noodstop moeten maken in Duffel. Een vrouw bleek op de sporen te zijn gaan liggen, allicht voor de kick. “De trein reed over haar, maar ze werd niet geraakt”, zegt het parket. Een camera legde alles vast. Ze riskeert een zware boete.
  [naar artikel]
 16. Bomvolle Luminus Arena voor thuisduels in play-off 1: nog 3.000 tickets per wedstrijd te koop (26/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag gaat met Standard-Antwerp play-off 1 van start, zaterdag speelt leider KRC Genk zijn eerste thuismatch tegen Anderlecht. Een topaffiche, die in een bomvolle Luminus Arena zal worden afgetrapt.
  [naar artikel]
 17. Franse politie vreest dat jihadisten treinen willen doen ontsporen (17/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse politie is bezorgd dat jihadisten in Europa treinen willen doen ontsporen. Dat blijkt uit een nota van de politieleiding in Frankrijk
  [naar artikel]
 18. Bomvolle aula neemt emotioneel afscheid van Esten (8): "Ik ben zo dankbaar dat ik je als mama heb mogen vergezellen" (22/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het crematorium Hofheide in Nieuwrode heeft deze voormiddag een bomvolle aula afscheid genomen van de achtjarige jongen Esten Vandezande uit...
  [naar artikel]
 19. Bommelding in Noordstation had gevolgen voor ruim 600 treinen (28/05/2019 - VRT NWS)
  Meer dan 500 treinen hebben gisteren vertraging opgelopen door de bommelding in het Brusselse Noordstation. Dat zegt spoorwegnetbeheerder Infrabel. Zo'n 100 andere treinen reden helemaal niet of konden maar een deel van hun traject afleggen. De NMBS onderzoekt nog hoe groot de finaciële schade is die de spoormaatschappij daardoor heeft opgelopen. 
  [naar artikel]
 20. Treinstaking – Kust en Tomorrowland correct bediend (27/07/2019 - Metro)
  Door een staking van het treinbegeleidingspersoneel van de onafhankelijke spoorbond OVS geldt bij de NMBS zaterdag een alternatieve dienstregeling. De focus daarbij ligt op de treinen naar de kust en de festivals. De meeste treinen richting de kust rijden, evenals de extra treinen naar Tomorrowland. Dat staat zaterdag te lezen op de website van de NMBS. De helft van de S-treinen rijdt, en een derde van de L-treinen. Daarentegen rijden de meeste andere extra treinen, richting de kust en andere toeristische bestemmingen, niet. Van sommige IC-treinen wordt de reisweg ingekort. De trein stopt niet in de volgende stations: Bilzen, Bouwel, Diepenbeek, Glons, Hamont, Herstal, Kessel, Liers, Lommel, Milmort, Neerpelt, Nijlen, Overpelt, Tongeren. OVS staakt wegens het aanhoudende personeelstekort bij de treinbegeleiders. De staking loopt sinds zaterdag 3 uur en duurt nog tot zondag 3 uur. bron: Belga Het bericht Treinstaking – Kust en Tomorrowland correct bediend verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Bomvolle kerk neemt afscheid van woordkunstenaar Gaston Durnez: “Hij hield enorm van het leven, ondanks alles” (03/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In een bomvolle Sint-Guibertuskerk in Itegem (Heist-op-den-Berg) vond dinsdagmiddag de uitvaartplechtigheid plaats van journalist Gaston Durnez (91). Heel wat persoonlijkheden kwamen afscheid nemen van de innemende schrijvende duizendpoot.
  [naar artikel]
 22. Vlaming ziet weinig nepnieuws, maar is er wel bezorgd over (14/06/2018 - De Tijd)
  01:05 Belgische nieuwsconsumenten zeggen minder nepnieuws tegen te komen dan andere nationaliteiten. Toch tonen ze zich bezorgd over verzonnen of gemanipuleerd nieuws.
  [naar artikel]
 23. Nathalie Meskens speelt bomvolle Korenmarkt plat (17/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Nathalie Meskens speelde zondagavond op de Gentse Feesten een bomvolle Korenmarkt plat met haar programma 'Meskens in Motown'. De Antwerpse en
  [naar artikel]
 24. Dana Winner viert dertigjarige carrière in bomvolle Lotto Arena (10/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dana Winner staat 30 jaar op de planken. Dat verdient een stevig feestje en daar kent de Kermtse wel wat van. Een bomvolle Lotto Arena genoot dan ook met volle teugen van een twee uur durende wandeling door drie decennia Winner’s.
  [naar artikel]
 25. Belgische treinen rijden minder stipt dan bij buren in buurlanden (24/01/2019 - De Tijd)
  01:03 De treinen in België hebben gemiddeld vaker vertraging dan in veel andere West-Europese landen. Dat blijkt uit een vergelijking die de netbeheerder Infrabel voor 2017 doorvoerde en die De Tijd kon ink...
  [naar artikel]
 26. NMBS en Infrabel voeren ‘Treindienst van Nationaal belang’ in (19/03/2020 - Metro)
  De regering, NMBS en Infrabel voeren vanaf maandag 23 maart de ‘Treindienst van Nationaal belang’ in. Deze treindienst moet oplossingen bieden voor wie zich absoluut met de trein moet verplaatsen, en waarvoor het vervoer in veilige omstandigheden kan worden gegarandeerd. De ‘Treindienst van Nationaal Belang’ houdt het volgende in: Een treinaanbod dat overeenkomt met ongeveer 75% van het aantal beschikbare plaatsen op een normale weekdag (inclusief de piekuren). Een maximale dekking van de mobiliteitsbehoeften van de reizigers. Een stabiel en duurzaam aanbod met een bediening van alle lijnen. Een maximale samenstelling van de treinen, om de afstand tussen de reizigers zo groot mogelijk te houden. Concreet zal er: Een aanbod zijn van één à twee treinen per uur op de IC-lijnen. Een bediening met twee à drie treinen per uur tijdens de piekuren op de lokale lijnen (L- en S-treinen). IC-treinen die ongeveer rond 21 uur (vertrekuur) uitrijden en L- en S-treinen die ongeveer rond 20 uur uitrijden (vertrekuur) worden bijna allemaal geschrapt. Reizigers wordt aangeraden om in het bijzonder voor vertrekken na 19 uur de routeplanner te raadplegen. Op de meeste lokale lijnen (L- en S-treinen) zal het aanbod sterk worden beperkt tussen 9 uur en 15 uur. De NMBS voert deze maatregelen in om een tekort aan essentieel personeel te vermijden waardoor reizigers snel geconfronteerd zouden kunnen worden met een ongecontroleerde vermindinger van het aanbod of zelfs met een volledige sluiting van het spoornet. Meer info via de communicatiekanalen van NMBS. Het bericht NMBS en Infrabel voeren ‘Treindienst van Nationaal belang’ in verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Bomvolle Sint-Romboutskathedraal voor uitvaart van hulpbisschop Leon Lemmens (10/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In een bomvolle Mechelse Sint-Romboutskathedraal is vandaag afscheid genomen van Leon Lemmens(63), hulpbisschop van het aartsbisdom
  [naar artikel]
 28. Demir haalt zich woede kustburgemeesters op de hals na ‘waardebonnen voor tweedeverblijvers’ (05/04/2020 - Express)
  N-VA-minister voor Toerisme Zuhal Demir (N-VA) suggereerde in De Zondag dat er waardebonnen moesten komen voor tweedeverblijvers. De burgemeesters van... The post Demir haalt zich woede kustburgemeesters op de hals na ‘waardebonnen voor tweedeverblijvers’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Stiptheid treinen in februari gedaald (13/03/2018 - Metro)
  De stiptheid van de treinen is in februari gedaald in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat blijkt uit de gezamenlijke stiptheidscijfers die Infrabel en NMBS vandaag bekendmaakten. In februari vorig jaar reed 89 procent (zonder neutralisatie) van de treinen stipt, wat betekent dan ze met minder dan 6 minuten vertraging in hun eindstation aankwamen. Vorige maand daalde die stiptheid naar 87,3 pct. Dit stiptheidscijfer, zonder neutralisatie, “geeft een goed beeld van de stiptheid, aangezien er rekening gehouden wordt met alle vertragingen, dus ook die waarvoor Infrabel en NMBS niet verantwoordelijk zijn”, klinkt het in een persbericht. Het gaat dan om spoorlopen, kabeldiefstallen, persoonsongevallen en andere. 3,3 pct van de treinen, of 3.389 treinen, werd in februari afgeschaft. In februari 2017 was dat nog 1,3 pct, of 1.325 treinen. Deze afgeschafte treinen worden niet meegeteld in de stiptheidscijfers. Het grote aantal geschrapte treinen heeft te maken met de intersectorale staking van 27 februari, waardoor er op het spoor aanzienlijke problemen waren. In totaal telden de spoorbedrijven daardoor ook bijna 9.000 minuten vertraging. In januari bedroeg de stiptheid nog 88,6 pct. bron: Belga Het bericht Stiptheid treinen in februari gedaald verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Crevits aan Demir: 'Bezorgd over islamscholen? Grijp dan in' (19/09/2018 - De Tijd)
  21:52 Als staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) zo bezorgd is over de komst van een islamschool in Genk, dan moet ze snel ingrijpen op plaatsen waar die school al bestaat, benadrukt Vlaams...
  [naar artikel]
 31. Acht extra treinen en voordelig ticket voor betogers (14/05/2018 - Metro)
  Er zullen woensdag acht extra treinen rijden naar Brussel naar aanleiding van de pensioenbetoging van de vakbonden. Dat meldt de NMBS. De betogers kunnen ook gebruikmaken van een speciaal evenementenbiljet, dat meestal goedkoper uitkomt dan een gewoon biljet. Op vraag van de vakbonden wordt het treinaanbod naar de hoofdstad versterkt, zegt de spoorwegmaatschappij. De acht extra treinen zullen allemaal buiten de piek rijden en vertrekken vanuit Luik, La Louvière, Moeskroen, Antwerpen en Oostende. De bonden verzamelen om 10.00 uur aan het Noordstation, de manifestatie vertrekt om 11.00 uur. bron: Belga Het bericht Acht extra treinen en voordelig ticket voor betogers verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Moet Van Aert bij wereldtitel winstpremie verdelen met andere Belgen? (27/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Trekken de Belgische profs zondag op het WK veldrijden allemaal aan hetzelfde zeel? Allicht niet. Naar eigen zeggen rijden ze immers allemaal voor eigen rekening en staat Wout van Aert er min of meer alleen voor. Moet Van Aert, als hij dan zichzelf zou opvolgen als wereldkampioen, delen in zijn winstpremies?
  [naar artikel]
 33. Moet Van Aert bij wereldtitel winstpremie verdelen met andere Belgen? (27/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Trekken de Belgische profs zondag op het WK veldrijden allemaal aan hetzelfde zeel? Allicht niet. Naar eigen zeggen rijden ze immers allemaal voor eigen rekening en staat Wout van Aert er min of meer alleen voor. Moet Van Aert, als hij dan zichzelf zou opvolgen als wereldkampioen, delen in zijn winstpremies?
  [naar artikel]
 34. [VIDEO] - Trump: "Bezorgd over nucleaire oorlog? Je moet altijd bezorgd zijn" (19/04/2017 - De Redactie)
  In een televisie-interview met NBC zegt president Donald Trump dat hij met een oplossing moet komen voor Noord-Korea, omdat zijn voorgangers dat probleem altijd voor zich uit hebben geschoven.
  [naar artikel]
 35. Franse spoorwegen schrappen TGV-treinen op 23 en 24 december (19/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse nationale spoorwegmaatschappij SNCF schrapt 59 procent van de TGV-treinen en Intercités (treinen voor middellange afstand) op 23 en 24...
  [naar artikel]
 36. Recordaantal treinen afgeschaft in 2016 (31/01/2017 - De Tijd)
  07:39 Vorig jaar werden meer dan 38.000 treinen afgeschaft, of 3,1 procent van alle treinen.
  [naar artikel]
 37. NMBS breidt treinaanbod vanaf vandaag uit (10/12/2017 - Express)
  Sinds vandaag werkt de NMBS met een nieuwe dienstregeling die focust op meer treinen en vlottere overstapmogelijkheden. Tegen 2020 moet het aanbod treinen met vijf procent toenemen, maar het grootste deel daarvan is sinds vandaag al in werking getreden. lang aangekondigde nieuwe treinaanbod van de NMBS moet reizigers vanaf deze week het leven aangenamer maken. Tot en met 2020 moet het aantal treinen met vijf procent toenemen, en het grootste deel daarvan rijdt al vanaf vandaag. Vooral rond de grote steden wordt het net fors uitgebreid. Op die manier wil de NMBS het fileprobleem helpen verlichten. De gebieden rond Brussel, Antwerpen en Gent zullen dus beter bediend worden. Wat de treinen tussen de grote steden onderling betreft, verandert er niet zo veel. Extra treinen voor studenten Behalve de pendelaars tijdens de werkweek zullen ook de studenten profiteren van het nieuwe aanbod. Zo zal de NMBS op zondagavond zes extra treinen naar de studentensteden inzetten. Vooral op de lijnen tussen De Panne en Leuven, en tussen Hasselt en Gent, zal er meer vervoerd worden. Voor het eerst zal er trouwens een apart schema voor zaterdag en zondag komen. Op zaterdag zullen er ook extra treinen rijden, maar dan ligt de focus op de winkelsteden. Ook de traditionele gele borden zijn vannacht vervangen. © Getty Indien mogelijk zou je ook minder lang op de trein moeten zitten, al gaat dat natuurlijk niet om spectaculaire verlagingen van de reistijd. Gemiddeld zou de reistijd voor de honderd drukste verbindingen wel met 3 procent afnemen. Overstappen zou ook vlotter moeten gaan, en wanneer er ergens een opstopping ontstaat zou de hinder voor andere treinen vaker beperkt moeten blijven. Per uur zouden er volgens de NMBS gemiddeld 20 procent meer overstapmogelijkheden moeten zijn. Nieuwe borden Tot slot moeten ook de frustraties afnemen wanneer je na aankomst met de trein moet overstappen op een andere vorm van openbaar vervoer. De nieuwe dienstregeling houdt immers ook rekening met bus of metro. Kijk zeker eens naar de affiches in de stations, want ook de traditionele gele borden zien er vanaf vandaag helemaal anders uit. Mooi allemaal dus, maar vanaf 1 februari zullen ook de prijzen van een abonnement helaas weer stijgen. The post NMBS breidt treinaanbod vanaf vandaag uit appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 38. Treinen reden minder stipt in juli (21/08/2018 - Metro)
  In juli reed 88,3 procent van de passagierstreinen op tijd of met een vertraging tot zes minuten. De stiptheid ligt daarmee lager dan dezelfde maand in 2017, toen dat 92,2 procent van de treinen was. Volgens NMBS en Infrabel zouden ’derden’ opnieuw de uitgesproken verantwoordelijkheid dragen voor de vertragingen op het spoor in juli. Derden zijn verantwoordelijk voor 43 procent van de vertragingen en voor 46,9 procent van de afgeschafte treinen. Spoorlopers in Brussel-Zuid veroorzaakten tijdens de ochtendspits op vrijdag 6 juli alleen al 8.636 minuten vertraging. Andere grote vertragingen werden veroorzaakt door een persoonsongeval in Kortenberg op 11 juli (7.018 minuten vertraging), problemen aan de bovenleiding in Diegem op 27 juli (5.386 minuten), een bovenleidingsbreuk in Profondsart op 26 juli (2.373 minuten) en een kabeldiefstal in Beuzet op 4 juli met 1.771 minuten vertraging. In juli zijn 2.032 treinen afgeschaft, of 1,9 procent van het totaal aantal treinen. In juli vorig jaar waren dat 1.149 treinen, of 1,1 procent van het totaal. Het bericht Treinen reden minder stipt in juli verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Honderden reizigers twee uur vast op defecte treinen (07/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is momenteel geen treinverkeer mogelijk op de lijn Brussel-Gent door verschillende defecte treinen.  Op een van de treinen zitten zeker zo'n
  [naar artikel]
 40. Staking NMBS: twee op drie treinen rijdt niet (19/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Pendelaars die donderdagochtend op hun werk proberen raken met de trein, checken best op voorhand de dienstregeling. Alle piekuurtreinen werden afgeschaft, de helft van de IC-treinen en een heel deel S- en L- treinen.
  [naar artikel]
 41. Bomvolle kerk neemt afscheid van onderneemster Jacqueline Sioen (77) (11/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  In een bomvolle Heilig Hart-kerk in Knokke-Heist is zaterdagvoormiddag afscheid genomen van Jacqueline Sioen. De 77-jarige medeoprichtster van het Ardooise textielbedrijf Sioen Industries werd er omschreven als het toonbeeld van de West-Vlaamse ondernemer. Maar ook als een toegewijde moeder en grootmoeder. "Mamy, je hebt je rust dubbel en dik verdiend."
  [naar artikel]
 42. Crevits: "Als Demir zo bezorgd is over islamschool moet ze snel ingrijpen in Brusselse en Waalse scholen" (19/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) zo bezorgd is over de mogelijke komst van een school van de Turks-islamitische...
  [naar artikel]
 43. Strenge coronamaatregelen zorgen voor lege treinen tijdens ochtendspits (16/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het was vanmorgen erg rustig op de meeste treinen in ons land. Ook in de stations waren amper pendelaars te bespeuren. De lege treinen zijn een...
  [naar artikel]
 44. Crevits: "Als Demir zo bezorgd is over islamschool moet ze snel ingrijpen waar organisatie al onderwijs inricht" (19/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) zo bezorgd is over de mogelijke komst van een school van de Turks-islamitische...
  [naar artikel]
 45. Hoogste aantal afgeschafte treinen in 10 jaar (31/01/2017 - Knack)
  Het aantal afgeschafte treinen is vorig jaar gestegen tot het hoogste niveau in minstens tien jaar. Er werden meer dan 38.000 treinen afgeschaft, of 3,1 procent van alle treinen.
  [naar artikel]
 46. Treinen reden vorige maand weer iets stipter en minder treinen werden geschrapt (26/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De treinen op het Belgische spoorwegennet reden in februari opnieuw iets stipter. In totaal reed vorige maand 90,2 procent van de treinen op tijd,...
  [naar artikel]
 47. Politiek bezorgd om reputatie Rekenhof na "insinuaties" over extra vergoedingen (12/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De politiek toont zich bezorgd om de reputatie van het Rekenhof. Te midden van de ophef rond Samusocial en andere graaiverhalen, werd (opnieuw)
  [naar artikel]
 48. Vrijdag spoorstaking: NMBS verwacht dat 1 op de 3 treinen zal rijden (27/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Spoorwegmaatschappij NMBS verwacht dat vrijdag een op de drie treinen zal rijden in vergelijking met een normale vrijdag. Ze heeft voor de eerste toepassing van de minimale dienstverlening de focus gelegd op de IC-treinen, tijdens de spitsuren zal ook een aantal S- en L-treinen rijden.
  [naar artikel]
 49. Vrijdag spoorstaking: NMBS verwacht dat 1 op de 3 treinen zal rijden (27/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Spoorwegmaatschappij NMBS verwacht dat vrijdag een op de drie treinen zal rijden in vergelijking met een normale vrijdag. Ze heeft voor de eerste toepassing van de minimale dienstverlening de focus gelegd op de IC-treinen, tijdens de spitsuren zal ook een aantal S- en L-treinen rijden.
  [naar artikel]
 50. Spoorstaking van start gegaan: slechts helft van treinen rijdt (17/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Zaterdagochtend om 3 uur is de 24 urenstaking van de onafhankelijke spoorbond OVS gestart. Op basis van de minimumdienstverlening zal ongeveer de helft van de treinen rijden, waaronder de meeste treinen naar Pukkelpop, de kust en de Ardennen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.