Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 July 2020
06:17 uur

Dan toch zomerfestivals. ‘Door corona heel wat nieuwe ideeën’

De Standaard

30/06/2020 - 03:31

Tot voor kort leek het een erg kale festivalzomer te worden. De laatste beslissingen van de veiligheidsraad bieden echter toch wat mogelijkheden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. IN BEELD. Creatief met corona (16/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf vrijdag leven we door de corona-maatregelen in een andere wereld. Samen moeten we alle op alles zetten om een verspreiding van het virus in te dijken. Om het toch leefbaar en gezellig te houden, komt Limburg met tal van creatieve ideeën.
  [naar artikel]
 2. Lowlands, North Sea Jazz en Pinkpop voorlopig niet in gevaar door corona (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Grote Nederlandse zomerfestivals als Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz worden vooralsnog niet bedreigd door de nieuwe coronamaatregelen van de...
  [naar artikel]
 3. “Annuleer de grote zomerfestivals”, adviseert viroloog Marc Van Ranst. Toch gaan Rock Werchter en Tomorrowland (voorlopig) gewoon door (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Marc Van Ranst is duidelijk. De grote zomerfestivals zoals Rock Werchter, Tomorrowland en Graspop gaan volgens hem best niet door. “Het...
  [naar artikel]
 4. ‘Coronacoalitie’ lijkt dan toch in de maak: PS en N-VA praten over noodregering (14/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “Moneytime.” Zo omschrijven verschillende onderhandelaars de fase waarin de formatie intussen is beland. Zou het dan toch? Zou corona dan toch kunnen leiden tot een nieuwe federale regering met PS én N-VA? Vrijdag werd urenlang onderhandeld en het optimisme is groter dan ooit dat er nog dit weekend een stap richting een ‘corona­coalitie’ wordt gezet.
  [naar artikel]
 5. “Annuleer de grote zomerfestivals”, adviseert viroloog Marc Van Ranst. Toch gaan Rock Werchter en Tomorrowland gewoon door (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Marc Van Ranst is duidelijk. De grote zomerfestivals zoals Rock Werchter, Tomorrowland en Graspop gaan volgens hem best niet door. “Het...
  [naar artikel]
 6. Minister De Crem: ‘Zomerfestivals worden waarschijnlijk geannuleerd’ (06/04/2020 - Express)
  De grote zomerfestivals – waaronder Tomorrowland en Rock Werchter – worden wellicht geannuleerd. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Pieter... The post Minister De Crem: ‘Zomerfestivals worden waarschijnlijk geannuleerd’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. “Morgen zal het mooi weer zijn”: CDH op zoek naar nieuwe ideeën én naam (12/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Maxime Prévot, voorzitter van de Franstalige partij CDH, wil zijn partij op een heel nieuwe leest schoeien. Op een congres in Namen werd zaterdag het startschot gegeven voor de zoektocht naar nieuwe mensen en ideeën. Begin volgend jaar moet dat ook uitmonden in een nieuwe naam voor de partij, of beter voor het “participatief project”. Want er komt een gemengde vergadering van gekozenen en andere geëngageerde burgers, die in de toekomst de belangrijkste beslissingen zullen nemen, zoals bijvoorbeeld over regeringsdeelname.
  [naar artikel]
 8. Opnieuw twee zomerfestivals afgeblazen (15/07/2019 - De Standaard)
  De zomerfestivals ThxVille in Boom en Sunary in Diest zijn beiden afgelast. Het pr-event ThxVille mikt op een doorstart in 2020, Sunary is van plan om de toeschouwers terug te betalen.
  [naar artikel]
 9. 7 doden en 309 gevallen van corona erbij (19/03/2020 - Express)
  De dagelijkse corona-update toont dat er in ons land nog steeds veel nieuwe gevallen van corona bijkomen. 309 mensen met... The post 7 doden en 309 gevallen van corona erbij appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. "Seksueel grensoverschrijdend gedrag komt voor op alle Belgische zomerfestivals" (21/06/2018 - VRT NWS)
  Seksueel grensoverschrijdend gedrag komt voor op alle Belgische zomerfestivals en de eerste reflex van heel wat getuigen is om "niet tussenbeide te komen". Dat blijkt uit een peiling van Plan International België.
  [naar artikel]
 11. ‘Helden van Hier: Corona’ geeft unieke inkijk op de zorgsector ten tijde van corona (23/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie zijn de Helden die het land draaiende houden terwijl het getroffen wordt door de corona-pandemie? Met ‘Helden van Hier: Corona’ wil VTM NIEUWS...
  [naar artikel]
 12. Cosy ondanks corona: 9 ideeën voor een knus interieur (21/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nergens beter dan thuis. Door het coronavirus is de generiek van het tv-programma ‘Thuis’ plots het motto geworden van elke Vlaming. En in plaats...
  [naar artikel]
 13. 132 nieuwe overlijdens en 1.422 besmettingen door corona (03/04/2020 - Express)
  We zijn nog niet klaar met het coronavirus. De laatste 24 vielen er 132 doden en zijn er 1.422 besmettingen... The post 132 nieuwe overlijdens en 1.422 besmettingen door corona appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Geen festivalzomer dit jaar door corona? Alle vragen over mogelijke annuleringen beantwoord (06/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Creme (CD&V) leek klare taal te spreken op de Waalse radiozender La première: De Nationale Veiligheidsraad zal binnenkort zeer waarschijnlijk de annulering van de grote zomerfestivals zoals Tomorrowland en Rock Werchter aankondigen. Maar komt die afschaffing er nu ook echt? En wanneer dan wel? En wat betekent dat voor iedereen met een ticket?
  [naar artikel]
 15. Corona schept mogelijkheden voor je carrièrepad (24/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bedrijven sturen hun medewerkers massaal naar huis, de economie valt nagenoeg stil. De impact is groot, ook voor mensen die momenteel op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Aanwervingen zijn geen prioriteit voor de bedrijven en solliciteren wordt door de maatregelen bemoeilijkt. Toch schept de crisis ook heel wat nieuwe mogelijkheden om je carrière een boost te geven.
  [naar artikel]
 16. Oproep: bent u een werknemer die vreest voor zijn job na deze corona-crisis? (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Heel wat mensen vrezen hun job te verliezen door deze corona-crisis. De toeristische sector heeft het moeilijk, maar ook in de transportsector, in...
  [naar artikel]
 17. SP.A-Beringen bundelt eigen ideeën tegen corona (18/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  "Een stad als Beringen heeft nood aan een weloverwogen en duidelijk uitgewerkt beleid in de aanpak rond het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. Tijd is schaars. Wij zijn alvast bereid om constructief mee te denken en te werken. We hopen zelfs dat een virtuele vergadering van de fractieleiders kan georganiseerd worden, om zo ideeën te bundelen", stelt sp.a-fractieleider Dave Schops.. "De sp.a fractie bundelde reeds eigen ideeën met goede initiatieven en paste de haalbaarheid ervan toe op Beringen. Wij hopen dat dit een voorzet mag zijn aan het stadsbestuur, een aanpak over partijgrenzen heen is in deze immers noodzakelijk !"
  [naar artikel]
 18. Eerste festivalorganisatoren laten Boef vallen (10/04/2019 - De Morgen)
  De Nederlandse rapper Boef (24) moet op de blaren zitten voor zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. De eerste Nederlandse zomerfestivals en een bedrijf zetten hem al aan de deur. De Belgische zomerfestivals wachten af.
  [naar artikel]
 19. Eerste festivalorganisatoren laten Boef vallen (05/01/2018 - De Morgen)
  De Nederlandse rapper Boef (24) moet op de blaren zitten voor zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. De eerste Nederlandse zomerfestivals en een bedrijf zetten hem al aan de deur. De Belgische zomerfestivals wachten af.
  [naar artikel]
 20. Verbiedt Veiligheidsraad morgen alle grote zomerfestivals? (14/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag komt de Nationale Veiligheidsraad opnieuw samen. Over de verlenging van de lockdown tot 3 mei bestaat geen twijfel meer. Maar worden ook alle grote zomerfestivals verboden?
  [naar artikel]
 21. Zomerfestivals laten alle vrijwilligers screenen (15/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vrijwilligers die deze zomer een handje helpen op de grote zomerfestivals worden allemaal op voorhand door de politie gescreend. Officieel vraagt de FOD Binnenlandse Zaken enkel een screening van vrijwilligers die belast zijn met bewaking, maar zowel Pukkelpop, Graspop als Rock Werchter – de drie grootste rockfestivals – sturen standaard álle namen door naar de lokale politie. Op Graspop, dat donderdag van start gaat, werd al een tiental vrijwilligers geweerd.
  [naar artikel]
 22. Chinese beestjes krijgen ook maskertjes aangemeten tegen corona-virus (12/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Heel wat Chinezen zijn aan het knutselen gegaan om hun trouwe viervoeter te beschermen van het corona-virus. Op de sociale netwerksite Weibo, zijn heel wat foto’s terug te vinden van huisdieren en hun baasjes in maskers.
  [naar artikel]
 23. Geweldige beelden: Dina Tersago trommelt hele buurt op voor ‘Ronde Tegen Corona’ (05/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met de helikopter van ‘De Ronde Tegen Corona’ vlogen HLN en VTM NIEUWS vandaag samen heel Vlaanderen door. Er werd ook gepasseerd boven Bonheiden,...
  [naar artikel]
 24. Verschillende Europese festivals gooien handdoek in de ring door corona, maar wat met ónze festivalzomer? (07/04/2020 - VRT NWS)
  Het bekende Deense festival Roskilde zal niet doorgaan eind juni door de maatregelen die Denemarken neemt om het coronavirus in te perken, tot 31 augustus zijn massabijeenkomsten verboden door de Deense overheid. Ook andere festivals gooien de handdoek in de ring. Bij ons blijven de festivals afwachten, maar er is “een klein mirakel” nodig om de (grote) zomerfestivals door te laten gaan. Het wordt sowieso geen zomer zoals de andere. Waarom duurt het zo lang voor er zekerheid komt over de Belgische festivals?
  [naar artikel]
 25. Organisatoren van zomerfestivals willen in dialoog met overheid: “Ticketverkoop alleen is honderden miljoenen aan schade” (10/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De organisatoren van alle zomerfestivals, waaronder Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop, willen in dialoog met de overheid. Dat zeggen ze in...
  [naar artikel]
 26. Financiële kater dreigt voor podiumbouwer Stageco: "Geen zomerfestivals betekent een drama" (31/03/2020 - VRT NWS)
  Heel wat evenementen worden door het coronavirus afgelast en dat heeft ook gevolgen voor Stageco, de grootste podiumbouwer van het land. Doordat heel wat festivals, maar ook sportevenementen zijn afgelast, vreest Stageco enorme verliezen.
  [naar artikel]
 27. Transportsector zit door corona even in piekperiode maar vreest het dal (20/03/2020 - VRT NWS)
  De transportsector wordt door corona grondig door elkaar geschud. Heel wat opdrachten vallen weg doordat bedrijven sluiten of op een lager pitje draaien. Maar voorlopig wordt dat nog gecompenseerd door de extra vraag vanuit de grootwarenhuizen. De hamsteraars zorgen voor een piek in de vraag naar vrachtwagens. Maar wat als iedereen zijn voorraadkasten heeft volgepropt? Dan vreest de sector een behoorlijke terugval.
  [naar artikel]
 28. Winkels sluiten massaal door corona: waar kan u wel nog terecht? (17/03/2020 - Express)
  Volgens de huidige maatregelen van de regering zijn alle winkels tijdens de week gewoon open. Verschillende ketens besloten echter toch... The post Winkels sluiten massaal door corona: waar kan u wel nog terecht? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Alle cruciale vragen over corona: wat zijn de symptomen, boek ik nog een reis en mag de babysit komen? (23/03/2020 - De Standaard)
  Er lopen continu nieuwe cijfers en inzichten binnen over het nieuwe coronavirus, het is niet altijd even makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Wat moet u doen als u besmet bent? Mag u uw ouders nog bezoeken of gaan wandelen? En wat met co-ouderschap? Alle cruciale vragen over corona op een rij.
  [naar artikel]
 30. Deze beelden leverde de Ronde tegen corona op (06/04/2020 - De Morgen)
  HLN en VTM organiseerden vandaag samen De Ronde tegen Corona. Op de dag dat Vlaanderens mooiste omwille van de coronacrisis niet gereden kon worden, bracht hun helikopter in beeld hoe heel Vlaanderen samen vecht tegen corona. Een overzicht van enkele mooie beelden.
  [naar artikel]
 31. De corona-escalatie begint, maar België lijkt het relatief goed te don (19/03/2020 - De Morgen)
  Het aantal met corona besmette patiënten in de Belgische ziekenhuis gaat in stijgende lijn. Ook het aantal doden door het virus stijgt. Maar toch hebben we in vergelijking met bijvoorbeeld Nederland in verhouding een pak minder sterftes. Wat betekenen die cijfers eigenlijk?
  [naar artikel]
 32. Deze indrukwekkende beelden leverde de Ronde tegen corona op (05/04/2020 - De Morgen)
  HLN en VTM organiseerden vandaag samen De Ronde tegen Corona. Op de dag dat Vlaanderens mooiste omwille van de coronacrisis niet gereden kon worden, bracht hun helikopter in beeld hoe heel Vlaanderen samen vecht tegen corona. Een overzicht van enkele mooie beelden.
  [naar artikel]
 33. Festivals: rugzakken toch toegelaten (13/04/2019 - De Morgen)
  Rugzakken worden dan toch toegelaten op de zomerfestivals. Dat zei Jan Briers, gouverneur van Oost-Vlaanderen en voorzitter van de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen (FMIV), gisteravond na overleg met de sector.
  [naar artikel]
 34. Solidariteit tijdens corona: zes Vlamingen vertellen over hoe omgaan met de crisis (17/03/2020 - VRT NWS)
  Het nieuwe coronavirus vraagt bij iedereen om aanpassingen. Daarom gaan heel wat Vlamingen op zoek naar inventieve manieren om anderen te helpen of om de tijd te doden. Aperitieven via Skype, eigen mondmaskers naaien of corona-bingo spelen met je leerlingen, niets is te min. Zes Vlamingen vertellen over hoe zij omgaan met de coronacrisis.
  [naar artikel]
 35. De corona-escalatie begint, maar België lijkt het relatief goed te doen (19/03/2020 - De Morgen)
  Het aantal met corona besmette patiënten in de Belgische ziekenhuis gaat in stijgende lijn. Ook het aantal doden door het virus stijgt. Maar toch hebben we in vergelijking met bijvoorbeeld Nederland in verhouding een pak minder sterftes. Wat betekenen die cijfers eigenlijk?
  [naar artikel]
 36. “Nood aan nieuwe ideeën voor gelijke onderwijskansen” (12/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Gent“De huidige maatregelen die moeten zorgen voor gelijke kansen in ons onderwijs zijn uitgemolken. We hebben nood aan nieuwe ideeën.” Dat zegt Dirk Van Damme, onderwijsexpert bij OESO, een samenwerkingsverband waarin 36 landen hun sociale en economische ontwikkeling bespreken en bestuderen.
  [naar artikel]
 37. Minister De Crem: “Grote zomerfestivals zullen waarschijnlijk geannuleerd worden” (06/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De grote zomerfestivals - waaronder Tomorrowland en Rock Werchter - zullen wellicht geannuleerd worden. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken...
  [naar artikel]
 38. Hiep hiep hoera in tijden van corona: zo maak je er voor de jarige tóch een feestje van (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Jarig in tijden van corona? Het is wat. Geen drie kussen, geen groot feest en geen afterparty. En toch kan je de jarige een fijne dag bezorgen. Wij...
  [naar artikel]
 39. Dertiger die naar politie wil spuwen blijft in de cel: “Corona, corona” (07/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De raadkamer in Mechelen heeft de aanhouding van een dertigjarige man uit Lier met een maand verlengd. De man wilde afgelopen vrijdag naar een politiepatrouille spuwen en riep ‘corona, corona’.
  [naar artikel]
 40. Dertiger die naar politie wil spuwen blijft in de cel: “Corona, corona” (07/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De raadkamer in Mechelen heeft de aanhouding van een dertigjarige man uit Lier met een maand verlengd. De man wilde afgelopen vrijdag naar een politiepatrouille spuwen en riep ‘corona, corona’.
  [naar artikel]
 41. Organisatoren van Lokerse Feesten wachten bang af: “Corona kan ook voor ons roet in het eten gooien” (03/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Hoe langer de coronacrisis duurt, hoe meer mensen zich ook zorgen maken over de zomerfestivals. Medische specialisten stelden al vraagtekens rond Rock Werchter of Tomorrowland. Ook de organisatoren van de Lokerse Feesten wachten bang af.
  [naar artikel]
 42. Laat u niet bedwelmen door corona-angst (06/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Corona-angst bij niet-corona-patiënten: vele patiënten stellen dringende en semi-dringende onderzoeken en behandelingen uit. Vaak naar eigen goeddunken... een gezondheidszorgconsumptie, door angst aan banden gelegd.
  [naar artikel]
 43. Corona Willekes wil haar naam veranderen omwille van coronavirus (05/03/2020 - Metro)
  Corona Willekes is haar naam beu. Het is zo erg dat de Nederlandse vrouw haar naam snel wil aanpassen. Maar eerst hoopt ze dat de virus in de media enkel nog covid-19 wordt genoemd. “Mijn naam is besmettelijk en wordt nu continu gelinkt aan de virus”, zegt ze. De 57-jarige Corona Willekes uit Utrecht hoopt dat de Nederlandse media in de toekomst de naam covid-19 gaat gebruiken voor het nieuwe coronavirus. “Mijn naam wordt nu voor altijd gelinkt aan een virus”, zegt ze aan EditieNL. Nu twijfelt ze eraan om haar voornaam aan te passen. “Ik heb altijd heel mooie reacties gehad op mijn naam. Maar nu denk ik erover om hem te veranderen. Misschien naar de Franse variant Caronne”, vertelt Willekes. Nederland telt 44 inwoners met de voornaam Corona, in België zijn het er vijf volgens het rijksregister van 2019. Hotel Corona  Het Hotel Boutique Corona in Den Haag haalt er dan weer voordeel uit. “Sinds er sprake is van het coronavirus maken mensen hier selfies voor het gebouw. We merken ook een stijging in het aantal reserveringen”, zegt Lisa Muller van het Corona Boutique Hotel aan EditieNL. Toch hopen de werknemers van het hotel dat het virus snel voorbij is, ondanks dat het enkel positief is voor hen. Lees ook: Voorspelden Asterix en Obelix de corona-epidemie?   Het bericht Corona Willekes wil haar naam veranderen omwille van coronavirus verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Stel hier uw vragen over corona en de nieuwe maatregelen aan ons expertenpanel (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de regering donderdag een nieuwe reeks strenge maatregelen afkondigde om corona in te dijken, zitten veel mensen nog steeds met vragen. Waar...
  [naar artikel]
 45. Nieuwe beelden van de atmosfeer van de zon bieden antwoorden en een nieuw mysterie (23/07/2018 - VRT NWS)
  Onderzoekers zijn erin geslaagd de beeldkwaliteit van opnames van de corona - de atmosfeer van de zon - zodanig te verbeteren, dat ze een beeld hebben gekregen van hoe de zonnewind in de corona ontstaat. De corona, en dan vooral het buitenste deel waar de zonnewind ontstaat, blijkt complexer en dynamischer te zijn dan gedacht werd, en dat is ook een verklaring voor het feit dat de zonnewind zo turbulent is. Daarnaast leverde de nieuwe studie nog een verrassende ontdekking en een raadsel op.
  [naar artikel]
 46. Exclusief: de eerste beelden van de nieuwe corona-afdeling in Genk (25/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag opent het Ziekenhuis Oost-Limburg een nieuwe corona-afdeling. Het ZOL antwoordt daarmee op het stijgend aantal besmettingen in onze provincie. Het is de derde afdeling al in het Genkse ziekenhuis. Net voor de opening vandaag kreeg TV Limburg een exclusieve rondleiding. Voor het eerst konden we ook beelden maken van verplegers op een corona-afdeling.
  [naar artikel]
 47. 1 op de 6 meisjes kreeg al te maken met seksuele intimidatie op zomerfestivals (21/06/2018 - De Morgen)
  Seksueel grensoverschrijdend gedrag is overal aanwezig op Belgische festivals. Zo blijkt uit een onderzoek van Plan International België, een onafhankelijke ngo die streeft naar gelijke kansen voor meisjes en kinderrechten. Uit de peiling blijkt dat 1 op de 6 meisjes in de voorbije drie jaar tijdens de zomerfestivals het slachtoffer werd van seksuele intimidatie.
  [naar artikel]
 48. VUB-prof: “Laten we stoppen met testen op corona. Dat heeft toch geen zin” (06/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Laten we stoppen met systematisch testen op corona. Dat heeft toch geen zin.” Het is een opmerkelijk standpunt van professor huisartsgeneeskunde...
  [naar artikel]
 49. VUB-prof: “Laten we stoppen met testen op corona. Dat heeft toch geen zin” (06/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Laten we stoppen met systematisch testen op corona. Dat heeft toch geen zin.” Het is een opmerkelijk standpunt van professor huisartsgeneeskunde...
  [naar artikel]
 50. 9 nieuwe corona-overlijdens in Limburg brengen totaal op 203 (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal corona-overlijdens in de Limburgse ziekenhuizen heeft de kaap van tweehonderd overschreden. Met negen nieuwe overlijdens staat de totale dodenbalans in de ziekenhuizen nu op 203.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.