Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 July 2020
12:29 uur

Digitale erfgoedwandeling in Hobokense Polder

Gazet van Antwerpen

30/06/2020 - 05:07

Wist u dat petroleum vanaf een aanlegsteiger aan de huidige Hobokense Polder ooit heel Europa inging? Of dat het natuurgebied gegroeid is op puin van Antwerpse bouwwerken? Er zit enorm veel geschiedenis in de grond van de Polder. Het district heeft er een gratis digitale erfgoedwandeling over gemaakt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Alerte stadsmedewerkers blussen beginnende natuurbrand in Hobokense polder (25/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Enkele zeer alerte medewerkers van de reinigingsdienst van de stad Antwerpen hebben dinsdagavond een natuurbrand verijdeld in de Hobokense polder, aan de Schroeilaan. Dat zegt Natuurpunt.
  [naar artikel]
 2. Vijver Hobokense Polder al ettelijke jaren zo goed als droog: “Alle vissen zijn dood of opgegeten” (28/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Het heeft een effect op alle watergebonden beestjes”, betreurt Danny Jonckheere, voorzitter van de lokale afdeling van Natuurpunt. De droogte en hitte vervormen ook de Hobokense Polder tot een ander natuurgebied, de vijver moet terug vol. Er is gelukkig zicht op een oplossing.
  [naar artikel]
 3. Grasbrand aan Hobokense Polder door aanhoudende hitte (05/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op een afgesloten terrein aan de Hobokense Polder in het Antwerpse district Hoboken heeft vanavond een grasbrand gewoed door de aanhoudende hitte....
  [naar artikel]
 4. Kinderen rollen dievenbende op tijdens ‘Operatie Ruwe Diamant’ (28/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de Hobokense Polder werd gisterenmiddag een grootse zoekactie opgezet. Een mysterieuze bende was met een grote buit diamanten aan de haal. Maurits, een virtuele politiecommissaris, riep daarom de hulp in van tien Hobokense kinderen en gaf hen via een chatbox aanwijzingen die hen naar de daders moesten leiden.
  [naar artikel]
 5. Man komt om bij crash tegen geparkeerde vrachtwagen (25/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Schroeilaan nabij de Hobokense Polder is er vannacht een dodelijk ongeval gebeurd. Om een nog onbekende reden week een personenwagen uit
  [naar artikel]
 6. COLUMN. “De ontsnapte grizzlybeer bleek een Hobokens rund te zijn” (15/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de stadsrubriek ‘Altijd Antwerpen’ schrijft onze reporter Patrick Vincent over zijn onheilspellende ontmoeting met een rund in de Hobokense Polder, tijdens een nieuwe wandeling uitgestippeld door Natuurpunt.
  [naar artikel]
 7. Auto’s in brand gestoken in Hobokense polder (26/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De brandweer en de politie zijn donderdagavond uitgerukt voor twee brandende auto’s, die aan de Herenpolderdijkbrug in Hoboken werden aangetroffen. Beide wagen stonden op een zeer afgelegen plek en het staat vast dat ze moedwillig in brand werden gestoken.
  [naar artikel]
 8. Buschauffeur stapt op bij De Polder na rel over Mohammed-cartoon (15/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De buschauffeur die bij busmaatschappij De Polder voor een heuse crisis zorgde nadat hij een spotprent van de profeet Mohammed op Facebook had gedeeld, werkt niet langer bij de onderaannemer van De Lijn. De Polder en de buschauffeur beslisten donderdagmiddag om de samenwerking te beëindigen. Het arbeidscontract werd met onderlinge toestemming verbroken.
  [naar artikel]
 9. Vijver Stadspark staat terug vol water: stadsbestuur “werkt aan oplossing op lange termijn” (28/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Die van de Hobokense Polder mag dan leeg staan, de vijver van het Antwerpse Stadspark zit bomvol water. Momenteel komt het water van een werf, op de lange termijn moet er wel een permanente oplossing komen.
  [naar artikel]
 10. De favoriete plekken van Jani Kazaltzis: “Het Zuid is voor mij één groot, gezellig dorp” (21/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Jani Kazaltzis (40) mag zich gerust de bekendste stylist van Vlaanderen noemen. Ook onze noorderburen vallen steeds meer voor zijn stijladvies met een humoristisch kantje. Al twintig jaar woont hij in Antwerpen. Het Zuid is zijn habitat, de Hobokense Polder zijn verborgen parel.
  [naar artikel]
 11. Politiezone Polder eerste zone in West-Vlaanderen die AED's in combi's installeert (18/05/2018 - VRT NWS)
  De politiezone Polder gaf groen licht op de politieraad voor de aanschaf van 4 AED-toestellen om in elke combi te plaatsen. Polder is, volgens gegevens die Kamerlid Koenraad Degroote opvroeg, de eerste politiezone in West-Vlaanderen die een AED in de combi plaatst.
  [naar artikel]
 12. DOEN! Vijftien tips voor een gratis uitstap met het volledige gezin dit weekend (29/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het wordt schitterend weer, de zomervakantie is gestart, voldoende redenen om er dit weekend met het volledige gezin op uit te trekken. Wij geven alvast 15 tips voor een gratis uitstap. Wat dacht je bijvoorbeeld van springkastelen in alle maten en vormen in het Nachtegalenpark, een avonturendorp in Lier of zoektocht in de Hobokense Polder. Veel plezier!
  [naar artikel]
 13. Alle Hobokense partijen willen behoud van trams 2 en 4 (19/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Recent uitgelekte plannen brengen aan het licht dat De Lijn het netwerk in Antwerpen ingrijpend wil veranderen. De Hobokense politieke partijen scharen zich allemaal achter het behoud van de tram 2 en tram 4. “Hopelijk wordt daarvoor op alle niveaus binnen N-VA gepleit”, klinkt het bij PVDA.
  [naar artikel]
 14. Verslaggeefster (89) van De Polder stopt met schrijven: “Leontine is een begrip” (17/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Leontine Van Roost is 89 en houdt het schrijven voor bekeken. Decennia lang bracht ze voor het regionaal nieuwsmagazine De Polder verslag uit over het reilen en zeilen in Hoevenen. Ze specialiseerde zich in jubileums en festiviteiten.
  [naar artikel]
 15. Rolstoelschaap Yiannoula krijgt bij Maria een tweede leven in de Zeeuwse polder (28/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Maria Moria heeft één levensdoel: hulpbehoevende dieren een zo fijn mogelijk leven bezorgen. Haar huisje in de Zeeuwse polder is letterlijk een...
  [naar artikel]
 16. Rolstoelschaap Yiannoula krijgt bij Maria een tweede leven in de Zeeuwse polder (29/12/2018 - De Morgen)
  De Nederlandse Maria Moria heeft één levensdoel: hulpbehoevende dieren een zo fijn mogelijk leven bezorgen. Haar huisje in de Zeeuwse polder is letterlijk een beestenboel. Zowat honderd dieren wonen er.
  [naar artikel]
 17. Wie woont er in het station Hoboken-Polder? (25/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  Achter elke gevel schuilt een verhaal. En sommige gevels zijn zo intrigerend, dat iedereen die passeert zich afvraagt: wie zou hier in godsnaam wonen? Reporter Bert Heyvaert en fotograaf Geert Van de Velde trokken heel Vlaanderen door, op zoek naar de meest fascinerende huizen. Vandaag: het station van Hoboken-Polder
  [naar artikel]
 18. Werken aan overstromingsgebied "Polder van Lier" van start gegaan (02/03/2020 - VRT NWS)
  In Lier starten de werken aan de polder, want die vangt niet meer voldoende water op. Er zal onder andere een grotere sluis aangelegd worden bij de Beneden-Nete. De dijk tussen het overstromingsgebied en de Nete wordt daardoor tijdelijk afgesloten.
  [naar artikel]
 19. Buschauffeur De Polder ontketent rel met Mohammed-cartoon: “Onaanvaardbaar” (15/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bij busbedrijf De Polder, een onderaannemer van De Lijn, is grote ophef ontstaan door een chauffeur die een zeer aangebrande cartoon van de profeet Mohammed op zijn Facebookprofiel plaatste. De man verweet zijn allochtone collega’s ook geen respect te hebben voor de Vlaamse cultuur, verwijzend naar de discussie over Zwarte Piet en Kerstmis.
  [naar artikel]
 20. Stabroeks Meubelhuis wordt eerste theezaak in de Polder: “We willen die nostalgie bewaren” (09/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In het voormalige Stabroeks Meubelhuis openen Veerle Van Heybeeck (50) en Ludo Gosselin (55) zaterdag de eerste theezaak in de Polder en de omliggende regio. Als verwijzing naar de vroegere bestemming van het pand introduceren ze een nieuwe infusie, genaamd ‘Stabroeks Meubelhuis’.
  [naar artikel]
 21. Honderd jaar oud kunstwerk van 'Van Gogh van de Polder' teruggevonden (14/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een nooit gepubliceerd werk van de Stabroekse kunstschilder Marten Melsen is recent teruggevonden bij een Brusselse familie. Vanwege zijn ruige stijl wordt Melsen wel eens de 'Van Gogh van de Polder' genoemd. Naar aanleiding van Kerstmis verspreidt de Stichting Marten Melsen nu deze afbeelding.
  [naar artikel]
 22. De Lijn plant digitale versie van alle vervoerbewijzen (04/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Lijn wil zijn aanbod aan digitale vervoersbewijzen dit jaar nog verder uitbreiden. Na de sms-tickets en m-tickets voor één rit en de digitale tienrittenkaart m-card, zitten er nog digitale dagpassen en een digitaal ticket voor evenementen in de pijplijn. Dat meldt de Vlaamse vervoersmaatschappij in een persbericht.
  [naar artikel]
 23. De Lijn plant digitale versie van alle vervoerbewijzen (04/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Lijn wil zijn aanbod aan digitale vervoersbewijzen dit jaar nog verder uitbreiden. Na de sms-tickets en m-tickets voor één rit en de digitale tienrittenkaart m-card, zitten er nog digitale dagpassen en een digitaal ticket voor evenementen in de pijplijn. Dat meldt de Vlaamse vervoersmaatschappij in een persbericht.
  [naar artikel]
 24. De Lijn plant digitale versie van alle vervoerbewijzen (04/05/2018 - VRT NWS)
  De Lijn wil zijn aanbod aan digitale vervoersbewijzen dit jaar nog verder uitbreiden. Na de sms-tickets en m-tickets voor één rit en de digitale tienrittenkaart m-card, zitten er nog digitale dagpassen en een digitaal ticket voor evenementen in de pijplijn. Dat meldt de Vlaamse vervoersmaatschappij in een persbericht.  
  [naar artikel]
 25. De Lijn plant digitale versie van alle vervoerbewijzen (04/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Lijn wil zijn aanbod aan digitale vervoersbewijzen dit jaar nog verder uitbreiden. Na de sms-tickets en m-tickets voor één rit en de digitale tienrittenkaart m-card, zitten er nog digitale dagpassen en een digitaal ticket voor evenementen in de pijplijn. Dat meldt de Vlaamse vervoersmaatschappij in een persbericht.
  [naar artikel]
 26. Berendrechtse graaf Daniël Le Grelle overleden (09/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Berendrechtse graaf Daniël Le Grelle is zaterdag op 96-jarige leeftijd overleden. Hij was sinds meer dan een halve eeuw de politieke vertegenwoordiger van de Antwerpse Polder en schreef bovendien ook een stuk Antwerpse geschiedenis. Hij zetelde van 1958 tot 1988 doorlopend in de Antwerpse gemeenteraad, eerst als onafhankelijke, later als vertegenwoordiger van de CVP. Hij verdedigde in het stadhuis, samen met de andere gekozenen uit de Polder, met hand en tand de belangen van de Antwerpse Polderdorpen die moesten wijken voor de havenuitbreiding.
  [naar artikel]
 27. Natuurvereniging Orchis wandelt in Maaseik (11/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 10 juni organiseerde Natuurvereniging Orchis een natuur- en erfgoedwandeling in Heppeneert-Maaseik.
  [naar artikel]
 28. Natuurvereniging Orchis wandelt in Maaseik (11/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 10 juni organiseerde Natuurvereniging Orchis een natuur- en erfgoedwandeling in Heppeneert-Maaseik.
  [naar artikel]
 29. Coup in de polder (09/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 30. Natuurvereniging Orchis wandelt in Munsterbilzen (04/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zondag 27 januari organiseerde Natuurvereniging Orchis een Natuur- en Erfgoedwandeling in Munsterbilzen.
  [naar artikel]
 31. Natuurvereniging Orchis wandelt in Munsterbilzen (04/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zondag 27 januari organiseerde Natuurvereniging Orchis een Natuur- en Erfgoedwandeling te Munsterbilzen.
  [naar artikel]
 32. Natuurvereniging Orchis wandelt in Munsterbilzen (22/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zondag 21 januari organiseerde Natuurvereniging Orchis een Natuur- en Erfgoedwandeling in Munsterbilzen.
  [naar artikel]
 33. Surft je vereniging al op de digitale golf? (16/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het digitale tijdperk is een feit maar wat kan dit betekenen voor verenigingen? De UIT-kalender en www.ham.be bieden heel wat kansen. In september kan je kennis maken met de mogelijkheden om je vereniging op de digitale snelweg in de kijker te zetten.
  [naar artikel]
 34. Bereken je digitale leeftijd via "Digital Duel" (16/05/2018 - VRT NWS)
  Onze maatschappij verandert stilaan in een digitale samenleving en te veel Belgen blijven achter. Om een inclusieve digitale samenleving te promoten startte de FOD Economie eind april een sensibiliseringscampagne om meer mensen mee te nemen in die digitale transformatie. Het sluitstuk? De lancering vandaag van de interactieve onlinegame “Digital Duel”.
  [naar artikel]
 35. Is Europa klaar voor de digitale toekomst of helemaal niet? (29/09/2017 - VRT NWS)
  De Europese staatshoofden en regeringsleiders houden vandaag een “Digitale Top” in Tallinn, de hoofdstad van Estland. Europa dreigt hopeloos achterop te geraken in de digitale revolutie die wereldwijd aan de gang is. 
  [naar artikel]
 36. Benelux wil digitale pionier worden (04/10/2016 - Knack)
  De drie Beneluxlanden willen één van de pioniers van de digitale wereld worden en een voorhoede vormen in de digitale eenheidsmarkt die de Europese Unie wil uitbouwen. Dat bleek maandag na afloop van een top van de regeringsleiders van België, Nederland en Luxemburg in Schengen.
  [naar artikel]
 37. DISCUSSIE. Bent u mee met de digitale ontwikkelingen? Of vreest u achterop te geraken? (16/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Met de ‘digital duel’ van de federale overheidsdienst Economie kan de surfer voortaan zijn digitale leeftijd bepalen. De FOD wil met de test de mensen bewust maken van het belang van digitale vaardigheden, bijvoorbeeld voor het beroep of in het privéleven.
  [naar artikel]
 38. Al meer dan 111.000 digitale energiemeters geïnstalleerd in Vlaanderen (20/11/2019 - VRT NWS)
  De netwerkbeheerder Fluvius heeft al 111.680 digitale gas- en elektriciteitsmeters in Vlaanderen geïnstalleerd. Het aantal geweigerde digitale meters blijft minder dan 1 procent.
  [naar artikel]
 39. Digitale onsterfelijkheid: binnenkort kunnen we online blijven leven na de dood (22/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zou jij voort willen leven na je dood in de vorm van een digitale avatar? Het klinkt misschien absurd, maar het is (bijna) mogelijk. Je digitale
  [naar artikel]
 40. Bahama’s lanceren eigen digitale munt (06/01/2020 - Express)
  De Bahama’s voegen zich bij het snel groeiende lijstje van landen die eigen digitale munt lanceren. In Exuma, een district van de Bahama’s kan je voortaan ook ook betalen met een puur digitale versie van de plaatselijke dollar. Het gaat om de ‘sand dollar’, een digitale munt die uitgegeven is door de centrale bank van […] The post Bahama’s lanceren eigen digitale munt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. Rusland test digitale munt uit (30/12/2019 - Express)
  Rusland is een digitale munt aan het uittesten. Het gaat om een stablecoin, een virtuele munt met een vaste koers op basis van blockchaintechnologie. Dat meldt het Russische persbureau Interfax. Elvira Nabiullina, hoofd van de Russische Centrale Bank, liet wel optekenen dat dit niet per se tot de invoering van de digitale munt zal leiden. […] The post Rusland test digitale munt uit appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 42. Graaf Daniël Le Grelle (1922-2018): bankier, politicus, beschermer - en redder - van de Polder (10/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Berendrechtse graaf Daniël Le Grelle (96), die zaterdag overleed, was decennia lang hét gezicht van de Antwerpse Polder. Onafgebroken zetelde hij als voorvechter van de streek in de Antwerpse gemeenteraad, van 1958 tot 1988. Maar hij hervormde ook het Belgisch Olympische Comité en stond samen met zijn zoon zestien jaar aan het hoofd van de commissie die de koning adviseert over de benoeming van nieuwe adel. In natuurmiddens was hij bekend als beschermheer van het Reigersbos in Berendrecht, waar hij jaarlijks de terugkomst van de reigers volgde en onder de aandacht bracht. In zijn professionele loopbaan was Le Grelle bankier en bedrijfsleider.
  [naar artikel]
 43. Acht voertuigen beschadigd in Hobokense straat (19/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Aan de Meetjeslandstraat in Hoboken hebben onbekenden zaterdag een aantal auto’s beschadigd.
  [naar artikel]
 44. Bericht aan onze lezers. Probleem met digitale krant opgelost: dit moet je doen (10/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Er was deze ochtend een probleem met de digitale publicatie van HBVL, de krant verscheen onvolledig, Onze technische mensen hebben het probleem intussen kunnen oplossen. Had je onze digitale krant al gedownload? Dan moet je die versie verwijderen en de krant opnieuw downloaden. Dan kan kan je weer genieten van onze volledige digitale weekendkrant.
  [naar artikel]
 45. De Lijn plant digitale versie van alle vervoerbewijzen (04/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Lijn wil zijn aanbod aan digitale vervoersbewijzen dit jaar nog verder uitbreiden. Na de sms-tickets en m-tickets voor één rit en de digitale...
  [naar artikel]
 46. De Lijn wil digitale versie van al haar vervoerbewijzen (04/05/2018 - VRT NWS)
  De Lijn wil zijn aanbod aan digitale vervoersbewijzen verder uitbreiden. Dit jaar komt er nog een digitale versie van haar dag- en evenementenpassen. Zo zetten ze een volgende stap naar cashloze bussen en trams. 
  [naar artikel]
 47. Digitale krant opnieuw beschikbaar (04/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Door technische problemen was de digitale krant vandaag later beschikbaar dan normaal. Ondertusen zijn alle problemen van de baan en is de digitale...
  [naar artikel]
 48. ‘Eén op de tien Belgen kiest digitale en niet papieren krant’ (28/10/2016 - De Standaard)
  ‘De switch naar digitale consumptie van nieuwsmerken zet zich onverminderd voort. De consumptie van digitale versies zit al aan de 10 procent’, zegt Wout Dockx, innovatie en marketing manager van Newsworks. Hij baseert zich daarvoor op de jongste CIM-cijfers.
  [naar artikel]
 49. Weg met de digitale detox. Geniet van de JOMO! (09/07/2018 - VRT NWS)
  Frederik De Bosschere laat voor vrtnws.be tweewekelijks zijn licht schijnen over verrassingen of tegenslagen in de wondere wereld van de digitale technologie. Vandaag: hoe gaat een "digitale junkie" om met zijn toestel tijdens zijn vakantie? 
  [naar artikel]
 50. Kodak stopt met maken van digitale camera's (05/04/2019 - De Morgen)
  Kodak, dat in de Verenigde Staten in een faillissements-procedure is verwikkeld, gaat niet langer digitale camera's maken. Ook pocketvideo-camera's en digitale fotolijsten verdwijnen uit het gamma.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.