Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 July 2020
08:45 uur

Liveblog: Canada bereidt zich voor op tweede golf, "die erg hard zou kunnen toeslaan", Leicester moet opnieuw in lockdown 

VRT NWS

30/06/2020 - 05:51

Canada bereidt zich voor op een tweede golf van het coronavirus. Dat heeft premier Justin Trudeau gezegd. "Die zou erg hard kunnen toeslaan". En de Engelse stad Leicester moet opnieuw in lockdown. Het aantal infecties met het virus is daar veel hoger dan in de rest van het land. Volg hier al het nieuws in onze liveblog.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Van der Elst: "Opnieuw het Leicester zoals we dat kenden van vorig jaar" (15/03/2017 - Sporza)
  Leicester City heeft zich dinsdagavond ten koste van Sevilla geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. "Verdiend", vindt Franky Van der Elst.
  [naar artikel]
 2. Congo waarschuwt voor "tweede golf" van ebola (13/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Congolese autoriteiten waarschuwen vandaag dat het land geconfronteerd wordt met een "tweede golf" van de ebola-epidemie van nog niet bepaalde...
  [naar artikel]
 3. ‘Tweede golf’ treft Azië: zijn we op weg naar een lockdown van 4 weken per kwartaal? (07/04/2020 - Express)
  Een al langer aangekondigde eventuele ‘tweede golf’ steekt de kop op in Azië. Terwijl Japan maandagochtend de noodtoestand heeft afgekondigd,... The post ‘Tweede golf’ treft Azië: zijn we op weg naar een lockdown van 4 weken per kwartaal? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Leicester City-trainer Ranieri hard voor uitblinkers vorig seizoen: "De motor draait niet, dus moet ik ingrijpen" (13/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Manager Claudio Ranieri gaat ingrijpen bij Leicester City. De ploeg die vorig jaar zo verrassend kampioen werd in Engeland, moet nu vrezen voor
  [naar artikel]
 5. Congo waarschuwt voor "tweede golf" van ebola (13/10/2018 - De Morgen)
  De Congolese autoriteiten waarschuwen vandaag dat het land geconfronteerd wordt met een "tweede golf" van de ebola-epidemie van nog niet bepaalde omvang in Beni (Noord-Kivu), in het oostelijke deel van de Democratische Republiek Congo.
  [naar artikel]
 6. Ex-Club- én Leicester-speler Roger Davies: "Tweedeseizoensyndroom voor Leicester" (14/09/2016 - Sporza)
  Met Club Brugge-Leicester staan twee ex-clubs van Roger Davies tegenover elkaar. "Maar Club heeft veel meer ervaring in Europa dan Leicester."
  [naar artikel]
 7. Liveblog: Klimaatmars trekt straks door Brussel, "Al veel jonge gezinnen en jeugdbewegingen gezien" (27/01/2019 - VRT NWS)
  In Brussel wordt er vandaag opnieuw een mars voor het klimaat georganiseeerd. De organisatoren verwachten zo'n 30.000 mensen, maar volgens de politie kunnen het er heel wat meer zijn. Bij de vorige "zondagse" klimaatmars op 2 december trokken namelijk meer dan 65.000 mensen door Brussel om een "meer schone lucht, meer hernieuwbare energie en meer politieke daadkracht" te eisen. Volg alle updates in onze liveblog.
  [naar artikel]
 8. Huisarts wint "Speel het hard" met pianoconcerto van Rachmaninov (14/04/2019 - VRT NWS)
  De 32-jarige Philip Seysmans heeft de wedstrijd voor amateurmuzikanten van Canvas "Speel het hard" gewonnen. De huisarts overtuigde het publiek in de Bijloke met zijn vertolking van "Pianoconcerto nr. 3" van Rachmaninov. In totaal namen 120 mensen deel aan de tweede editie van "Speel het hard". De winnaar mag optreden tijdens "Iedereen klassiek 2019".
  [naar artikel]
 9. WHO "bereidt zich voor op het ergste" na ebola-uitbraak in Congo (11/05/2018 - De Morgen)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat het risico op een verdere verspreiding van de ebola-epidemie in de Democratische Republiek Congo hoog in. De organisatie bereidt zich voor op "het ergste scenario". 
  [naar artikel]
 10. Ndidi is in Leicester: "Ik zal hier heel veel kunnen leren" (06/01/2017 - Sporza)
  Wilfred Ndidi trainde gisteren een eerste keer mee bij zijn nieuwe club Leicester City. "Hij is een indrukwekkende speler met veel potentieel", zei coach Ranieri.
  [naar artikel]
 11. Ludieke buttons in het West-Vlaams helpen lockdown overleven: "Ket Hed" en "Tenieme Kluchtig" (01/04/2020 - VRT NWS)
  Het Roeselaarse bedrijf Creativeservices.be wil iedereen die in lockdown zit, een hart onder de riem steken. En dat op een ludieke manier. Op www.lockdownsurvivor.com vind je buttons, mokken en kaartjes met West-Vlaamse oneliners als "Ket Hed", "Tenieme Kluchtig", "Blufdije Kot", "Tes na de Wuppe" en "Tinternet is ip".
  [naar artikel]
 12. TransferTalk: Verliest Club Brugge Wesley aan Italiaanse topclub? Blauw-zwart wil zelf ook (opnieuw) toeslaan - "Real wint strijd om nieuwe Neymar" (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het voetbalseizoen 2017-2018 zit erop en dat betekent dat de clubs zich weer kunnen roeren op de transfermarkt. In onze dagelijkse rubriek...
  [naar artikel]
 13. Klimaatverandering treft VS even hard als "Grote Recessie" (03/07/2017 - De Redactie)
  De opwarming van de aarde zal de Amerikaanse economie hard treffen, zo blijkt uit een nieuwe studie, en de ongelijkheid in het land nog vergroten. Vooral het zuiden, het midwesten en de kusten rond de Golf van Mexico zullen het hard te verduren krijgen.
  [naar artikel]
 14. Guam bereidt burgers voor op nucleaire aanval: "Zoek meteen dekking" (12/08/2017 - De Redactie)
  Niemand die momenteel weet of het er ooit van zal komen, maar het Amerikaanse eiland bereidt zich wél voor op een nucleaire oorlog met Noord-Korea. De regering bracht er een document uit dat de bevolking moet voorbereiden op een aanval.
  [naar artikel]
 15. "Ze bereiden een ramkraak voor. Het is bang afwachten tot ze toeslaan" (27/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik ben bang dat die bende hier opnieuw passeert." Het waren profetische woorden van fietsboer David Gilis in Het Laatste Nieuws. Zondagnacht,
  [naar artikel]
 16. Honda: "Kunnen niets beloven voor nieuwe motor" (10/06/2017 - Sporza)
  Ondanks eerdere beloftes heeft Honda geen nieuwe motor voor Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso klaargestoomd voor de GP van Canada. "We zijn hard aan het werken."
  [naar artikel]
 17. CETA is maar "een voorbeeld van wat Canada en België kunnen bereiken" (17/06/2017 - Knack)
  Charles Michel en Justin Trudeau hebben vrijdagnamiddag in Ottawa een "productieve" vergadering gehad in een "vriendschappelijke sfeer". Dat heeft de Canadese premier gezegd op een persconferentie. De premiers kwamen uitgebreid terug op het CETA-verdrag, het vrijhandelsakkoord tussen Canada en de Europese Unie.
  [naar artikel]
 18. Zo bereidt Hawaï zich voor op Noord-Koreaanse bom: "Zorg voor een ouderwetse radio" (15/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wat te doen als Kim Jong-un echt raketten afschiet op Amerikaanse eilanden in de Stille Oceaan? Hawaï bereidt zich voor en haalt boeken uit de
  [naar artikel]
 19. Niet iedereen poeslief voor Leicester na Europese stunt: "Zullen gegarandeerd weer van hun voetstuk donderen" (15/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het ontslag van wondercoach Claudio Ranieri zal nog lang nazinderen in Leicester, maar het moet gezegd: sinds het vertrek van de charmante
  [naar artikel]
 20. LIVEBLOG: supporters Rode Duivels vertrekken met "fanflights" naar Sotsji (18/06/2018 - VRT NWS)
  De supporters van de Rode Duivels kunnen zich stilaan opwarmen, want straks spelen de Duivels hun eerste wedstrijd op het WK Voetbal, tegen Panama. De hele dag voeden we deze Liveblog met de leukste beelden van de fans, met artikels van Sporza en met de matchfiche.
  [naar artikel]
 21. Japan bereidt zich voor op "zwaarste orkaan in 60 jaar", Vlaming in Tokio: "Weten niet of we morgen naar buiten kunnen" (11/10/2019 - VRT NWS)
  Japan maakt zich klaar voor de komst van taifoen Hagibis. Die zou morgen aan land gaan. In de hoofdstad Tokio worden recordhoeveelheden regen en wind verwacht.
  [naar artikel]
 22. "Canada, wat heb ik jou ooit misdaan?" (14/02/2019 - VRT NWS)
  Wellicht even van zijn melk gebracht door de fotokeuze van celebritywebsite Entertainment Tonight Canada, kortweg ET Canada, kon acteur Chris Evans er uiteindelijk toch de grap van inzien. De weinig flatterende foto -Evans met pornosnor- deed "Captain America" zich afvragen waaraan hij dat verdiend had. Tot groot jolijt van zijn fans op Twitter.
  [naar artikel]
 23. Mahrez: "Het is tijd om te vertrekken bij Leicester" (30/05/2017 - Sporza)
  Riyad Mahrez (26) stuurt aan op een vertrek bij Leicester City. De Algerijn dirigeerde Leicester in 2015-2016 naar de Engelse landstitel, maar wil een transfer.
  [naar artikel]
 24. Is Leicester City na zege tegen Club eindelijk vertrokken? "We panikeren niet want we weten tot wat we in staat zijn" (25/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de tweede helft werd het nog even heet onder de voeten van Leicester City, maar voor de rust had de Engelse landskampioen geen kind aan Club
  [naar artikel]
 25. Trump wil "snel" onderhandelingen over NAFTA starten (23/01/2017 - De Redactie)
  De kersverse Amerikaanse president Trump wil snel samenzitten met buurlanden Mexico en Canada om het handelsverdrag tussen de Noord-Amerikaanse landen opnieuw te bekijken. "De focus ligt niet op Canada", klinkt het bij de Canadezen.
  [naar artikel]
 26. Claudio Ranieri is een gebroken man: "Droomde ervan voor altijd bij Leicester te kunnen blijven" (24/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Claudio Ranieri, die gisteravond ontslagen werd bij Leicester City, heeft vandaag een mededeling verspreid, waarin hij afscheid neemt van de
  [naar artikel]
 27. Liveblog - Nachtwinkels in Italië bestormd na draconische maatregelen, Italiaanse kranten koppen: "Iedereen thuis"  (10/03/2020 - VRT NWS)
  Vanaf vanochtend gaat heel Italië in lockdown, en dat al zeker tot 3 april. En de maatregel van de Italiaanse regering lokt al meteen hevige reacties uit. Nachtwinkels in Rome en Napels zijn bestormd door Italianen die bang zijn dat ze de komende dagen niet meer buiten mogen komen. Volg het nieuws over het nieuwe coronavirus op de voet in onze liveblog.
  [naar artikel]
 28. Bankiers waarschuwen: "Nieuwe financiële crisis zal hard toeslaan" (26/06/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/4N-sfxT3pSE4bbb-oyPkJhii4cE/diocontent/107628087/_crop/0/0/5000/3424/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 29. Is Leicester City na deugddoende zege tegen Club eindelijk vertrokken? "We panikeren niet want we weten tot wat we in staat zijn" (25/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de tweede helft werd het nog even heet onder de voeten van Leicester City, maar voor de rust had de Engelse landskampioen geen kind aan Club
  [naar artikel]
 30. Wouter Deconinck bereidt zich voor op orkaan Florence in Virginia: "Nog geen paniek, maar kan heel erg worden" (11/09/2018 - VRT NWS)
  De oostkust van de Verenigde Staten maakt zich op voor orkaan Florence. Bijna anderhalf miljoen mensen worden de komende uren geëvacueerd. Ook Wouter Deconinck, die al tien jaar in de staat Virginia woont en werkt, moet zijn huis verlaten. In "De wereld vandaag" vertelt hij hoe hij zich voorbereidt. Volgens de voorspellingen zou het wel eens de zwaarste orkaan in dertig jaar kunnen worden. 
  [naar artikel]
 31. Taliban verleggen slagveld: "Cellen kunnen elk moment kunnen toeslaan" (28/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/IdA2xW2IGadJW2S9XEsgrKI7qGY/diocontent/117984398/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 32. Leicester-aanvaller Ulloa: "Ik voel me verraden door Ranieri" (30/01/2017 - Sporza)
  Leonardo Ulloa wil Leicester City koste wat kost verlaten in deze wintermercato, dat is duidelijk. "Ik speel niet meer voor deze club."
  [naar artikel]
 33. Vlaming in Canada: "Vier tot zes lagen fleece én thermisch ondergoed tegen vrieskou" (07/01/2018 - VRT NWS)
  Het noordoosten van de VS en Canada gaan gebukt onder ijskoude vriestemperaturen. Het kwik zakt steeds dieper weg onder het vriespunt. Vlaming Robert Bocklandt  verhuisde enkele maanden geleden naar Moncton, in Canada. "Bij gevoelstemperatuur min veertig brandt je huid", zo vertelt hij in "De ochtend".
  [naar artikel]
 34. "Kouder dan op de Noordpool": VS en Canada bibberen bij min 40 graden (29/12/2017 - VRT NWS)
  Een extreem koudefront heeft het delen van de Verenigde Staten en Canada in zijn greep. Het belooft een ijzige jaarwisseling te worden, weerkundigen verwachten recordtemperaturen onder het vriespunt. President Trump merkte op Twitter fijntjes op dat "het ernaar uitziet dat we wat van die goeie ouwe klimaatopwarming kunnen gebruiken."
  [naar artikel]
 35. Leicester-doelman Schmeichel keihard voor eigen ploeg: "Beschamend hoe we onze titel verdedigen" (06/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De 30-jarige Deense doelman heeft genoeg van het genânte seizoen van Leicester City en laat van zich horen. Na 24 speeldagen staat de regerende
  [naar artikel]
 36. Professor infectieziekten over lockdown: "Niet wachten met dwingendere maatregelen" (17/03/2020 - VRT NWS)
  Moet er ook in ons land een lockdown komen, zoals in Frankrijk, Italië en Spanje, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan? Volgens Steven Callens, professor infectieziekten aan UZ Gent, mogen de maatregelen best wat dwingender gemaakt worden. En het heeft volgens hem ook geen zin om te wachten. "Als je zoiets wil doen, moet je het nu doen, niet wachten tot het aantal besmettingen en hospitalisaties nog is gestegen. Dat is vijgen na Pasen."
  [naar artikel]
 37. Maradona: "Castro was als een tweede vader voor mij" (27/11/2016 - Sporza)
  De dood van de Cubaanse oud-president Fidel Castro heeft Diego Maradona diep geraakt. "Ik moest heel hard hard huilen toen ik het hoorde", reageert de Argentijnse voetbalicoon.
  [naar artikel]
 38. LIVEBLOG: Mobiliteitsdebat in "Terzake" (05/10/2018 - VRT NWS)
  Hilde Crevits (CD&V), Bart De Wever (N-VA), Meyrem Almaci (Groen) en Marino Keulen (Open VLD) debatteren in  "Terzake" over Mobiliteit. Een heet hangijzer, zo blijkt ook uit onze oproep op jijkiest.be, waar mobiliteit het thema waarvoor de meeste voorstellen binnenkwamen. Volg het "Terzake"-debatvan minuut tot minuut in dit liveblog.
  [naar artikel]
 39. Voor Lineker faalt ref: "10 man van Leicester pakt punt tegen 12 man van Stoke" (17/12/2016 - Sporza)
  Leicester heeft zich met bloed, zweet en tranen naar een kostbaar puntje geknokt bij Stoke. De ref sloot na 30 minuten Vardy uit, waarna Stoke 2-0 voorkwam. Het werd nog 2-2.
  [naar artikel]
 40. Wenger over opvolger: "Moet de clubwaarden respecteren" (11/05/2018 - Sporza)
  Na het 1-3-verlies van Arsenal op Leicester heeft Arsène Wenger zich uitgelaten over zijn mogelijke opvolger bij Arsenal. "Respect voor de clubwaarden" lijkt de prioriteit.
  [naar artikel]
 41. Diego Maradona rouwt om "tweede vader" (27/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De dood van de Cubaanse oud-president Fidel Castro heeft Diego Maradona diep geraakt. "Ik moest heel hard hard huilen toen ik het hoorde", zei de
  [naar artikel]
 42. Hoofd onderzoek: "Verdachte was niet aanwezig op zijn werk tijdens tweede golf overvallen Bende van Nijvel" (23/10/2017 - VRT NWS)
  De man die nu naar voren geschoven wordt als "De Reus" van de Bende van Nijvel was niet aanwezig op zijn werk op de dagen dat de Bende van Nijvel toesloeg in 1984 en 1985. Dat bevestigt de procureur-generaal van Luik Christian De Valkeneer, die het onderzoek naar de Bende momenteel leidt aan VRT NWS. "Bij de tweede golf van overvallen was de verdachte elke keer afwezig van het werk."
  [naar artikel]
 43. Mahrez traint weer bij Leicester: "Ik zal me blijven inzetten" (09/02/2018 - Sporza)
  Na zijn mislukte transfer naar Manchester City kwam Riyad Mahrez enkele dagen niet opdagen bij Leicester City. "Maar de club was altijd op de hoogte."
  [naar artikel]
 44. 9 vragen voor Sanne Cant, die op 9de tricolore jaagt: "Wil vijf BK's inleveren voor tweede WK" (11/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sanne Cant (27) komt pas morgen terug van stage in het Spaanse Benicassim. Daar bereidt ze zich - in het gezelschap van onder meer Mathieu van der...
  [naar artikel]
 45. Het wordt opnieuw bibberen vannacht (29/11/2016 - De Redactie)
  Met temperaturen van min 4 tot min 9 graden gaat het komende nacht opnieuw behoorlijk hard vriezen. Mogelijk zullen we voor het eerst dit najaar officieel kunnen spreken van "matige vorst". Een bijzonder koud slot van de herfst dus.
  [naar artikel]
 46. VIDEO: Rijke Leicester-baas trakteert 100 fans op weekendje Leuven: "We are OHL!" (13/11/2017 - Sporza)
  OHL is enkele maanden geleden overgenomen door de rijke Thaise zakenman Vichai Srivaddhanaprabha, ook de eigenaar van Leicester. Binnenkort mogen 100 OHL-fans naar Leicester.
  [naar artikel]
 47. "De val" na 8 maanden opnieuw op 1 na leestip in "Vive le vélo" (13/07/2017 - De Redactie)
  7.000 verkochte exemplaren en inmiddels een 5e druk: het gaat hard voor "De val", het debuut van Matthias Declercq over het tragische verhaal van een groep wielervrienden. Vanaf morgen voert het de top 10 van Standaard Boekhandel aan.
  [naar artikel]
 48. Leicester City gaat door met coach Craig Shakespeare (08/06/2017 - Sporza)
  Craig Shakespeare heeft de voorbije maanden het bestuur van Leicester kunnen overtuigen. "Hij heeft ons getoond over de kwaliteiten te beschikken om succesvol te zijn."
  [naar artikel]
 49. "Dit kan één van de grootste rampen van de jongste jaren worden": VN bereidt zich voor om 700.000 mensen te hulp te komen in Mosoel (29/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de VN (UNHCR) bereidt zich voor om zeker 700.000 behoeftige mensen te hulp te komen in Mosoel,
  [naar artikel]
 50. Aernouts: "Op een goede dag moet ik in de buurt van het podium raken" (11/10/2017 - Sporza)
  Bart Aernouts bereidt op Hawaï de Ironman voor, met overwinningen op zak op Lanzarote en in Roth. "Een goed seizoen wil niets zeggen, maar het is leuk", blikt hij vooruit.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.